Ev' sad me ovaj mali podsjeti, a nisam vidjela da ima ovakva tema na forumu.
Je l' kupujete knjige?
Gdje mogu da se nađu povoljne i polovne knjige, a da su u dobrom stanju?
Iz čega se sastoji vaša biblioteka?
Na koje ste knjige posebno ponosni što ste uspjeli da ih kupite/nabavite, a šta nemate, a voljeli biste da imate?
Мали ? добро добро.
Овде долазе трговци књигама и продају малтене нове књиге. У граду су једном седмично. Три марке су књиге за дјецу, пет марака озбиљне.
Купујем књиге ал андеркавер, да ме не види неки међед па ме прогласи за педера :) које књиге све имам тачно написаћу сутра, па ако некоме нешто треба можемо искомбиновати :)
Kupujem knjige koje mi naslovom i opisom sa zadnje strane privuku pažnju. Police su mi pune knjiga, od Dostojevskog (10-ak knjiga) do knjige o borilačkim veštinama, pripovetke, knjige o likovnim umetnicima, zatim tu su i ove knjige od Nušića koje izlaze u Blicu, tu su i nekoliko knjiga o zdravom načinu života.
Polovne knjige se uglavnom nađu na z. vencu u bg-u. Tamo sam svašta našla, možeš da zameniš nekom koja ti treba.
Kupujem i novine i knjige i casopise, za pisanu rec mesecno dajem sigurno 4000-5000 din.
Imam i biblioteku kuci (dobro ajde sobu sa policama i knjigama), imam mnogo knjiga, vecinu sam procitao, a ima knjiga koje citam najmanje jednom godisnje svake godine. Veliki mi je problem da nadjem nesto sto nisam citao da mi se dopada. Zadnjih godina od kad ima ovih pederskih fensi knjizara, ima da se kupe za pristojne para (1000 din) softcoveri od oko 500 str. na Engleskom pa citam uglavnom to, zadnje sam procitao kratke price Marka Tvena od kojih vecina NIKADA nije ni prevedena kod nas. E da kuujem i STRIPOVE i dan danas i meni i deci. U pricipu sam zavisnik od citanja.
Voleo bih da imam neke knjige u stampanoj verziji, inace sam sve sto sam hteo, uspeo da nabavim na netu, i procitam na laptopu...- l
za banjalučane - moj čkode otkrio neku antikvarnicu, kaže imaju super knjige super jeftino, pa ako vas zanima ću pitam tačno de je.

Moji nikad nisu bili nešto pretjerano oduševljeni knjigama dok ja nisam nekad početkom srednje škole počela sama da kupujem, sad imam neku mini biblioteku, ima svega, uglavnom polovne, one novije sam uglavnom na poklon dobila. U krugu u novosadskom kampusu ima jaaako puno prejeftinih knjiga, na metre ih prodaju, nisu ni svjesni koliko neke od njih vrijede, pa tamo najviše i uzimam. Prodaju Zabavnike za 20 dinara!
- l
pitaću čoeka, pa javljam. sutra verovatno.

Од колекција имам
22 књиге Перл Бак
10 комада Ерика Марије Ремарка
15ак Иве Андрића
Све дијелове Хари Потера сем задњег мислим.
Сву лектиру основне школе укључујићи и приче од 1-5 разреда и бајке за дјецу.
Волим што имам у кући Бушидо-кодекс ратника и Странца. Имам милион Комунистичких књига што представљају идеологију, и Марксизам и све то. Имам двије огромне књиге које је Тито дао моме деди. Једна је о животу Тите а друга о његовим дјелима. Обе имају преко 800 страна.
Милион оних сапуница књига типа Година прође дан никада. Школске књиге прије 150 година кад је баба ишла у школу, и ћалетове имам :) нетакнуте да напоменем лололо.
И стрипова сам сачувао само Алан Фордове :)
Е бем ти Андрића ако нема Авлије. Нешто најјаче :)
http://www.youtube.com/watch?v=LQB2nzgXqtk
A ovako imam dosta toga, keva puno čita, ali ne čitamo iste stvari. Kontam joj prebaciti Fajt Klab da pročita, ali bojim se da će srušiti pola države ako pročita, pa mi ono, veze. Nego, imam svojih par knjižica, Fajt Klab između ostalog, onda Žene od velikog Čarlsa, dalje, Talentovani gospodin Ripl, Grad lopova, i to je to što sam ja od svojih para kupovao. Biblioteka mi je drugar dok ne počnem zarađivati dovoljno za knjige i za svu moguću sprdnju koja mi sad treba.
- В
Imam nekih 2mx1m beletristike, gusto slozenih na policama i nekih 3m^3 strucne elektro literature, mada je ta strucna uglavnom zastarela i cami u nekom skladistu, nisam je vid'o 4-5 god. Knjige kupujem retko. Kada kupujem, uglavnom vise odjednom. Nove - uglavnom komplete kada objave, sabrana dela ili nesto ako me zainteresuje (tipa Potter-a). Stare najcesce zbuvljaka na kilo (ne zajebavam se, uzmem u ruke, on pogleda odoka i kaze 200din). U poslednje vreme najcesce poeziju, a ranije je nisam podnosio - kraca forma - nema se vremena.
E da, imam jos 1m^3 beletristike koju cuvam u kutijama, nasao na smecu. Prolazio pored kontejnera i vidim knjige. Ja stojim, ljudi prolaze, blenu, mene boli kara - uzmem vrecu i kuci. Nove knjige. Par nisu imale pregibe - nikada otvorene. Komplet Andrica, komplet Copica, one stare, partizanske, decije i masa nekih andergraund pisaca za koje do tada nisam cuo, ali uopste nisu losi. Mislio sam da je to bio neki komplet za kancelariju zbog ovih klasika, ali ti andergraund su me bacili u razmisljanje koji levat je mogao tako nesto da kupi, a zatim baci.
Procitao sve, dobar deo dva puta, sada bih i treci, ali nema se vremena...
Mala Vidrakucaj na gugl samo. :)
http://denver.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw3369-Pinkie_you_dont_say.png

indeed
evo jedan dobar
http://bit.ly/ZEqd49
Eh, počela da pravim sopstvenu biblioteku, nastavila kevinu misiju. :) Posebno sam ponosna na specijalno izdanje ''Božanstvene komedije'', kao i na knjige poput ''Dekamerona'', ''Odiseje'', ''Jadnika'', i ''Tihog Dona''. Imam i neka Sabrana dela Meše Selimovića, kao i kolekciju Čehovljevih knjiga, gde su 10 knjiga samo pripovetke. :)
Šta ja znam, skupljam polako, čituckam, na sajmu može da se nađe svašta, samo ko je raspoložen da traži. U Kragujevcu imamo 2 ili 3 antikvarnice, jedna kod Prve gimnazije, druga, koja je u sklopu knjižare, nalazi se ispod glavne pošte, za treću mi je neko pričao, ali ne mogu da se setim.
Interesantno je da sam na Zelenoj pijaci prošle godine pronašla Srpski roman od 1800-1950 godine i Istoriju srpske književnosti Jovana Deretića, kao i Priče Gi de Mopasana za ukupno 600 kinti. Ne znaju ljudi šta prodaju.
Eh da, sad sam se setila, prodaje čovek često polovne knjige isto blizu pošte, po ceo dan u kolima, poređao knjige na haubu i cepa. Takođe za šetalište kod robne kuće je interesantno da prodaju knjige iz kolekcije nobelovaca za 100 ili 150 kinti. :)
Ta antikvarnica u Banjaluci se nalazi preko puta pozorišta - kod pozorišta pređeš glavnu ulicu, i onda kreneš prema hotelu Bosni, i odmah skreneš desno u neki od onih prolaza u onim zgradama koje se godinama grade, a nikako da se dovrše. Zove se "Agora". Tu neki đed prodaje knjige i stvarno ima svakakvih i vrlo su povoljne. A može i da se trampi, mada on tu gleda da bolje prođe, nije baš fer u trampama. Inače, jeftinih, a dobrih knjiga, ima i kod Slavka, a on se stalno mota oko filološkog i filozofskog faksa na kampusu. Ali zna da udavi pričom.
Ja u kući imam dosta knjiga, ali nemam dobre police za knjige, pa onda knjige nažalost stavljam u plakare koji su predviđeni za garderobu i sl. Sa starom sam se par puta svađao što nije u dnevnoj sobi stavila neku normalnu policu za knjige. U mojoj sobi više nema mjesta.
Imam nekih medicinskih knjiga od stare, dobar dio one kolekcije iz Novosti, onih klasika, što su se prodavali prije par godina, neke dječje enciklopedije, Larus enciklopediju iz 70 i neke, atlase, raznu beletristiku, stranu i domaću novijeg datuma, nekoliko knjiga iz oblasti psihologije i filozofije (ložio sam se na to jedno vrijeme, a i sad volim pročitati), neku staru kolekciju Froma. I još neke sitnice.

Devetarčiću, pisao Čak Palahnjuk, pročitaj njegovu knjigu PreživEli u kojoj na strašno dobar način opusije život jedne mega - zvijezde, on jebe. Ne znam gdje ima da se kupi, ja sam takoreći ukrao. Ako naletiš nekad u BL, javi se, mogu ti prebaciti nije frka, ali ide cener kao kapara. :)
Imam i Dalijevu autobiografiju koju sam takođe pozajmio na neodređeno, od ove jedne ribe sa kojom sam jednom izašao. Na prvoj stranici piše ''Poklon jednom interesantnom strancu'', pa kad god nekom dam da čita dobijem porast u očima njegovijem, kontaju ljudi da jebem al eto.
- l
čiča sez za onu antikvarnicu u bl
"Preko puta pozorišta ali ne sa strane Arhiva, već sa one strane gdje se nalazi hotel Bosna, zove se Agora, malo se zađe u jedan prolaz, označeno je i lako se vidi i nađe. A takođe imate nekog lika ( uvijek mu zaboravim ime) koji prodaje knjige po duplo jeftinijim cijenama ispred fakulteta ( većinom ispred Filozofije i Političkih nauka)"
eto.

E ovako, zanima me od vas Banjalučana i tih što imate biblioteke da li imaju ove knjige da se kupe ?
Cass
Congratulations, You Have Just Met the ICF
Top Boys: True Stories of Football's Hardest Men
Terrace Legends
0 Years of Hurt: A History of England's Hooligan Army
Fight Club
Ako ima koliko su para itd :D