Napuštena mesta/zgrade u NS/BG
  • n1k0lakv

Pošto je sve više napuštenih fabrika/kompleksa/ustanova koje zvrje prazne, a dobre su za avanturističku bleju ili pogled na grad, koja su po vama najzanimljivija ovakva mesta u Novom Sadu ili Beogradu? (a da se u njjima ne okuplaju narkomani ili manijaci :D )

• enemyofthefreeworld

Бигз, инекс. Уједно и једина. лололо

ЕДИТ У ствари нису баш напуштена, ал оно...

• Давид

предратна вила у милоша поцерца, бг. болештина од гајбе. има барем 1000 квадрата и кровну терасу, завојите степенице, 2 салона и још једно 7 до 10 соба.

• Давид

и мало ниже, низ поцерца у кнеза милоша тачно иза аутобуске станице ка петљи стоји некаква вилетина исто, замандаљена ал ту нисам био.

• enemyofthefreeworld

Има и на Сењаку пар напуштених вила. Једна чини ми се у улици Жанке Стокић.

• Električar 

Davide koji broj je ta vila u Miloša Pocerca?

• Давид

не знам број. кад кренеш низбрдо ка кнеза милоша, онај део после ресавске, друга или трећа кућа са леве стране.

• Punjac

odmah pored moje zgrade nalazi se napustena zgrada koja je prestala sa radom negde 1998....i dalje je tu...kao klinci mi tu iz kraja isli smo tamo redovno...svasta se desavalo,puno uspomena su iz te zgrade...inace prepuna je pajdomana i kurvi,desavala su se i neka ubistva,svasta,a reperi i metalci iz kraja tu su snimali spotove...mrzi me da se ustanem i uslikam je,odmah je tu vidi se sa moje terase...

• Л0Л

Која тема брате "Места за дрозање и карање у Београду и Новом Саду зато што ми је гајба увек пуна" ололо

• crnigrujan

Која тема брате "Места за дрозање и карање у Београду и Новом Саду зато што ми је гајба увек пуна"

Taj rad, 'avanturistička bleja'... 'pogled na grad'... pogled na mojega.

Drozeri i kurvari mršćite ušumu da vas krpelji izedu i siluje međed.

• Mala Vidra

što ste pokvareni, možda je dobio fotoaparat od tisuću eura na poklon, pa hoće da otkrije svoju umjetničku stranu slikajući napuštena mjesta, jer to je taaaaaaako alternativno i kuuuuuul :D

• Punjac

evo zgradu uslikao sa terase sada koju u postu gore pominjem http://www.dodaj.rs/f/3t/12x/2f1N3S5A/dsc02282.jpg

• enemyofthefreeworld

Тоето Пуњачу, саћу да нађем која је то зграда, нађем терасу са цвећем и сунцобраном, позвоним на врата и каем, ђе си брате што чиниш дај сто еура на зајам.

• Punjac

ako uspes na taj nacin da me pronadjes stvarno cu ti dati 100 evra :)

• enemyofthefreeworld

Добро, ал онда да ми даш, не да ми зајмиш!

• Thilmo

Јеботе која тема лолололо

Па та места су обично градске клоње..јеботе, шта авантуристички можеш видети тамо :)

• Триша

Напуштен комбинат код Змаја - снимали филм о зомбијима тамо, стакло на све стране, лако зарадиш тетанус ако газиш са ичим што има тањи ђон, права авантура..

Филмско-уметничка колонија на Карабурми, бивша фабрика авиона ваљда - снимали исто филм о зомбијима тамо у децембру, наркомани уметници тамо долазе да сликају психоделична дела на зидине, јели сендвиче, права авантура..

Код Маракане напуштена зграда - виђао змије и гуштере тамо, прођеш ноћу видиш Џајићев дух.. права авантура

Права авантура је шетати ноћу поред пет солитера на Бањици, око Трошарине..

• cornelije

Кад смо код Земуна, напуштени депо и стари возови између Алтине и Плавих Хоризоната, неколико пута сам био тамо по зими, баш зајебано место, још има Цигана сакривених по тим лимовима од возова.

Грађевина која никад није завршена, на 300 метара одатле, ваљда је требало да буде нека Пошта шта ли, у приземљу био пејнтбол ал сад и они отишли. Уске степенице воде до врха, одвојене од зграде и повезане малим мостићем ширине метар а дужине 3,4 метра на ком ако згазите састране нема повратка, висина је око 40 метара до дна зграде.

• Триша

Код Плавих хоризоната и Железничке све пусто..

• Dub

Ima ona zgrada preko puta Oblomova, kod RTV-a, u NS.
    Kontam da se vidi čtiav NS sa vrha. A vidim neki dan da je neko okačio i reklamu na nju. E ko se gore pripeo, svaka mu čast.

• Sanitarni čvor

to je zgrada radnickog.to se sjebalo,neki pozar bio jos 98 godine.mislim da je rekonstruisu vec 15 godina.dosta su stigli.bio ja jednom da vidm sta ima.nema nista.staklo,a i mos poginuti.
    ima jedan obejakt na fruskoj gori za koji sam cuo.to je navodno bio neki sanatorijum koji je nesto razjeban.cuo sam da ima cak i neki cuvar.neko mi to neko izaokolo pricao,pa nisam bas siguran koliko je to avanturisticki duh nekih od pojedinaca ili stvarno ima neko spuki mesto.nesto sam guglao,pa je bila neka inicijativa za narkomane,al nije to to.postojao je santorijum za mentalne bolesnike na fruskoj gori....valjda.gugl je stur sa informacijama(bar onaj deo koji sam ja pogledao),al ima nekih prica da je neko bio tamo da se leci.jos davno...

• ЏелА

A zašto samo Novi Sad i Beograd? Zašto ova tema ne bude generalno posvećena svim tim napuštenim mestima po celoj Srbiji?

• Mr.RaleQ

Od sad i jeste!

• KBO!

Zašto samo u Srbiji , pa ako iko ima napuštenih zgrada i zajeancija to je Bosna , a avanturistički duh da ne spominjem jer je svaka druga građevina minirana ili ima masovnu grobnicu u podrumu.

• ЏелА

Ja sam rešio sam da počnem da obilazim takva sranja, za sad samo napušteni planinarski dom na brdu Žeželj, malo van Kragujevca. Ne znam priču iza ovoga, ne zna ni Coa, ali sudeći po šteti izgleda da je stradao u bombardovanju, što me ne bi čudilo jer se na Žeželju nalazi pun kurac onih antena i predajnika i sranja.
    http://www.dodaj.rs/f/3I/tD/WI88QTN/dsc0065.jpg
    Unutrašnjost:
    http://www.dodaj.rs/f/1h/hK/2bbpalk3/dsc0075.jpg
    http://www.dodaj.rs/f/44/jS/2X8maFQs/dsc0076.jpg
    Inače, puna je zgrada pacova, zmija i polomljenog stakla, što je sasvim logično jer je šuma blizu nje, a i tu na livadi pored (tj. vrhu Žeželja) se organizuju uranci, ove godine bila neka trens žurka ili tako neki kurac. Slike su loše zato što mi je baterija na aparatu crkla dok sam stig'o dotle.

• Бохор

Ja sam rešio sam da počnem da obilazim takva sranja

Lažeš, nego se kriješ da bi se drogirao ko i sve metalike.

• ЏелА

Pa u samom centru grada ima pun kurac boljih štekova, odem na železnički most i boli me kurac.

• В

kabejo, daj lokejsn, macoree

• Deku

Juče sam našao kod Kalenića nečije zagrade, il su napuštene il su pobegle... Javi te se za još info. hladno je i usamljen sam...

• Makaronac

kod nas u bosni svaka druga zgrada napuštena...

• CrnaBo

svidža mi se tema iako nemam šta da predložim.
    ustvari, da kažem za NS za Radnički, kul je tamo, mada često ima mase, cigani su pokrali sve sem betona, a pogled kida.

• В

kako se dolazi tamo boo, objasni za nekoga ko nigda nije bio u ns. a i na sta puca pogled?

• Bruce

Odeš do Skupštine, skreneš desno prema Univerzitetu i gledaš visoku zgradu na račvanju puta, puca pogled na sve, Vojvodina bato!

• CrnaBo

totototo Bruce :D mada nije baš na račvanju, iza te je :)

• Bruce

ma otprilike, ne može je promašiti, ja sam doživeo da tamo idem i neke stripove i knjige da kupujem pre 20 i koju godinu :)

EDIT: bio dobar kurs za carinike tamo, pola polaznika još deru putnike po granicama

• Bruce

nisam ja novosađanin Atife, ali sam blizu, meni je NS najlepši grad na svetu, znam mu skoro svaki ćošak iako ne znam gde je piće najjeftinije :)

• CrnaBo

Bruce, ima kafana Jelen-a, kod Jovine gimnazije, ne znam jel ima igde išta jeftinije

• Bruce

ima jedn arupa tamo iza glavne pošte, samo sobna vrata na zidu i odmah dva stepenika, koliko se sećam, pivo bilo malo skuplje nego u radnji :)

• CrnaBo

jao to ona penzionerska kafana? :D znam i to mesto. ima na bulevaru čep, tu je isto pivo nešto skuplje nego u radnji, a u Jeleni žestina 60-80 kinti. dušu dalo za studentsku sirotinju.

• Bruce

tamo na izlazu, pored JKP Put ima sjajna kafana, Bobi me vodio, isto jeftino ali prava radnička kafana :)

• Mala Vidra

ljubica i marko, bre. 90 din jelen :D

• Mala Vidra

ja bila prije 10ak dana, 90 bio, jebežga. lav 100. možda se promijenilo :D

• Оц Јоил

moguće onda da sam se ja zajebo

• Bruce

Studenti, akademski građani... sve kafane poznajete sunce vas grejalo žarko!