- SDžejms Holms (24), koji je obučen kao Džoker, negativac iz “Betmena”, 19. jula nasumice pucao po publici tokom premijere filma “Uspon mračnog viteza” u bioskopu u Aurori, Kolorado, ubivši 12 i ranivši 59 osoba.
Zanima me vaše mišljenje o ovom slučaju.
Kako posmatrate celu situaciju? Možete li da shvatite njegove postupke? Kakvi su vaši ((ne)moralni) pogledi na celu stvar? Šta mislite da je želeo da postigne?
VIŠE INFORMACIJA:

Mislim da on još uvek nije shvatio šta je uradio. Tako previše gledanja filmova i serija deluje na čoveka, učini ga utrnulim, mentalno i fizički. Još ako su to filmovi sa dosta pucnjave, krvoprolića, onda je problem još veći. Mislim da je taj lik depresivan i da je želeo da uradi nešto što bi ga ponovo učinilo živim.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/207719/Iskasapio+oca+zbog+ameri%C4%8Dke+serije.html
isto kao ovaj bolesnik što je tražio da ga ispita Horejšio- SMislim da je ova tema nepotrebna i da treba da se otvori nova pod nazivom "Poremećene ubice" da se ne bi otvarale ovakve teme kad god se desi nešto.
Može lock.Vučice, ne seri.

И док седим овде у бару, и кроз прозор посматрам њега, контам да је Фројд у праву и да је секс корјен свега:
http://www.kurir-info.rs/ubica-iz-bioskopa-priznao-mali-mi-je-clanak-330153- SGarant ima i veliko spolovilo, kažu kome Bog uzme pamet dadne mu među noge.
Au contraire.
Ubica iz bioskopa se na internetu predstavljao kao perverznjak s malim penisom
- S
Говно тема. Нека се убијају пуца ми курац.
- SBrothers in arms.
A ne, ne. Ne možeš ih nikako porediti.
Prvo i osnovno, Brejvik je imao cilj, plan i viziju.
Holms je sušta suprotnost toga. Bez ikakvog i protiv svakog plana. Bez ikakve organizacije ili ideje iza sebe. Samo je upao i počeo da puca. Tek tako.
- SRealno, briga me za poremećene ubice.
Zašto onda pišeš na temi?
Ajde, ne spamuj za džabe. Nateraćeš me da te banujem, a znaš i sama koliko to ne volim. :gej smajli:
- S
Не знам што хејтујете Вучицу без потребе, када су јој коментари скроз на месту. Да ли би амери дискутовали на некој тамо њиховој вукајлији да се нешто слично догодило у Србији ? Болео би их курац. Што се мене тиче сад да им баце бомбу и сви да изгину, само бих се почешао за мудо и наставио да играм кантер.

Kako je on nabavio sve one materijale za sofisticirane bombe i ilegalno oružije onako poremećen (kažu da su se osećali nelagodno pored njega, čak je i najbliža porodica bez poricanja, odmah bila ubeđena da je kriv), mene to više brine. A on ludak, kao ludak, emocionalno nestabilna osoba, verovatno u dugovima zbog doktorata koji nije završio, sam... Tipična pozadina masovnog ubice.

Nego, James Holmes. Kralj.
Maskiran u Džokera, pod gas maskom, pancirom, štitnicima za ruke i noge i rukavicama, upao je sa automatskom puškom, sačmom, 2 gloka i nožem na premijeru Betmena.
Sačekao je scenu pucnjave, a onda počeo da puca na sve redom.Kao što Kostić reče, bez ikakvog pozadinskog cilja, bez ikakve organizacije iza sebe, bez ikakvog PLANA.
I took your little plan and I turned it on itself. Look what I did to this city with a few drums of gas and a couple of bullets. Hmmm? You know... You know what I've noticed? Nobody panics when things go "according to plan." Even if the plan is horrifying! If, tomorrow, I tell the press that, like, a gang banger will get shot, or a truckload of soldiers will be blown up, nobody panics, because it's all "part of the plan". But when I say that one little old mayor will die, well then everyone loses their minds!Stotine i hiljade ljudi ginu svakog dana. Ratovi, nesreće, ubistva... Ali to je sve deo života, deo "plana". Ovim delom, on je skrenuo sa puta tog plana. Recimo da je u toku jučerašnjeg dana poginulo 100 ljudi. Heck, u zadnja 2 meseca je samo u NS-u bilo 52 smrtna slučaja, ne računajući penzionere i umrle od bolesti.
On je ubio 12 ljudi. 12 od 100 i ceo svet se digao. Pokazao je Džokera pravom svetu, u pravom svetlu.
Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos.- Dok sa druge strane vrlo lako mogu da vidim sebe u nastupu sličnom Džejmsu.
Ti imaš te trenutke. Ali ti umiješ i imaš snage da se odupreš tom iskušenju jer znaš da je to nemoralno.
Njemu je možda trebala zabava. On jes poremećen, jer nije imao normalan život. I eto nije dovoljno jaka ličnost da se odupre iskušenju u koje zapadaju svi ljudi.
A ne, ne. Ne možeš ih nikako porediti.Prvo i osnovno, Brejvik je imao cilj, plan i viziju.
Holms je sušta suprotnost toga. Bez ikakvog i protiv svakog plana. Bez ikakve organizacije ili ideje iza sebe. Samo je upao i počeo da puca. Tek tako
-
Kako nije imao ideje i plana? Godinama je gledao kako Betmen na kraju sjebe Džokera. Ko ne bi popizdio?! Ko ne bi popizdio i na one ljude u bioskopu, što navijaju za Betmena i slade se Džokerovim porazom?! I na kraju, ima li neko od vas da ne bi ubio jebenu pticu trkačicu i one koji navijaju za nju? Nema!
Е, мене занима једна друга ствар. Што су пре једно пар месеци људи масовно почели да стављају Џокера на аватар? Ич не капирам. Видим, и ти Костићу фураш тај аватар већ дуго, па би мог'о да ми одговориш.
А овај што је побио ове људе, мислим да је желео да заузме биоскоп који је на стратешки важном месту, па да онда почне да се шири по Колораду.

Novinari i dalje istražuju, sigurno će biti još zanimljivih podataka, masovna ubistva u Americi ne da izazivaju pažnju nego su spektakl, ne sumnjam da će Džejms uskoro dobijati i ljubavna pisma sa porukama "ubij me Džokere", tako nešto. Slava je tamo važna. I negativci su nacionalni heroji, deo pop kulture, ne zaboravite to. Ruski Džejms ne bi bio ovakav. Uzmite kokice i prepustite se toj zabavi bez imalo griže savesti.
- Realno, ako postoji osoba koja preferira Trkačicu umesto kojota, ta nije normalna.
Priroda čovjeka je da brani slabijeg (manjeg), a u tim crtanim filmovima ti slabiji i nijesu baš naivni. Jači ih napadaju da bi ih pojeli, ovi se brane bolje nego što ih veći napadaju i na kraju ispane da samo ti veći trpe štetu (jer nijesu pojeli slabije). Svi više vole kojota nego trkačicu.
- Sne sumnjam da će Džejms uskoro dobijati i ljubavna pisma sa porukama "ubij me Džokere",
Dobija ih još od prvog sata masakra.
Видим, и ти Костићу фураш тај аватар већ дуго, па би мог'о да ми одговориш.anchy:)
Teško je reći...Kako nije imao ideje i plana?Nije.
Uzmite kokice i prepustite se toj zabavi bez imalo griže savesti.