Тема за русофиле и оне који се тако осећају
  • Sevastokrator_95

Волео бих да се не говори само о политици и историји јер то може увести у непотребну расправу са онима који не воле Русију и сматрају супротно, већ и о свакодневним стварима, о обичајима, традицији, култури, начину размишљања итд. Прекосутра путујем у Москву и очекујем да ће моја љубав према овој земљи и народу бити још јача када се вратим. Жестоко ми иде на курац тешка медијска пропаганда против Русије, земље која нам је толико пута помогла и која нам је свакако много ближа од неких ка којима данас тежимо, иако тамо не припадамо у било ком смислу. Свестан сам да је било ситуација када су нас разочарали, али и они су светска сила која има своје интересе.
    Причајте, верујем да има довољно русофила овде да се начне једна озбиљна дискусија.

• Марко 

ЈЕБИ НАС ПУТИНЕ, НЕК ЦУРИ НИЗ БУТИНЕ!

• Sevastokrator_95

па, хоћу јебем ли га, био би грех не одвалити се од водке или пробати можда неко друго руско пиће

• Џереми

Поддержка Русе братья!

• Sevastokrator_95

ау сине, гугл транслејт си зајебао

• Џереми

ДА АХАХАХАХХА :D

• Elzeard Bouffier

Čitaj u putu Gogolja, Dostojevsko ili Puškina i slušaj od Bajage Ruski voz. Mada ako voliš poeziju čitaj Cvetajevu.

• prvi srpski vampir

Uh, mislim da ti je rizik probati votku u Rusiji, mislim bilo gde. Raspitaj se malo i uzmi kvalitetnu votku. Ne kupuj je na sumljivim mestima.

• Sevastokrator_95

руски воз ћемо певати тамо на некој свечаној приредби и упознавању са домаћинима, читао сам по једно дело од Гогоља, Достојевског, Пушкина и Толстоја за сада
    не волим поезију, али хвала

• prvi srpski vampir

Elzeard Bouffier

Čitaj u putu Gogolja, Dostojevsko ili Puškina i slušaj od Bajage Ruski voz. Mada ako voliš poeziju čitaj Cvetajevu.

Neeeeeeeeeeee! Nikako to. Čehov majka, 'al ozbiljno.

• Sevastokrator_95

Uh, mislim da ti je rizik probati votku u Rusiji, mislim bilo gde. Raspitaj se malo i uzmi kvalitetnu votku. Ne kupuj je na sumljivim mestima.

Знам, рекла нам професорка да је Стандарт најбоља за нормалне паре :Д

• kierkegaard

Е Перо да ја идем тамо, рецитовао бих Пушкина, Евгеније Оњегин и свирао би руску химну, коју иначе знам. Када полазите?

• Џереми

http://vukajlija.com/rus/610276 eво нешто мојО

Добри су Руси, сем што је доста наркоса тамо. :D

• Sevastokrator_95

Прекосутра тебра. Ја хтео, али професорка инсистирала на неким новијим песмама, а ми неспособни да се организујемо, па смо једва и то средили. Ал' добро, поздравићу таваришце и у твоје име :Д

• Sevastokrator_95

И наркоса и алкоса, ал' наркоса са душом :Д
    има тога свуда, реално

• branko130

3 osnovna pravila kad odes u Moskvu:
    1. Ne ulazi u taxi.
    2. Ne ulazi u metro.
    3. Izbegavaj policiju.

• Sevastokrator_95

што не у метро, кажу да је посебна драж возити се метроом и да није прескупо

• Sevastokrator_95

povrać

Чему то?

• Spavallica

Daj branko ne lupetaj gluposti... zašto ne ulaziti u metro?
    Metro im je odličan, nije skupo, i idu kao ludi, kada jedan ode sledeći stiže za manje od pola minuta. Stvarno im je super metro, možeš se vozikati po celom gradu sa jednom kartom.

• Spavallica

E da, Moskva je prelepaaa! Uživaj tamo i lepo se provedi.

• Sevastokrator_95

хоћу хвала, ал ја хтедох да ви људови кажете шта мислите о Русији и каква сте искуства имали ако сте били

• branko130

Zato sto ima mnogo lopova. Ukradu ti i da ne vidis. Od nas 6-oro koji smo se vozili 5 minuta metroom, troje nas je bilo pokradeno.

• Spavallica

Meni se mnogo svidja. Bila sam u Moskvi i u Kalugi (dosta manji grad).
    Moskva je kao san, stvarno, Crveni Trg je najlepši :) Imala sam sreće pa sam imala smeštaj u samom centru Moskve. Stari i Novi Arbat ulice takođe prelepe, stvarno treba prošetati. Ako budeš mogao idi do vidikovca gde se vidi ceo grad, ono je fantastično, tu u blizini je i onaj Univerzitet Lomonosov. I vozikaj se metroom, koliko ljudi dnevno prođe onuda ja nisam mogla da verujem. I tako, šetaj, obilazi što više možeš i slikaj se :)

• Mičeli

<

Жестоко ми иде на курац тешка медијска пропаганда против Русије, земље која нам је толико пута помогла и која нам је свакако много ближа од неких ка којима данас тежимо, иако тамо не припадамо у било ком смислу.

Zbog ove rečenice reših da ti malo istrolujem temu. Ovo su zemlje koje su u poslednjih 12 godina najviše pomagale Srbiji : http://www.novosti.rs/upload/images/2011//10/2010/pol-Najznacajniji-donatori.jpg

Inače, sprovedena je i anketa, pitali su građane za koju zemlju misle da nam je najviše pomogla i veliki procenat misli da je upravo Rusija ta, iako od Rusije za poslednjih 12 godina nismo dobili ništa.
    http://www.telegraf.rs/vesti/461635-medjunarodna-pomoc-srbiji-eu-i-sad-najveci-donatori-od-rusije-ni-dinar

• Sevastokrator_95

Zato sto ima mnogo lopova. Ukradu ti i da ne vidis. Od nas 6-oro koji smo se vozili 5 minuta metroom, troje nas je bilo pokradeno.

Брате, документа и лова у педеруши што ставим око врата и дрђим испред себе, нема теорије да је неко отвори и узме ствари.

• Џереми

Тебра, шта год да те занима о Русији, питај Фацу мода, зна сигурно... Поздрав и лепо се проведи!

• Sevastokrator_95

Мичели, када неко дванаест година прича како тежи ЕУ, а Русија је ривал Европској Унији, наравно да нећемо добити ни го курац. Па да ли би ЕУ дала да константно причамо како хоћемо унију са Русијом. Ни у Русији није бог зна какав стандард да би делили шаком и капом, а чини ми се и да није баш да нисмо добили ништа. Више пута су нам давали кредите ако се не варам. То што смо од Запада добили доста лове (која је отишла добрим делом тамо где је и намењена - у џепове политичара), не значи да нас обожавају. Вратићемо сваки евроцент двоструко, нешто кроз новац, нешто кроз верност Европској Унији.
    Треба ли да те подсећам шта је Русија учинила за нас у два светска рата и шта је уопште чинила кроз историју и колико је стрпљења имала и има за нашу вишедеценијску те+њу ка онима којима не припадамо ни на који начин. Ми једноставно никада нећемо бити Немци или Американци. Овде никада неће бити добар стандард и ми никада нећемо живети за посао јер смо друга сорта људи. Па, јебем ли га, одлучује ли новац односе између држава и народа. 'Ајде да смо од тог новца ти и ја видели нешто, па да кажемо Америма хвала. На крају крајева, зар смо заборавили силне бомбе које су падале овде. Јесте, тражили смо и ми кавгу и добили, али то не значи да треба оволико да им се увлачимо у гузицу и заборавимо ко смо и шта смо.

• Sevastokrator_95

Хвала Јамајчанине ! :Д

• ЏелА

Rusi su pederi, ova tema je puna pedera i treba je zaključati, a sve Ruse spaliti. Žive. Osim one navijačice sa EP.

• Mičeli

Interesantno je da cirkam ruski kvas dok pišem ovo, bolji je od kole:)))) Ma nisam ja ni za Rusiju ni za ameriku, čini mi se da smo pokupili najgore od oba sistema i implementirali u naš, umesto da bude obrnuto. ja sam za kanadu, australiju, skandinavske zemlje itd. gde je najbolja socijalna politika, umereni kontrolisani kapitalizam.
    nisam pametan.

• Warner von Latinsche

taman si lepo rekao u prvom postu da se ne priča o politici, već o kulturi, koju poštujem, a i više nego poštujem. s političke strane gledano, neviđeni šljam jedan od države, možda smo mi malko gori

a koliko su nam pomogli u skorije vreme, dovoljno je reći NIS

• Роки Билбао™

Ovo su zemlje koje su u poslednjih 12 godina najviše pomagale Srbiji :

http://www.novosti.rs/upload/images/2011//10/2010/pol-Najznacajniji-donatori.jpg
    http://d22zlbw5ff7yk5.cloudfront.net/images/cm-26178-35078e3e3ab635.gif
    HAHAHAHAHAH ALI POMAGALE!!!

taman si lepo rekao u prvom postu da se ne priča o politici, već o kulturi, koju poštujem, a i više nego poštujem. s političke strane gledano, neviđeni šljam jedan od države, možda smo mi malko gori

a koliko su nam pomogli u skorije vreme, dovoljno je reći NIS

+100181283

• Sevastokrator_95

s političke strane gledano, neviđeni šljam jedan od države

Образложи.

• ciklon

Svaki, pa i najmanji spem će biti kažnjavan na ovoj temi. Dosta je više bilo: diskutujte kao ljudi, kažite šta imate, podelite svoje stavove, a ne kao Džela da bacate neke vukajlijaške "ja-jemen-floskule". Dželo, izvini, ali ako ti se tema ne sviđa, ti je ili izbegni ili napiši nešto smisleno.

Uzgred, i oni koji nisu rusofili mogu ovde pisati slobodno, ipak je ovo demokratsko društvo i svako ima pravo glasa, ali da sama diskusija (rasprava) bude civilizovana.

• Sevastokrator_95

Немам ништа против, хвала на антиспем подршци.

• ciklon

Sevastokrator_95
    s političke strane gledano, neviđeni šljam jedan od države
    Образложи.

Ja ću da ti objasnim:
    mnogi mešaju ruski narod i ruske politikante. Ruski narod je nama blizak, ne samo zbog pravoslavlja, ili panslovenizma, već zbog mentaliteta. Oni kontaju nas, običan narod i oni imaju simpatije prema nama. Ruska vlast ti je ista kao i neka zapadnjačka: to je sve sušt moderni kapitalizam, oligarhizam tačnije i njih boli za nas (ili bilo koga drugog) sve dok imaju neke koristi. To je tako vazda bilo i tako će biti.

I ne zanosite se oko ovoga da su nam Rusi (ruski političari) uvek pomagali - nisu. Pomagali su, što je i logično, onda kada su mislili da će to i njima koristiti. Sve je to biznis.

Što se Drugog svetskog rata tiče, Sovjeti su bili za rušenje Kraljevine Jugoslavije i podsticali su svaku separatističku frakciju tog doba.

• Bruce

ja sam član udruženja rusko-srpskog prijateljstva, nikad nisam bio na sastancima, nikad nisam upoznao likove koji su u tom udruženju, na ruskom samo znam da kažem "Do you speak English" i nikad nisam bio istočnije od Vrbasa...

• Sevastokrator_95

Делимично се слажем, Циклоне. Али, у Другом светском су ослободили Београд, у Првом нас спасли од тоталног егзодуса иако нису морали. Они су светска сила, гледају да првенствено задовоље своје интересе, али барем када смо ми у питању, односи су готово одувек на највишем нивоу.

• ciklon

Inače, ovo što je Mičeli napisao:

Ma nisam ja ni za Rusiju ni za ameriku, čini mi se da smo pokupili najgore od oba sistema i implementirali u naš, umesto da bude obrnuto. ja sam za kanadu, australiju, skandinavske zemlje itd. gde je najbolja socijalna politika, umereni kontrolisani kapitalizam.
    nisam pametan.

potpisujem u potpunosti. Nego, drž'te se vi pričeo kulturi, a politiku što manje pominjite, pošto je politika kao tema gangreozna.

Ja volim Ruse jer imaju veoma dobro organizovanu pirateriju, pa je lako pronaći, na primer, muziku koja me zanima.

• Warner von Latinsche

Образложи.

neozbiljna jedna država, najglasniji su, uvek nešto seru, a nemaju muda ništa konkretno da urade. šta je bilo '99, za vreme NATO bombardovanja? kad su već braća, zašto nisu uložili veto? a bitno da su posle toga na sav glas govorili kako je to fašizam i agresija. ista stvar bila i s libijom, ostali uzdržani, a kad je pala prva bomba, putin, kao jedno mudo od čoveka krene s istim izjavama. a i o tome koliki je taj čovek kompleksaš dovoljno govori i celo ono sranje sa onim pusi rajot ribama

pa i kroz istoriju, boleo ih je kurac za srbiju, zamalo veliku bugarsku da naprave ovde na balkanu. hteli ljudi i balkan da imaju i izlaz na mediteran, pa načuli da postoje neki sloveni pravoslavci na balkanu i kupili ovdašnje idiote pričom da smo 'braća'.

ne kapiraju ljudi jednostavnu stvar, verovatno bismo pod ruskom okupacijom i zadržali kosovo, ali to ne menja činjenicu da smo okupirani

• Титанијум

Ja volim Ruse jer imaju veoma dobro organizovanu pirateriju, pa je lako pronaći, na primer, muziku koja me zanima.

Управо. dark-world.ru је мјесто гдје се ја снабдијевам, а регистроваћу се и на rutracker.org, за филмове. Залив пирата нешто зајебава, некад 'оће, а некад неће да се учита.

• gonzo

Rizikujem spem, al' jebiga jače od mene :)
    Cikone dechko dohvatiće te duga ruka zakona lololo
    Ok mi je Rusija i svakako bih voleo da je posetim. Mosku, Sant Petersburg (naročito Ermitaž za koji sam čuo da ima kolekciju jaču nego Luvr iako ne znam koliko je to tačno, samo što marketinški to nije nikad bilo ispraćeno).

• enemyofthefreeworld

До јаја су им чоколадице, слаткиши и омоти за исте. Волео бих да посетим Русију вери мач.

• Spavallica

e jesu, imaju mnogo kul bomboneee, nestale su mi zalihe istih :(

• kizo

Они су светска сила, гледају да првенствено задовоље своје интересе, али барем када смо ми у питању, односи су готово одувек на највишем нивоу.

Aj sad ti obrazloži taj najviši nivo.