ТАДАДАДАМММ
http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/uefa-naredila-stvaranje-balkanske-lige-99039.htmlЧак и да је глупи трач као што врло могуће јесте, опет идеја увек остаје, као и до сада, да блеји у ваздуху и нада се бољем времену.
Да ли је могуће, како, ко, где, када? та и још многа питања леже иза ове веома занимљиве теме. Да ли ће буре барута опет експлодирати али овога пута на травнатим борилиштима од триглава до ђевђелије?? да ли ће са собом донети неописиву фудбалску страст каква на овим просторима није виђена већ деценијама?? који су циљеви препреденог удружења познатог под именом уефа??
дискутујмо.

ahahhahhaha odavno bolji vic nisam čuo ahahhahhahahha
Budimo realni:
- tuče navijača
- strani mediji to jedva čekaju,pa da imaju nešto novo da smraju svoje gradjane
- veći lopovluk sportske mafije jer će biti i više love na raspolaganju
- JEDNOSTANO KAKVE SU NAM DRŽAVE TAKVA ĆE BITI I TA LIGA AKO JE STVORE
Koga boli kurac za Dinamo Zgreb i Sofija, za Hajduk i Maribor?!
Daj da igraju srpski klubovi, pa ako i jedni i drugi prođu u LŠ ili LE, nek se tamo nađu, pa neka igraju. I bio bi red više da se razjebe monopol blizanaca u srpskoj ligi jer realno ne zaslužuju da se smijenjuju na čelu tabele u zadnjih 20 godina.(Ono namjetanje Obilića nije vrijedno pomena)
Bilo bi dobro al ovo je garant još jedan trač bila priča slična pre par godina.Jača liga znači više jačih utakmica a jače utakmice kvalitetniji fudbal.Kvalitetniji fudbal donosi više para a više para bolje igrače.Pod uslovom da timovi koji budu učestvovali oteraju lopovčine iz klubova što će biti teže od stvaranja ovakve lige.
Ček jebote stvarno ne bi voleli da gledate utakmice
Partizan-Dinamo
Zvezda-Hajduk i još gomilu utakmica zbog kojih vredi paliti tv.Il vam je draže da gledate sportske spektakle Spartak-Donji Srem
Ova liga će sirovinama i huliganima leći k'o tepsija baklave posle Ramazana, da malo osveže odabir sparing partnera u lupanju glava počupanim stolicama, kao i da prošire asortiman gradova čije će izloge po centru da demoliranju. Sve u svrhu kombinovane ljubavi prema sportu i patriJotizmu, narafski. Rok, rok, oleeeeee, oleeee, rok, rok, voimja ćaleta, tebre sina, i torime svetoga duha, znači amin. Pitanje - kad je šta dobro proizniklo od udruživanja ljudi sa Balkana? Jedina funkcionalna udruženja su kriminalne grupe i građanski ratovi.

Дај , јеботе. Како ми иде на чвабало кад видим наслове у новинским чланцима са знаком питања. "Стивен Џерард долази у Партизан ?".
А и какве би користи уефа имала од оснивања регионалне лиге?
У суштини би било занимљивије, клубови би после неког времена дефинитивно постали јачи,финансијски сигурно. Ал' реално би било да се обијезбиди да више тимова игра ЛШ или ЛЕ, овако би се највјероватније смењивали Динамо и Партизан.
Ја сам за, ал' мислим да се то никад неће остварити.
Мада.. Партизан,Динамо,Звезда, Хајдух,Жеља, Сарајво, Будућност,Борац..
Стадиони би дефинитивно били попуњенији, лига би постала респектабилна у иностранству.Узмите у обзир јадранску лигу у кошарци, зар после шпанске лиге нисмо једна од најјачих лига у европи ?
А и људи би имали користи, не морам да скупљам паре за јебено сваку утакмицу до Биограда кад ће ми Партизан долазити у Подгорицу.Е , ако су хулигани стока, нека полиција и државе једном у животу испадну паметни па нек их обуздају, осим тога мислим да је утакмица Динамо-Рад од мањег ризика него Нови Пазар-Рад, на примјер.
ma jedino hrvati (mozda i madjari, ne znam) imaju jaču ligu od nas, to sam napisao jer me više smorilo da igramo remi sa Nefčijima i sličnim ekipama, a da po ligi bušimo sa po 5 nula..Pošto nisam iz BG-a, za Partizan navijam zato što ga volem od kad sam bio mlai, a i Timok je u 1. ligi trenutno, ako upadnu u jsl, navijaću za tim iz mog Zaječara.
- Стивен
Да ли би Партизан, поред свег доброг рада успео да дође у ситуацију да у полуфиналу Евролиге игра "кош за кош" са Олимпијакосом, да је имао те сезоне читавих 6 или 8 јаких утакмице (Хемофарм, Звезда, ФМП и евентуални четврти клуб који би био јак у таквој лиги)? Би курац.
Да ли се Новица, Кешељ, Бјелица и Мачван развили у боље играче да су играли домаћу лигу уместо Јадранске? Тешко. Можда не би били гори играчи, али не видим зашто би се у таквој ситуацији развили у још боље кошаркаше него што су сад.
Недовић, Цветковић, Анђушић и остали таленти ће добити шансу да се покажу и не схватам причу о губљењу талената. Они као најталентованији су се пробили до Звезде, ФМП-а, Хемофарма и Партизана, и имаће прилику да играју јаке утакмице. Остали млади играчи, из ОКК Београда рецимо, опет ће на крају сезоне добити прилику да се покажу у дуелима са нашим највећим клубовима, као што би имали и да се игра само наша лига. Ништа не губе постојањем Јадранске.
Не видим ни зашто би стварање регионалне лиге утицало на већ ионако јадне фудбалске центре? Ево вам пример КК Радничког из Крагујевца - ојачао клуб у последње две године, када би изашли у Европу били би достојанствени представници ове земље и не би дозволили брукање против кошаркашких дилетаната, за разлику од неких европских епизода наших највећих фудбалских клубова.
Стварање Јадранске лига је добар потез који је допринео јачању кошаркашких клубова са Балкана, уверен сам. Сличан потез би побољшао бар мало квалитет фудбала на Балкану, али наравно, све то не би имало много ефекта док не почне као у кошарци да се даје шанса искључиво онима који талентом и радом то заслужују, а не разним татиним синовима и пуленима мафијаша који се називају менаџерима.
Стање са навијачима би у почетку било зајебано, али би се смирило након 2-3 године. Постане мање занимљиво кад играш годишње 3 утакмице са Хрватима у Бг-у. Јеботе, Цибона кад је долазила у Пионир прве 2 сезоне и гробари и делије су пунили халу и атмосфера је била на ивици линча. Сад дође у просеку 1000-2000 људи на утакмице са хрватским клубовима.
Превише сам писао, јеботе, ЗА! :)
26. avgust 2011
Годину дана после, имам мање-више исти став, верујем да би оснивање овакве лиге донело одређени помак, само нисам баш толики ентузијаста као што сам био. И схватио сам да и у кошарци има гурања оних играча који можда не заслужују, али и даље је то ништа у односу на оно шта се ради у фудбалу.
ЗВЕ-ЗДА ООООООООООООООО!
Партизан,Динамо,Звезда, Хајдух,Жеља, Сарајво, Будућност,Борац..Kakav kuk'o Borac, oni veze nemaju. Ideja mi se sviđa, samo kad bi uspjelo huliganstvo da se suzbije na minimum. Eventualno zabraniti gostovanje navijačima na rizične terene, tipa u Split, Zagreb itd. To bi pomalo ubilo čar ali jebiga, bolje i to nego da se makljaju na i oko tribina. Zajednička liga bi dosta uradila za kvalitet fudbala, do 2020. godine bi mogla da bude u rangu Portugala možda, sve u svemu, ne bi nam više bio uspjeh ulazak u LŠ, već bi ga dramili u osmini finala. Samo, daleko je to od osnivanja, ne vjerujem ja nešto ovom tekstu.

Meni bi bilo drago da se to dogodi. Imao bih za šta da opet upalim TV. Samo, aj' zajebi i mafiju i pare i sve to, nek' idu u kurac, meni je najbitnija stvaka huliganstvo. Mafijaši jesu stoka, ali organizovana i inteligentna, a huligani su samo stoka, kojoj kalendar i dalje stoji na početku devedesetih. I da zabrane ulazak navijača na stadion, ne mogu oni svakom čoveku pojedinačno krnuti zabranu ulaska u grad, sve i da znaju ko sve dolazi, a to ne da se ne zna, nego zvoni.
Tako da, ako se ikako reši huliganstvo, otvorena su vrata Balkanskoj ligi.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2012&mm=10&dd=10&nav_id=650667
Нпр, кад погледам овај текст, не свиђа ми се идеја...
16 клубова из 8 земаља...? Хоћу да гледам и Војводину и Сартид и Раднички Ниш и Раднички Крагујевац и ОФК... Неких би се ајде и одрекао али свих баш и не.
Bilo bi zanimljivo, al' nije to košarka - OĐE ĆE GLAVE DA LJETE!
Malo mi to liči kao državne krize, u stilu: "Države su nam u govnima, lige su nam sranje, kad bi smo se ujedinili bar bi utakmice posteno rasprodavali" Što je i istina, al' ako oće jaču ligu neka bude i jača i organizacija (bez napaljenih kromanjonaca koji nosi leptire, skakavce i ostalu insektadiju i bez krtičnjaka na terenima van Beograda)!
A i ne glupava je liga de se samo dva kluba bore za titulu, ovako bi bilo zanimljivije, plus nacionalne netrpeljivosti, ma milina...
Ма који курац с том Балкан лигом више? Само нам фали да Звезда и Партизан поиспадају из те или сличне лиге. Против! Боље да се радујем целе сезоне победама против Куле, Металца и других филијала, а само да се нервирам кад играмо Европу, него да се целе сезоне нервирам, јер нас убија неки Дебрецин, Левски, Динамо и компанија, а Европу више ни да не видимо. Јеб'о то, реално.

Prvo treba da budu sigurni navijači koji idu na stadion. Onda imaš publiku. Blato ili ne, teren je, a do uprave je koliko je infrastruktura kluba dobra i koliko su sredstva dobro iskorištena. Isto tako i igrači su dobri i igraju dobro, ako su dobri uslovi i ako je dobra škola za mlade, jer je to ipak baza u našim ligama. A sve se to može i bez neke tamo zajedničke lige.