Премијер лига 2018/2019
  • Стеван

Нова сезона почиње у суботу у пола 2, Хал дочекује шампиона.

Енглези су коначно почели почели да улажу новац и у довођење врхунских тренера, тако да се вероватно може рећи да је ово најјача менаџерска постава у историји Премијер лиге. Упркос томе, Чемпионшип и ПЛ имају исти број тренера који су освајали ЛШ, по двојицу.

Ранијери је појачао конкуренцију у нападу довођењем Мусе из ЦСКА, Варди ваљда остаје сигурно, за Мареза се не зна, а Канте је замењен неким Мендијем из Нице. Довели су неколико играча, углавном анонимуси за просечног гледаоца ПЛ-а. Сматрају да је неосвајање лиге неуспех за неке клубове, али не и за њих, што јес-јес, а видећемо колико ће на Лестер утицати играње Лиге шампиона и како ће се провести тамо.

Венгер довео само Џаку од досадашњих појачања који су вредни помена, видећемо да ли ће изненадити и обрадовати навијаче куповином неког квалитетног нападача, рецимо. Мени Арсеналов тим делује доста добро, можда би могли да искористе то што највећи фаворити имају нове тренере и коначно узму титулу, мада се не бих кладио. Не бих се зачудио ни да после сто година испадну из топ 4.

Конте није продао никог од битних играча, довео новог Макелелеа и новог Дрогбу, видећемо да ли ће оправдати новац. Не би ме чудило да препороди Фабрегаса, а Азар би ваљда требало да заигра како уме. Можда би могли да нападну одмах титулу с обзиром на то да не играју Европу.

Клоп отерао гомилу непотребних играча, куповао помало скромно за стандарде данашњег фудбала и ПЛ-а. Мане, Вајналдум, два нова штопера (надам се да је Матип дугорочно решење за муке Ливерпула на тој позицији), два нова голмана (Мињоле иде на клупу?), видећемо. Надам се најбољем, али јасно ми је да би топ 4 и те како био успех, помоћи ће то што нема европских утакмица. Клоп продужио уговор до 2022. године, то би ваљда требало да значи да постоји дугорочан план, тако да:
    http://i.imgur.com/eZqHk28.png
    (отишао у Селтик убр)

Гвардиола одмах почео да доводи скупа појачања, ал' више велике таленте него баш велике звезде ко Јунајтед. Стоунс ваљда најскупљи дефанзивац у историји фудбала, требало би да буде Ситијев Пике, а увек постоји та опција да буде само још један дебело преплаћени Енглез. Офанзива им делује брутално, видећемо ко ће уопште играти, а ко издувати за место у стартној. Званично први фаворит за титулу, а капирам да су најсигурнији за топ 4, не видим како би могли да испадну одатле.

Мурињо довео Мхитаријана и Баилија из Виљареала, штоперчину која ће изгледа оправдати паре, бар мени тако делује на први поглед. И још неку двојицу, не могу сад да се сетим хех. Јунајтед је због Ибрахимовића и Погбе био убедљиво најпомињанији клуб овог лета, видећемо како ће се сви они уклопити на почетку, али мислим да Мурињо повећава шансе да то одмах профункционише добро. Званично други фаворит, одмах уз Сити, и исто капирам скоро никакве шансе да заврше ван прва 4 места.

Покетино је довео Ванијаму и неког талентованог нападача Јансена из Алкмара, а задржао све битне играче, читав тим. Прошле године играли најлепши фудбал у лиги, а сад је питање да ли могу да играју још боље, поготово у резултатском смислу, или ће доћи до засићења. Мислим да имају неке шансе за топ 4, али не превелике због бруталне конкуренције и играња ЛШ.

Као потенцијално изненађење вреба Вест Хем, Билић довео доста потенцијално добрих појачања, и Евертон, који је довео Кумана, па ето, можда он направи корак даље у односу на Мартинеза. И биће занимљиво видети колико може Мацари са Вотфордом.

Расписао се ја јебига.

Нећу да прогнозирам шампиона, али ево топ 4 по мом мишљењу: Сити, Јунајтед и Челси сигурни, а за једно место ће се борити Арсенал, Ливерпул и Тотенхем. И није нека храбра прогноза.

• b

Arsenal osvaja nubovi.

• Kolfild

Arsenal razbija nizerazne klubove na pripremama (dobro, i sitija je dobio) i istripuje se da je ivobi zvijer u napadu, da je ovo oksova sezona, da ce volkot da pokaze pun potencijal iako je bio bolji kad je imao 17 godina, pa onda da vilser moze da drzi sredinu, da se nece opet povrijediti pola tima do bozica...

Je li Mata i dalje u Man UTD? Stvarno je lud ako ostane da igra kod Murinja.

• Makaronac

Ej, nevjerovatno kako su ova 2-3 mjeseca strani portali smarali o Pogbi, na svakom koraku jebeni Pogba! Koji kurac sa Pogbom jebenim?! Ćao ja sam Pogba, a ja sam Smegma!

• ArminVanBuuren

E ajde ne seri majmune

• FAĐO

Nezahvalno je sad prognozirati ali sezona puna iznenađenja kao prošle se neće skoro ponoviti. Očekujem manje-više predvidivu sezonu. Mančesteri će se boriti zatitulu, očekujem da Junajted pobedi. Čelsi ih prati, nema šanse da će dozvoliti da im se ponovi prošla sezona, mislim da će ova ekipa sa novim trenerom igrati odlično ali ne dovoljno da spreči Mančestere u borbi za titulu. Posle jedne sezone u kojoj su se malo uzdigli očekujem da se Arsenal vrati na mesto koje mu pripada godinama. Liverpul bi mogao da ugrozi Arsenal očekujem od njih mnogo bolju sezonu vidim da nisu mnogo pojačali odbranu a napad im je isti tako da je njima 4. mesto plafon. Totenhem nema šanse da ponovi prošlu sezonu Kejn je pokazao da je klasa a ne one season wonder ali mslim da ne može da i treću sezonu odigra na vrhunskom nivou a mnogo zavise od njega. Od Lestera nemam pojma šta da očekujem ne bi se iznenadio ni da odbrane titulu a ni da završe na sredini, verujem da će se boriti za evropu možda čak i za LŠ. Vest Hem i Everton vrebaju Evropu iz drugog plana. Od timova koji su ušli u ligu očekujem od Boroa stabilnu sezonu i sredinu tabele. Barnli verujem da će opstati deluju kao zanimljiv tim za gledanje. Hal ispada lagano. Msilim da još ispadaju Burmut (sirotinja, bili su zanimljivi prošle sezone ali san je gotov jbg) i Sanderlend ( dosta su se provlačili na mišiće). Ja bi lično najviše voleo da jebeni Vest Brom.

ZAPAMTITE OVAJ POST PIČKE

• Usain Bolt

Osvaja Siti. LŠ Sautempton. ispadaju Sanderlend, Hal i Brnli/Barnli. Toliko.

• PROSEČNA SRBENDA

Ovde me secite ako stevan nije jedan od sledecih autora: Reme, Gospodin Jedinstveni

• PROSEČNA SRBENDA

Skec alert

(отишао у Селтик убр)

Celtic jel istina ovo???!

• Sanitarni čvor

vest hem doveo kalijerija.po onome sto sam prociotao trebao bi da bude batistuta.sve u svemu,dobro su pazarili,a ostao im paje.
    manc i celzi favoriti

• Sanitarni čvor

pojma nemam zasto sam napisao celzi.ogavna ekipa.
    prvo ce ih jebati mocni vest hem.
    nesto sam se istripovao da su menjali u timu.ono sem kantea i batusaija nista novo.
    manc favorit po imenima.
    kapiram da ce biti zanimljivija sezona nego prosla.ako ne za prvo mesto,onda za sva koja vode u ls.do poslednjeg kola borba.

• ArminVanBuuren

Ma da, da da da

• Бохор

Pogba toliko neće moći da se prilagodi da će proklinjati svaki dinar koji su dali za njega

• b

Samo da kazem obratite paznju na lordovsku igru Arsen (ala) i gazenje govana iz liverpoola

• PROSEČNA SRBENDA

Sam firmino ce im dati 2 komada

• Zhajk

ARSENAL OSVAJA!

• Zhajk

MANČESTER IH U STOPU PRATI

• Carl Cox

Šta glume pederski perčini u ekipi Liv? Manča odigrao u potpunosti kako sam očekivao.

• b

Ja ne mogu da verujem da sjajma ekipa Arsenala ima ovako slab dan

• Zhajk

ahahhah hoće ovaj sa decom da krene, eto mu opomena :)

• FAĐO

ARSENAL OSVAJA!

Ahahahahahaha

Najluzerskiji tim u Engleskoj gubi ubedljivo na svom stadionu od drugog najluzerskijeg tima u Engleskoj. Mnogo vode će proći Temzom i Mersijem pre nego što ova dva tima budu blizu titule. NEKI OD MANČESTERA OSVAJA VEROVATNO JEDNINSTVO ALI NISAM SIGURAN.

• Zhajk

polako, deca su to, sve će to doći na svoje kad se vrati Merte i Cazorla.

• gonzo

Hahahah Arsenal. Šta reći.

• Sanitarni čvor

pre bih rekao jedinstvo.
    oni drugi mi nisu ni za kurac.najjadnija ekipa mi je siti.ko na silu da igraju.

• Plankton*

AUUU...MANE :) Lep fudbal majke mi :)

• FAĐO

Niđe odbrane.

• Zhajk

IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO PO BOD
    IDEMO PO BOD!!!

• Kolfild

kupi pravog spica vengeruu

ima dosta talenta u sredini, odbrana ce biti okej kad se vrati kosilini i gabrijel (relativno okej). greota sto nema ko da daje golove. da se ja pitam, posto bas pratim i razumijem se u to, ja bih stavio sanceza da igra centarfora, posto nece venger da kupi spica. eno i agero je sicusan pa je ubica, a ovaj nije puno gori

• gonzo

A li Venger jebote. Kapiram ja da su valjda otplaćivali novi stadion i da nisu mogli da troše mnogo novca u odnosu na druge klubove, ali koliko je on sezona proćerdao sa timovima koji ne mogu da prdnu pošteno. Sad kad su valjda stadion regulisali, on i dalje ima zmiju u džepu, e pa eto ti kurac Arsene.

• Carl Cox

Već zamišljam on i kazorla npr. u napadu Arse i Mertezaker im centrira sa svoje polovine, to bi baš bilo dobro.

• Kolfild

Pa nije Arsenal nikad bio tipicni engleski klub dje se lopte ispaljuju na centarfora pa sta ovaj uradi, kao Liverpulovi i Mancesterovi. Kazorla bas dobro dupe ima, to sam danas primijetio.

• S

Kazorla bas dobro dupe ima

ahahhahahaha cek jel si realan

• sunshine

Arsenal je i ove sezone isti kao i prethodnih 5 godina. Jedna iznadprosečna nešampionska ekipa.

Svaki igrač koji je došao u Arsenal je u prvoj sezoni bio najbolji i sledećih sezona u blagom padu. To je do mentaliteta kluba i trenera. Svaki igrač nakon 3 sezone se uklopi u sivilo. Očekujem da Aleksis postane dio tog sivila, iako je tvrdoglav ko bizgov. Al kako da se bori kad čovek sjebe nogu na kopa amerika, Venger mu predloži da odmori početak sezone on odbije i igra prijateljske i dođe na otvarnje sezone, dok Košćelni drka ajfon na tribinama a Ozil i Žiru mažu sisate manekenke na Honoluluu. I sva ta motivacija je toliko lažna kao kad Ana Ivanović nakon dobrog poena uzvinke "AJDEEEE" pa posle toga odradi duplu servirs grešku. Jednostavno mentalitet ekipe i zajedništvo je go kurac i zbog toga neće ništa uraditi. 4to mesto i bog te veselio.

• FAĐO

Paje nije starter ali nema veze za koji minut počinje brutalno jebanje Čelsija od strane Ajua i brata Kerola.

• sunshine

A titulu po meni osvaja Junajted pre svega zbog tog mentaliteta Murinja. Zna kako da motiviše ekipu, kupi prava pojačanja i za jednu sezonu stigne do cilja to jest titule. Tako je uvek kod njega, mada mu je uvek problem da sledeće sezone ponovi to isto, ali u prvoj (tj ovoj sezoni) će dokazati svu snagu. Još ne igraju LŠ pa će opušteno da se fokusiraju na prvenstvo

Siti po igračima jednostavno ne može da se uklopi u Gvardiolinu viziju i jednostanvo mi se poklapa ekipa i trener i teško da će se boriti za bilo šta osim LŠ.

Čelzi mi je nepoznanica, znamo da ova ekipa može da bude prva ili deseta, sad je ptianje kako će se Konte snaći ali im dajem veće šanse nego li Sitiju

Liverpul će biti ložana kakav je i Klop i ta neka euforija može trajati dosta dugo dok ih ne sasječe neka 2,3 kola bez pobede.

Totenhem može svašta, jer ostala ekipa na okupu, iskusniji su za jednu godinu, al će im biti mnogo teže nego prošle sezone jer ostale konkurentske ekipe su bolje za klasu.
    Moja predviđanja

1.Junajted
    2. Čelzi
    3. Liverpul
    4. Arsenal
    5. Totenhem
    6. Siti
    Jednostavno nekome se neće poklopiti kockice a ja mislim da je to Siti i Pep.

• S

Ako stvarno dodje Boni u Arsenal to bi bilo super, on je zver

• Kolfild

Otkud sad to?

• Sanitarni čvor

boni je igrac koji mora da dobije mnogo lopti i da bude najvece jaje u ekipi.kapiram da to u arsenalu ne bi mogao. Pre ce u wba biti igrac, nego u arsenalu.

• Petar Pan Pezo$

dajte malo kacite najlepse garniture dresova u sezoni, najbolji stadioni, al da nisu emirati i old traford i ti veliki, itd itd, ne samo ovo suvoparno pisanje

• Carl Cox

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/600x315/71/47/b2/7147b23aba90ea3fb11a28fd5d571bb7.jpg
    Evo, Din Kort, ili stadion Trešnjica. Nešto kao Lagator za bogate, na njega me podseti.
    *sad je malko lepši.

• S

Nema nista izgleda od tog transfera, napisao neki agent na tnjiteru. Steta.

• S

Najruzniji dres ima Hal odvratni smecari

• bvdlga

Ja mislim da Mancester jednostavno mora osvojiti, Ibra je tu.

Liverpul moze da bude iznenadjenje, i mislim da će ove sezone lagano overiti LŠ, pa sledeće uz pojačanje ili dva, da napada ligu. Čelzi i Siti će se boriti za preostala dva mesta, dok Arsenalu dajem najmanje šansi, jednostavno, dosta više sa tim klincima i sranjima, puši kurac Vengere, očigledno ne može... i voleo bih da završe 6., pa da promene politiku. Totenhem i Lester neće ponoviti sezonu, Vest hem može u prvih 6-7...

Mislim da će Mančester već danas demonstrirati silu, odnosno da će se posle 5-6, maksimum 10 kola već znati ko se bori za titulu a ko ne...

• Sanitarni čvor

manc juce sa pola snage lagano dobio.kapiram da im se bas igralo da bi dobili 5-0 bez problema.

• Crno

takoe kapiten moj Aguero <3

Je l' zna neko sto ne igra Saciri?