Музичке новости и занимљивости
  • M

Pregledao sam forum, nema iste ni slične teme (mislim na zamisao). Pišemo o muzičkim dešavanjima, novim albumima, predstojećim koncertima, vijestima, uglavnom o svemu što se nedavno desilo ili će se desit u muzičkoj industriji. Previše je muzike a premalo vremena da se sve isprati, zaboravi se često na neki bend ili muzičara pa da se bude koolko tolko u toku.

Jack White sa Blunderbussom, svojim prvim samostalnim albumom, svira za svoju dušu. Odvrni ta pojačala Džeče majku mu jebem, sve mislim nisu mi u redu zvučnici pa pojačavam.

Band Of Skulls su ove godine izdali novi album Sweet Sour, 3 slušljive pjesme.

Cancer Bats su isto izdali album Dead Set On Living, i oni su malo popuštili.

Every Time I Die su izbačili album Ex Lives ove godine, preletio sam, ne sluti na promjenu nabolje u odnosu na prethodne radove.

Exile Parade su takođe ove godine izdali album, Hit The Zoo, više pjevanja i sporija muzika, manje mi se sviđa od prethodnog mini albuma, ipak očekujem puno više od ovog benda u narednim godinama.

Hang The Bastard su nedavno izdali samozvani EP, malo su povukli na komercijalu tu, al i opet su dobri, najdobra odatle je Lesser Gods, ispucali nekoliko završetaka na kraj, nešto slično ka što je Hemet uradio sa solažama na Death Magnetic.

Red Hot Chili Peppers dolaze sa Rock & Roll Hall of Fame Covers EP, neslušljivo izdrkavanje, klasično otimanje para u muzičkom biznisu.

Tenacious D-ov ovogodišnji album Rize Of The Fenix, 90 % akustično tandrkanje sa jednom ne baš toliko lošom pjesmom, Throw Down. Pa jebote. Snimiš album posle 6 godina i snimiš ovo? Daj nemojte me zajebavat...

The Dandy Warhols su snimili This Machine. Nije baš da su morali... Nema zapamtljivih pjesama, lagana muzika.

The Raveonettes imaju novi EP Into the Night, pjevač ga opisuje ka "a delightfully damaged ode to the letdowns of lost love.", što će reć njanjave pop balade. Nisam preslušao, taman me neko fino raspoloženje ufatilo pa da se ne nerviram.

Your Demise sa albumom The Golden Age su me najviše iznenadili od svih što slušam. Svaka čast momci, takvo teško sranje se snima samo jednom a dugo se pamti. Jebeni emo screamo.

A sad o albumima koji nas očekuju ove godine.

Pure Love, novi rok bend sastavljen od članova hardkor pank bendova snimaju album, pjevač je ispeglao glas, a prva pjesma im zvuči malo previše ljubavna dok je muzika bolja. Love songs for the sick, kako oni za sebe vele. Čekam.

Slashov novi album izlazi ove godine. Sleshe, zajebi duete i prifati se gitare.

Disco Ensemble isto ove godine imaju album. Ajde ajde, brže to malo.

Turbonegro imaju novog pijevača inovi album koji izlazi zanešto manje od mjesec dana i nemogu do čekati! Zato ovolike pravopisne greške.

The Offspring isto izbačaju novi album. Toliko.

The Hives takođe. I vrijeme je bilo.

Serj Tankian ima takođe album za ovu godinu, pitanje je samo kakvo će sranje ovaj put da snimi.

Nine Black Alps su snimili album za ovu godinu, samo se ne zna kad će izać tačno.

Green Day su najavili seriju uzastopnih albuma u sledećim mjesecima. Nemote se zasvirat momci pa da se vrijeđamo.

Franz Ferdinand s novim albumom u dvijeiljadedvanajstoj će pokušat da isprave grešku s prošlim albumom vele. Načuljićemo uši.

Feed The Rhino-ov novi album samo što nije, evo ga saće. Takođe iščekujem.

Dinosaur Pile-Up isto ka ovi gore, samo što njih i ne iščekujem baš u tolikoj mjeri.

Dewolff, najavili su novi album za ovu godinu. Bend sa jednom dobrom pjesmom po albumu, al dobra pjesma.

To bi bilo to što se albuma tiče a ostale vijesti su da su The Vines napuštili svi osim pjevača.

HIPSTERI STOP

• Duče

Alice in Chains - раде на новом албуму, мешчини.

• Хујо Смрад

Izašla ona stranjčuga od novog albuma drim tiatera pre nekih tri meseca, teško razočarenje.

• M

E da, i Gallows sa novim pjevačem imaju novi album uskoro.

• СМарко

Мало преправих наслов, да буде обоје у једну тему, ако сам погријешио јер већ има занимљивости нема везе, јебига, вратићу:)
    А тражио сам тему да окачим ово што је мнфрд окачио :)

• дебели пацов

Излази Даун 4! Осамнаестог септембра!

http://www.youtube.com/watch?v=8Xw2siSx7Ew&feature=player_embedded

• m

Genijalni TESTAMENT objavili novi album, a evo i spota. Uživajte.......
    http://www.youtube.com/watch?v=l5Ibm8mjSek

• Peri d platapus

Djoka Balas treba da izbaci novi album ove godine...baj d vej, super za grin dej, da ne znate nesto za linkin park ili brajana adamsa?

• M

Linkin park je izda' novi album ove godine, a Brajan Adams ništa.

Inače, ja za informacije koristim Vikipediju i Fejsbuk (skoro svaki bend tamo i na ostale društevne mreže ima svoju oficijelnu stranicu) pa se preko njih obaveštavam o najnovijim vijestima vezanim za omiljene mi bendove. Kad naletiš na nešto novo, dođeš na ovu temu i to podijeliš s drugim istoslušačima.

• pronto

Aca Lukac i Ivana Seljakov nagurali 20.000.000 pregleda. Jebote.

• Марко 

Svaka im cast! To samo najveci mogu! Mislim na Lukasa, ko jebe onu kucku...

• Шерлок

YeahBatch
    Svaka im cast! To samo najveci mogu! Mislim na Lukasa, ko jebe onu kucku...

Ладно је Лукас највећи ололололо

• n!n@

Dragi vukajlijaški prijatelji i rodbino, obaveštavam vas da mi je mp3, juče u večernjim časovima ispustio svoju plemenitu dušu. Pomen se neće održati, jer sutra idem Kinezu da jebem mater što mi ga je prodao nefunkcionalnog!

• M

Oli da ti pošaljem moj, ima jedan gigabajt memorije sa mogućnošću proširenja i polufunkcionalno dugme. Znaš kakav je, zeleni, iha.

• n!n@

Važi, šta ćeš za uzvrat? Imam neke lepe šalove. :)

• свjecна свега

Važi, šta ćeš za uzvrat?

Ne postavljaj takva pitanja Mesji.

• M

Ne, ozbiljno, mene ne treba ništa, a ovaj je u pitanju http://www.adriatiko.com/MP3-player-CRYPTON-Downtown-zelene-boje-FM-DOWNTOWN-GREEN-87-c111-view.htm , samo što slušalice nemam i treba ti dodatak za kablo za punjenje, ili ti uopšte ne treba ako ćeš da ga puniš na kompjuter.

Pošto odo ja da spavam ti se sama dogovori za obadvoje pa neka me dočeka PVT kako da ti ga pošaljem. Aj.

• M

Vesnam... mislim stvarno... bijeli ili plavi šal, koji bolje ide uz kafene oči?

• n!n@

Uz kafene oči se najbolje slaže onaj cigaret model. Razmisli šta ti treba, ako ne kažeš, poslaću ti nešto po sopstvenom ukusu, pa ti to tek neće trebati. :) Čujemo se, idem i ja da ležim.

• M

Odoše Fu fajtersi na neodređeno:

Hey everyone...

Dave here. Just wanted to write and thank you all again from the bottom of my heart for another incredible year. (Our 18th, to be exact!) We truly never could have done any of this without you...

Never in my wildest dreams did I think Foo Fighters would make it this far. I never thought we COULD make it this far, to be honest. There were times when I didn't think the band would survive. There were times when I wanted to give up. But... I can't give up this band. And I never will. Because it's not just a band to me. It's my life. It's my family. It's my world.

Yes... I was serious. I'm not sure when the Foo Fighters are going to play again. It feels strange to say that, but it's a good thing for all of us to go away for a while. It's one of the reasons we're still here. Make sense? I never want to NOT be in this band. So, sometimes it's good to just... put it back in the garage for a while...

But, no gold watches or vacations just yet... I'll be focusing all of my energy on finishing up my Sound City documentary film and album for worldwide release in the very near future. A year in the making, it could be the biggest, most important project I've ever worked on. Get ready... it's coming.

Me, Taylor, Nate, Pat, Chris, and Rami... I'm sure we'll all see you out there... somewhere...

Thank you, thank you, thank you...

Dave

.

Prije neki dan.

• Радјард Куплунг

Кнез избацио нов албум са обрадама балканских хитова, што сербских, македонских, што севдалинки, циганских и тако тога.

• Марко 

Зорица Брунслинг променила нијансу боје за косу!

• Хујо Смрад

E da, kasnim malo, al' ako nekoga zanima - Nik Kejv ove godine izbacuje novi album, pa je pustio jednu pesmu u promet. Iznenađujuće dobra pesma, ko ga voli, obavezno nek posluša:
    http://www.youtube.com/watch?v=2kBl86cIV3g

• menijesamodosadno

ово је најбоља рок/метал песма 2012., по мишљењу еминентног одбора за доделу греми нагрда. хах, смешни су ови амери јебоих пас и те њихове греми/оскар шит награде око којих се сви цимају
    http://youtu.be/FmkHqUwa4zg

• M

"13", novi album Black Sabbath-a izlazi u jun ove godine. Jedva čekam, vazda su mi miliji bili Sabati sa Ozijem nego sa Diom.

• P

Izašao "The Best of" Jellene ♥ ♥ ♥

• M

Nema više Wolfmothera, novi album će njihov pjevač da izbači pod svojim imenom, Andrew Stockdale.

• Jericho

Nema više Wolfmothera, novi album će njihov pjevač da izbači pod svojim imenom, Andrew Stockdale.

Pa to su sjajne vesti, u to ime odoh da ga izbacam u kupatilu! Dvaput!

• P

Muzička scena u Srbiji - fun facts:

1. Dragan Kojić Keba je hteo da umetničko ime njegovoj ćerki Taši bude - Kebina.
    2. Ceca je na '95 kad je zajedno sa Jelenom Karleušom pevala prateće vokale Dajani u pesmi "Pogrešan čovek", rekla za Jelenu da "lepo peva, ali da je ružna".
    3. Prvi album Vendi iz 1993. je zapravo otpevala izvesna pevačica Jadranka Dabić, zato i zvuči prihvatljivo za uvo.
    4. Marija Mihajlović je otpevala preko 200 pesama za Funky G, Duck i pokojnu Kseniju Pajčin, a pritom sama nema svoj album.
    5. Pesmu Dr Iggy-ja "Oči boje duge" peva Ivana Peters, tadašnja članica grupe Tap 011.
    6. Dragana Mirković je na albumu Nina Rešića iz 1993. otpevala prateće za gotovo sve pesme, uključujući "Usne vrele kao žar" i "Laži, laži", a u "Smej se" čak ima i svoju solo deonicu.
    7. Čuvena Cecina "Kukavica" je prvo nuđena Vesni Zmijanac, ali je ona odbila. Isti je slučaj i sa pesmom "Idi dok si mlad".
    8. Jami navodno tvrdi da je ona prva snimila Cecinu pesmu "Fatalna ljubav" i da čak poseduje snimak sa tim snimljenim materijalom.
    9. Sneki je osigurala svoje noge.
    10. Maja Nikolić je na početku karijere bila mnogo poštovanija nego sad, osvajala je brojna prva mesta na festivalima i imala mnogo bolje pesme.
    11. Prva postava Tap 011 se raspala nakon samo 3 godine, nakon toga su došle 2 nove pevačice, između ostalih i Ana Štajdohar.
    12. Mile Kitić je prvo izdanje Grand Produkcije ikad.

KAMING SUN

• gonzo

4. Marija Mihajlović je otpevala preko 200 pesama za Funky G, Duck i pokojnu Kseniju Pajčin, a pritom sama nema svoj album.

Mislim da ovo nije tačno Pekki. Marija Mihajlović je prvi album izdala još 1993. čini mi se, a pre 10-ak dana je imala promociju drugog albuma.

• musssashe

Ekrem je usao na farmu!

• GM

Jami navodno tvrdi da je ona...

Ја сам чуо нешто много занимљивије о њој.

• M

Šta, da je jebo Milo Đukanović?

• GM

Не знам дал је он, ал се прича да је морала на ушивање после.

• P

Zorica Brunclik kada je sredinom devedesetih obradila pesmu "Lipe cvatu" od Bijelog dugmeta, stih "krvi mojom plavom seljačkom" je otpevala "krvi mojom plavom GOSPODSKOM".

http://www.youtube.com/watch?v=odSFyA_okyk

• Риха Дисидент

Свашта ће жив човјек прочитати.

• Warner von Latinsche

meh, nadam se da će ostale s albuma biti bolje. ova je onako, malo dosadna, mada ima dobrih klasik sabat delova, od 6:23 pa nadalje kida

EDIT u stvari, sumnjam da je ovo pesma s novog albuma, zvuči kao da nije gotovo, nema druge gitare, nema bek vokala, ništa posebno. a i black sabbath official sajt nije ništa izbacio, čak je i skidaju s jutjuba stalno. mislim da je to neka bootleg zajebancija koju je neki indijanac aploudovao i rekao da je s novog albuma

• Сантјаго Коровјов

Била је данас на официјалном јутјуб каналу, али не могу да јој приступим сада. http://www.youtube.com/OfficialSabbath