Zašto su ljudi glupi?
  • l

Ne, ozbiljno - zašto su ljudi toliko glupi?

Da li je samo genetika u pitanju? Ili i odgoj ima uticaja na to? Ako se neko rodi glup, od glupih roditelja, da li je moguće od njih napraviti makar polu-pametne ljude ukoliko im se pruži pravilno vaspitanje i obrazovanje? Da li je sve na roditeljima, ili i škola može da učini nešto? I kakve bi to škole bile, kakav nastavni plan je potreban, da bi tupsoni bili ponukani da makar malo koriste svoje moždane vijuge?

Da li je moguć svet u kojem neće biti glupih ljudi?

• Negroidno Govedo

lemajo, dva pametna čoeka suprotnog pola mogu da izrode i budalu i anštajna i geja i crnca i mićunovića...genetika je igrarija.

inače, mogu da postoje određeni aspekti životi koji mogu da utiču ako ne na to da su ljudi manje glupi, a ono da nauče kako da sakrivaju svoju glupost.

• Bruce

Nisu ljudi glupi, samo su zaboravili osnovne principe ljudskosti... uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj.

• S

uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj.

Ja sam jebeno oduševljen izrazom.

EDIT: Ovo si ti, sada smislio? Ili si citirao nekoga?

• Vita

Проблем је што сада глупи људи имају шансу да се истакну.

• Bruce

Ovo je već drugi put za nedelju dana da me pitaju to pitanje... Kole, kad god nekog citiram navedem i izvornik, ako ne znam ko je rekao napišem "neko mi reče" ili "negde sam čuo" - kad to izostane, misao je iz moje glave. Mada, filozofski gledano, koliko čitam veoma je moguće da je nastala sublimacijom jer nema više originalnih misli :)

• S

Okej, definiši. Samo izraz je zaslužio odabranu, a računam da ćeš kvalitetno definisati. :)

EDIT:
    Lemi, jebiga, sori za spem. Ne znam koji je izvor problema, ali bih voleo da postoji lek. Do tada:
    http://2damnfunny.com/wp-content/uploads/2012/03/Big-Bang-Theory-I-Cry-Because-Others-Are-Stupid.gif

• Bruce

ma nije to za definiciju, imam ja takvih gomilu u defkama - to je samo jedna misao...

• l

stefi, spemeru pevejani! izvor je komentar autorke hm na moju defku, ali i generalno u poslednje vreme nalećem na golem broj ljudi koji su mi medicinska misterija kako je moguće da su živi a nemaju mozak! pa me zanimalo kako se to glupost zbiva... :P

a bogme poznajem i nekolicinu ljudi koji ne samo da su završili faks nego su i doktori nauka ali ne prestaju da me zapanjuju svojom glupošću!

• paninaro

kakva tema!
    a zašto se bilo ko on nas samom sebi čini pozvanim da donosi sud da li je neko glup ili nije? koji je to nivo pameti koji to određuje. zašto prosto ne živjeti i pustiti druge da žive svoj život.

• Natnat

Ma nisu ljudi glupi, nego su okruženi prepametnima, pa se tako samo čini.

• l

paninaro, odlično pitanje!

nato, moguće!

• Kalashnikov

Ćuti, da nema glupih, mi pametni ne bi došli do izražaja lolo
    A i da nema glupih, opet bi bio neko malo pametniji od drugog, pa bi tog drugog doživljavo kao glupog.
    edit: što je već natnat i rekla..lolo asam glup

• Џими

Проблем је што сада глупи људи имају шансу да се истакну.

Зашто мислиш да сада имају веће шансе да се истакну у односу на ранија времена? Образложи.

• Sympathy Chan

Sad imaju intereks i lakše im da govnišu svoje misli na sve strane.

• Др Јанковић

Зашто мислиш да сада имају веће шансе да се истакну у односу на ранија времена?

Зато што је, чињенично, проток информација данас бржи те се нечија глупост за мање време види на већој раздаљини.

• Џими

Sad imaju intereks i lakše im da govnišu svoje misli na sve strane.

То је као истицање?
    А замисли како је било људима раније (па и данас у неким земљама) у потпуном одсуству реда и закона, кад је сваки балван који је физички најјачи могао да заоштри мотку и заведе страховладу. Мислим да је истицање на интернету смешно спрам тога.

• Sympathy Chan

Da, ali je on mislio na isticanje glupih ljudi. Lakše je glupom sad da dođe na Vuku ili fejs i iskenja neke gluposti koje su niđe veze s mozgom, više ljudi će imati tu čast da ga primeti, dok su pre bili glupi samo u krugu prijatelja i porodice. Samo, ovakav primerak božje kreacije ne bi umeo ni motiku da zaoštri. Mišljasmo na različite isticanije :)

• GM

Раније су они који су имали власт у рукама гледали да се образују, а физички јачи балвани су радили оно што им такви кажу. Колико сам приметио из књига које су писане тада, плебс је више ценио памет јер је то била аристокрацка особина. Данас, кад смо сви равноправни, они бројнији су претворили своје особине у оно позитивно, а оно што немају у негативно.

• Премежденије!

Можда је ова тема глупа? Глупост је, у суштини, ствар генетике. И не, неће бити света без глупих људи, опет због генетике. Једноставно је то доминантан ген човечанства.
    Ово са наставним плановима и осталим муњама је такође много дискутабилно јер је наставни план идеолошки документ који треба да спроведе неко са јаком идеологијом у глави, а таквих професора има мало. Сетите се ваших професора физичког, на пример, кога је болео курац да спроводи план и програм? Напише у дневнику како се ради, не знам ти која ствар из атлетике, а овамо баци лопту да се играју деца како оће.

• Bojan extream

To je spem.
    Edit: COKE DOPE CRACK SMACK

• Glavni

Da ljudi nisu glupi, zvali bi se drugačije.

Što bi Nedeljko Bajić Baja rekao: Kad bi ljudi bili ljudi....

• Rosoneri

Koliko ne volim ovakve teme. Svako sebe smatra pametnim, i svako se ponekad zacudi tudjom gluposcu. Verovatno neko tebe smatra za glupu.
    Odvratno, klinacki prepotentno pitanje.

• Kurd

Zašto su ljudi glupi?

Jer nisu pametni?

• crnigrujan

Pročitaj 'Moždani talas' od Pola Andersona da vidiš simpatičnu teoriju o tome šta bi bilo kad bi svi odjednom postali užasno pametni.

Nezavisno od toga:
    Pametnima treba okruženje glupih kako ne bi imali gde da plasiraju svoje pametne ideje. To bi dovelo ili do preterano brzog progresa kojem se naši inertni umovi slabo prilagođavaju ili baš do toga da se ništa ne ostvari jer ako imaš previše pametnih ideja na jednom mestu ljudi češće padaju u napast da raspravljaju čija je najpametnija nego da ih realizuju.

• Срета-Штета

Зато што нису делфини.

• SnoopDoggyDogg

Zašto je ova tema glupa?

• menijesamodosadno

Зашто мрзите нас глупе, паметни дечхко :'(

• javio

ja sam hteo da odgovorim isto sto i Kurd, zato sto nisu pametni...

ali vidim da je vec on odgovorio a izgleda da to nije tacno resenje...

sve je pocelo sa kraljem milanom i njegovom zeljom da bude kralj veeeeelike drzave...

a da, nije to odgovor na ovu temu...

sve je pocelo sa amebama...e onda je bog napravio adama i evu...

sve je pocelo sa Dinastijom, a onda su uslediole spanske i meksicke serije...pa turske...

sve je pocelo sa nakaradnim sistemom vrednosti, koje naturaju svetski mocnici...

sve je pocelo sa potrosackim drustvom, kupi me prodaj me...

sve je pocelo sa emancipacijom zene...

sve je pocelo...

u kini jedu pse, zato sto su tako odlucili...

• crnigrujan

sve je pocelo sa amebama...e onda je bog napravio adama i evu...

Nemoguće, amebe su nastale od delfina a reče sreta gore da su oni pametni. Ni Adam nije kriv meščini jer je direktni potomak ameba a samim tim i delfina pa je bar toliko pametan. Neki čak kažu da je Adam bio skoro duplo pametniji od današnjeg čoveka ali je onda bog stvorio Evu koja je bila pametna otpirilike kao jedno Adamovo rebro pa se pamet vremenom razvodnila.

Znači one su krive za sve. Žene u kuhinju - Sremce na pijacu.

• Lullaby

Bojan extream
    To je spem.
    Edit: COKE DOPE CRACK SMACK

а за спем иде бан.

мука ми више да се мало-мало па неки паметњаковић појави који ће се посрат' на тему било својим ставом како је тема говно било само својим глупим спемом, а све као посљедица тога што сам неа ништа паметно ни забавно да каже.

на оној другој теми је џими опоменуо и утефтерио шерлока и друге гореописане, тако да нећу ту да се мијешам, али оно смористе.

• javio

Adam bio fuldojajnozgodnopametan...ekstra tip...ono, ribe svrsavale na njega bez da progovori...a kad progovori histerija...ko za bitlse i elvisa...

al ipak mislim da su tako odlucili..nekima je tako lakse, neki ne zele da se potrude, neki imaju opravdanje u teskom zivotu, neki misle da su ekstra pametni a nisu (na primer, recimo ja) ali uglavnom su tako odlucili...

• Зна Мурињо

Глупост је, у суштини, ствар генетике.

Која глупост! Хахахахахха!
    Али пошто си рекао глупост сада, значи ли то да су и твоји маторци глупи? М? :)

• Blake Griffin

Глупост је, у суштини, ствар генетике.

Ja onda ne bih bio u stanju da napišem ovaj post. Iako sebe smatram glupim kao noć, a ako ćemo iskreno, svi smo mi glupi kao noć jer toliko toga ne znamo niti ćemo ikada saznati, ipak sam mnogo pametniji od svojih, pogotovu od keve. Aj ćale mi i nije glup nego jednostavno čovek nije završio neku jaču školu i nije baš toliko inteligentan, ali keva mi je objasnila, tako da ta priča baš i ne pije vodu. Ja se vodim onom tabula raza (rasa, svejedno) pričom. A zašto su ljudi glupi? Zato što smo osuđeni na to jer taman i kad bismo bukvalno ceo život proveli svakodnevno učeći nešto, ne bi bilo ni blizu dovoljno nekom celokupnom znanju. Šta ćeš.

• Зна Мурињо

У вези с чварци?

• Зна Мурињо

Блејк ти си усвојен лоло

• Patrik Star

Zato što nisu pametni.

• Blake Griffin

Блејк ти си усвојен лоло

500%. :)

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.