Kao da ne postoje pametnije stvari o kojima bi mogli čitati ili koje bi mogli videti, ovih dana su mediji pretrpani izjavama i reakcijama raznih bitnih i nebitnih likova na ovo dešavanje. Koje je vaše mišljenje o svemu tome? Da li vam je čudno ili vam je sasvim normalno što se digla tolika frka? Na čiju stranu stajete i zašto? Da li je gospodin predsedavajući zaista biser kada od obične proslave napravi međunarodni skandal?
- l
ne razumem šta je problem sa tom pesmom? zar nije čak svojevremeno bio i predlog da bude himna umesto hej sloveni?

Ko ih jebe što se bune, njima je krivo što oni nemaju svoj Marš na Drinu, a i koji je problem? To je pesma o slobodi, o odbrani naroda od stranih sila. Nije Marš na Rajnu, ili Marš na "ne znam gde" pa da se neko buni da je osvajačka i fašistička pesma. Marš na Drinu iz Srbije ni ne izlazi van granica, tako da mogu samo da prihvate da nam se napuše kurca!
EDIT: A i ovi što kažu da je 90-ih pesma bila podloga za silovanja i rat, nek razmisle malo da li se značenje pesme stare 100 godina može promeniti zbog par retarda 90-ih i pogrešnog shvatanja zbog kompleksa okolnih naroda. Pa Ameri su puštali dok su osvajali Irak "Enter Sandman" od Metalike na razglas sa tenkova, pa nije postala osvajačka i agresorska pesma.

Bili koliko sam ja gledao internet izdanja važnijih svetskih listova (jasno da nisam pogledao svako koje postoji jer je fizički nemoguće), niko nije ni najmanju frku napravio oko izvođenja verzije pesme Marš na Drinu (naglašavam ovo verzije, jer nije pevan tekst). Naprotiv, prilično su pohvalno pisali o čitavom koncertu.
Glas je digla redovna kenjatorka Srbljanovićka i neko famozno udruženje nekih Bošnjaka iz SAD. Naravno da ne zabovravim i Majke Srebrenice koje uspevaju u svakoj jebenoj čorbi da budu mirođija. To udruženje Bošnjaka iz SAD i Majke Srebrenice su uspele da izgovore vrhunsku glupost rečima da je to genocidna pesma, ako izuzmemo sitnicu da je nastala čitav vek pre svih sranja koja su se dogodila na prostorima bivše Juge. Sve u svemu pobunile su se lokalne jajare (osim ovih iz SAD, oni su njihove jajare). :)
Сматра се да је марш „На Дрину“ Бинички посветио пуковнику Стојановићу који је погинуо у бици на Церу.I zašto bi ova pesma napravila bilo kakkvu reakciju kod srebreničkih majaka da za nju kažu sledeće:
"koncert bio skandalozno ponižavanje žrtava genocida u BiH, jer je orkestar svirao ozloglašenu i nasilničku srpsku nacionalističku pesmu 'Marš na Drinu'".Da izdvojim:
ozloglašenu i nasilničku srpsku nacionalističku pesmuLOL
Ko ih jebe što se bune, njima je krivo što oni nemaju svoj Marš na Drinu, a i koji je problem? To je pesma o slobodi, o odbrani naroda od stranih sila. Nije Marš na Rajnu, ili Marš na "ne znam gde" pa da se neko buni da je osvajačka i fašistička pesma. Marš na Drinu iz Srbije ni ne izlazi van granica, tako da mogu samo da prihvate da nam se napuše kurca!ово је суштина
и издвајамtako da mogu samo da prihvate da nam se napuše kurca!само ми је криво што није химна, како би тек пиздели онда хаха

Zašto bi bila provokacija to što bosanci i kroati misle da se svet vrti oko njih to je njihov problem.Ako francuzi mogu u himni da pevaju o klanju robova (a znato koje su boje robovi hehe) možemo i mi marš na drinu .Ti kroati što se bune treba im održati čas istorije i objasniti kako je ta pesma nastala
A i ovi što kažu da je 90-ih pesma bila podloga za silovanja i rat, nek razmisle malo da li se značenje pesme stare 100 godina može promeniti zbog par retarda 90-ih i pogrešnog shvatanja zbog kompleksa okolnih naroda. Pa Ameri su puštali dok su osvajali Irak "Enter Sandman" od Metalike na razglas sa tenkova, pa nije postala osvajačka i agresorska pesma.AMIN

Nije nikakva provokacija, samo ovi što se žale hoće da prave frku i da nas opet blate.
To je pjesma koju su i mnogi strani izvođači obrađivali i sigurno jedna od naših najljepših pjesama. Za nas je naročito bitna jer se kroz nju ističe vrlo važna uloga Srbije u Prvom svjetskom ratu. To je jedna od epizoda naše istorije na koju se najviše imamo razloga ponositi.
Jesam umjereni nacionalista i nisam šovinista, ali je ovo prevršilo svaku mjeru. Napad na to izvođenje je čista bolest pojedinih umova.
Kobajagi agresorska? Mrš u tri pičke materine. Još malo, biće agresorski nazivati se Srbinom, imati neobrezan kurac, i pričati srpski. Opet ponavljam, da se teraju u triestri pičkematerine, jebem im pogano šovinističko porijeklo.
Marš na Drinu je jedna oslobodilačka pjesmaU boj krenite junaci svi
Kren'te i ne žal'te život svoj
Cer da čuje tvoj, Cer da vidi boj
A reka Drina, slavu, hrabrost
I junačku ruku srpskog sina.Poj, poj, Drino vodo hladna ti
Pamti, pričaj kad su padali
Pamti hrabri stroj koji je
Pun ognja, sile, snage, proterao
Tuđina sa reke naše drage.Poj, poj, Drino, pričaj rodu mi
Kako smo se hrabro borili
Pevao je stroj, vojev'o se boj
Kraj hladne vode
Krv je tekla
Krv se lila
Drinom zbog slobode.i ne omalovažava bilo koga. Kad smo već kod agresije, isti oni koji se žale su učestvovali u agresiji na Srbiju u Prvom Svjetskom Ratu. MRŠ!

mene nerviraju mediji... trebao bi da nas malo manje boli kurac sta ko reko u politici i ostali tracevi, sta se dogadja tamo negde po njujorku i beogradu i da uzmu da pocnu da pricaju o problemima koje ne vidis od drveca.
nego, onda bi uzeli govnjivu motku pa najurili sva govna iz politicke i medijske "elite" pa im valjda ne odgovara to.naravoucenije, sta kog boli kurac sto se bosanci i hrvati dure zbog neke pesme. nek se dure, ko im jebe mater, njihov i jeremicev problem, nece to sutra da mi kupi dorucak.

статус мог пријатеља, иначе доктора историје, упућен људима из србије који су заузели став против извођења марша и саме песме уопште:
Сви који ових дана пљују на песму "Марш на Дрину" су необразовани и малоумни бедници, који покушавају да упрљају нешто што ће увек бити светло и часно. Ова песма сија окупана крвљу 1 300 000 Срба, два од три одрасла мушкарца, и представља химну слободи какву је мало који народ испевао. "Марш на Дрину" је понос Србије а они који је пљују су друштвени талог од кога треба са гнушањем окренути главу, они су наша срамотадруги његов статус:
Прича око Марша на Дрину је јасна, на сваком фб зиду прежвакана и разјашњена. Па ипак, имам још нешто да додам, овај пут не на рачун Србљановићке & co, већ у вези са иницијативом бивше браће "бошњака". Ово им није први пут да имају сличне паметне примедбе. Међу многим сличним морам да издвојим моју омиљену. Почетком 1978. године из тадашњег политичког врха Босне и Херцеговине почели су да се чују захтеви да се из читанки избаце Његошев "Горски вјенац" и Мажуранићев спев "Смрт Смаил аге Ченгића" јер пропагирају геноцид над муслиманима! Људска глупост је заиста немерљива, а скорашњи догађаји показују и да је трајна, неизлечива.статус бориса малагурског:
Moja poruka svima koje je pesma "Marš na Drinu" na koncertu u UN uvredila:Nadam se da ćete uspeti da nađete snagu da prevaziđete mentalitet devedesetih i način razmišljanja u kojem je svaki vid ispoljavanja srpskog nasleđa, kulture, herojske borbe i tradicije doživljavan kao direktan napad na druge narode. To nije tako. Ogromna većina Srba nema ništa protiv drugih naroda i vreme je da se neki ljudi leče Srbofobije, jer tolika količina mržnje nije zdrava. Što se autošovinista tiče, neće vas zapad više voleti ako pljujete svoj narod i svoju istoriju, onaj ko sebe ne ceni, ne može dobiti ni poštovanje drugih. Zato volimo sebe i poštujmo druge.
не бих ништа додавао.

Vrlo je zanimljiva tema.
Malo uvoda: u pitanju je kompozicija, a ne pesma. Reči su nastale tek nekih 50 godina nakon nastanka kompozicije. Na koncertu je izvedena kompozicija u specifičnom aranžmanu, reči se nisu koristile. To su sve činjenice.Sad, ova kompozicija je predstavljena kao simbol mira, e tu već imamo prvi potencijalni problem, jer ne može biti reč o miru, već o slobodi, kao što reče
Луди Чак
Ko ih jebe što se bune, njima je krivo što oni nemaju svoj Marš na Drinu, a i koji je problem? To je pesma o slobodi, o odbrani naroda od stranih sila.Tu ja vidim jedini pravi zajeb (ali vrlo mali) Sunđer Boba.
Moje je mišljenje, daklem, da je kompozicija kao takva simbol slobode i skroz legitimna.Oni koji imaju problem, nemaju problem sa kompozicijom, već sa tekstom.
Sad, njihov je argument da je pesma izvučena iz konteksta prvog svetskog rata, kada je bilo reči o slobodi, i iskorišćena kao simbol genocida u skorašnjem ratu.
Ja, nemam pojma da li je tako, ako jeste, nisam znao.Da pretpostavimo da jeste tako. I da pretpostavimo da je Jeremić znao, u tom i samo u tom slučaju je provokacija. Sumnjam u to.
Ja lično nikada nisam osećao tekst ove pesme kao osvajački i ne poznajem nikog ko jeste, ali ajd sad....
Што се та Србљановићка једноставно не одсели из Србије и иде да пуши америчке либералне курчиће по њујорцима и елејевима кад већ живи таква стока овде?Jebač koliko znam ona živi u Francuskoj, navatala je nekog matorana koji je valjda ranije bio ambasador Francuske. I tako ona živi u Parizu i onda dođe s vremena na vreme da nam objasni koja smo mi stoka seljačka.

Мени су најсмјешнији тзв. ''бошњаци''... Откуд они да се буне и какве уопште везе они имају с пјесмом...
Најжалије ми је што је Вук ово заиста представио као пјесму мира (у ком контексту и треба да се схвати). Волио бих да ово ЈЕСТЕ била намјерна провокација, да бар имају зашто да серу. Као што Манда ономад рече: ''Ја би да ми то кољемо куме. Ионако ће да причају да смо их клали''. Тај фазон. Кад нас већ сматрају стоком, требали би ту и тамо и да им дамо повод.
Најцрње су поједине личности из НАШЕГ јавног живота које осуђују Јеремићев поступак. Њих треба да је највише срамота, душе продане.
Konzervo, ovakva njihova hipoteza je gola glupost. Mi pričamo o nečemu što je nastalo osam decenija pre svih sranja koja su se dogodila i sada je problem jer je neko od idiota kojima ovi prostori nisu oskudevali pre 20 godina pevao tu pesmu za vreme tih sranja.
Što se tiče Sunđer Boba on ume da bude namazan lik, u to nema sumnje, ali mislim da ovoga puta nije bilo takvih ideja.
A što se vi toliko uzbuđavate oko tih srebreničana i ojebina?
Umjesto da trošimo snagu na te ljudske margine bolje da uradimo nešto za naš narod. Evo, recimo, da dignemo fizičku spremnost srbskog naroda.
Izađite napolje, šetajte, trčite, bavite se sportom. Trebaće nam kad budemo ponovo najurivali Švabe sa naših ognjišta!
OPAAAAAAAAAAAA JA FAŠIZOIDNO NACIONALIŠEM!

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/363224/Ban-Kimun-se-izvinio-zbog-aplauza-Marsu-na-Drinu
Meni nije jasno zašto se i Ban Ki- mun izvinjavao.- Ban Ki-mun je izrazio iskreno žaljenje što su neki ljudi uvređeni tom pesmom - rekao je portparol generalnog sekretara UN Martin Nesirki, dodajući da "očigledno nije znao o čemu je ta pesma niti o njenoj upotrebi u prošlosti"."očigledno nije znao o čemu je ta pesma niti o njenoj upotrebi u prošlosti"Baš me zanima ko mu je objašnjavao značenje pesme i upotrebu u prošlosti, kad je čovek shvatio da treba da se izvinjava.

Ma ove što se bune samo treba ignorisati. Dobro je celt rekao, mediji im samo daju nezasluženi publicitet. Izbor pjesme je odličan, njome se svijet podsjeća na slavnu ulogu Srbije u prvom svjetskom ratu, a i muzički je pjesma jezivo dobra. Teško da bi nas išta drugo bolje predstavilo. Ako se bune zbog svega što je srpsko, njihov problem.

Srbljanovićki opet crkla baterija na vibratoru a njenom gospodinu ne pomaže ni afrička sila pa svoje seksualne frustracije leči na pogrešan način.
http://www.youtube.com/watch?v=xtQnuz1LgYw
Ako su mogla da je izvedu oni...
http://www.youtube.com/watch?v=eTNk8AOYtMY
...oni...
http://www.youtube.com/watch?v=40MTvX4Cp8A
...Švaba Džezer...
Zbog čega bi onda jebeno trebali da brinemo šta o tome misle neljudi čija je nacija mlađa od ove pesme.
gonzo
Konzervo, ovakva njihova hipoteza je gola glupost. Mi pričamo o nečemu što je nastalo osam decenija pre svih sranja koja su se dogodila i sada je problem jer je neko od idiota kojima ovi prostori nisu oskudevali pre 20 godina pevao tu pesmu za vreme tih sranja.
Što se tiče Sunđer Boba on ume da bude namazan lik, u to nema sumnje, ali mislim da ovoga puta nije bilo takvih ideja.I ja verujem da nije bilo namerno.
A, da li je glupost, nisam siguran - prosto nisam bio tamo....Izgleda mi da je sve prenaduvano, i da su iskoristili priliku da Srbiju još jednom stave na stub srama.
Liči mi sve na jedan nenameran i ničim izazvan autogol, koji na kraju neće odlučiti utakmicu, za nekoliko dana sve će biti zaboravljeno.nisu nam potrebni ovakvi naslovi
http://www.newser.com/story/161202/un-accidentally-applauds-genocidal-serbian-song.html
http://thenewcivilrightsmovement.com/un-embarrassed-by-serb-nationalist-secretary-general-issues-apology/tanya-domi/2013/01/18/58578?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheNewCivilRightsMovement+(The+New+Civil+Rights+Movement)
http://world.time.com/2013/01/18/u-n-apologizes-for-serb-nationalist-song-ovation/- l
au jbt, pa to ispade stvar globalnog značaja...

to što im smeta kod pjesme je to što je ona srpska, da skratim priču problema.
jednostavno su opterećen narod, toliko su lagali o sebi i paranoisali da su i sami sve povjerovali to. pazite ovo:
http://www.facebook.com/sarajevox
čitajte komentare ispod članaka koji se tiču bilo kako srbije da upoznate kakvi su to ljudi.
edit: a ako ćemo o počinjenim i nekažnjenim zločinima muslimana u bih, još veći je zločin što jutjub ovo neće obriše:
http://www.youtube.com/watch?v=ZA7W_kFlOeI
матер им јебем у пичку, како ме изнервирају ови коментари испод текстова ретардираних људи који трипују политичку коректност и шатро миротворце матер им јебем свима и овим муслиманима глупим, а најгоре је што они знају све и знају да их не вређа зато што је уперена против њих и жртава рата него зато што су љубоморни несрећници без војничке традиције и историје и идентитета. у ствари има смета само и искључиво то што је српска.