http://www.novosti.rs/upload/images/2011/03/2603/Andrija-Mandic.jpg
Црногрци нијесу ништа друго но Срби.
негирам постојање и срба и црногораца. допуштам тезу о постојању једног племена које се из маоумних разлога расуло на више фракција.moze i ovako. al ako ga nazovemo srbi, onda smo svi srbi. mozemo i svi da budemo crnogorci, poenta je ista, al nekako ne ide da nekog lalu iz sred vojvodine nazoves crnogorcem, kad nema nikakva gora, a i on je realno, rumun.
- В
molim vas da mi neko objasni, zar nije kelt balija?

nemojte se stiđet svojega porijekla, nema tu ništa ružno

Pa ne, pre mislim da su Srbi u stvari Crnogorci. Isto tako Rusi imaju svoju prvu državu na teritoriji Ukrajine, Kijevska Rusija. Pa zašto se svađati: neko hoće u NATO, neko neće, neko voli zapadni penis, neko istočni, ali ubediti me da je jedan narod koji ima isto kulturno nasleđe u stvari dva naroda... Naročito mi smešno izgleda prevođenje Njegoša na crnogorski i izmišljanje posebnog jezika... Mislim... Odjebite sa takvim pričama.

http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_Montenegro
Ja ću verovati da su Srbi i Crnogorci dva različita naroda i vere ako:
a) Nastane crnogorska Vikipedija
b) CPC napravi samostalno, od svojih sredstava dovoljno crkava (bez otimanja postojećih objekata od Crnogorske mitropolije SPC).
Ova dva pokazatelja značila bi da su Crnogorci dovoljno truda uložili u svoju narodnost i autokefalnost. Inače, ako truda ne ulažeš, izostaju rezultati. Mislim da u svakom narodu čuči potencijal da iznedri još jedno desetak naroda, ali to se postiže mukotrpnim radom. Nisam primetio da smo toliko različiti, osim što su nam kriminalci isti.
serbocroatian limaruserbocroatianbosniak isti kurac. Zaista mislim da ćemo biti banana, ne, avokado, ne kivi, ne bre susam države, ne u stvari države, protektorati, despotije, sranja mala razmazana po geografskoj karti ako nastavimo ovako, i stranac ti bude preči od brata. Nek ne bude Bošnjak i Crnogorac i Hrvat isti narod kao ja, on mi je opet najbliži, s njim se razumem, i dobro bi bilo kad bismo zajedno mogli da radimo za svoje dobro, ali ne pod kišobranom Nemačke, Amerike ili Rusije. Ali, opet, neko voli istočni penis, neko zapadni... Jedan isti narod podeljen na sve više sitnijih nominalno različitih delova, u neokolonijalnoj vlasti multinacionalnih kompanija i imperijalnih sila. A nek ližu dupe Hrvati i Crnogorci NATO-u i Amerima, a Muslimani Arabiji, Srbi Rusiji i NATO-u, nekako mi se čini da je opet poželjno da se združimo svi zajedno. A ko će to učiniti, nemam pojma.

Crnogorski jesu Srbi, ali sa specifičnostima koje imaju i slične podgrupe unutar srpskog naroda, tipa Vojvođani, Leskovčani, Šumadinci. Odvojili su se jer Beograd misli da može da kontroliše sve od Aljaske do Kalkute jebem im mater u pičku hegemonističku. Ne ljutim se na Crnogorce, ali krivo mi je jer nije moralo tako. Moje mišljenje je da je u SFRJ napravljena regionalna podela po principu jedan grad-jedna mini autonomija, SFRJ bi živela još dugo, dugo vremena.
U suštini zabole me, odo jedem musli.
- S
Roki ganferu, Turska carevina je izgubila vise vojnika pokusavajuci da se uzvere po tim planincinama gde ni korov ne nice nego sto ima cigana u rumuniji.