Činjenica je da imamo mnogo dobrih muzičara na našim prostorima.. Pobedjivali smo u raznim takmičenjima i kroz godine dokazivali veliki kvalitet.. Sinoć sam u nekom filmu sa Angelinom Jolie čuo pesmu Udarac od Sky Wikluha pa me je to podstaklo da otvorim ovu temu.. Po meni nas najveći muzički talenat je Vlatko Stefanovski . Po vama !?
- BH
Čovek je Makedonac.
- BHuostalom cela Juga je Srbija.
Tako je. Kilimandžaro je najviši vrh Srbije, a Isus je bio srpski stolar.
- P
Marina Arsenijević!!!!!!!

Hoces da kazes da je Cipi talenat... CIPI JE GROBAR SRPSOG ROKENROLA.. ONI SU BILI JEDNA OD POSLEDNJIH GRUPA NA EX YU PROSTORIMA KOJA JE PROKLAMOVALA ROCK.. A GLEDAJ OVO http://www.youtube.com/watch?v=9Z2Ju-3BZqo CISTA KOMERCIJALA !

Jedan od najvećih je pretio da postane Rajko Kojić, ali svi znamo kako se to, nažalost, završilo. Što se tiče gitarista, tu su Točak, Džindžer, Stefanovski, ali moram da kažem, iako vrlo nerado, i Bregović. Imao je toliko fejlova tokom karijere, ali je ipak neosporivo napravio neke prelepe pesme, da ga jebeš.
Što se tiče pevača, njihovih vokalnih sposobnosti, nikada nismo imali nekoga da sada odskače na neki fazon na koji bi to bio, ne znam, Dio, Dikinson, Gilan ili tako neko (ne računam Čipija i onog iz Smorologije u konkurenciju uopšte). Ali imamo (imali smo) Mladenovića koji je pokušavao da peva nekim, hm, pametnim glasom, ako znate šta mislim.
Štulića, koji je pevao ono što mu je prirodno ležalo, ali je meni taj ton uvek tako prijao.
Neleta, koji mi je 2. omiljeni glas domaće scene, jer je imao fantastičan glas tih tamo dalekih godina.
Ipak, numero uno je Bora. Prva 3 albuma je imao totalno drugačiji glas, neki promukli, koji i dan danas obožavam. Posle je dobio ovaj ''normalni'' njegov. Ali, neverovatno je ipak što ga je očuvao do dana današnjeg, doduše, malo mu je tonalitet možda pao za pola tona-ton, ali ono glavno je tu. Njegov glas će mi uvek najviše prijati.Balaševića i Bajagu ne ubacih, jer mi oni daleko više recituju nego li pevaju, mada imaju kul boju glasa.
A što se tiče tekstopisaca, mislim da ako počnemo o tome, tema će doživeti lockdown.
BORO MAJSTORE!
Hoces da kazes da je Cipi talenat... CIPI JE GROBAR SRPSOG ROKENROLA.. ONI SU BILI JEDNA OD POSLEDNJIH GRUPA NA EX YU PROSTORIMA KOJA JE PROKLAMOVALA ROCK.. A GLEDAJ OVOOčigledno nisi kliknuo na link. Čipi je jedan od naših najboljih vokala ikada, iz jednog od naših najboljih bendova. To što su se posle komercijalizovali ne menja ono što su odradili do tada, a i za komercijalizaciju ih ne krivim nešto posebno.

И ја исто мислим да је Бреговић био геније. Старо Бијело Дугме је јебало кеве, послушајте првих 5 албума, то је буквално задавање домаћег СМАК-у. А СМАК подједнако волим. Само, јебига, видео Брега где су паре и почео са срање музиком и, Бијело Дугме, кад их је Бебек напустио, постало је голо говно.
Мислим да је био Бебек вокал без премца на нашој рок сцени, уз њега бих ставио Бориса Аранђеловића, мада ми се не свиђа његов глас и много је фалширао уживо. Дадо Топић је такође своја класа.Највећи гитариста с ових простора, и један од највећих музичара, по мом мишљењу, је Мирослав Тадић.
Од композитора, Мокрањца никад нисам могао да сварим, Бинички је ок.
- P
PRvi srpski mjetalc naravno da znamo...imao je bend Gordi!

Hip Hop - Definitivno Sky Wikluh (snalazi se i u drugim muzickim pravcima nedavno je snimao sa bajramovicem)
Rock N Roll - Bora Djordjevic (najjaci tekstopisac) , Vlatko Stefanovski (mada i on zalazi u razlicite pravce)
Rap - Skabo , marlon , Marchelo (i ako ga realno ne volim )
za zabavne i narodnjake ocenite sami ja to ne slusam..- P
Verbalni troluješ ili?
- a
Balašević recituje, on ne peva.

Ne Trolujem kazem realno.. Balasevic ima mnogo dobrih tekstova i pesama iza sebe..
Vlatko Stefanovski je napravio najbolji Sountrack u Evropskoj kinematografiji (nebeska udica)
Sky Wikluh je takodje snimao za mnoge serije , a i njegove pesme koristi vecina reklama..Reperi su najbolji BS i F4 (po meni) a Skabo i Marlon jesu BS i F4.. Marchelo ima mnogo dobrih tekstova iza sebe i snalazi se sa matricama a polozio je i za profesora srpskog jezika i knjizevnosti.. Nisam hteo da navodim Sve talente jer imamo mnogo dobrih ROCK grupa npr Crvena Jabuka , Divlje jagode , Bajaga i instruktori.. Veliki talenat za muziku je i Aleksandra Kovac nju ne treba zaboraviti..
- P
Phahaha Bajaga koji ceo život peva van tonaliteta falširajući!

http://www.youtube.com/watch?v=t8uyYWOoLAo A i Ovo je dobar Duet Velikih talenata.. Jelena ex Jevremovic je sabila.. poslusajte kako se reci redjaju i savrsenom spletu.. ovo je jedna od onih pesama koje udju pod kozu i dovidjenja..