Хокеј, скијање, ски скокови и зимски спортови генерално
  • TB

Е јебем ли га, ваљда ми неће и ова тема завшрити под катанцем, а и не мере проћи спортски део форума без ски скокова и уопште зимских спортова (а ја не видех да је има).... Дакле, о томе ваља причати....
    Ако НФЛ море дима тему, онда мора бити и нека где ће бити и име Адама Малиша....
    4 скакаонице почеше....
    http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.html:412936-Cetiri-skakaonice-Jakobsen-pobedio-u-Oberstdorfu

• S

Скакаонице могу да гледам само наварен. Мени тотално незанимљив спорт.

• Марко 

Жешћи смор. Занимљивија ми утакмица Хајдук Кула - БСК.

• Usain Bolt

Čujem da je Morgenštejn dobi , nisam gledao

• Риха Дисидент

Болт је ли ти покушаваш троловати или си генерално глуп и напоран лик!?

• Џорди

један од мојих омиљених спортова, Јане Ахонен је био краљ. Од ових садашњих некако ми најготивнији Роморен, Шлиренцауер и онај Коивуранта. Био је и Карељин, ал јбг...

• TB

Једино брат Џорди разуме.... Јебем ли га, шта ја знам, мени је занимљиво.... Извалим се као прасац уз јело и гледам скокове..... А и несум тему само за ски скокове отворио, већ уопште за зимске спортове (де и хокеј спада), ал' ово ми било најзанимљивије па турих у први план у наслову....

• Kurd

E kanim se da jednom odem u onaj Garmišpartenkirhen, stalno prolazim tu blizu kada idem za Srbiju, gledam putokaz i nikako da imam vremena da skrenem i da vidim to mesto...

• Шљиворад Тртовић™

Ски скокови јебу, жао ми што сад никако да ухватим кад и где има пренос.
    Мада, нису ми толико занимљиви од кад не скаче Ахонен, али и даље је добра плејада скакача, међу којима има још пар легенди спорта.

• Skočimiš

ja to volim da gledam. Pogotovo kad je u Bišofshofenu. Onda čitav dan idem po kući i vičem BIŠOFSHOFN, BIŠOFSHOFN! sa jakim karikiranim njemačkim akcentom. Ukućani se krste i negoduju al ja taj dan dam sebi oduška i govorim BIŠOFSHOFN!

• Glavni

Prije sam gledao skakaonice. U zadnje vrijeme nemam vremena. Pratio sam dok su harali Kazujoši Funaki, Masahiko Harada, Jane Ahonen, Diter Toma, posle se pojavio Sven Hanavald, Andreas Goldberger itd.

• Стеван

Мало тога знам о ски скоковима и генерално не пратим ништа од тих зимских спортова, али већ 10-ак година са уживањем гледам Четири скакаонице. Не знам шта се дешава у остатку сезоне, али кад дођу празници, постанем љубитељ овог спорта на пар дана.

Навијам ове године за Симона Амана, зато што сам прочитао да је освојио све трофеје, само није никад тријумфовао на Новогодишњој турнеји. Јуче није био лош, али по речима коментатора, нема баш много шанси да се умеша у борбу за прво место. Каже да поред прве тројице у Оберстдорфу даје шансе још једино Кефлеру, јер је у доброј форми ове сезоне.

Је л' може неко да ми објасни како се рачунају бодови? Лик скочи 134, дода му се још 3 због ветра нпр. и добије 55 од судија и онда буде фазон 140. Или 128 + 52 и буде 130 или тако нешто. Покушавао сад док сам гледао да делим збир са 2 или метре са 2 па да додам оцену, али није се слагало :)

• TB

Брат Курд променио име и тема оживела....
    ГРЕГОР ШЛИРЕНЦАУА и АНДРЕАС КОФЛА, како би Раћко рекао, су ми данас некако омиљени.... Ја сам Малиша увек готивио.... Од те ''старије'' гарде је једино Аман остао а да ваља још увек....

• Шљиворад Тртовић™

Највећа сензација ски скокова свог времена, иако је скакао по 40 метара, Еди "Д Игл" Едварда. ололо
    https://www.youtube.com/watch?v=A7MmJIy0bjo

• Skočimiš

Imaš kritičnu tačku K i skok na nju nosi 60 poena.

svaki metar ispod kritične tačke ti je minus 1.8 boda a svaki metar iznad je +1.8 boda.

Ocjena za stil ti je od 5 sudija, najviše 20 bodova, najviša i najniža ocjena se spuštaju i uzimaju se one ostale 3 i sabiraju se.

Recimo, Jane Ahonen u Lahtiju skoči 130 metara, u Lahtiju je kritična tačka 116 što jes jednako 14*1,8=25,2+60= 85,2 za dužinu
    i za stil dobije 20, 19.5, 19, 18.5, 19 = 19.5, 19, 19 = 57,5 za stil

znači Ahonen dobija ukupno 142,7 bodova za ovaj skok.

• TB

http://www.youtube.com/watch?v=Xv9jWhen_9I

И Чеси имадоше коња за трку....

• Стеван

Хвала, Скочко!

• Скелетор

zgotivio sam ski skokove uz matorog, to nam je bila možse kaže jedina novogodišnja 'ceremonija' koju smo provodili zajedno u podnednim časovima 1,2,3 januara. mislim da smo tada i najviše ćaskali u životu, dok traju te 4 novogodišnje skakaonice za tih 2 sata. On je oduvek gotivio Mališa, a ja Šmita, u periodu kad se oni cimali za titulu. Posle se pojavio Hanavald i zatvorio svima usta.

• Скелетор

i da, nervira me ono kad se prednost daje stilu,a ne samoj dužini skoka. jebeš ti to, oću glem kako lete bre, a ne balet.
    zbog toga mnogi moji favoriti ispaštaju. fak det.

• Џорди

Како не волем што Аустријанци доминирају... сви су некако на исти калуп јебо их ја, ко да су пресликани. Једино Шлиренцауа мало искаче. Моргенштерна не могу да смислим...

• Џорди

Е да, има ли још неко ко мисли да је Евенсена жестоко усрало кад је оборио светски рекорд? И Роморена пре њега, кацмо већ код тога.

• Nash Bridges

Ne znam zašto ali oduvek sam čitao "hokej" kao "hogej"...

• Mita97

i da, nervira me ono kad se prednost daje stilu,a ne samoj dužini skoka. jebeš ti to, oću glem kako lete bre, a ne balet.
    zbog toga mnogi moji favoriti ispaštaju. fak det.

Upravo to
    Prošle godine u Lilenhameru čini mi se, neki Japanac bio ispred Nojmajera a ovaj skočio tipa 3 metra duže od njega
    Šo se tiče 4 skakaonice,Gregor i Andres će se klati do samog kraja,možda i nekog Nemca usere,videćemo

• TB

Нориаки Касаи ће и са 50 година скакати јебо га ћаћа луди....

• Давид

хокеј је шоу спорт, трениро сам 4 године, најбржи колективни. и сад од када не тренирам немам с ким да идем на клизање пошто их је све блам и не знају и онда јбг.

• TB

И најбржи и један од најмушкијих....

• Давид

да знаш, стварно те васпита.

• Sterija

Kad je 3. skakaonica na programu?

• gonzo

Dobio Šlirencauer, a Jakobsen danas prilično usrao tek sedmi. Ako sam izračunao dobro, Šlirencauer je preuzeo i vođstvo u generalnom plasmanu Četiri skakaonice.

• Sterija

A u kurac, nikako da navatam omiljenu zanimaciju na raspustu. Jel zadnja u nedelju?

• Џорди

Никако да убодем, аааааааааа. Још сад у Митровици нечу имати шта да радим да ме убијеш.

• TB

До сад је увек била шестог, мислим да нису мењали....

• Џорди

јел преноси неко осим јуроспорта? нека домаћа телевизија?

• TB

Камо среће, ужелех се Раћкоа за 4 скакаонице, кад оно КУРЧИНА.... Тијанић пушта јебени Хопман куп.... Имаш на Хрватима још....

• jacka

Ne prenosi niko, da ja znam...
    Jebeni RTS samo izbacuje jednu po jednu iole dobru stvar koju je mogao da prikazuje! PU!

• Џорди

Јеботе. И опет пропуштам јебо их ћаћа

• highlander007

Nekako mi bez Ahonena nije to - to. Ćaća ga jebo finski, jeste skak'o. Skokove sam uvijek volio da pratim. Tako se sjećam Františeka Ježa, AriPeke Nikole, Tonija Nieminena, Kazujošija Funakija, Masahiko Harade, Diter Tome... Skijanje ne volim mada sam k'o klinac pratio dok su skijali Tomba i Đirardeli. Tomba protiv Curbrigena... Nostalgija...

• Šekoslav

Jebeni RTS samo izbacuje jednu po jednu iole dobru stvar koju je mogao da prikazuje! PU!

'ladno sam ove godine prekinuo niz gledanja svake skakaonice zbog idiota koji ne mogu 3 sata da izdvoje za ovako nešto, jebo ih ranjeni orao sa sela u guz'cu. Dobro, nije neki niz, ali pratim od kako je Hanavald kobedio na sve četiri 2002. al' i tad sam imao 11 godina i postao žešći fanatik, lolo. Verovatno jedino takmičenje koje uopšte pratim, i sad ni toga nema leptejebo. Da gledam na netu...tje....nije to to

ГРЕГОР ШЛИРЕНЦАУА и АНДРЕАС КОФЛА

na ove stvari se iskrivim uvek

• Vučica21

Da se upišem. Odlična tema.

• retlav

Od zimskih sportova i rekreacije samo klizanje. Večeras je disco klizanje u ledenoj dvorani- Pionir.

• Давид

шта значи то диско клизање тебра?

• Фејзбукманијак

као дискотека а клизање уствари

• Давид

шта као мораш да играш и седиш у сепареу и наручујеш пића?

• retlav

Ne moraš uopšte da naručuješ piće.

http://www.youtube.com/watch?v=dSkhNqKS_kE

• Sterija

Uze Šlirenzau i Bišeshofen i 4 skakaonice.

• Mr.RaleQ

Sto ne promenite ime teme u ''smor, smaranje i nezanimljivost generalno''?

• Sevastokrator_95

meh...nikad nisam voleo zimske sportove, ali sam oduvek voleo da se grudvam
    onaj hokej bi bio zanimljiv sport da pak nije onako mali, pa ne mozes ispratiti igru ako si pocetnik
    zanimljiv je samo onima koji ga igraju...