Legalizovano plagiranje, tribute cenjenom autoru ili nešto treće?
  • Mickey Savage

Uzeh da čitam nekoliko dobro kotiranih autora i shvatih da su definicije gotovo identične, kao da je ista osoba pisala. To se da primetiti i po naslovnoj strani. Stil pisanja, teme, stilske figure... sve je gotovo isto. Primeri, dijalozi u istim, sve je previše deja-vu.

Uporedio sam sa definicijama dok je bila na sajtu ekipa koja je napustila sajt, bilo je takođe slično, ali ne u ovoj meri. Da li ljudi ovde pišu da bi se dopali ciljanom autoru, ili je to samo slučajnost spontanosti njihovog pisanja. Zbog čega i izuzetni aktivni članovi pate od "Guy Ritchie sindroma" i eksploatišu stare genijalne definicije kroz nove? Zbog čega novi članovi toliko žele da liče na starije autore? Možda sam opet u zabludi? Postoji li mainstream? Utiče li ovo na kvalitet sajta, ako ovo gore opisano i postoji?

EDIT: Da li se guzice na Vukajliji previše ljube?

• Peri d platapus

Jednostavno, mi "mladji" nalazimo idole u visoko kotiranim autorima, postizanje tog nivoa pisanja je jednostavno cilj, a svako ima neki stil koji mu odgovara, npr. ja bih voleo da mogu da pisem primere kao sto su carevi, ali nemam potencijala za to, pa sam posle 1-2 pokusaja odustao, pa zato pisem klasicnije, sa ponekad stilom koji lici na onaj sa Tarzanije itd...

• enemyofthefreeworld

Па пише се оно што се продаје, шта је ту чудно...

• Pepe González

Ja mislim da je to društveni parazit... ili ipak nešto treće. E, da ga jebem.

• VelikaKonzerva

Па пише се оно што се продаје, шта је ту чудно..

Da dopunim: Piše se svašta, opstane i/ili dobro se oceni ono što se prodaje.
    Ništa čudno.

• bata gugi

Vatikan ili USA, nema trećeg...

• A

Da li se guzice na Vukajliji previše ljube?

Jok :(

• bata gugi

kako kad, manje-više ali uglavnom više

• l

Da li se guzice na Vukajliji previše ljube?

ako je ovo istina, ondak se osećam uskraćenom! ZAŠTO NIKO MOJU GUJSCU NE CELIVA?!?!?11210912

• Jabuchillo

Vatikan ili USA, nema trećeg...

Ma, svermirci su krivi za sve!

http://i44.tinypic.com/ienm86.jpg

• Џереми

Jebežga, svi stilovi su izgrađeni ovde na Vukajliji. Prof, Luks, Agi, Džoni, Aleks Andros, Radijacija, Buržum i ostali pišu opako sa stilom koji su otpočetka izgradili.. Jedino ovako ovi što trpaju puno defki poput mene, glavnog, negde daleko u zemlji snova, RD, Bandija i ostalih nemamo neki preterano dobar stil, ali su defke polu sleng.

I ja bi vol'o da sam elokventan k'o Apofis, al' ne ide :)

• Facafacaa

Имена колега провироне, имена :)

• riffraff

Ranković ? zajeban je bio taj Ranković. NESTANE STRUJE ON 200 ŠIPTARA ZALOŽI!
    NATAŠAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• enemyofthefreeworld

Имена колега провироне, имена :)

+1
    ХОЋЕМО ИМЕНА!!!

ЕВО ЦОКУЛИЋ ПОЧЕО!

• Марко 

Jebežga, svi stilovi su izgrađeni ovde na Vukajliji. Prof, Luks, Agi, Džoni, Aleks Andros, Radijacija, Buržum i ostali pišu opako sa stilom koji su otpočetka izgradili.

Prof, Luks, Agi, Džoni, Aleks Andros, Radijacija, Buržum

Radijacija

• riffraff

Ја дозивам само моју љубав наташу ко и свуђе на сајту, занемарите мене.

• sedplas

hahaha radijacija.

jamajcanine, kakav je to nacin da prozivas radeta tako podmuklo?

• riffraff

Седплас је поставио НОВИ НАЧИН ДЕФИНИСАЊА СА ОНИМ КАД ЈЕ УБИО БРАТА. СЕДПЛАС У ЧИТАНКЕ

• Бохор

Jebač ribo krivo ti što tebe nije naveo.

• sedplas

Седплас је поставио НОВИ НАЧИН ДЕФИНИСАЊА СА ОНИМ КАД ЈЕ УБИО БРАТА. СЕДПЛАС У ЧИТАНКЕ

realno...

• riffraff

А МОЈЕ ПРИЧЕ ? А ? А ?А ?А? А НАДРЕАЛИЗАМ КО ЈЕБЕ!
    А КРОМПИРА, А ЛУК, А ЕКСЕР ?

• Radijacija

Jebač ja barem imam STIL, a gde je tvoj! Mislim STIL!

To Jamajčanine ljudino!

• taedium_vitae

Hahahah, daj da vidim to jebote :D

• Punjac

trebas imati svoj stil

• sedplas

taediume flesbek vido si, garant.

Деветар Цокулић
    А МОЈЕ ПРИЧЕ ? А ? А ?А ?А? А НАДРЕАЛИЗАМ КО ЈЕБЕ!
    А КРОМПИРА, А ЛУК, А ЕКСЕР ?

ocekivao sam da ce neko drugi da pomene. mnogo mi gej da ti kazes SEDE MACORI TI IMAS STIL, ONDA JA KAZEM NE BRATE TI IMAS, MA NE BRATI TI, i onda se jebemo. kontas na sta ciljam?

• riffraff

ocekivao sam da ce neko drugi da pomene. mnogo mi gej da ti kazes SEDE MACORI TI IMAS STIL, ONDA JA KAZEM NE BRATE TI IMAS, MA NE BRATI TI, i onda se jebemo. kontas na sta ciljam?

Седе брате, видиш да је тема ошла у курац и да води у љубљење курца, а ја сам сува курца 2 мјесеца па оно...боље јебокозац него рука лоло

• KanameTosen

зато ја неам никакв стил...изградиш име, после те прозивају да си плагијатор и да љубиш гујце...типично србски. УА ПРОВИРОНЕ

• Punjac

STIHL NIJE NA PRODAJU

• Марко 

За све то је крива коментаторска секта.

• riffraff

За све то је крива коментаторска секта.

+1

• highlander007

Komentarisao sam danas više od deset definicija. Koliko očenaša da izgovorim?

• Bruce

jebeš temu o malverzacijama na kojoj mene niko ne pominje...

• KanameTosen

имаш јаке везе па се људи плаше да отворено говоре лоло

• paninaro

provirona samo treba ignorisati i on vremenom nestane

• Mala Vidra

SAMO BRAINDEAD IMA STIL

• Bruce

имаш јаке везе па се људи плаше да отворено говоре лоло

Najjači odgovor na temi, keve mi Jovanke :)

• Mickey Savage

Nekad su malverzacije bile zabranjene, dok su sad baš legalizovane. Izdali ste underground! Ako želiš biti jebač, moraš joj skinuti čak i brus ludilo je na snazi. Pošto narušavam sveprisutnu guzoljubačku idilu, neću dalje kvariti.

• Томдрил Мерилин

Jednom sam i ja imao stil, ali sam dao jednom rodjaku, tako sam ostao bez stila pa više i ne pišem. Čujem da je zavrio u Čadu, dakle, Srbija do Čada.

• Knez Miškin

Uzeh da čitam nekoliko dobro kotiranih autora i shvatih da su definicije gotovo identične, kao da je ista osoba pisala. To se da primetiti i po naslovnoj strani. Stil pisanja, teme, stilske figure... sve je gotovo isto. Primeri, dijalozi u istim, sve je previše deja-vu.

Uporedio sam sa definicijama dok je bila na sajtu ekipa koja je napustila sajt, bilo je takođe slično, ali ne u ovoj meri. Da li ljudi ovde pišu da bi se dopali ciljanom autoru, ili je to samo slučajnost spontanosti njihovog pisanja. Zbog čega i izuzetni aktivni članovi pate od "Guy Ritchie sindroma" i eksploatišu stare genijalne definicije kroz nove? Zbog čega novi članovi toliko žele da liče na starije autore? Možda sam opet u zabludi? Postoji li mainstream? Utiče li ovo na kvalitet sajta, ako ovo gore opisano i postoji?

Ovde se piše ono što donosi pluseve, a ne ono što želiš da napišeš, pa da za to, onako uzgred dobiješ i pluseve ukoliko si napisao nešto što ima i nekakav kvalitet.
    Onda se vremenom smoriš od pluseva, pa odeš, kao ta ekipa.

A onda dođu novi koji hoće pluseve, pa udare da kopiraju te koji ih imaju dosta(jer je to proveren način za dobijanje istih), pa tako sve u krug.
    I tako se sve na kraju svede na jedno te isto u više verzija. I onda ti dosadno kad čitaš.

• Glavni

Nikad nisam kopirao nekog...vidi se iz mog opusa lololo

• Mickey Savage

paninaro
    provirona samo treba ignorisati i on vremenom nestane

Baš smo krenuli putem pomirenja i uspostavljanja boljih bilateralnih odnosa, a ti tako mučki vraćaš.

• paninaro

Baš smo krenuli putem pomirenja i uspostavljanja boljih bilateralnih odnosa

ruku pod ruku

• Сантјаго Коровјов

Дај имена.

Елем, не бих звао то плагирањем, трибјутом или слично. Пази, ти и у књижевности имаш правац који следе појединци, отприлике, на Вукајлији имаш пар струја дефинисања и свако дефинише на начин на који му се свиђа да дефинише нешто. Тако да теоретски, мало људи одавде је заправо започело неки "правац", али свакако је пуно људи одавде који следе исти. Јер пази, овде дефинишеш, дефиниција није баш уметнички исказ и сем неке оригиналности у погледу текста који напишеш, фазона и мисли које извалиш, ти немаш претерано много места за оригиналност у погледу форме дефиниције. Или пишеш кратеж или пишеш тексташку дефку или игру речима и нешто. Е сад, у оквиру тог текста не би требало да буде "плагирања", јер сам текст треба да буде оригиналан и да не буде бесомучно обртање истих фазона, и коришћење истих "духовитости" што јако често, временом постане случај са ауторима са великим бројем дефиниција. Такође, што више читаш, било шта, па и новине, твој фонд речи се повећава и након неког времена се гради стил. Рецимо, јако, јако велики број из првих сто мојих дефиниција је срање сада када их читам. Из других сто је већ другачија ситуација.

Али кажем ти, на пример, на развитак мог стила писања је много више утицао па приличан број озбиљнијих књига које сам прочитао током боравка овде, као и одрастање у неку руку (дошао сам овамо са 17 година, а сада имам 21), него било који аутор одавде. Па и у књижевности се у опусима појединаца види велики утицај старијих "колега". Само је поента да не ископираш тај стил, већ да изградиш сопствени. А утицај није ништа лоше. Е сад, ко је колико у томе успео не знам. Не знам ни сам колико сам изградио сопствени стил, и да ли је тај стил уникатан или не. Али пишем онако како ми се свиђа, и не пишем често, и то је то.

• Mickey Savage

Da ne ispadnem pizda, objasniću. Nekada su svi kopirali Delevru. Čitam tadašnje aktivne definicije, sve se htele da liče na njegove. Delevra je po meni među 10 najboljih autora ovde i uveo je neke fraze i stilske figure, u to nema sumnje. U isto vreme, možda malo kasnije, Burzum je bio prvi na listi. Mnogi su počeli "iz keca u dvojku" definicije da pišu i da na silu pokušavaju biti Burzum. Pacov je danas poslednji koji baštini Burzumov pristup, dok se veoma skoro pojavio autor koji piše identično Burzumu, Nienna. Čak su ljudi mislili da je to čovekov dupli.

Elem, danas svi žele biti Kurajber i pišu potpuno identično čoveku. Kurajbera sam upoznao, imam izuzetno mišljenje o čoveku iako nismo mnogo vremena proveli u razgovoru, već sam pomenuo koliko je njegov i "spoljašnji" doprinos sajtu, ali previše ljudi kopira njegovo pisanje i samo ponašanje. Njegovu definiciju mogu da prepoznam po nekim figurama i 2/3 definicija su suvi kvalitet. Više autora u poslednje vreme ne mogu da razlikujem pošto pišu iste definicije: Andors, Count Zero, nesss (njega po linkovanju prepoznam), Al Bandi... to sam se iz cuga setio.

Takođe, međusobno ljubljenje guzica u komentarima je toliko degutantno da i na lošu definiciju, vidno lošu, ista ekipa stavlja "hahaha, vrh, kume+++" komentare. Došao je momenat da ne možeš čoveku reći da je preterao bez da se on naljuti. Nisam ja ovde bitan, ovo je samo moj sud, ali to se da videti.

P.S. Provirone, ne seri! (čisto da preduhitrim)

• Glavni

Nači Doktorb, Bojsi, Asat, Sejo, Glavni, Bili, Rezervar - kratežne ajkule lolololo

• Mickey Savage

Moram dodati da je veoma primetna pojava u poslednje vreme batagugisanje, koje srozava ozbiljnost ovde na najniže grane.