Зашто су курац и пичка "ружне речи"?
  • Пд

Једна од мојих животних заблуда, коју никако да решим. Дакле, како то да су народни називи за два полна органа без којих не би било ни нас, заправо речи које народ прихвата као "ружне". Зашто је "јебање" ружна реч, иако смо сви настали из јебања? Зашто је "говно" ружна реч, кад је то само сварена храна и остале бактерије и телесне излучевине и шта ти ја знам већ?

Иако делује тема скроз дебилно, баш би волео да ми неко да разуман одговор. Дакле, нема спемовања и глупирања, хоћу квалитетну дискусију.

• a

Ne znam da je pička ružna, kurac jeste- ako nije dignut.
    Baš je ružan a ovo što te interesuje, neam pojma, nije ružno nego valjda nepristojno, zaostao običaj od inkvizicije i puritanaca, pa čime bi jebali narod u mozak drugačije nego glupostima.

• Пд

Па пази, ако је заостао обичај, зашто не превазиђемо то? Ја капирам зашто је "пушење курца" ружно, али не схватам зашто би било ружно рећи неком да ти је гаћама курац.

• Стеван

Ни мени није баш најјасније то како било која реч добије статус вулгарне речи... Када бисмо смишљали нове речи, шта би требало да урадим да би се моја нова реч сврстала у вулгаризме?

• melkijades

To Aurora!

Pa jebem li ga, valda bez ruznih reci ljubav, radost, sreca..Ne bi zvucale tako lepo.

• Пд

Pa jebem li ga, valda bez ruznih reci ljubav, radost, sreca..Ne bi zvucale tako lepo.

Виш, ово није лош одговор, али опет, не контам то да је пичка ружна реч и не дозвољава се клинцима да је изговарају кад су мали, али им се зато дају пушкетине на куглице да се играју рата...

шта би требало да урадим да би се моја нова реч сврстала у вулгаризме?

Јебем ли га, ето, и то би ме интересовало.

• [

Зашто је "јебање" ружна реч, иако смо сви настали из јебања?

Tako je Peki kralju! Ustani protiv lažnih moralista i prebaci JEBANJE u aktivne teme! Sad je pravo vreme!

• .,.

ПЕКИ ОПЛОДИ НАС! Толико тога бих могао да кажем и рећићу на ову тему. Само да није овако касно. Али дефинитивно то нису ружне речи, то су само српски термини за полне органе и тачка. Ако кажеш пенис, ти ниси културан, ти си само снобина јер користиш латински израз за нешто што је још ВУк Караџић увео у писану српску реч... ЈА ЈЕБЕМ!

• a

Da bi pesnici izbegavajući te dve reči imali sto hiljada metafora i ostalih epiteta za koristiti u igri asocijacija pa samim tim i od čega živeti.
    Da bi Amfilohije kad priča o pederima koristio neki govor da na kraju ostanem ubeđena da je pričao o ženama nerotkinjama, hajd znaj...

• menijesamodosadno

Имају такав статус вероватно јер се често помињу у ''негативном'', тј. ружном контексту.
    Тешко је псовати без помињања сполних органа. :Д

• celt

a u kurac...

• melkijades

Cekj bre sad..Sta je starije, kurac i picka ili penis i vagina? Nego da ja tebi to slikovito objasnim - kao sto je ruzno pocesati se po jajima kad te svrbe, a nije ruzno pocesati se po ledjima iako te podjednako svrbe, tako i izgovaranje genitalnih reci ljudima delu je neprijatno pa valda nije ok..Mada meni penis zvuci ruznije nego kurcina..Falus..Sta falus, sta mu fali koji kurac?

• Пд

Tako je Peki kralju! Ustani protiv lažnih moralista i prebaci JEBANJE u aktivne teme!

Немојмо овде о томе, рекох у првом посту да се држимо теме, кол'ко-тол'ко. :)

• бури

http://vukajlija.com/jebanje-nije-ruzna-rec-rat-i-mrznja-jesu/197534

evo držimo se teme, al davno je o tome govorilo dijete...

• Hipnos

Пеки, није дебилна тема. Ни мени никад није било јасно који је параметар при одређивању вулгаризама (псовки). То јест, зашто је нешто псовка, а друго није?
    :збуњеност:

• [

Ok, držimo se teme, a to su pička, kurac i jebanje. Ja tvrdim da nema ništa loše i ružno ako kažeš: JA JEBEM KURCEM U PIČKU!

• Пд

Cekj bre sad..Sta je starije, kurac i picka ili penis i vagina? Nego da ja tebi to slikovito objasnim - kao sto je ruzno pocesati se po jajima kad te svrbe, a nije ruzno pocesati se po ledjima iako te podjednako svrbe, tako i izgovaranje genitalnih reci ljudima delu je neprijatno pa valda nije ok..Mada meni penis zvuci ruznije nego kurcina..Falus..Sta falus, sta mu fali koji kurac?

ТО! Зашто је ненормално третирати све органе и екстремитете исто?

Мислим, немојте погрешно да ме схватите, нећу ја после да кажем професору на факсу како ме је болео курац да спремим испит, али ме баш интересује шта стоји иза овога.

• Сантјаго Коровјов

Kapiram šta oćeš da kažeš, i ja se slažem sa tobom, ali fazon jebem li ga, pička i kurac su "intimniji" delovi tela od recimo leđa. Pa valjda odatle, al' onda se nameće pitanje zašto su intimniji i tako možemo da se vrtimo u krug do sutra.

• Пд

pička i kurac su "intimniji" delovi tela od recimo leđa. Pa valjda odatle, al' onda se nameće pitanje zašto su intimniji i tako možemo da se vrtimo u krug do sutra.

Па да, али крај негде постоји. Ок, интимнији су, зато што је то тако друштво наметнуло, али зашто човек већ годинама уназад не ради ништа да то промени?

• melkijades

Jao Peki..Kakvu cu definiciju da napisem, sve sam shvatio! Volim te bre covece!

• melkijades

AAAAA sad sam srecan naredna cetri sata dok cekam novu definiciju! Pa u stvari sve je tako jednostavno. Stavicu ti link ovde na temu!

• a

Kako se bre peki ne trudi društvo? Trudi se pogotovo na Vuki, samo slabo trudnih jebem mu mater.

• Hugocavez

Е стварно, ни ја ово нисам капирао никада, и нико ми није дао ЛОГИЧАН И РАЦИОНАЛАН одговор на то.

• Сантјаго Коровјов

zato što ga boli kurac da radi nešto. :) Pa gledaj ovako, ti pokreni revoluciju i ja ću te podržati. Problem je u tome što je ljudima jebeno usađeno u glavu da su to "ružne" reči, a mišljenje velikog broja ljudi se ne menja za dan ili dva, ako me razumeš.

• Пд

Ае Мелки, може, али мораш да ми даш одговор на моју дилему, да кад ме неко ко буде био у истој дилеми као ја сутра пита ово, да му објасним к'о човеку зашто не сме пред кевом да каже да је јебао јуче у пичку.

• Стеван

Пеки, зато што није занимљиво кад би све било на извол'те... Потребно је мало загонетности, да ради машта и тако то.

ЕДИТ: Ово је моја реплика на:

Ок, интимнији су, зато што је то тако друштво наметнуло, али зашто човек већ годинама уназад не ради ништа да то промени?

Да се не би неко збунио.

• melkijades

Jako logicno objasnjenje, jako logicno! Ispisao sam ceo post ali sam skontao da od toga moze da ispadne super definicija. Jako dobra tema, necu vise spemovati.

• Пд

zato što ga boli kurac da radi nešto. :) Pa gledaj ovako, ti pokreni revoluciju i ja ću te podržati. Problem je u tome što je ljudima jebeno usađeno u glavu da su to "ružne" reči, a mišljenje velikog broja ljudi se ne menja za dan ili dva, ako me razumeš.

Разумем, али ја сумњам да сам ја први који се сетио овога, сигурно се овога сетио и неко пре 100 година, па се и даље маторима диже коса на глави кад неко каже "пичка материна".

• marcipan

Meni su te reči smešne. A ružne reči su mi penis i vagina. Iju! Imam utisak da sam sada opsovala.

• .,.

Марципан, кажи пичка!

• Сантјаго Коровјов

Разумем, али ја сумњам да сам ја први који се сетио овога, сигурно се овога сетио и неко пре 100 година, па се и даље маторима диже коса на глави кад неко каже "пичка материна".

Da al' taj neko je i koristio te reči u svakodnevnom govoru, a one su već tada bile obeležene kao ružne. Prvo su snobovi počeli da koriste penis, vaginu i drugepičkematerine, čisto da bi se videlo da su viši stalež, a tada su žene bile udavače, sklapali su se brakovi sa što bogatijim ljudima, seljak k'o seljak je težio da bude neko i nešto, pa je označio ove reči kao ružne, čisto da imitira nekog snoba, da izgleda kao fin i kulturan čovek i jelte da dobije pičke. Dok je neki lik kome je pucao kurac za to koristio ove reči, ostali su se iz gore navedenih razloga zgražavali nad istim, a ovog "prostaka" je isto tako boleo kurac da dokazuje da to nije ružna reč. Ako me razumeš.
    Banalan primer i glup do bola, al' tu je negde suština.

• Burzum

ЈА ПЕНИШЕМ ВАГИНЧИНУ!

• Пд

Ај Бурзуме, 'оћу чујем неки квалитетан одговор од тебе, делујеш као неко ко разуме ову материју, мојне спемујеш.

• DocMeister

Reče neko da su to intimni delovi tela... Zbog čega? Jesu li u praistoriji znali za intimne delove tela pa nisu javno češali jaja? Nego sa, šatro, podizanjem svesti, nepravedno obespravismo kurac i pičku i označili ih kao nešto vulgarno! Kad su Latini govorili penis-kao kad binSr kaže kurac,isto važi i za vdžajnu. Što njima to nije bilo vulgarno? Što te reči postoje u Vukovom rečniku? Nego ajde da se pravimo fini, te glupe moralne norme!
    Organi kao i svaki drugi, i za kurac i za pičku imaš lekare specijaliste, zašto onda da ih odvajamo? PRAVDA ZA KURAC I PIČKU!
    Jebo zmiju i kad dade Evi onu jabuku...

• Сантјаго Коровјов

Ja sam rekao da VAŽE za intimnije delove tela, a nisam rekao da to tako treba.

• marcipan

Марципан, кажи пичка!

Kažem pička. :)
    Blisko je to nekako, ti izrazi. Naš narod i ne može da se orodi sa nekim dok mu se ne naje..., najede, i ne stavi u usta, i ne pošalje u... Pa ni engleska aristokratija nije više ono što je bila, a šta bismo mi izigravali sada. Dakle, ovo mu dođe kao glavno sredstvo intimiziranja kolektiva.

• .,.

Марципан ♥

• En_Dotter

За курац не знам, али је пичка јако ружна реч када се употреби као персонификација некога:

Пеки д џеме, ти си пичка.

Замисли колико је та пичка ружна, а при том млада... И тако је настало негативно значење пичке и цензура тог појма.

• Пд

Дотере, не причамо о пичци као персонификацији некога, већ о полном органу. :)

• Сантјаго Коровјов

Peki, ja ti dadoh odgovor, gore, mislim da je iz tog razloga, olololo, ajd pogledaj pa rekni da l se slažeš. :)

• Earthworm Jim

Pička može i te kako da bude ružna reč. Zavisi na čiju se pičku misli.

• Пд

Реме, јес, прочитао, има логике.

• Migza

Voleo bi da se javi neki lingvista povodom teme, ja sam samo malo priucen u tom polju. Mislim da se radi o tome da svak rec ima svoje konotativno znacenje, tj. svaka rec ima jos neka znacenja koja podsvesno vezujemo za nju. penis i vagina imaju uvek konotaciju medicinskog izraza, dok kurac i picka uvek imaju konotaciju psovke, sto je ruzno.

• melkijades

Gresite, a tako je jednostavno! Zene su krive!

• Сантјаго Коровјов

Migza pitanje je zašto imaju takvu konotaciju.

• Цар

Одговор је прост: људи.
    Да појасним

Ил', можда, мислиш: »Та добро му је
    Кад оно тихо ткање не чује,
    Што паук везе жицом тананом
    Над оним нашим црним таваном!
    Међу људма је, међу ближњима!«...
    Ал' зло је, мајко, бити међ' њима:
    Под руку с злобом пакост путује,
    с њима се завист братски рукује,
    А лаж се увек онде находи,
    Где их по свету подлост проводи;
    Ласка их двори, издајство служи,
    А невера се са њима дружи...

(одломак песме "Поноћ", Ђура Јакшић)

• tasmanijski djavo

Pička može i te kako da bude ružna reč. Zavisi na čiju se pičku misli.

E, ja bih ovo potpisala al da se misli na kurac!
    čuj ružne reči, e nabijem ih sve na kurac ko tako milsi.
    citiraću malog prsta " ne postoje ružne reči, samo ružne rečenice".

• Migza

Pa valjda s jedne strane sto su to izrazi za polne organe sto je vec samo po sebi neki tabu, s druge strane jer se pominju u psovkama, koje su takodje drustveno nepodobne.

• Сантјаго Коровјов

Pa valjda s jedne strane sto su to izrazi za polne organe sto je vec samo po sebi neki tabu

Zašto je to tabu?

jer se pominju u psovkama

Stani zar je prihvatljivije reći nataknem te na penis, nego nabijem te na kurac? Koja je razlika? Zašto je ovo prvo pristojnije?

• Цар

Zašto je ovo prvo pristojnije?

Па Господе Боже, где латински да има непристојне речи, тако узвишен и свети језик!???