Zbogom školo , nisam te ni volo
  • L@ki

Ili možda ipak jeste?

Znate ono čuveno : '' Ma jedva sam dočekao/la kraj,nikad se više ne bih ni vratio/la''!
    I ono:'' Šta bih sve dao/la samo da se vratim''!

Da li ovi prvi zapravo zaista žale za proteklim školskim danima a samo prikrivaju svoja osećanja kako se ne bi osetili ranjivim pred drugima?I da li ovi drugi samo žele da pokažu drigima kako je njima bilo cool i extra u školi i da su se neviđeno jebavali i zezali a zapravo im je bio težak smor a ne žele da ostali vide koliko su jadno prošli kroz najbolje godine života?

E pa koji ste vi od gore navedenih i zašto?

• celt

isao sam u osnovnu skolu... kad smo zavrsavali kenjali su da ce nam nedostajati. meni nije.

isao sam u srednju skolu... kad smo zavrsavali kenjali su da ce nam nedostajati. meni nije.

isao sam na fakultet... pricali su da je najlepse studentsko doba... tu i tamo. fale pare.

sad sam na doktorskim u irskoj, i mogu da ti kazem da je najbolje do sad.

a mozda sam i ja takav da uzivam sada, i da ne patetisem mnogo. jebem li ga.

• .Vule

osmi sam razred i jedva cekam da krenem u srednju....

• Пд

Келте , не само да смо ти и ја ишли у исту гимназију него и делимо мишљење што се тиче истог.Ништа ми неће недостајати , завршавам средњу управи и кад будем уписао факултет , што је пре могуће идем у САД. Мало ће ми тога недостајати , можда само чика Томини сендвичи из клуба школе , ништа више...

• Christine

osnovna - dosada živa, nikada se ne bih vratila.
    srednja (još sam tu), jedva čekam d'odem.

• Tulumbac

Osnovna - solidno, nisam bas nesto lud za njom.
    Srednja - najbolje 4 godine(narocite poslednje 2) do sad.

E da... Peki, koji ces kurac u SAD? :)

• Џими

Ја сам плакао последњег дана средње. И то јавно. Једноставно, средња ми је била до јаја, имали смо мало, али јебитачно одељењце, а и те четири године за време средње су ми иначе биле супер. Срећан сам што сам их проживео како треба, а не испред компјутера као данашње генерације.

Недостаје ми зезање из средње и неки људи, али шта је ту је. Пролази време и наставља се даље. Данас ми је супер кад одем да пијем са некима од њих, па препричавамо шта је све било и причамо по целу ноћ.

Основна школа ми је била говно. Једва сам чекао да је завршим. Мрзео сам тамо људе, а и они мене. Није ми жао што сам их мрзео, јер су били и остали ретарди.

• Пд

Koји ћу курац овде :)

Шалим се , ма сестра старија ми тамо живи , био сам летос тамо па сам решио да одем тамо , ако не као студент онда кад завршим факултет.

• Tulumbac

Ma sviranje kurcu. Radis, placas kredite i na kraju umres. Dobro, mo's da gledas NFL i NBA na veliki televizori. To ne sporim. :)

• Пд

Ма ја да намлатим кинту тамо и долазим овде да водим приватно нешто и зезам се. Све сам ја то испланирао , наредних 50 година. :)

• Триша

Џими у праву си, три задња разреда основне и скоро целу имназију сам заглавио испред компа.
    И збо тога сам без друштва.

• Mirjana The Great

Hm... osnovna je bila smor, jedva sam cekala da je zavrsim. Ali mi je zato sad u srednjoj do jaja.

• Tulumbac

@Peki

Pa ti imas plan! Do jaja, imas moju podrsku. :) I ja sam mislio da idem tamo da radim nesto ali nemam bas mnogo neretardiranih drugova pa me mrzelo da idem sam. :)

• Earthworm Jim

Osnovna je bila sranje. Bile su mi smesne pateticne jajare koje su plakale na maturi. Najvise su plakali oni koji je odeljenje najvise mrzelo i to otvoreno. Jebeni licimuri.

U srednjoj mi je realno do jaja, ali opet jedva cekam da je zavrsim i odem na faks. Jednostavno, dobro je, ali moze i bolje. Imam neki osecaj da ce na faksu, gde ce broj maloumnika biti sveden na minimum, biti bolje. Tamo cu imati, barem po mom misljenju, vise ljudi slicnih sebi.

Opet, ovo ne pisem kao kompleksas koga su zajebavali i maltretirali 4 godine pa jedva ceka da pobegne. Jednostavno - moze i bolje.

• Триша

Свака школа коју не памтиш добро, није била добра школа.

• Mirjana The Great

Ono što on kaže.

• Tulumbac

@gamby

To pises kao kopleksas kog jos uvek zajebavaju. :)))

• BH

Ja jedva čekam da upišem fax i da se sklonim od drugarica iz razreda koje mi otimaju šnalice za kosu. Čuo sam da na faxu koleginice to ne rade, tamo otimaju neke druge stvari...

• Earthworm Jim

@Tulumbac: I kradu mi stiropor iz pernice. Ne pitaj zašto ga nosim u pernici, to je tajna. :)

• Ž

Osnovna je bila okej dok se nije završila. Onda, kad su svi poupisivali srednju, počeli su jedni drugima da se ne javljaju, tako da iz tog odeljenja na ulici kažem ćao jednoj šaci ljudi kad ih vidim na ulici. U srednjoj je bilo govno u prvoj do pola druge, posle okej, a u trećoj i četrvrtoj vrhunski. Za faks ćemo videti. Nadam se da će da bude dobro. :)

Samo Pekiju da kažem, ako je Amerika jaka u kojem 'oćeš smislu, život ti se tamo svodi na to da radiš dva posla dnevno, spavaš, jedeš, radiš dva posla dnevno, spavaš, jedeš i tako ukrug, osim ako ti ćale, deda, ili ne znam ko drži neku jaku firmu, pa da možeš da držiš i čekiće i orase. A to za mlaćenje love, pa vraćanja ovamo, radi dobro u teoriji, skeptičan sam po pitanju realizacije. :)

Nigde se ne živi k'o u Srbiji, ma kako nizak standard nam bio. Ovakog mlaćenja prazne slame, nesvesnog zajebavanja i urnebesnog mentaliteta oko sebe nećeš naći ni u Tunguziji.

• Пд

Џони , не брини ти ништа. Имао сам прилику да посматрам како се живи тамо , знам добро у шта се упуштам. :)

• Ledeni

meni je osnovna bola osrednja, 8-mi je bio ok, u srednjoj uglavnom ista ekipa aprva dva razreda sam se namrtvo smorio, 3-ci i 4-ti su bili povoljni, nista posebno, smatram da je moralo bolje al jebi ga. sad sam na faksu drugacije sam malo zamisljao ali bice bolje.

u srednjoj je bilo odlicnih dana ne znam jesam li se od kad se zavrsila toliko smijao.

• Tulumbac

@jNy

To mu i ja rekoh, al' ne slusa covek. Ima plan izgleda. :))

• M

Ima li ko s ove teme da ne ide na fakultet? Mene škola nikad nije išla od ruke, vazda sam bio jedan od najgorih đaka u odeljenje. (Kriv je sistem, naravno, jer vjerovali ili ne, ali nacrtna geometrija mi je od velike pomoći ka' taksisti.) Osnovnu sam završio, a nisam trebao. Srednje imam dvije u pokušaju. Ne mogu čak ni u Ameriku da pođem na crno da radim, jer tamo ne puštaju one bez makar srednje (naletio na link "Want to get free green card of U.S.A.?, i ja kliknuo, i pan'nem na drugo pitanje, a bilo je o tome šta sam od srednje završio). Najviše žalim za školom zato što sam dok sam iša' u nju više pio no sad.

• Aleksandra...

Osnovna - sranje teško. Elitizam, egoizam, sujeta, podmuklost... Gadovi su bili. Hvala im.

Srednja - jbg, tek sam prva godina, tako da ne mogu skroz da sudim, ali mogu da kažem da mi je sad do jaja, naravno ima ljudskog spema, ali ima desetak ljudi koji su jako vredni i koje mi je užasno drago da poznajem. Toliko :)

• Granon

Osnovna : divno vreme, fenomanealni nastavnici, vanškolske aktivnosti fantastično otganizovane (laboratorije, sale za fizičko, odlazak na izlete u pozoriše..). Druženje sa vršnjacima bezbrižno. U to vreme sam igrala košarku, takmičila se iz jednog predmeta i radila fotografije (sve to u mojoj osnovnoj školi)

Srednja : nabudženo od starta, bespotrebno izvikano. Pad kvaliteta nastave (vanškolski=O), ali se oprema po kabinetima zadržala. Druženje bezbrižno.

Fakultet : ultranabudženo (37% upisalo 2. godinu. Kvalitet teorijske nastave OK, vežbe jedva zadovoljavajuće, ali je zato kriterijum bio svemirski. Slabije sam se družila sa svetom sa fax-a (kolege većinom dignutih noseva).

Postdiplomeske : sranje od nastave, kriterijum uznemirujuće visok, druženje vrlo slabo. Tek sad, kad smo iskusni u svom poslu i kad su krenuli da nas drndaju (iz "referentnih ustanova") , uapeli smo da se okupljamo . Formalna okupljanja pretvaraju svaku važnu rečreč u maglu, dim i prašinu (o dogovoru i zajedničkom stavu nema ni reči), ali neformalna su fantastična (ako ništa ne promene, makar jedni drugima olakšamo).

Druženje na poslu : kad odabereš prave ljude-to je prava stvar. Da nije toga-već bi bila luda.

• Jeccy

Meni je u skoli lepo osim kad nemamo testove. Tad je dosadno...

• Др Јанковић

Основна:добро је да сам је преживео,јер сам се дружио са пар нормалних људи.Све идиот до идиота.Укључујући и поједине чланове наставног кадра(променили су нам 5 наставница српског,4 наставнице енглеског и 5 наставника математике,а свако је радио по свом).

Средња:сад сам 4. година и могу да се похвалим да ми је све време проведено у школи и око школе било ЛУДНИЦА.Нарочито кад смо поподневна смена,па одем ујутро и седнем код чика Николе у ,,Вилењак''(локалчић прекопута школе),
    урадим домаћи,поједем нешто,цугнем пар пива и у школу.

Е,сад,што се тиче факса...Решио сам да ћу да упишем Филозофски факултет у НС-у,а и тамо познајем доста људи(најбоља другарица студира социологију тамо),па са те стране не би требало да ми буде тешко да преживим школовање.

• Insolent Defender

Основна школа - друштво било добро, професори махом на месту.

Прву годину средње преспавала, а и другу до пола, кад су ме пробудиле бомбе. Трећа и четврта година - штрајкови. До три нормалне девојке у одељењу, а мушкарци сви бистри и духовити, осим једног који је био ретко глуп. Тамо се не бих вратила.

Студије - 100 женских дебила, и једна много добра групица. Тамо сам била анонимус, а завршила међу првима. Вратила бих се јер ми градиво није било толико изазовно, али је провод био одличан.

Још увек сам у школи, али с друге стране. Побегла бих све петом у дупе кад бих нашла нешто боље.

• ophidia

Osnovna škola...Jedva sam čekala da odem. Nije mi bilo grozno, zapravo, kad se prisetim nekih trenutaka, bilo je lepo, ali bilo je nekih grupica, ogovaranja, svi su imali iste teme, slušali istu muziku, niko nije smeo da se razlikuje. sećam se da se za raspust niko nije čuo ni sa kim, blejala sam sa jednom komšinicom, ako me odvuče od TV-a.

Srednja...Super je, za sada. Ima različitih ljudi, različitih tema, prihvataju sve...Mislim da mi je u prirodi da se ne uklopim potpuno u odeljenje, tj. uglavnom sam sa nekoliko drugarica i sa njima se zajebavam. Viđamo se svakog dana raspusta nas nekoliko, blejimo jedni kod drugih, baš je onako lepo. Mislim da sam poprilično proširila vidike od kad sam došla u srednju.

• Christine

@majav, u koju si osnovnu išla? ljupče? :D

• L@ki

Џими
    juče

Ја сам плакао последњег дана средње. И то јавно. Једноставно, средња ми је била до јаја, имали смо мало, али јебитачно одељењце, а и те четири године за време средње су ми иначе биле супер. Срећан сам што сам их проживео како треба, а не испред компјутера као данашње генерације.

Недостаје ми зезање из средње и неки људи, али шта је ту је. Пролази време и наставља се даље. Данас ми је супер кад одем да пијем са некима од њих, па препричавамо шта је све било и причамо по целу ноћ.

Основна школа ми је била говно. Једва сам чекао да је завршим. Мрзео сам тамо људе, а и они мене. Није ми жао што сам их мрзео, јер су били и остали ретарди.

------------------------------------------------------------------
    Џими друже,имамо исту животну причу,само што ја нисам плакао јавно, већ кући,сам,у четири зида да ме нико не види.Веровао или не,то је последњи пут и један од ретких тренутака када сам плакао ко киша,душа ме болела.
    Немам шта да додам,ти си рекао све :)

• Granon

Christine, Ljupče, Brka (matematičar) mi je bio razredni...

• Пд

Хаха , значи сад има три Вукајлијаша који су похађали ОШ "Љупче Николић" у Алексинцу! Додуше , ја имам најмањи стаж - само 2 године ...

• Granon

Slučajno?!

• Пд

Чекај бре мајав!!! Ти си '62 , јел тако?

• Пд

Па да ли се сећаш којим случајем да је у твом одељењу у основној био неки Велимир?

• Granon

Mislim da nije. Velimirov nadimak?

• Пд

Па одакле знам , Веља? :)

Мој ћале је иш'о у Љупче , а '62 је .Живковић , Велимир Живковић.

• Granon

Pitaću ispisnice. U mojoj generaciji je bilo 8 ili 9 odeljenja u svakom razredu.

:)Pozdravi mog školskog druga.

• Пд

хаха 9 одељења чооовече. Вождова школа у Нишу у којој моја мајка ради се налази у центру града а једва скупи за 3 одељења...

• Granon

Pad nataliteta...šteta. Pitaj tatu, verujem da je i on uživao u osnovnoj...

• Ч

хм овако скоро нико не воли основну,понеко воли средњу ...мало неочекивано...или не?!
    за основну шта да кажем,првих 5 разреда сам сматран филозофом и генијем који ће направити велике ствари у животу (у скоро свему сам био први :),стално испред свих),у следећа 3 једноставно сам се сморио и престао учити,а за дивно чудо оцјене остале исте-одличне...разред ми је био онако,ни тамо ни вамо,једино чега се баш сјећам је то да сам се знао потући са цијелим разредом јер јбте за не повјеровати од нас 12 ил 13 мушких у разреду само сам ја волио Звезду...знао сам се враћати са шљивама ко по` главе из школе...ал` нисам ни ја остајао дужан ;)...дјевојке су ме занимале,само сам био превише стидљив,па тако док је већина мојих другова већ увелико ашиковала са дамама,мене било срамота..им`о сам симпатија...ал` не и храбрости да покажем "симпатије"...тако да тек сада сазнајем да сам и тада могао имати многе дјевојке за које сам сматрао да су много изнад мене и да их ја никада не бих могао задовољити...ал` ах ебати га ја био стидљив и филозоф а још и инатан...недостајало ми неке смјелости...у основну се не бих враћао...средња жалос`...
    средња хм.....лијепе успомене...први пут сам дјевојку пољубио на крају основне и непосредном почетку средње...први пут са дјевојком "био" у средњој...прву љубав имао у средњој...први и други већином сам филозофирао,и тражио начина да покажем осталима да сам ја другачији од осталих....трећи и четврти сам - пропио , ал` баш пропио,пио сам и прије и послије школе,и у школи,и на школи,и на часовима и пред професорима и са професорима,директором па и са чистачицама....ма ријетко сам био тријезан...био сам онако мало више "популаран"...боље речено сви су знали да сам навијач и да сам стално на текмама,па су се некако и бојали стати ми на пут...а ко за инат био сам опет једини ал` сад у цијелој смјени навијач Звезде,само хвала Богу и мојим манирима никада нисам од ових "већинских" ИМАО ПРОБЛЕМА...другари су ме онако чудно посматрали-никада нисам имао књигу уз себе (уствари уопште их нисам имао),јер сам презирао уџбенике и сав тај систем...5 сам увијек добијао из само три "области" из књижевности , лектире (читао сам као луд од Канта,преко Хегела до Толстоја,Достојевског преко Хесеа и Ничеа па све до Ирене Дајмонд,Андрића и Меше...)и физичког...било ми је жао кад сам "завршавао" средњу јер јбга ипак је то крај једног красног периода...али на крају нисам хтио полагати на вријеме са осталима због "бунта" којег сам повео,остао сам сам,издан од свих "другара" па тако остадох без дипломе...ал опет ја сам своју ријеч одржао,остали су је прекршили...ко их `ебе...;)...вратио бих се у средњу...
    факс...нисам имао диплому од средње...џаба и завршена 4 разреда....нисам га могао уписати...

сумасумарум...ипак..."од кољевке па до гроба најљепше је ђачко доба"...

• BLZ

Мрзи ме да читам.

• Christine

majav, predpostavljam da si išla u aleksinačku gimnaziju? :)

• L@ki

Tek sada vidim da mi nista iz srednje i osnovne nece nedostajati.
    Malo mi zamrla tema.Sta je ovo?Ljudi nisu isli u skole?

• Električar 

Osnovna - prosto me je sramota kad se setim kakav sam bio.Inače ostala su neka dobra prijateljstva.

Srednja - sutra bih se vratio i ostao sa onima ludacima.Šta smo sve preživeli,sa kakvima smo sve profanima ratovali i koje su odvale ostale zapisane.Jedno vreme koje se nikad neće vratiti.Poslednjih dana srednje sam naslutio raspad sistema,tj. da se više nikada nećemo gledati u istim klupama.

Faks - dobra ekipa,ali srednja je srednja.

• Мици

Чича, јебем ти бре инат тај твој....штета је што си без дипломе остао човече.

Ја сам још увек у средњој, али оно што је сигурно тачно је да ми је сто пута боље него у основној.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.