Otvaram ovu temu čisto da bih pokušao da provalim zbog čega je čitanje definicja ponovo toliko na dnu ovih poslednjih meseci.
Naime, meni su definicije i dalje odličnog kvaliteta, ima dobrih, ima loših, ima genijalnih, znači definitivno ih ima, tako da me zanima što se ne čitaju, kada je jasno da svi bleje na sajtu, ukoliko se pogleda čet i forum, a opet slabo se čita?
Šta je to odvratilo ljude od čitanja, šta vas nervira na defkama pa ih ne čitate, šta bi promenili zarad većeg čitanja?
- (
Ti to opet nešto u korist novajlija ?
Razmisli dobro da otvoriš neku socijalnu ustanovu za beskućnike... :) 
Jer niko ne čita moje
Zajebavam se. Čitam mada ne stižem u ispitnim rokovima da se oderem. Juče sam ocijenio oko sto defki, prekjuče ili dan prije toga isto toliko...
Uglavnom više volim da iščitam nekog autora nego da raspalim po najnovijima iako kapiram da bih tako pomogao da neke kul defke uđu među popularne.
Možda kada bi više i sam učestvovao u pisanju Čače, onda bi više i čitao.
Kapiram ja da je forum zanimljiv nekome, ali opet mislim da jedno pola sata odvojiti da se isčita i oceni par strana, nije neka frka. Nagazićeš sigurno par dobrih.Ljudi ne čitaju jer je lakše gledati slikovnice (postere i reakcije).To jeste, mada kontam da među nama koji nismo posterdžije i reakcionari ima mas onih koji uopšte ne čitaju.

Slabo čitam, slabo pišem. Najviše jer jednostavno nemam vremena, pos'o prićer'o sa svih strana, obaveze navalile k'o Čampi na godišnji pomen šehidima u organ'zaciji SDA lolo
Donekle jer mi i sajt sam po sebi dodijao, ali kontam da je to više do mene nego do sajta. Posvetio sam se više lajferisanju i toj nekoj živini i hijerarhiji. Jebemga, nekih zamerki nemam. Ono što mi je donekle dodijalo, mada opet ne prekoviše, je to što je previše defki o jebanju. Apsurdno je, na sajtu svaka druga definicija ima jebanje u rč, a dajem ruku da je 50% autora sajta nevino, 90% ne jebe duže vreme. U najboljem slučaju. E, da, umalo da zaboravim - i Divi Gavajo defke, i jedan Divi Gavajo je previše lolo
Tako, pozdrav od Luksa sfamelijom vama i vašim famelijama.
Možda kada bi više i sam učestvovao u pisanju Čače, onda bi više i čitao.
Kapiram ja da je forum zanimljiv nekome, ali opet mislim da jedno pola sata odvojiti da se isčita i oceni par strana, nije neka frka. Nagazićeš sigurno par dobrih.S obzirom da nemam ideja, niti se trudim da ih smislim, jok. A za ovo drugo... pa blejim pored ovoga i na fejsu, Youtube, Tumbleru, Twitteru, Cracked, Tarzaniji, 4chan-u, plus igram neke igrice, slušam muzike, gledam serije i filmove, i tako. Nemam vremena i mrzi me da čitam defke, kad ima boljih stvari za čitanje na netu.

Kod mene ide nekako talasasto, uvati me nekad zaređam pa recimo nedelju dana pročitam svaku defku pa onda ne čitam neko vreme odem na forum il na čet. Pa napišem ja neku defku pa pratim skor pa dok pratim iščitam tako, pa onda ne čitam uopšte.
Ovo mi je dupli da tako kažem na kome sam se ozbiljnije uhvatio pisanja, na RW sam bio posterdžija pa i nisam toliko mario za definicije. Da kažemo da me mrzi eto, al uhvati me ponekad da ocenim ceo dan il da iščitam celog autora recimo.

Iščitavam odabrane i evo sad popularne zato što su mi ispred nosa recimo.
Ne mogu da se žalim na ocenjivanje svojih defki nikako prvenstveno zato što ja slabo ocenjujem najnovije i smatram da je fer i pošteno. Čak ni ove odabrane što imam nisam zašlužio ocenjivanjem najnovijih ako ćemo gledati tako, po meni ih nisam dovoljno ocenjivao.

Fali mi 21 plus da udje u popularne, a fali mi najk da udje u odabrane

Nije da reklamiram ali procitajte ove najnovije defke ima nekih koje objasnjavaju!!
http://vukajlija.com/recnik/definicije?strana=1
Evo za vas kojima ocitava 10 min.
Kad pišem i postavljam svoje definicije onda se trudim da čitam i ocenjujem tuđe što više mogu.
Pošteno je da ako očekuješ da neko odvoji vremena da pogleda i oceni tvoj rad, treba i ti da odvojiš vremena da pogledaš i oceniš tuđ.
Kada sam neaktivan onda ređe.
Nisam nov, al' se nisam ubijao od pisanja, sad sam opet počeo da stavljam, i vidim da jedva definicija prebaci deset pozitivnih ili negativnih glasova. Pogotovo duža. Ranije je bilo više iako je bilo i više definicija u toku dana.
Da još malo budem ozbiljan pa posle idem da nešto korisno tandrčem:
Ne mislim da je kvalitet definicija opao, govorio sam i ranije kad sam se malo raspravljao sa "enšent bogovima sajta" ;-), pa da kažem i opet - prosek kvaliteta i novih i odabranih definicija je jako dobar, i vremenom samo može rasti, stagnirati, ali nikako opadati. Sadašnji kriterijumi se ne mogu porediti sa onim od pre nekoliko godina. Ljudi su videli dosta, pročitali dosta, postali zahtevniji, i stoga ne može da prolazi svašta. Neko se možda neće složiti, neko hoće.
Mislim da su se jednostavno ljudi zasitili. A i pošto je sajt porastao mašala (bući bući, lup u astal da ne ureknemo), teško je baš izbaciti nešto novo, nešto divlje, nešto nev'đeno. Kakvu god defku da napišeš, velika je šansa da se nešto slično već bilo.
Dalje, hteli ili ne hteli priznati, Tarzanija je odvukla dobar deo amaterskih čitalaca Vukajlije (amaterski čitalac - čovek koji tako s vremena na vreme dođu na net da pročita neke sprdnje, ne provodi aktivno baš na sajtu niti mu baš stalo do Vukajlije).

Pa jes, lako se primeti da se ne čita...
Ponekad se pitam jesam li ja jedini koji to radi...Ja imam problem sa ovim vrućinama, ustajem pre 7, malo se rekreiram, pa dođem na sajt oko 9 i sve iščitam što je napisano od poslednjeg mog čitanja... I tako sve dok ne priladi, a onda opet malo na Drinu, i pred spavanje opet čitanje.
Takođe, pratim i postere i reakcije. Nije ni čudo što za 6 meseci aktivnog bitstvovanja ovde imam preko 70k ocenjenog sadržaja...A da, iskreno, razočaran sam, jer mnogo, mnogo mojih definicija jedva da prelaze po 10 ocena... ne kažem da je neki ekstra kvalitet, ali mi je prosto krivo...
I čitam redom, ne samo pratnju, sve nove defke...
Kakvu god defku da napišeš, velika je šansa da se nešto slično već bilo.Ovo.
Desilo mi se recimo 3 ili 4 puta napišem defku i Agilni mi napiše u komentaru da ima slična i ostavi mi link do slične. Naravno pretraga korišćena, naslov možda za nijansu drugačiji ali u telu ista poenta i zaključak i ja šta ću obrišem je.
Драго ми је да је неко отворио тему, па бих рекао пар речи
Ljudi ne čitaju jer je lakše gledati slikovnice (postere i reakcije).Прво се потпуно слажем са тим и немам шта да додам.
Ja danas skoro sat vremena čekao na jednu ocijenu lololoдеси се, кад сам поставио нешто а било је такмичење, те са такмичења су одлично оцењене, ове друге не.
Мислим да је нови сајт са опцијом "популарне" допринео томе да се људи задовоље оним што је издвојено као најбоље, па их мрзи да залазе у ове остале. Добре дефиниције тако свакако добијају већу пажњу, а оне просечне добијају мању. Пре ме није мрзело да читам све дефиниције, јер на типа 15 прочитаних нађем једну коју обележим, а знам да ће бити популарна. Сада је то издвојено и неретко ме мрзи да тражим и у фазону - оцениће људи шта ваља и изаћи ће на насловну.
А поред тога, имам неки утисак да је много мање посетилаца сада, да ли због лета, људи су на одморима и то... А можда и грешим, нека ме неко исправи.
Jeste, Luks ima pravo u mnogo stvari, mada ja pretražim baš debelo da li ima taj izraz definisan. Naravno kada pišem defke kao onaj moj serijal o reklamama, svestan sam da ima već nešto takvo, ali se trudim da moje bude drugačije i prepoznatljivo, da doda nešto novo.
Danas sam pročitao skoro sve napisane defincije. Pored toga sam bio na poslu, sa drugarom na pivu, na fudbalu i igrao sam SWTOR. Znači može.

Kada bi 50% ljudi koji se duže zadržavaju na sajtu posvetilo samo 5 minuta da pročitaju 2 strane najnovijih, ocjenjivanje bi bilo odlično. Pa ljudima je više mrsko i odabrane da čitaju. Problem je što ovo više nije sajt za definicije/postere/reakcije, sad je sajt za četovanje i forumarenje, nije baš sad nego već duže vrijeme.

kreativnost na sajtu eksponencijalno opada već duže vreme. mrzi me da čitam gomilu usiljenih i dosadnih gluposti, većina autora jako dosadno piše, toliko da me čak mrzi da čitam ove koji nisu dosadni, ako mogu uopšte da se setim ko to beše. generalno općenito overall, smarate i niste duhoviti, a čitanje buljuka smaračkih definicija neće poboljšati stanje na sajtu.