Zbog čega ne čitaš definicije decxko?
  • Johnny Kurajber

Otvaram ovu temu čisto da bih pokušao da provalim zbog čega je čitanje definicja ponovo toliko na dnu ovih poslednjih meseci.

http://www.carlsbadca.gov/services/departments/library/kids/PublishingImages/reading_delicious_logo.jpg

Naime, meni su definicije i dalje odličnog kvaliteta, ima dobrih, ima loših, ima genijalnih, znači definitivno ih ima, tako da me zanima što se ne čitaju, kada je jasno da svi bleje na sajtu, ukoliko se pogleda čet i forum, a opet slabo se čita?

Šta je to odvratilo ljude od čitanja, šta vas nervira na defkama pa ih ne čitate, šta bi promenili zarad većeg čitanja?

• (

Ti to opet nešto u korist novajlija ?
    Razmisli dobro da otvoriš neku socijalnu ustanovu za beskućnike... :)

• Johnny Kurajber

hehehe nije u korist novajlija, nego me uopšte ovako zanima, zašto se tako slabo čita, kada je jasno da svi i dalje makar na dva sata dnevno posete sajt. U korist svih nas je.

• Луди Чак

Čitao sam od 2007. do 2010. i onda još nešto malo one što sam pratio i neke linkovane 2011-2012. i posle se skroz smorio. Smor je glavni, mrzi me sve to da čitam, pored četa i foruma. Sad čitam baš ako mi neka gore zapadne za oko ili ako neko linkuje.

• Риха Дисидент

Само ме мрзи да читам. Ништа посебно.

• ciklon

Ljudi ne čitaju jer je lakše gledati slikovnice (postere i reakcije).

• Puzzle-Fox

Jer niko ne čita moje

Zajebavam se. Čitam mada ne stižem u ispitnim rokovima da se oderem. Juče sam ocijenio oko sto defki, prekjuče ili dan prije toga isto toliko...
    Uglavnom više volim da iščitam nekog autora nego da raspalim po najnovijima iako kapiram da bih tako pomogao da neke kul defke uđu među popularne.

• Srkletnik

Smor je glavni

Kako da nije, kad on počne smarat sa definicijama :)

Ljudi slabije čitaju općenito, tako da se to odrazilo i na definicije.

• Johnny Kurajber

Možda kada bi više i sam učestvovao u pisanju Čače, onda bi više i čitao.
    Kapiram ja da je forum zanimljiv nekome, ali opet mislim da jedno pola sata odvojiti da se isčita i oceni par strana, nije neka frka. Nagazićeš sigurno par dobrih.

To jeste, mada kontam da među nama koji nismo posterdžije i reakcionari ima mas onih koji uopšte ne čitaju.

• Pajo Dačak

*Ja citam*, a na hercegovackom se kaze potpuno drugacije *ja citam*, dok se na gorskom, necete vjerovati kaze, *ja citam*

http://youtu.be/w90lDIa1LuM?t=1m28s

• Pepe González

Slabo čitam, slabo pišem. Najviše jer jednostavno nemam vremena, pos'o prićer'o sa svih strana, obaveze navalile k'o Čampi na godišnji pomen šehidima u organ'zaciji SDA lolo

Donekle jer mi i sajt sam po sebi dodijao, ali kontam da je to više do mene nego do sajta. Posvetio sam se više lajferisanju i toj nekoj živini i hijerarhiji. Jebemga, nekih zamerki nemam. Ono što mi je donekle dodijalo, mada opet ne prekoviše, je to što je previše defki o jebanju. Apsurdno je, na sajtu svaka druga definicija ima jebanje u rč, a dajem ruku da je 50% autora sajta nevino, 90% ne jebe duže vreme. U najboljem slučaju. E, da, umalo da zaboravim - i Divi Gavajo defke, i jedan Divi Gavajo je previše lolo

Tako, pozdrav od Luksa sfamelijom vama i vašim famelijama.

• Puzzle-Fox

E da, ja imam u pratnji oko 50 autora tako da treba i to stić' ociejniti iako ne pišu svi aktivno al' dobro e'o ovo par dana svaki dan imam po 3 strane otprilike.

• Johnny Kurajber

A usput zanima me i šta onako smeta kod današnjih defki ljudima koji ih ne čitaju?

• Луди Чак

Možda kada bi više i sam učestvovao u pisanju Čače, onda bi više i čitao.
    Kapiram ja da je forum zanimljiv nekome, ali opet mislim da jedno pola sata odvojiti da se isčita i oceni par strana, nije neka frka. Nagazićeš sigurno par dobrih.

S obzirom da nemam ideja, niti se trudim da ih smislim, jok. A za ovo drugo... pa blejim pored ovoga i na fejsu, Youtube, Tumbleru, Twitteru, Cracked, Tarzaniji, 4chan-u, plus igram neke igrice, slušam muzike, gledam serije i filmove, i tako. Nemam vremena i mrzi me da čitam defke, kad ima boljih stvari za čitanje na netu.

• Srkletnik

Sjeb je kad okačiš defku i nakon sat ostane sama i pusta sa dva krompira, i bez komentara. :(

• Puzzle-Fox

Srkletnik
    Sjeb je kad okačiš defku i nakon sat ostane sama i pusta sa dva krompira, i bez komentara. :(

Ja danas skoro sat vremena čekao na jednu ocijenu lololo

• Bruce

Apsurdno je, na sajtu svaka druga definicija ima jebanje u rč

Nema toga toliko mnogo više Lukse, neki moderatori tako intenzivno i suptilno brisali da su ljudi prestali pisati o tome :)

• Johnny Kurajber

Dobro Čače, to je taj neki tip odgovora koji me je zanimao. A još plus dolaziš i na VOS :)

• Puzzle-Fox

A kako bi bilo da se da lista autora koji najviše ocijenjuju na neđeljnom nivou i ja ću vrlo rado te ljude kompletno iščitati sve i da imaju definicija kol'ko svi iz top 10 zajedno.

• Цар

Ja нит' читам, нит' гледам постере и реакције, читао сам и гледао само док нисам у'ватио штос, читао сам само одабране док газда није реформис'о сајт.

• Radijacija

Kod mene ide nekako talasasto, uvati me nekad zaređam pa recimo nedelju dana pročitam svaku defku pa onda ne čitam neko vreme odem na forum il na čet. Pa napišem ja neku defku pa pratim skor pa dok pratim iščitam tako, pa onda ne čitam uopšte.

Ovo mi je dupli da tako kažem na kome sam se ozbiljnije uhvatio pisanja, na RW sam bio posterdžija pa i nisam toliko mario za definicije. Da kažemo da me mrzi eto, al uhvati me ponekad da ocenim ceo dan il da iščitam celog autora recimo.

• Mrs.Raven

Al' smo nekolegijalni. Ja prva, priznajem, pročitam pratilačke, a sve redje odvojim koji minut za najnovije.... Cccc

• Pinki™

Kak se neće slabije čitati, kad su definicije sakrivene kao spoljni dug Srbije.
    Dobro bi bilo da se napravi tutorijal na jutjub kako napisati novu definiciju. Za novajlije to sigurno predstavlja problem. :(

• Johnny Kurajber

Nekako su stvarno totalno skrajnute, a ja tripujem da su one srž sajta. Tačnije, kada bi nestale, a na putu su da nestanu, ovaj sajt gubi svrhu.

• Nadimak ko nadimak

Pinki™
    Kak se neće slabije čitati, kad su definicije sakrivene kao spoljni dug Srbije.
    Dobro bi bilo da se napravi tutorijal na jutjub kako napisati novu definiciju. Za novajlije to sigurno predstavlja problem. :(

Decxko, da citas najnovije defke video bi da pise Dodaj svoju defku.

• Johnny Kurajber

Al' smo nekolegijalni. Ja prva, priznajem, pročitam pratilačke, a sve redje odvojim koji minut za najnovije.... Cccc

Dobro i to je čitanje makar.

• Puzzle-Fox

Da i ovo što kažete da su najnovije skrivene. Pa znate vi da ja imam net od 256 kb/s i PC pun malvera. Otvaram jednu stranicu 10 minuta eeej. Sredite to malo.

• Radijacija

Iščitavam odabrane i evo sad popularne zato što su mi ispred nosa recimo.

Ne mogu da se žalim na ocenjivanje svojih defki nikako prvenstveno zato što ja slabo ocenjujem najnovije i smatram da je fer i pošteno. Čak ni ove odabrane što imam nisam zašlužio ocenjivanjem najnovijih ako ćemo gledati tako, po meni ih nisam dovoljno ocenjivao.

• Puzzle-Fox

E aj da napravimo neku temu na forumu "fali mi X pluseva da mi defka uđe u popularne" i onda da tako podignemo čitanost.

Npr. fali ti tri poena i mi se pokupimo i uguramo je lololo

• Pajo Dačak

Fali mi 21 plus da udje u popularne, a fali mi najk da udje u odabrane

• Nadimak ko nadimak

Nije da reklamiram ali procitajte ove najnovije defke ima nekih koje objasnjavaju!!
    http://vukajlija.com/recnik/definicije?strana=1
    Evo za vas kojima ocitava 10 min.

• Mister_NO

Kad pišem i postavljam svoje definicije onda se trudim da čitam i ocenjujem tuđe što više mogu.
    Pošteno je da ako očekuješ da neko odvoji vremena da pogleda i oceni tvoj rad, treba i ti da odvojiš vremena da pogledaš i oceniš tuđ.
    Kada sam neaktivan onda ređe.
    Nisam nov, al' se nisam ubijao od pisanja, sad sam opet počeo da stavljam, i vidim da jedva definicija prebaci deset pozitivnih ili negativnih glasova. Pogotovo duža. Ranije je bilo više iako je bilo i više definicija u toku dana.

• Srkletnik

Tako je nadimak, sad svi na čitanje!

• Pepe González

Da još malo budem ozbiljan pa posle idem da nešto korisno tandrčem:

Ne mislim da je kvalitet definicija opao, govorio sam i ranije kad sam se malo raspravljao sa "enšent bogovima sajta" ;-), pa da kažem i opet - prosek kvaliteta i novih i odabranih definicija je jako dobar, i vremenom samo može rasti, stagnirati, ali nikako opadati. Sadašnji kriterijumi se ne mogu porediti sa onim od pre nekoliko godina. Ljudi su videli dosta, pročitali dosta, postali zahtevniji, i stoga ne može da prolazi svašta. Neko se možda neće složiti, neko hoće.

Mislim da su se jednostavno ljudi zasitili. A i pošto je sajt porastao mašala (bući bući, lup u astal da ne ureknemo), teško je baš izbaciti nešto novo, nešto divlje, nešto nev'đeno. Kakvu god defku da napišeš, velika je šansa da se nešto slično već bilo.

Dalje, hteli ili ne hteli priznati, Tarzanija je odvukla dobar deo amaterskih čitalaca Vukajlije (amaterski čitalac - čovek koji tako s vremena na vreme dođu na net da pročita neke sprdnje, ne provodi aktivno baš na sajtu niti mu baš stalo do Vukajlije).

• TheWaveRider

Pa jes, lako se primeti da se ne čita...
    Ponekad se pitam jesam li ja jedini koji to radi...Ja imam problem sa ovim vrućinama, ustajem pre 7, malo se rekreiram, pa dođem na sajt oko 9 i sve iščitam što je napisano od poslednjeg mog čitanja... I tako sve dok ne priladi, a onda opet malo na Drinu, i pred spavanje opet čitanje.
    Takođe, pratim i postere i reakcije. Nije ni čudo što za 6 meseci aktivnog bitstvovanja ovde imam preko 70k ocenjenog sadržaja...

A da, iskreno, razočaran sam, jer mnogo, mnogo mojih definicija jedva da prelaze po 10 ocena... ne kažem da je neki ekstra kvalitet, ali mi je prosto krivo...

I čitam redom, ne samo pratnju, sve nove defke...

• Radijacija

Kakvu god defku da napišeš, velika je šansa da se nešto slično već bilo.

Ovo.
    Desilo mi se recimo 3 ili 4 puta napišem defku i Agilni mi napiše u komentaru da ima slična i ostavi mi link do slične. Naravno pretraga korišćena, naslov možda za nijansu drugačiji ali u telu ista poenta i zaključak i ja šta ću obrišem je.

• Puzzle-Fox

A da, iskreno, razočaran sam, jer mnogo, mnogo mojih definicija jedva da prelaze po 10 ocena... ne kažem da je neki ekstra kvalitet, ali mi je prosto krivo...

Zamisli kako je meni kad pišem uber kvalitetno...

• Синиша Вуцо

Драго ми је да је неко отворио тему, па бих рекао пар речи

Прво се потпуно слажем са тим и немам шта да додам.

Ja danas skoro sat vremena čekao na jednu ocijenu lololo

деси се, кад сам поставио нешто а било је такмичење, те са такмичења су одлично оцењене, ове друге не.

Мислим да је нови сајт са опцијом "популарне" допринео томе да се људи задовоље оним што је издвојено као најбоље, па их мрзи да залазе у ове остале. Добре дефиниције тако свакако добијају већу пажњу, а оне просечне добијају мању. Пре ме није мрзело да читам све дефиниције, јер на типа 15 прочитаних нађем једну коју обележим, а знам да ће бити популарна. Сада је то издвојено и неретко ме мрзи да тражим и у фазону - оцениће људи шта ваља и изаћи ће на насловну.
    А поред тога, имам неки утисак да је много мање посетилаца сада, да ли због лета, људи су на одморима и то... А можда и грешим, нека ме неко исправи.

• Peri d platapus

Ja vec duuuuuze vreme ne citam ni ne gledam nista, koristim samo tulbar da pogledam postere, posto mi je spor net pa mi se reakcije ucitavaju pola sata.

• Перовић

ja sam lenj... ali opet, kad napišem defku i vidim kako je ocenjena, skenjam se i odem da čitam nove da se drugi ne bi osećali kao ja hehe

• Johnny Kurajber

Jeste, Luks ima pravo u mnogo stvari, mada ja pretražim baš debelo da li ima taj izraz definisan. Naravno kada pišem defke kao onaj moj serijal o reklamama, svestan sam da ima već nešto takvo, ali se trudim da moje bude drugačije i prepoznatljivo, da doda nešto novo.

Danas sam pročitao skoro sve napisane defincije. Pored toga sam bio na poslu, sa drugarom na pivu, na fudbalu i igrao sam SWTOR. Znači može.

• Бохор

One koje pratim čitam redovno, na nove defke nisam ušao od vremena pa do sada osim ako me nečiji komentar ne dovede do nj. Idem sad na fudbal, kapiram da neću na nove definicije, nemam vremena.

• Ишмих

defke su mi slabo ocenjene pa mi smor da pišem. ako ne pratim defku onda nisam na vukajliji što znači manje čitam. ocenim dnevno možda, 20-30 maksimum

• Марко 

Јер немам живаца да читам говна. Да имам читао бих Курир, исповести.цом или коментаре на спорталу.

• Johnny Kurajber

A šta je to tačno zbog čega su defke govna Bačje? Inaš li neki predlog kako da budu bolje?

EDIT: Ne osuđujem nikoga ništa, ne kenjam nikome ništa, samo me zanima.

• Nadimak ko nadimak

Mozda da se zabrani pisanje definicija autorima ispod 100 bodova definicija? Onda bi trebalo biti bolje.

• Tuccini

I da ne može da napiše defku, dok ne napiše kvalitetnu defku.

• Remac

Kada bi 50% ljudi koji se duže zadržavaju na sajtu posvetilo samo 5 minuta da pročitaju 2 strane najnovijih, ocjenjivanje bi bilo odlično. Pa ljudima je više mrsko i odabrane da čitaju. Problem je što ovo više nije sajt za definicije/postere/reakcije, sad je sajt za četovanje i forumarenje, nije baš sad nego već duže vrijeme.

• Синиша Вуцо

Шта тролује овај надимак, па јуче си прешао тих 100 поена.

• ipčenaš

kreativnost na sajtu eksponencijalno opada već duže vreme. mrzi me da čitam gomilu usiljenih i dosadnih gluposti, većina autora jako dosadno piše, toliko da me čak mrzi da čitam ove koji nisu dosadni, ako mogu uopšte da se setim ko to beše. generalno općenito overall, smarate i niste duhoviti, a čitanje buljuka smaračkih definicija neće poboljšati stanje na sajtu.