Ne mislim da ustanemo, uzmemo sjekire i toljage i pomlatimo govna, već na smrt te opcije.
Prezirem tu opciju skoro pa više od postera. Zašto? Pa jednostavno zato što nije fer prema većini (u koju spadam i ja jelte). Pratioci ne predstavljaju problem kad ih neko ima do 30-40, mislim, opet daju prednost autorima, ali ne kao kad je ta brojka veća od 50. I dok se mi smrtnici useremo dok smislimo defku, dok je sklopimo fino da nema greškica, i dok podesimo sve nijanse, onda dok vidimo termin kad ćemo da je postavimo, neko (Straja na primer) koji ima 'iljadu pratioca dobije ideju i napiše defku i odma postavi bez razmišljanja. I šta je rezultat? Rezultat je da čak i govna koja Straja iskenja imaju skor preko 50 dok moje najbolje defke imaju otprilike takav skor. Okej, bolji je autor, nije slučajno prvi, ali samo zato što je prvi ne znači da svaka njegova defka mora da ima jebački skor. To je naravno tako zbog pratioca. Oni uđu na vuku, nalupaju pluseve na odabrane defke, i onda skrenu desno i počnu da lupaju pluseve autorima koje prate, čak i ako vide govno defku tamo u najgorem slučaju je neće ocjeniti.Ova opcija mu dođe ko kapitalizam, bogataši se bogate još više a mi drkamo kurce. Nije meni toliko stalo da imam do jaja ocjenjenu defku ali ovakve stvari samo ubijaju kreativnost najboljih. Oni sada znaju da nema potrebe da se cimaju mnogo, kao ranije, dovoljno je da iskenja nešto i dobiće fin skor, bodovi će da rastu i boli ga kurac.
Jedino dobro koje pratioci donose jeste, što je ova opcija korisna nama kao čitaocima, kao autorima koristi samo malom broju ljudi, kojima ruku na srce plusevi uopšte ne trebaju.... A što se tiče čitanja omiljenih autora, mislim da nije problem da se upamti 10tak imena ili ako imaš problema sa memorijom ti fino lupi bookmark na profil dobrog autora i tako čitaj njegove defke.
SMRT PRAĆENJU, SLOBODA NARODU!
PS Straja je ođe iskorišten samo kao primer, svi napadi nisu upereni prema njemu lično, već kolektivno prema svim masonima koji imaju gomile pratioca.
- p
zar je moguce da se ti cimas zbog toga???

Meni je to okej, jer ne propuštam do jaja defke autora koje pratim. Na svakih dva-tri sata prelistam naslovnu i čitam novo. Jedna od boljih opcija na sajtu.
Jebiga, pratioci se zaslužuju svojim pisanjem. I trebaju bolji autori da imaju prednost u vidu više pratilaca i poena, jer je to njihovom zaslugom. Piši i ti isto, pa će pratioci sami od sebe da krenu. Ko gubi, ima pravo da se ljuti, jebiga.
Jebiga, pratioci se zaslužuju svojim pisanjem.http://www.4freaks.com/media/201115/759555c27437b023015fc8e18fc564dd.jpg

Filozofe, ja se slažem da je to zasluženo, sigurno te ne prate jer imaš seksi avatar ili jer si pokazivao sise na četu (mada opet....) nego zato što si pisao dobro, ali kao što rekoh, pisao si dobro i sad šta god da nalupaš prolazi mnogo bolje nego nešto moje na primer.
Muda bi dao koliko sam siguran da ja i Straja npr postavimo identičnu defku, on bi imao bar za 60 skor više a to nije fer jednostavno.
Dobrim autorima ne trebaju pratioci da im defke prolaze dobro.LOLe, defke su slabo ocjenjene isključivo ljudima koji imaju manje pratioca (lupam sad, ispod 40 npr) što opet nije fer, ako ja moram da tražim dobar termin za defku moraš i ti jebalo majku.
БРАВОООООООООООООООООООООООО!!!!!11111.То је толиго Твитер говно да му је и сам Твитер скинуо капу. Конташ да има ликова које рецимо прати 200 људи а на иховим дефиницијама типа 50 оцена свеукупно. Ало, децхко, мојне да пратисх ако нећеш да оцењујеш, јасно?a ima i toga, što je samo retardirano jer ne vidim poentu, kao što na primer onaj gasstozz ima 100 i kusur pratioca a 0 defki!
sigurno te ne prate jer imaš seksi avatar ili jer si pokazivao sise na četuhttp://newsimg.ngfiles.com/228000/228909_Is_this_real_life.jpg
- Пд
Мени кул ово. Не због мојих, јер и моје не скупе много, без обзира што имам пуно тих пратилаца. Скупим око 50, 60 гласова, некада више, некада мање. Бар знам да ме оцене кол'ко-тол'ко добри аутори, јер ме прати рецимо неких 40, 50 познатијих аутора, па ми ето значи више кад ми неко од њих прочита дефиницију и цепне минус, него ми гомила анонимуса читајући "Најомиљеније данас" набије 200 плусева на дефиницију.
Нема идеалног система, а опет немојте да кењате како се не може доћи до већег броја тих пратилаца, јер постоји гомила аутора који су на сајту од почетка године или мало раније, па су опет успели да се изборе за статус. Окс, Апофис итд.
- Пд
Мада је углавном ствар у томе да људи не знају ово да користе.

Ja bih mogao bez ijednog pratioca, ali što da ne da mi defke budu bolje ocenjene? Kad već pišem i zaslužio sam?
Jebiga, sedplase, moraš da se trudiš. Sad je teško bez pratilaca, ali biće lakše. Sve to ide polako, i po zasluzi.Meni je najbolje to što pratim autore koje gotivim, i u toku sam sa njihovim najnovijim umotvorinama. Kažem još jednom, jedna od najboljih opcija na sajtu.
- BH
Opcija je odlična ko ume da je iskoristi. Tačno je da su mnogi dobili gomilu pratilaca zbog svog minulog rada, al veze sa mozgom nema da će neko da pomisli "uuu, do jaja, sad imam 140 pratilaca, znači, mogu da pišem 60 posto slabije, imaću opet dobro ocenjenu definiciju".
To su gluposti. Takođe je tačno da neki slabiji autori imaju više pratilaca nego neki kvalitetniji, al to je opet stvar ukusa, svako bira onog kog će da prati prema nekim svojim parametrima kvaliteta.
Opcija je odlična ko ume da je iskoristi. Tačno je da su mnogi dobili gomilu pratilaca zbog svog minulog rada, al veze sa mozgom nema da će neko da pomisli "uuu, do jaja, sad imam 140 pratilaca, znači, mogu da pišem 60 posto slabije, imaću opet dobro ocenjenu definiciju".
To su gluposti. Takođe je tačno da neki slabiji autori imaju više pratilaca nego neki kvalitetniji, al to je opet stvar ukusa, svako bira onog kog će da prati prema nekim svojim parametrima kvaliteta.+1

Мени је то до јаја. Кад видим некога доброг, пратим. Нисам мод па да морам да чешљам по најновијима и разгрћем говна.
Што се бодовања тиче, некоме је доста стало до тога. Ако ти је стало, гурај се, бори се, немој да кукаш што ти ниси окружен гомилом која те стокује и чека твоје дефиницје. Парола "ако не могу ја, неће ни он!"
Black Hole
"uuu, do jaja, sad imam 140 pratilaca, znači, mogu da pišem 60 posto slabije, imaću opet dobro ocenjenu definiciju".jebem li ga, ja imam utisak da je tako. vidi čovjek da mu je defka sranje i ranije je nikad ne bi napisao ali aj kad već ima skor 50 neka je, nek stoji..... napišu oni dobre defke i sad, ali mnogo manje nego ranije....
Filozof
Ja bih mogao bez ijednog pratioca, ali što da ne da mi defke budu bolje ocenjene? Kad već pišem i zaslužio sam?jer nije fer da ''živiš'' na račun stare slave

http://www4.vukajlija.com/var/products/posters/201107/199784/zasxto.jpg?1312125325
Šta ti fali, imaš pristojan rank (koga uopšte boli kurac za rank?), opcija može samo da ti pomogne, a to što su drugi bolji autori pa imaju više pratioca, to je isključivo tvoj problem što si (verovatno) lošiji autor od njih, a ne problem opcije.... ja npr pratim samo 4 ljudi, a nikad ni ne čitam njihove defke ono što mi bude tamo pored naslovne...
- Пдjer nije fer da ''živiš'' na račun stare slave
Нико не живи на рачун старе славе. Ево, ја тврдим да сам у последњих годину дана далеко боље писао него раније, да сам што се каже, стасао као аутор. Видим позитивне коментаре, видим да цене људи моје писаније.
Поента је, без обзира што имам 120+ пратилаца, и даље пишем оно што ми се пише.

ја сам извалијо да постоји међусобнообострани прат, тј. да онај који крене да прати неког то изјави на чету/коменту и онда овај узврати услугу и крене њега да прати. тако долазимо до ситуације да се 84% пратиоца поклапа (оног кога пратиш и онај ко те прати). зато и нема пуно оцена од пратиоца јер мораш да оратиш 50 људи који тебе прате. то је бонтон, вукајлијаши то воле. и зато ја сад имам 6 пратијоца од којих је један трајно банован а остали су мање активни, а реално објашњавам страји!

Slažem se sa sedplasom... Poenta je kad bi istu definiciju izbacio ko ima 100 pratilaca i onaj ko ima 5, prvi bi imao recimo skor 120:20 a ovaj sa manje pratilaca bi imao možda 30:4. To ide u ruku ljudima koji su dobro rangirani i imaju dosta pratilaca, pa se stvara jaz veliki. U te ljude spadaju moderatori, pa mislim da im jednostavno ne odgovara to. Ne pričam ja o nekim teorijama zavere, jednostavno što bi neko menjao sistem kad mu pasuje - obična laička psihologija.

Zašto se sada sve vrti oko ocenjivanja i takmičenja i praćenja i ......... nečega. Bolje je bilo dok nije postojalo rangiranje. Pratioci nisu zasluženi pisanjem, ima toliko odličnih autora sa minimum pratioca. Pratioci su čista sreća, a većinu ste zadobili finom pričom, odgovarajući na svaki komentar, davajući pluseve na defke drugih autora, komentarišući pozitivno njihove kreacije. Vi ili vašom defkom ste se dodvorili nekoj osobi, i tako ste sebi obezbedili pratioca. Osobe koje ne korespondiraju i ne mešaju se previše ostaju bez pratioca, jer ne žele da privlače pažnju. Znači što više pažnje privlačite imaće te sve više pratioca. To je kao u šoubiznisu, to je i na Vukajliji. DOBRA REKLAMA !
I da ova priča o tome koga uopšte boli za rank, mi pomalo ide na kurac... U redu je, svi smo mi ovde prvenstveno zbog dobre zabave, ali da ne posedujemo takmičarski duh i da nas oce njivanje ne interesuje, teško da bi bili ovde...+2394724372904 Totalno to! Preterana gluma kuloće. Kapiram da ima nekih kojima je manje važno, ali preteraše ga.

Suština celokupnog "praćenja" je da autori koji imaju ogroman broj pratilaca ne pišu često, nego samo kad imaju pravu ideju. I mislim da većina autora koji imaju preko 200 pratilaca ne piše često, nego naprativ - veoma retko.
Oni koji to zloupotrebljavaju i svaki dan pišu definiciju su smarači i ja sam ih izbacio iz svoje liste ljudi koje pratim. Jednostavno!
- ПдШоми
ја сам извалијо да постоји међусобнообострани прат, тј. да онај који крене да прати неког то изјави на чету/коменту и онда овај узврати услугу и крене њега да прати. тако долазимо до ситуације да се 84% пратиоца поклапа (оног кога пратиш и онај ко те прати). зато и нема пуно оцена од пратиоца јер мораш да оратиш 50 људи који тебе прате. то је бонтон, вукајлијаши то воле. и зато ја сад имам 6 пратијоца од којих је један трајно банован а остали су мање активни, а реално објашњавам страји!Пази, капирам да има ликова који се међусобно прате ради лајковања. Типа, групе људи који се међусобно прате и онима које прате дају само плусеве. То је геј, ал' јебига, ако им је толико стало до плусева, ако, нека им је. Докле год без читања не дају другима плусеве, фазон 200 плусева у три минута, мене не интересују.
Оне које пратим оцењујем као и све друге. Добра дефиниција - плус; лоша дефиниција - минус. Малопре дадох Блеку и Џимију минусе, јебига, није ми се свиђала дефиниција и то је то, без обзира што су ми једни од омиљених аутора.
Luksdoc: Ali zar svojim dobrim pisanjem, ne možeš zaraditi te iste pratioce... U tome je i poenta! Sve ide po zasluzi...Da, ide... i ne. Jednostavno vidim kad neko sa dosta pratilaca izbaciji definiciju, ona bude ocenjena sa stotinjak glasova, a kad ja izbacim definiciju bude skor 20:1, znači da je defka OK, samo je ne pročita dosta ljudi. Od prvog dana kad se uvelo praćenje to, nije mi se dopalo, jer sam znao na šta će izaći.

Потписујем да је главни разлог пиздења то што људи пизде што немају скор и пратиоца. Љубомора на најосновнијем нивоу. Па ако Страја по теби штанца фекалије, седи на кењару и удри! Није проблем.
Наравно, не генерализујем и остављам шансу да има револтираних чланова који сматрају да треба укинути то из племенитих побуда, али њихов идол је вероватно Нелсон Мандела или тако неко, тако да и они могу да престану да се жале. Систем је сасвим океј.

Imam i ja puno takvih definicija sa takvim skorom... Ali to je generalno zbog nečitanja... Realno ljudi su ovde zbog postera, pola nas visi na forumu, a gluposti istisnu defke sa prve strane za 10 minuta... Jer realno, svako od ovih 100.000 autora ima pravo da piše, a nekad moderatori ne mogu da stignu da pobrišu govna... Mislim da bi oni polumoderatorski statusi bili dobitna kombinacija... Mozda lupam!

Al' nevjerovtno je da poneki intelektualni ispljuvak pojedinih autora, za koji lično i odgovorno tvrdim da sam u stanju da napišem u trenutcima kada sam mrtav pijan, drogiran, silovan i raščerečen na krst, ne bivaju brisani samo zato što su intelektualni ispljuvci tih pojedinih autora. Pa mamu mu jebem, mene banuju zbog spema kad onomad pisah Gorski vijenac Vukajlije, a autori poput Ajnštajna još bivstvuju na sajtu. I kaže kasnije - kvalitet definicija se srozao. Naravno da jeste, pustili ste da vam pojedini autori budu kolovođe tzv. 'kvaliteta i kvloće' i isključivo su oni ti koji 'znaju šta je kvalitet'. Što bi rek'o moj dobar drugar - kurca gra'.
I dokle više kenjate da vam nije bitan skor? Samo se tješite. Skor nije bitan samo nama pojedincima okupljenim u andergraund fondaciju princeze Jelisavete Karađorđević Džungašvili. I jedino nama nije bitan skor. Andergraund naprijed, ostali stoj! Apelujte na Kajlera da vam ukine skorovanje kad vam 'TO TOLIKO I NIJE BITNO AL' AJMO KUKAT O TOME'.
Dakle, ostanite kul i kvalitetni, ooooo nosioci šekspirovske baklje kvaliteta, samo naprijed u nove pobjede.