Pitanja u vezi sa Novom verzijom sajta
  • Korle

Izvolite

EDIT (kaizen): Nijedna načinjena promena nije konačna, sajt se konstanto razvija i menja. Zamolio bih da pre postavljanja pitanja pročitate sve postove u ovoj temi. Na ponovljena pitanja neće biti odgovoreno, kao i na predloge (postoji podforum za to).

• Цупић

Da li je moguce videti koliko je def. puta omiljenovana i da li je moguce menjat i brisati postove na forumima?

ODGOVOR: ne na prvo. na drugo: hmm verovatno bag. ispraviću.

• zp

Ovo je strasno!! OSim uzasne boje sve je tako ogromno!! Ja imam prokleti netbook sa 10 inchi ekrana i nista zivo ne vidim! Oslepecu od ovoga!

ODGOVOR: možeš uraditi "Zoom out" sa CTRL -

• n

Gde su nestali svi posteri koje je svaki pojedinac pravio?

ODGOVOR: tu su svi posteri.

I gde treba da se ide da se vide svi posteri, a ne poslednjih 10 komada?

ODGOVOR: klikne se na "Posteri" gore, pa na "Najnoviji posteri" tu desno.

• NI

Kako promjenuti boju sajta?Ubi me u pojam ova drečava zelena.

ODGOVOR: Promena boje su od danas opcija za Ktitor nalog. Vidim da se dosta ljudi žali na ovu boju pa možda promenim tu default boju.

• Lutak iskrivljenog L

ne svidja mi se za sad jedino sto je mesto na kome se pise tekst bele boje, mislim pozadina
    dalje, na mestu de bi trebalo da pise broj koliko sam postera/definicija omiljenio stoji upitnik a ne broj, jel to tako treba?

ODGOVOR: to je tako privremeno (dok ne namestim te brojače, znači biće narednih dana)

ostalo je do jaja, narocito ono sa privatnim porukama i snajperistima na cetu :)

ODGOVOR: hmmm snajperista nema u listi koliko ja znam, svi su učesnici

• Славянин

Ајд' све, ал' ова зелена убиВа.

ODGOVOR: Primljeno k znanju. Možda se promeni uskoro ta boja.

Плус, прегледност није као на старом сајту, нове дефиниције би требале да буду горе, као што су биле пре. Овако мора више да се кликће, ака се миш без потребе.

• zp

I kako mislite da se vidi svako ko je na cetu kad je jedna prokleta kockica zauzela toliko mesta?!

• Lutak iskrivljenog L

e da, jel ima il ga vise biti nece, sortiranje autora po aktivnosti i ostalim kriterijumima?

ODGOVOR: Neće ga biti. Smatrao sam da su to besmislena sortiranja s obzirom da npr. po aktivnosti stoji narednih nekoliko stranica "pre sekund". Ostali kriterijumi mi deluju neinteresantno.

• S

Gde je groblje?

ODGOVOR: Groblje od danas vide samo ktitori.

Kako da promenim lokaciju i godiste?

ODGOVOR: Lokaciju: sedneš u kola. Godište: teško. :))

Mogu li da se menjaju postovi na forumima?

ODGOVOR: Bag. Ispraviću.

Mogu li da vidim "najomiljenije danas" postere?

ODGOVOR: To je ukinuto zbog zloupotrebe.

• ЏелА

I da li ima još definicije dana i najomiljenijih postera/definicija ?

ODGOVOR: To je ukinuto zbog zloupotrebe.

• Remac

Mozda vracenje onih slicica pored imena na cetu i smanjenje one liste na cetu,barem upola da se smanji.

ODGOVOR: Premale su bile te sličice na četu, skoro se ništa nije videlo, ne? Ok za listu, reorganizovaću je da bude manja.

• Lutak iskrivljenog L

na koju foru se pojavljuju one "definicije" skroz dole? one sa linkovima na druge sajtove? jednom mi je iskocila abraxusova definicija
    jesi to sam skupljaco ili vadi nekako sa neta sam?

ODGOVOR: Nisu to definicije, nego nešto kao "Vukajlija u medijima" samo neozbiljije. Saam sam skupljao.

• celt

svidja mi se ova twitter fora, ali mogo bi da razmislis o vetrikalnom zbijanju formata. generalno je to problem na novim laptopovima i netbukovima sa fajerfoksom i bukmarkovima itd... ima mesta u sirinu, ali ne u visinu.
    http://vukajlija.com/tenk-browser

ODGOVOR: Ok.

• Славянин

Само још једно питање.
    Могу ли и како да се виде дефиниције и постери које смо ми правили?
    Тј. има ли као пре листа наших дефиниција и постера?

ODGOVOR: idi na svoj profil. Pogledaj i klikni gore desno.

• industrial

Imam ja da pitam :
    1 može li da se vidi najomiljenije danas(defke i posteri)

ODGOVOR: Ne. Ukinuto zbog zloupotreba. Od sada moderatori biraju definicije koje smatraju da su kvalitetne da bi se pojavile na naslovnoj strani. Isto je za postere.

2 kako da vidim defke dana

ODGOVOR: Nikako. Ukinuto.

3 zar nema više listanje postera po stranicama nego mora 1 po 1 O.o

ODGOVOR: Ima. Klikneš na "Najnoviji posteri"

4 kako se vide sve defke koje se stavljaju (a ne samo "odabrane defke")

ODGOVOR: Klikneš na "Najnovije definicije" ili na "Definicije na današnji dan pre godinu dana" pa biraš koji hoćeš datum ili odeš na profil nečiji pa na njegove definicije, ili gore imaš slova, pa pretragu, pičke, materine ...

Ako neko ima živaca molio bih odgovor.

• МаријанаП

Ајде мало пробајте да се снађете и сами :)

• industrial

Pa pokušavam...al nešto mi NE IDE u 4 izjutra O.o
    A i od ovog fonta mi ispadaju oči,takođe u 4 izjutra...mnogo bre sitan, a ako zumiram pejdž onda jedan skrin skrolujem 4-5x mouse scroll circles-a.
    Avaj...

• industrial

Imam još pitanja, ali ne u vezi nove vuke, nego uopšteno:
    1. zašto se ne obrišu trajno svi dupli nalozi i oni koji su trajno banovani, nema svrhe da profili ostaju na sajtu

ODGOVOR: Zato što bi se time poremetile diskusije u kojima su učestvovali, ljudima bi nestali glasovi itd. Slažem se da treba pobrisati "prazne" naloge.

2. zašto se ne brišu trajno defke i posteri nego se prebacuju na groblje(što takođe zauzima grdan prostor)

ODGOVOR: Sad je groblje vidljivo samo moderatorima i ktitorima. Groblje je neophodno da postoji kako bi se definicije mogle vratiti ako moderator pogreši.

PS hvala za prethodne odgovore, pomogli su :)

• industrial

U, pa ima smisla, ovaj prvi odgovor, a ovaj drugi, pa može postojati nego "privremeno groblje" koje traje neko vreme(desetak dana npr) i ako se ne ispostavi greška da ode trajno, ipak sajt postoji 3-4 god, sve na froblju starije od 2-3 meseca treba trajno dati k'vragu.

Ali ok, to je moje mišljenje, a ja ipak nisam moderator, ja sam samo just another brick in the wall.

Hvala na odgovorima :)

• wojtek

Мени је сада скроловање много споро. Било да користим смуд скрол или не, све изгледа ко да га покреће Целерон 333. Да ли је то до овог транзициоиног периода или је мој рачунар у питању? Имам разноразних проблема са Флешом, да ли то може бити проблем? (Виндоус 7, ФФ).

Kaizen: Jel baš sve stranice ili samo neke?

• Wh!te

Jeli bre? Pa gde mi je hejter titula/nalepnica zbog koje sam dobio ban?(jer sam predlozio da je pederska boja stikera)

inace Sajt je superiska.
    Fali samo ono "napisi nesto a vukajlija ce ti izgovoriti"

isto tako Boja
    ja nemam netbook niti note book ja gledam komp na LCD-u od 41 inca svojoj sobi alo bre ova boja izbija oci ujutru kad ustanem isto takou u toku dana... Stavi neku boju prijatniju za pci Nebesko plavu.. ili moze predlog?
    Da se Pozadina smenjuje u toku sa desavanjima

Godisnja doba,Nova Godina,Noc vestica,Uskrs itd :)
    Ako ti je tesko da pravis Pozadine kontaktiraj me ja cu ih praviti ^

• J

Slazem se da je bilo zloupotreba u principu najomiljenijih definicija, ali kako sad naci i videti par onih koje vrede u gomili (ispod)prosecnih kojim je sajt sve vise zatrpan ? Dnevno se sigurno postavi vise od jedne kvalitetne defke koju treba istaci, tako da mozda neka sekcija gde ce modovi istaci dnevne favorite ili tako nesto, kad vec biraju i defku za front page, moze i neko drugo resenje, poenta je da treba da se istaknu je ja i velika vecina drugih se smori kopajuci po 10-15 strana defki od tog dana da bi procitalo nekoliko koje vrede.

ODGOVOR: Stranica "Odabrane definicije/posteri" upravo tako i funkcioniše - moderatori odabiraju.

• medicus

Nije pitanje, više predlog:
    Koliko sam shvatio, moderatori će po ličnom nahođenju moći da biraju definicije, koje će se postavljati na naslovnoj strani.

Predlažem da se uvede kriterijum, da se tu mogu kačiti samo def. koje pređu recimo 50-100 pluseva, i da moderatori ne mogu kačiti svoje definicije i definicije drugih moderatora sajta.

ODGOVOR: Moderator ne može da postavi svoju ali može drugog moderatora. Zašto njihove definicije ne bi bile ravnopravne sa ostalima?

Hvala.
    PS. Allah vam dao zdravlja, najzad boja po mom ukusu.
    PS na PS: Menjaj!

• Alkaloid

Od svega redizajniranog boja je najbolja.

• P

Sviđa mi se baš, ali ne vidim koliko je ljudi stavilo neku moju defku/poster kao omiljen. Ne samo moju, nego svačiju uopšte.

ODGOVOR: Ukinuto zbog zloupotreba. Ktitori mogu da vide listu ljudi koji su je stavili u omiljenu.

• SegmentationFault

Menjajte boju pozadine, oslepesmo. Stavite crnu, bilo šta. Ovo ubi.

• o

Ovo je neverovatno... Abraxusov nalog se prevrće u grobu
    Šta vam bi?
    Ovo za zloupotrebu ne razumem. Molim nekoga ako ima vremena da mi objasni.

• o

E da,i sajt je govno u poređenju sa starom verzijom.
    Ma govno je i bez poređenja

• En_Dotter

Дефиниције дана - свака ти се, редовно добијала и вечито те задовољила за ово укидање

Не знам ко ти је дизајнер, ал ако си ти држи се програмирања - ово коље за'очи ко најгори прдеж ;)

Све све, ал' волко зелене нема ни на ливади.

Укидање листања омиљених стварчица - исто ко за деф дана

Још да уведеш цензоре (што сам предложио давно) и сајт ће бити прилично потпун.

За сада све позитивно да кажем за овај печ. Беше ово 3.0? Имаш пиво кад се видимо (мада сумњам да постојиш... нико те није видо и преживео сусрет како сам чуо од неких :Д)

• LesTaT

Ne sviđa mi se ova ograničenost oko pregleda autora i to što ne piše ukupan broj članova(ili ne vidim). Ali mi se zato dosta sviđaju odabrane definicije i posteri. Sad konačno imam razloga da čitam/gledam. Može i boja da se promeni. To je to, za sad...

• Lutak iskrivljenog L

jel se meni cini il pvt ne radi?

• vladimir88

1. Da li sada ovo srce predstavlja omiljeno? Svidja mi se

ODGOVOR: Da.

2. Da li se vise ne mogu videti najomiljenije definicije danas i defke dana ili su ukinute, ili moderatori biraju definicije za naslovnu stranu?

ODGOVOR: Ovo drugo.

3. Da li da bih video sledecu definiciju moram da skrolujem dole, pa da gledam desno da bih video kojih 10 su najnovije? Zbog preuvelicavanja velicine elemenata na svim stranicma bez Zoom Out je malo komplikovano.

ODGOVOR: Mnogo je lakše koristiti opciju "Sledeća definicija za glasanje"

4. Zbog cega se vise autori ne rangiraju po svim onim prethodnim kriterijumima?

ODGOVOR: Činilo mi se kao beskorisno.

• LesTaT

Ova fora sa srcem je u duhu predstojeće parade. :)

• maki314

Jel se to meni čini ili nema groblja?

ODGOVOR: Nema ako nisi ktitor ili moderator.

Jel mogu da se brišu definicije i dalje? (svi mi napišemo po neku glupost)

ODGOVOR: Ako ne mogu (u roku od 24h) onda je to bag.

• vladimir88

Da li se vise ne mogi videti posteri i definicije rangirane po populanosti?

ODGOVOR: ne mogu.

Ukratko, svidja mi se novi dizajn, ali mislim ili mi se cini da je mnogo toga izbaceno nepotrebno, ili ja samo ne mogu da nadjem sve sto je ranije postojalo, a zanimalo me je?

ODGOVOR: Na šta bi sajt ličio kada bi u svakoj sledećoj verziji non stop dodavao nove opcije? Bilo bi prekomplikovana i prenatrpano.

• medicus

Koliko sam shvatio, moderatori će po ličnom nahođenju moći da biraju definicije, koje će se postavljati na naslovnoj strani.

Predlažem da se uvede kriterijum, da se tu mogu kačiti samo def. koje pređu recimo 50-100 pluseva, i da moderatori ne mogu kačiti svoje definicije i definicije drugih moderatora sajta.
    Hvala.
    PS. Allah vam dao zdravlja, najzad boja po mom ukusu.
    PS na PS: Menjaj!

Samo da dodam, pošto nema ''izmeni poruku'', dobro bi (neophodno) bilo da se napravi dugme ''idi na vrh'', koje će jelte biti na dnu stranice.
    Mišljenja sam, da ako već pravite novu verziju, prednost date funkcionalnosti, a ne dizajnu.
    Uzeću slobodu da dodam još nešto, ako mi padne na pamet, dok se ne popravi onaj bag za ''izmeni poruku''.

• vladimir88

1.Da li se ne mogu menjati postovi na forumu, pa sve cega se dosetim moram da kucam u novom postu (p.s. necu vise niceg da se setim, da ne bih smarao :))?
    2.Zbog cega se ocenjene definicije ne gube iz liste poslednjih definicija? Sada je veliki problem procitati starije definicije od pre par sati npr., a da se istovremeno ne koristi "sledeca za glasanje". Osim ako cilj nije da se procitaju sve definicije i tako ocenjuju redom bez obzira na naslov.
    p.s. Nadam se da se niceg vise necu dosetiti. :)

• LesTaT

Mogao bi da nam vratiš i sličice na čet radi bržeg raspoznavanja, malo je konfuzno ovako.

• a

Zasad veoma konfuzno, al hajd. Uvodi se cenzura, OK. Modovi biraju definicije hmm dajte bar umiksajte nešto sa popularnošću kao glasanje na Evroviziji, ovako mi je bzvz. I gde je pretraga?

• Vučica21

Razumem da na definicije nema omiljeno, ali mi na postere nije jasno. U posterima se ne racunaju poeni a i svaki poster neprimerenog sadrzaja se brise tako da mislim da opcija omiljeno na postere treba da se vrati. E sad, definicije: Kako da definiciju koja mi se svidja stavim medju omiljene? Ma ne vredi ovako, moracu da prekucavam u komp definicije koje su mi super i naj naj i da kopiram postere u komp kao i do sad jer mi ne pada na pamet da se registrujem na fejsbuk da bih lajkovao neku definiciju i poster. Rezultat, sedenje za kompom po ceo dan da mi neka dobra definicija ne bi promakla. A do sad sam mogao da udjem na sajt kad hocu i da procitam najbolje. A da, mogli bi da stavite najbolje danas za definicije.

• Focho

Novi design je ok.

ono sto mi smeta, jeste razmak izmedju postova, bilo bi zuper da se malo smanji, al nije greda ako nebude. Boja je malo agresivnija al vidim da ce to biti reseno.

2 - dobijanjem novog PVT ima li neki Notification na glavnoj strani ili ne?

• n

http://farm5.static.flickr.com/4131/5063930529_34acb9e996_z.jpg

Kada ne cet neko dodje sa dugackim nikom napravi se pometnja, pretpostavljam da je bag, evo vam i printscreen.

• бури

Zašto se prikazuje samo prva stranica najpopularnijih autora?
    Zar ne mislite da je to favorizovanje njih, a nas ostale ko jebe, a? :DDD

• Вокаси

Чрча и ја сам хтео то да кажем. Треба или нешто средити против тога или једноставно смањити све надимке...

• Kiboz

1. Promenite što pre boju, definicija http://vukajlija.com/fles-beng više nema smisla, stavite neku smirujuću boju.
    2. Stavite da ovo na naslovnoj strani budu samo današnje definicije, posle prve strane su sve definicije od pre nekoliko dana koje smo svi već pročitali/ocenili i baš nam nimalo ne trebaju.
    3. Zašto više ne može da se vidi koliko puta je nešto omiljenovano, šta je tu loše?
    4. Kme, nikad nisam imao defku dana :( (šala)

• PrankMaster

OK je promena skroz, samo je glupa činjenica da moram da prelistam ceo sajt, i da prođem 20 šlj definicija da bih došao do neke dobre ...
    P.S. Promenite boju, što pre, očajna je.

• Џими

Каизене, врати време постовања на чету. Мислим, ја не учествујем, али кад пријављују вређање, пријављују време поста. Иначе је тешко наћи. Ако ме капираш.

ODGOVOR: Ok.

• Ekspo

Da li postoji neki način pretrage definicija po dnevnoj popularnosti ili zaista moramo da kopamo kroz 30ak XD :) ch sh definicija da bi naišli da jednu dobru?

• n

Gde mogu da vidim datum kada mi istice ktitor nalog, to je ranije stajalo na profilu, samo za nase oci? :)