Dakle, ova temu otvorih za one ljude koje zanima značenje neke reči, a ona nije definisana ili je definisana traljavo, pa je ostala neobjašnjena. Mislim da bi ovako nešto doprinelo popularizaciji slenga koji je na samrtoj postelji na sajtu, dok ga je u svakodnevnom govoru sve više. Sigurno svakog zanima značenje ili poreklo neke reči, a nema koga ili gde da pita. E pa, vratimo se malo poenti sajta i koristimo pogodnosti koje pruža.
Kada neko postuje reč koju ne zna, autor koji zna mu odgovori definisanjem pojma i ostavi link ovde.
Mene na primer zanima otkud reč ridžovan, od čega je izvedena. Značenje znam, ali me zanima poreklo izraza.
- Пд
Како је настала већина сленг израза за орално задовољавање, илити: пушење курца? Типично ме интересује израз "блајвити" (од именице "блајв") и "сафтати" (од ко-зна-чега).

Зашто се баш баца Порториканац? Што не Хаићанин? Кубанац? Откуд овај израз и зашто је толико дојајан?

Пеки, блајв ти је готово сигурно настао од замене за лизање, тј. "блајза" што имаш описано у мојој дефиницији "блајзнути". Лизање, пушење, исти курац, од блокова преко Дорћола до Котежа израз је само еволуирао, нема ту неке велике полемике, то је то.
А што се "сафтања" тиче ту имам више теорија, бојим се да нисам зантре довољно да разглабам о свима детаљно сад....
- Пд
Кул.
Мени ово за сафтање увек звучи као "кусање". Бемлига што.
wojtekЗашто се баш баца Порториканац? Што не Хаићанин? Кубанац? Откуд овај израз и зашто је толико дојајан?
Зато што у већини старијих америчких филмова "вајфбитер" најице илити гилиптерке носе углавном порториканци, као главни ликови. Логично је да баш они не морају да се скидају да би се "Запрали", па је израз зато такав и стар је милион година. Ајмо даље.
Како је настала већина сленг израза за орално задовољавање, илити: пушење курца? Типично ме интересује израз "блајвити" (од именице "блајв") и "сафтати" (од ко-зна-чега).Blajviti,ili blajvati je,verovatno nastalo od engleskog "blow",a saftati....jebem li ga...mozda zato sto im ide pljuvacka,tj.saft dok ga blajve:)
- Ј
Дане, Гамби, нашао сам ову дојајну дефиницију која објашњава како су риџовани добили име. http://vukajlija.com/ridza/5930
- l
сафт је као сос неки прелив тако, не знам откуд ми то али такој је. коме је пало на памет сафтање ко ће га знати. ето. аањао шо је мени досадно
- Ј
Па, капирам да је чавеза изведена од чавке, оне птичурине, али како, зашто, кад и где неам појма.

Zna li neko šta znači biti "ćaplav" ? Pokušao sam da definišem ćaplavost, ali sam prilično slabo prošao, pa sam obrisao definiciju. Mislim da to znači biti neodmeren tj. blebetati gluposti u trenucima kad im vreme nije.
EDIT: Da li je neko čuo za izraz "peljati" ali da nije izraz iz hrvatskog, koji znači voziti se negde(čini mi se da ga tako tumače). Čuo sam nekoliko puta za peljanje u slučajevima kada se rukama pipa po tv-u npr. ili kada se staklo pipa rukama.
EDIT: Da li je neko čuo za izraz "peljati" ali da nije izraz iz hrvatskog, koji znači voziti se negde(čini mi se da ga tako tumače). Čuo sam nekoliko puta za peljanje u slučajevima kada se rukama pipa po tv-u npr. ili kada se staklo pipa rukama.Kod nas, u Bosni ( a možda samo u ovoj mojoj vukojebini, ne znam ) , ovaj izraz se koristio za neko pentranje, na drvo ili slično. Uglavnom, kad sam bio dijete, pitam ortakovu kevu za njega, a ona kaže : "ma ne znam, pelja se po jabukama".

imam samo ovaj link - pretraga je čudo... to je šeret...
IDBol, džimrija je lik koji se jako teško odvaja od novca, najbliže je tvrdica...