Igrao još od kad je bila u beta fazi. Mnogi DotA igrači je blate iz nepoznatog razloga. Uzeli su ideju tačno, al su je obradili na svoj način. Ja lično igram i LoL i dotu, jer svaka ima i svojih prednosti i svojih mana, a i zavisi od toga koja mi se igra više trenutno :P
Igram manje-više sve što može da se gradi kao AP (Ability Power) osim Jax. Mrzim Jaxa.
- M
Davajte nikove, neam skim da igram trenutno.
- M
Da malo osvezimo temu.

Necu da bacam hejt, samo da objasnim zasto igraci dote (ukljucujuci i mene) gaje animozitet prema LoL-u.
LoL jeste uzeo ideju od dote, prosirio je van granica warcraft 3 enginea, ali su sa zeljom da privuku sto veci broj igraca, izbacili sve sto je dotu cinilo iole komplikovanijom. Na primer, ubacivanjem onih brush zbunova u kojima si nevidljiv, ubili su poentu dzukinga, bitnog aspekta dote - ali teskog za pocetnike.
Izbacili su dinajovanje - ubijanje sopstvenih kripova kako bi protivnik ostao bez golda i exp-a. Za ovo je bilo potrebno solidno znanje last-hitovanja i koliko-toliko dobri refleksi. Protiv dobrog dinajera, protivnik je ostajao u ozbiljnom zaostatku, kako sa levelom, tako sa kesom. Sa sirokom publikom na koju je LoL ciljao, ovo nije smelo da se udje u igru. Jedan od dizajnera LoLa je rekao "we didn't include denying in the game, because killing our own creeps makes us feel like terrorists". Trolol.
Najvece sranje je ubedljivo onaj sistem levelovanja "summonera". Level igraca moze da pokaze koliko neki ljudi zapravo igraju i tako olaksa spajanje sa igracima slicnog iskustva, ali nikako ne bi smeo da utice na samu igru. Nije ovo wow ili neki drugi MMORPG, u samoj igri svi igraci treba da budu jednaki.
Mnogo je jos primera (besplatan teleport do baze, prejake kule - nema tower divinga), ali cinjenica je da ozbiljniji igraci dote smatraju LoL dotom za klince. Ona grafika kao iz strumpfova ne potpomaze mnogo promenu takvog misljenja.
Opet, ne bacam hejt. Svako neka igra sta hoce i sta voli. Ja trenutno igram HoN koji je preslikana dota, ali je za razliku od LoLa one teze aspekte dote ucinio jos tezim. Samo sam zeleo da objasnim zasto igraci dote blate LoL, kako rece Unfawkable, iz nepoznatog razloga.
Igrao malo, ali me brzo smorila iz više razloga. Jedan od njih je što likovi mnogo bolje urađeni u Doti nego u LoL-u. Ovi k'o da su iz neke Jagodice Bobice. I mnogo mi se više sviđa kako su raspoređene magije u Doti nego u LoL-u. Isto tako, kad nekog uništiš u Doti, lepo se čuje M-M-M-M-M-M-MONSTER KILL-KILL-KILL (i cepa eho u pozadini), a u LoL-u ona kurva glupa samo onako mutavo to kaže. Mnogo mi se više sviđa Dota, što zbog likova što zbog igre uopšte.

A i realno igrica je sranje, loša kopija dote gde se kil mnogo lako uzima a pare ori smrti ne gube. Jedino što me loži, zbog čega je i igram, jeste to što su uključili ”pohvale”, masteries, i te divizije, a cilj mi je da što više.doguram. Dakle, to je jedino što me privlači. Na dotu 1, koja je najbolja od sviju bila je vrhunska dok je na gareni bio ladder, takođe sam i imao join room hak pa sam lagano upadao u EU 1. Dotu 2 su isto malo upropastili samim tim što mapa ostaje ista i što je preko stima. Lo
l ima katastrofa obradu likova, jebote kao mali plastični roboti iz japana. A i to što reče neko, puna je debila 00` godiste koji te mole da im ostaviš mid a onda fejluju kao najveći nobci. Lol sam takodje, zahvaljujući znanju u doti, otkidao od samo starta.
LoL je neuporedivo lakši od DotE:
- Ne gubiš zlato kada umreš
- Nema deny
- Kripovi u džungli te napadaju samo ako ti njih prvi napadneš
- Ima rikal
Itd.Naravno, to što je lakši, ne znači da je gora igrica. Smori me ponekad DotA, jer traži dosta koncentracije za igranje, pa uđem u LoL, čisto da se opustim uz dve-tri partije. LoL ume da bude zabavniji, za neke.

takve stvari može da izjavi samo početnik u lolu, jedino deny čini lakšim lol recimo, onaj ko je dugo vremena igrao zna koliko je komplikovana igrica u stvari, to za kripove je glupost, kad igraš na višem nivou džaba tebi što ne gubiš zlato, kada umreš protivnik dobija zlato, i ako je pametan iskoristiće to, recall svi imate i to nema neke veze, samo ubrzava gejm, dobitak gejma najviše zavisi od kompatibilnosti čempova koje ste izabrali i koliko dobro funkcionišete kao tim, i skill tj sposobnost korišćena svog čempiona

30
Al igram uglavnom sa drustvom. Nakupimo se nas 4-5 pa igramo. Ili jos bolje kad nas ima 10, pa picimo jedni protiv drugih. Smara me ranked jer uvek mora da dodje neki klinac koji igra samo da bi se hvalio u skoli da nije bronza.
Sto je najgore, drugar sa faksa je dajmond 1, fali mu 20 bodova do celendzera, pa kaze da bude i tamo kretena.
To mi je ubilo zelju da igram ranked.- В
Evo mene, samo sekund
- В
lvl 38 sam, cekajte pls