Sellam alejkum, braćo!
Ja, i još par autora veoma cijenimo islamsku kulturu a neki od nas su čak i izrazili želju da promjene vjeru i pridruže se djevicama i ostaloj istočnjačkoj braći na drugom svijetu kada ispustimo naš posljednji dah na ovom svijetu.
Elem, u čast tome, Isusa ću u daljem tekstu nazivati Isa, a Gospoda, Allah.
Evo par činjenica koje idu u prilog mojoj teoriji da je Isus zapravo bio musliman. Odnosno bolje reći da je udario temelje Islama.
Isa, mir Božiji s njim, je učio apostole da se operu pre molitve kao što to muslimani rade (Jevanđelje po Jovanu 13:10)
Isa, mir Božiji s njim, je klanjao i Allahu na sedždu padao, kao što to muslimani rade (Jevanđelje po Mateji 26:39)
Isa, mir Božiji s njim, je ovako pozdravljao "Tada im Isus opet reče: mir vam." ( Jevanđelje po Jovanu 20:21), isto značenje ima "Salaam alejkum" na arapskom, slično se izgovara i na aramejskom, isto kako se svi muslimani pozdravljaju.
Postoji još mnogo dokaza koje ću kasnije iznijeti, prvenstveno u vidu snimaka a kad smo kod njih evo baš jednom na kojem jamajčanski (rekao bih po naglasku) kritičar religije Zakir Naik, svojim nevjerovatnim znanjem navodi hrišćanina da pređe na islam.
http://www.youtube.com/watch?v=c3IisxEvP58
Selam braćo i Allahu akbar!
Tebro, kako može da bude Musliman, kada je Islam nastao posle Hrišćanstva?Čudni su putevi Božiji
Isus katolik, Isa musliman a ustvari isti lik opisan na drugačije načine.Oprosti Srkletniče ali to apsolutno nema smisla. Kad realno pogledaš mnog je logičnije da se Hristos zapravo zvao Isa umjesto Isus a to je realno muslimansko ime.

http://vukajlija.com/zabava/posteri/586460
Мислио сам да је ово победа, али ви сте све надмашили
Joван 13:10
10. Исус му рече: Опраном не треба до само ноге опрати, јер је сав чист; и ви сте чисти, али не сви.Прање ногу је симбол покорности, не део религиозног ритуала.
Matej 26:39
I otide malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se: "Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe čaša ova! Ali ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš."Нит' је клањао, нит' је имао тепих под собом, нит' је био окренут Меки или било чему.
Јован 20:21.
А Исус им рече опет: Мир вам; као што Отац посла мене, и ја шаљем вас."Мир ти" је поздрав на скоро свим семитским језицима у историји.

Care, način na koji ti pobijaš argumente je kao da uzmeš da nas ubjeđuješ da samo daltonisti vide svijet kakvim jeste.
Pogledaj kako se Islam širi širom svijeta. Najbrže rastuća religija! Ljudi shvataju istinu i okreću se k njoj. Bolje je da sad kreneš u zagrljaj istini, nego da bježiš od nje pa da joj se poželiš okrenuti kad rastojanje između vas bude ogromno.
Što si dalje od istine, to si bliže tami a znaš kako kažu ono za mrak...
Pogledaj kako se Islam širi širom svijeta. Najbrže rastuća religija! Ljudi shvataju istinu i okreću se k njoj.Расте кад се множе ко зечеви.
Елем, логично је да ислам има чега заједничког са хришћанством јер је ислам настао из јудаизма и хришћанства (плус са нечим својим што је дошло из народа и касније што се развило). Муслимани верују да је Иса пророк, као и Мојсије (Муса) али да је Мухамед онај највећи.
Муслимани верују да је Иса пророк, као и Мојсије (Муса) али да је Мухамед онај највећи.Pa ni ti ne ideš da čitaš odabrane definicije od prije 3 godine...
Muhamed, mir Božiji sa njim, je najviše istine govorio. Najveći dio Kurana se naučno može potvrditi a njegovi hadisi bi mogli biti moralna načela svakog modernog društva bez ikakvih problema.

Kako Isus može da bude musliman kad je Bog Jevrejin? On ako je musliman, budući božji sin, Bog bi ga se odrekao od prve, a naprotiv, Bog kaže: “Ovo je sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji“ (Mt. 3, 16-17). A Isus izričito kaže da poštuje jevrejsku religiju: Ne mislite da sam došao da ukinem Zakon ili Proroke: nisam došao da ukinem nego da ispunim. (Mt. 5, 17). A da je Bog Jevrejin, evo ovde kaže: I pomoli se Jezekija Gospodu govoreći: Gospode Bože Izrailjev, koji sediš na heruvimima, Ti si sam, Bog svim carstvima na zemlji, Ti si stvorio nebo i zemlju... Carevima, 19, 15.
- G
Муслимани се шире светом, али и скупљају. Највише се шири Хинду религија и кинеска филозофија пошто се ове две расе/нације множе брже него муслимани. Дакле, не прилазите муслиманима, већ Кинезима и Индијцима. Пузлефоксету фали једна пузла у глави, мада бих пре рекао читава кутија. Не храните трола...
A da je Bog Jevrejin, evo ovde kaže: I pomoli se Jezekija Gospodu govoreći: Gospode Bože Izrailjev, koji sediš na heruvimima, Ti si sam, Bog svim carstvima na zemlji, Ti si stvorio nebo i zemljuAli to što kaže "Bože Izrailjev" ne znači da je Allah bio rođen u Jerusalimu.
To samo znači da je vjera u Allaha potekla u Izrailju. Kao da kažeš za sebe da si Srbin (pretpostavljam da jesi) a opet ti si čovjek. Čovjek je iznad svih podijela, pa tako i Allah.Elem, kažemo i ruska kragna, pa ona na sebi nema nikakvo obilježje Rusije, već je u suštini samo to što jeste - kragna.
EDIT: Ovo kažem prvenstveno jer su u to vrijeme različiti narodi vjerovali u različite Bogove. Zato Allaha i oslovljava kao "izrailjskog Boga" jer je on poštovan na tom području.

Valdemare, gdje sam ja rekao da je monoteizam potekao u Izrailju?
I iz čega si zaključio da ja ne znam da je Allah zapravo Bog. Ja ga tako samo nazivam iz poštovanja prema narodu koji je se okrenuo pravom putu.I zašto uopšte misliš da je ovo trolovanje. Ne razumijem stvarno. Šta, ljudi ne prelaze svakodnevno na islam? Kad si vidio da je neko prešao sislama na neku drugu vjeru?
Sad ćeš ti da kažeš da je to jer su oni konzervativni ali onda te ja pitam zašto baš hrišćani prelaze masovno na islam a ne na recimo budizam (ima i toga ali je † - C* daleko češći prelaz).
Štaviše, skoro su oni neki kardinali prešli na islam i zbog toga se i povukao papa. To je sve u domenu spekulacija ali đe ima dima ima i vatre.
Ako je to stvarno istina, zanimalo bi me kako ljudi koji su tako snažno vjerovali u jednu ideju, sada poslije toliko godina prilaze drugoj?
datum registracije. veoma bitan podatak.Upravo tako paninaro. Uviđam ironiju u tvom postu pa ću je raskrinkati u svome kako bi ovi ljudi shvatili šta im imam reći.
U dženetu ćemo svi imati isto godina i uživati sa djevicama i u ostalim blagodetima koje nam Allah pokloni ako smo ih zaslužili bez obzira na naš staž na Vukajliji.
I iz čega si zaključio da ja ne znam da je Allah zapravo Bog. Ja ga tako samo nazivam iz poštovanja prema narodu koji je se okrenuo pravom putu.Pa znaš šta, ako je bog jedan, onda nema smisla davati mu ime, a pogotovo davati mu ime na arapskom? A u islam verovatno prelaze hrišćanski verski fanatici kojima je hrišćanstvo postalo suviše opušteno i labavo. Mora tu da bude klečanja, klicanja, krvi, zanosa, gospodarenja, prokletstva, oproštaja, jelte, a ne nedeljom u crkvu, pevanje i dobrovoljni prilog... A u budizam valjda ne prelaze zato što tek on nije za fanatike, a ima i komplikovanu filozofsku osnovu, i pun je paradoksa, a hrišćanin neće baš da razmišlja dubokoumno - on će da gura kako mu kažu popovi i Biblija. Što se tiče islama, mislim da je religija kao religija, malo luđa od ostalih i sa više zabranjenih stvari. A ja ne volim da mi se zabranjuju stvari, pa generalno ne volim ni islam. Volim da alkohol, krmenadle, i kad vidim žene kako idu u onim džakovima, smuči mi se život. A da je teološki dosledniji od hrišćanstva, jeste, ali je dosta toga veoma banalizovano. Na primer, potpuno odsustvo ljudske slobodne volje - sve ti je Alah već odredio. Pa šta da se mučim onda, nigde moje krivice, nigde zasluge... Ne, ne, nije to baš neka fantastična religija.
U dženetu ćemo svi imati isto godina i uživati sa djevicama i u ostalim blagodetima koje nam Allah pokloni ako smo ih zaslužili bez obzira na naš staž na Vukajliji.Nisam te hteo omalovažiti zbog staža, već skrenuti pažnju da godinu dana na ovom sajtu treba da bude sasvim dovoljno za kvalitetno trolovanje, ali ti podbacuješ :) Ti u islamu ne zaslužuješ dženet, tebi je suđeno da u njega dospeš, ako ti je suđeno. Ako ne, mrš džehenem.
A da i đavo slučajno nije musliman? Mislim, Satan - Šejtan?! Slučajnost? Sumnjivo.
Valdemare, kažeš da te islam previše ograničava i da ugnjetava žene (nijesi to baš tako rekao ali imam osjećaj da tako misliš) a to je najdalje od istine.
Zabranjen alkohol, zabranjena prasetina... Pa zar tu ima nešto loše? Ja ne pijem već 2 godine i trudim se d'izbjegavam svinjsko meso jer niti jedno od to dvoje nije zdravo za konzumiranje (bar ne u većim količinama).
E sad, što se tiče žena u "džakovima." Te žene su na taj način sakrivene od pogleda fanatika o kojima ti govoriš. Štaviše, žene su nekada takve morale ići i u crkvu ali je hrišćanstvo popustilo po tom pitanju.
Opet, svako ograničenje u islamu ima jednu podjednako dobru beneficiju.
Nema alkohola? Zato ima kvalitetnog duvana.
Nema prasetine? Zato ima baklava.
Nema žena u minićima? Zato ih možeš oženiti kol'ko 'oćeš pod marama i to da budu daleko kvalitetnije od prethodno pomenutih ako dobro probereš.EDIT:
Nisam te hteo omalovažiti zbog staža, već skrenuti pažnju da godinu dana na ovom sajtu treba da bude sasvim dovoljno za kvalitetno trolovanje, ali ti podbacuješ :) Ti u islamu ne zaslužuješ dženet, tebi je suđeno da u njega dospeš, ako ti je suđeno. Ako ne, mrš džehenem.
A da i đavo slučajno nije musliman? Mislim, Satan - Šejtan?! Slučajnost? Sumnjivo.1. Ne mislim da podbacujem jer uopšte ne trolujem...
2. Odakle ti to da je nekome suđeno da završi vamo ili tamo? Pa čemu onda pravila? Igramo po pravilima i zaradimo dženet i djevice. Ne igramo? Zaradimo sumpor i korbač.
Ako postoje pravila, znači da ni igra ne može biti namještena (bar ne upotpunosti).
Ako je igra stvarno namještena, sve bilo kao u Matriksu. Isa bi se tek onako pojavio da napriča ljudima priču koju je njima bilo suđeno da čuju odnosno da ne čuju i ako je čuju da je razume ako im je suđeno odnosno da je ne razume ako im je suđeno...EDIT 2: ladno sam pisao na nekim mjestima "ne" zajedno sa glagolom jer purnjam cigar dok pišem pa lijen da stiskam spejs. oprostite ako nijesam sve ispravio.
2. Odakle ti to da je nekome suđeno da završi vamo ili tamo? Pa čemu onda pravila? Igramo po pravilima i zaradimo dženet i djevice. Ne igramo? Zaradimo sumpor i korbač.Nije mi baš bogato znanje iz islamske teologije, znam da šiiti imaju neku doktrinu **kasb**, koja kao brani mogućnost slobodne volje, a suniti uglavnom ne veruju u slobodnu volju. Imaš takva učenja i u okviru hrišćanstva. A to sa dženetom i devicama je najsmešnija religijska priča koju sam ikad čuo, o bilo kojoj religiji. Šta rade žene koje zasluže dženet, svaku zadovoljavaju tri brkata Hasana? Ma koliko smešne bile hrišćanske priče o zagrobnom životu, islamske su tri puta smešnije, zvuče kao bajke za malu decu, nešto kao ovo
https://www.youtube.com/watch?v=0Yi17kLZgT0
Nije mi baš bogato znanje iz islamske teologije, znam da šiiti imaju neku doktrinu kasb, koja kao brani mogućnost slobodne volje, a suniti uglavnom ne veruju u slobodnu volju.Istina da ima toga ali to nije tako zaključno kako ga ti predstavljaš. Muslimani sebe doživljavaju kao, da se tako izrazim, gorivom za Allaha.
On je njima podario život i dao im, ili bolje reći, poslao, pravila po kojima želi da se ponašaju kako bi mogli zaslužiti pun pansion u životu poslije smrti. Oni njega "hrane" svojim djelima (sad sam stvarno zabulaznio i banalizovao ali shvatićeš šta 'oću da ti kažem)Realno gledano ukoliko bi se svi muslimani pridržavali Kurana i Muhamedovih hadisa, svijet bi bio divno mjesto.
Ne bih da prebacujemo ovu raspravu na neki drugi kolosjek ako ne želiš ali volio bih da dodam da se dosta stvari iz Kurana može naučno potvrditi ili i nauka dijeli stavove sa onim što tamo piše.
Npr. veliki prasak (ne mogu se tačno sjetiti šta piše o tome tako da neću da dužim), prema Kuranu, to je način na koji je nastao univerzum. Prikazano dosta metaforički ali to je otprilike to. Zatim ona priča da muva na jednom krilu nosi otrov a na drugom lijek.
Ima još toga u oblasti prirodnih nauka ali islam ostavlja i jake socijalne poruke.
Npr. Muhamed je dobro primjetio da je daleko više žena nego muškaraca i zbog toga je i dozvolio poligamiju. Zašto se toga niko ne sjeti kod vas poslije kosovskog boja? Realno ako je vjerovati guslarima preko pola Srbije izgibe tamo. Kol'ko žena se poudava onda?EDIT: http://scienceislam.com/ mo'š početi svoje istraživanje ako si zainteresovan slučajno, odavde. Ima još dosta mjesta na internetu na kojima možeš pronaći naučnu potvrdu onoga što je zapisano u Kuranu.
Takođe, volio bih ođe da pomenem i da Islam dosta kontrira hrišćanstvu u nekim pogledima na prošlost religije i to čini prilično dobro. Jedan dug snimak ali mislim da možeš premotati da čuješ par zanimljivih stvari koje ovaj čo'ek ima da kaže:
- АБ
ma jok
- АБ
gde živiš
Nisam raspoložen za teološku argumentaciju večeras, oprosti.Oprostiću ti.
Puzzle, moram da te pitam si uzimo nešto skoro ili si oduvek tako blesav? :)Zašto misliš da sam blesav? Zato što imam malo šire vidike od ostalih?
Znaš ono kako je njegoš za brdo govorio.
Al' dobro, neće kod nas dugo biti bolje dok god drugačije ljude žigošemo.