Predlog oko definicija za nove članove
  • oblakmatori

Vidim dugo se ljudi muče oko priliva novih definicija koje su loše, zatrpavanja poneke dobre koja se nađe, mada sve ređe. Mnogima smetaju novi autori koji muče sebe i druge sa kopiranjem viceva i tuđih defki, pa sam ja kontao da se i to da rešiti. Kontao sam prvo da se uvede neko pravilo da svi autori ne mogu definisati dok ne sakupe 200 ovih poenčića ili plusića. Al sam skontao da bi to onda značilo da nikad i neće definisati. Pa bih ja sa njihovim definicijama uradio isto što se sada radi sa posterima, na čekanje od sat vremena. Pa neka se moderatori muče malo... Kontao sam da se lepo omogući, ako to već nema, da autor može dati spisak svojih definicija, koje bi obrisao i tako prvo počistio u svom dvorištu, bez obzira kada su one pisane. Isto bih uradio i sa već postojećim posterima.
    E sad je na vama da skontate zašto ovo neće zaživeti i zašto je predlog glup...

• Л0Л

Предлог је врх, али тај предлог је предлжен већ мали милион пута. Не бих да будем курчевит, али чини ми се да сам га ја први предложио, тако да се слажем с тобом, али изнова и изнова отварање овакве теме неће ништа побољшати колико ми се чини...

• oblakmatori

Предлог је врх, али тај предлог је предлжен већ мали милион пута. Не бих да будем курчевит, али чини ми се да сам га ја први предложио, тако да се слажем с тобом, али изнова и изнова отварање овакве теме неће ништа побољшати колико ми се чини...

a moguće, stvarno nisam gledao, a i kontao sam da je već neko to predložio, al eto...
    nego jel imaš ti dokaze za to :D

• Petar Pan Pezo$

da se uvede neko pravilo da svi autori ne mogu definisati dok ne sakupe 200 ovih poenčića ili plusića

Nešto si se ti ovde prešao, kako neko da skupi tih 200 poena ako ne definiše ništa?

a ovo drugo je predlagano već sto puta, i to je jedino rešenje, da se svaka definicija filtrira kao i poster...al dal će biti, kad će biti...ko zna

• dusan1001

Kontao sam prvo da se uvede neko pravilo da svi autori ne mogu definisati dok ne sakupe 200 ovih poenčića ili plusića. Al sam skontao da bi to onda značilo da nikad i neće definisati

Ja sam ZA ovo lolo
    Prijedlog nije originalan al i ja se nadam da bi bilo manje loših definicija p sam za
    E sad kaizen je sam rekao da priprema novu verziju pa ne znam kolko se isplati da palamudimo ovđe

• Триша

Dok ne krenu od ove silne zatrpanosti ljudi da napuštaju sajt i prestaju da doniraju neće se baš krenuti.

• oblakmatori

Petar Pan Pezo$
    ma to sam onako zajebancije, vidiš po sledećoj rečenici, al dosadilo mi više viceve da čitam, još su i glupi...

• Bruce

Kontao sam da se lepo omogući, ako to već nema, da autor može dati spisak svojih definicija, koje bi obrisao i tako prvo počistio u svom dvorištu, bez obzira kada su one pisane. Isto bih uradio i sa već postojećim posterima.

A ja sam ovo uradio, skinuvši sve ispod 20 poena (ukupno oko 800). Obratio sam se lepo za pomoć i modovi mi izašli u susret.

• Л0Л

nego jel imaš ti dokaze za to :D

Ма имам курац, немам доказ ни шта сам вечерао малопре, а камоли за то :))

• oblakmatori

@Bruce
    pa to bi bila dobra stvar po meni. Ja bih se rešio makar nekih 50- 100 komada...

• Vučica21

Bilo je dosta predloga da se čeka sat vremena a ja sam protiv jer ima nekoliko moderatora koji bi štelovali, tj, servirali defke koje se njima sviđaju. Pa pola mojih, možda i sve moje im se ne sviđaju.

• oblakmatori

ma ne, mislio sam na nove članove, recimo dok novajlija ne sakupi 200 poena, prolazi kroz to, kao neka karantin zona...
    i da Javio bude moderator, čovek je relativo često na sajtu, skroz ok lik i kontam da on ne bi štelu radio...

• Vučica21

Aaaaaa to! To već može. :)

• Шерлок

i da Javio bude moderator

+1
    Ovo ti je bolji predlog od tog sranja sa definisanjem !

• taedium_vitae

da autor može dati spisak svojih definicija, koje bi obrisao i tako prvo počistio u svom dvorištu, bez obzira kada su one pisane.

Slažem se sa ovim. Ja bih pobrisao dvadesetak svojih. U početku su mi delovale ok ali posle nekog vremena provedenog na sajtu shvatio sam da su govno.

• oblakmatori

pa to, nekako mi seljački da ja jedan sada šaljem da mi se briše, ali da se organizuje neka tema na forumu na koju bi stavljali ili ovako neki skup :)
    http://www.youtube.com/watch?v=P7vHk5yB-d0

• Томислав Караџић

Волим овакве предлоге. И мени се смучило да читам више оне глупости и вицеве које ми затрпавају већи број дефиниција. Не мора баш 200 поена...100 би било ок али сигурно да би много тога доброг донело. И не би било лоше да се уведе још 5 мода који би искључиво радили на дефиницијама.

• oblakmatori

to bi za nas bilo od dragocenosti, makar joše 5-10 moderatora...

• Сантјаго Коровјов

Prvo da se fejspalmujem 20 puta. Ne zato što je predlog glup. Ne zato što je Oblak predložio nešto loše. On je svoj posao odradio kako treba. Ali mi nije jasno da pola vas nije ukapiralo zajebanciju za 200 poena. Nisu mi jasne još neke stvari, ali ok.
    Oblače, predlagano je više puta. Dobra bi to stvar bila.

• oblakmatori

A ja sam se tu malo, da kažemo našalio, ali nisu baš svi skopčali... kako da ne, kontam da bi sajt prodisao momentalno...

• Leno brat

Хаха, баш то Реме, мора да нису читали како треба.

Него овако, сад сам коментарисао у актуелној теми о ''реновирању'' сајта, па и овде да напишем. Сјајно би било кад би се дефке убацивале након неког времена(пола сата, сат, два, није битно, по вољи) и кад би модови избацивали уљезе. Подржавам и идеју за додавање нових модова, ал' то је већ све ствар до кајзена, тако да томе нећу придавати значај.

• Сантјаго Коровјов

E Oblače pazi, sad mi pade na pamet, tvoj predlog ima jednu veliku manu. Novim autorima definicije i ovako i onako retko doguraju do 10 ocena, zamisli da se izbace nakon sat vremena a definicije se sortiraju po vremenu postavljanja i broju ocena. Nikad ne bi bile na prvoj, drugoj,pa ni na trećoj strani, što znači da bi imali sreće da im defka ima više od tri ocene.

• enemyofthefreeworld

ОндаК смањимо тај потребан број бодова и туримо да им дефке излазе као нове кад буду одобрене. Ха! х)

• Šalabajzer

što znači da bi imali sreće da im defka ima više od tri ocene.

Ne bi, Reme, bilo bi manje definicija, a samim tim bi se više čitale. Ja npr. više nemam živaca čitati najnovije definicije, a kad bi ih bilo manje i kad bi prošle moderaciju, vjerovatno bih čitao.

• oblakmatori

E Oblače pazi, sad mi pade na pamet, tvoj predlog ima jednu veliku manu. Novim autorima definicije i ovako i onako retko doguraju do 10 ocena, zamisli da se izbace nakon sat vremena a definicije se sortiraju po vremenu postavljanja i broju ocena. Nikad ne bi bile na prvoj, drugoj,pa ni na trećoj strani, što znači da bi imali sreće da im defka ima više od tri ocene.

mislio sam isto što i enemyofthefreeworld, da se stavljaju na prvu stranu kada se odobre, kao da su u tom trenutku pisane, sada problem je što se pored ovog odobravanja za postere, opet jako loši provlače...

• Nata4Mika

Енеми, што волим тај твој смајли. х)
    Да не буде спем, џабе предлажете сад било шта, чоек лепо рече да ће бити тотални обрт за пар недеља. Нешто овако слично предлагано је и раније, а Кајза је вероватно узео у обзир све предлоге.

• Kolfild

ja sam danas uzeo malo da citam nove defke, i realno ima dobrih, pored toga sto ima govana. ali budite realni malo ljudi, cim ima toliko vise clanova/posjetilaca, mora da ima i vise losih definicija.

mislim da je ODLICNO rjesenje podjela pisanih radova na definicije i tekstove(eseje). sto se tice novih clanova, mozda bi ljepse bilo kad ih "iskusni" clanovi ne bi odma' napusavali i tjerali.

i ne kapiram sto kajzen ne uposli vise modova, ozbiljno. brus, javio, kosmopolita, pojma nemam sad, reme, smarko i takvi ljudi, mnogo bi se azurnije dovodio sajt u red...

• oblakmatori

ma da. Mada ja bih vratio ono staro dobro pravilo za odabrane defke i postere, a to su oni koji na kraju dana imaju najbolje ocene, ovako sve zavisi od ukusa moderatora...

• enemyofthefreeworld

Енеми, што волим тај твој смајли. х)

Хихихихи... :црвени се: х)

• Leno brat

Облакматори, проблем тих дефиниција дана је што на врх увек избијају аутори са највише пратилаца, капиш? :)

• oblakmatori

au pa jeste i to, to sam smetnuo. Treba onda vratiti staru Vuku, nema pratilaca i nema da moderatori biraju defke dana. Nego bato, ko kako napiše. Ako neko već hoće da te prati, pa može upamtiti ime... Sada jebiga ovi što su duže na sajtu već se znaju međusobno, a ovako dođe neko nov i prati 200 ljudi. E kurca. Idemo na trg, da se ukine to!

• Цар

Болше би било да се уведу чинови/разине, па да онда од тога који си чин/разина имаш број макс. дефки енд постера.

• oblakmatori

Болше би било да се уведу чинови/разине, па да онда од тога који си чин/разина имаш број макс. дефки енд постера.

pa da ja budem svinjar... al u tom slučaju nisu svi u ravnopravnom položaju, pa će se javiti feministkinje sa Vukajlije i možda neki tipovi koji podržavaju i gej lobi... a Sreten je već sebe prodeklamovao u cara...

• Цар

ЧЕК, КАД СЕ БРЕ ПРОГЛАСИО ЗА ЦАРА!?

• Petar Pan Pezo$

A svi se nešto bune kako ima gomila govana od defki, a da uzmeš od najjačih autora da im čitaš prve defke koje su pisali, dobio bi istog momenta prolivčinu. A da ne pričam šta bi bilo da uzmu da se čitaju prve defke od ispodprosečnih autora kojih ima u najvećem broju, a koji se najviše bune na neki kvalitet.
    Svako ko dođe prvi put i nije upućen prvo počne da piše gluposti dok ne uđe u fazon malo, isto tako je bilo i pre 2 godine, samo što sad ima mnogo više članova, tako da jedino rešenje može da bude veći broj modova koji će da čisti sve to, eventualno da bude isto što i sa posterima i odobravanjem.
    Al svi nekako zaborave svoja govna sa početka registracije...rodili se pametni pa sad prosipaju pamet.

• oblakmatori

ЧЕК, КАД СЕ БРЕ ПРОГЛАСИО ЗА ЦАРА!?

sRETEN CAR BIVŠE jUGOSLAVIJE

• selenijum

Samo i ja da se utrpam i ponovim što je neko gore napisao, treba ukinuti praćenje.

• _

Не слажем се. Треба пратити. Ограничити можда број особа које можеш да пратиш на шест.

• dusan1001

lolo a što baš šest

• Сантјаго Коровјов

Наравно да не треба укинути праћење. Оно ми омогућава да читам само квалитетне дефиниције кад хоћу. А кад имам времена читам и најновије. Мада и гледам да пратим ауторе који нису у потпуности афирмисани али имају потенцијала. Чисто да им помогнем неким коментаром или тако нешто.

• syngrafeas

Je l se neko setio da pomene da bi odlaganje objavljivanja smanjilo priliv posterdžija koji reklamiraju sajt? Nije, al to nije ni bitno. Ovo bi trebalo da se uradi.
    Zbog nestalnosti kvaliteta makar iznad granice prihvatljivog, čini mi se da sve manje ljudi obraća pažnju na definicije koje izlaze. Ako posterdžije nastave da se kote, mogli bismo doći do situacije da do dobrih definicija stižu samo stari autori koji znaju gde da traže, jer kao što znamo, onim osećajima, Čaku Norisu i modovi-ustaške-pičke-gde-mi-je-defka-o-raspustu ne manjka potencijala da nas zatrpaju.
    S druge strane, modovima bi bio isti posao. Al nekako je elegantnije uklanjati ih pre objavljivanja, nego prvo pokazivati svetu manjkavost kolektivnog autorstva.

Sreten

• Pepe González

Evo moja 2 predloga što mi se vrzmaju po glaveti:

- Poćerati neku skriptu koja će da briše definicije koje imaju manje od nekog broja glasova, recimo 5, kada prođe 24 časa od objavljivanja. Mislim da je fer.

- Može se prilikom registracije novih članova dati neko uputstvo, u vidu tutorijala. Savetovati kako se piše, šta da se ne radi, šta je poželjno. I to čak u vidu primera, kao tutorijala "for Dummies". Što da ne...

• sedplas

lukse, nema smisla brisati defke posle 24 sata, one prave problem cim izadju, u prvih pola sata - sat. kad prodje 24 sata nikome ne smetaju vise jer ih niko ne vidi....

inace slazem se sa oblakovim predlogom, bilo je vec nekoliko puta, uvjek je bilo dosta ljudi koji su se slozili ali jbg.... mozemo samo da se nadamo.

• Томислав Караџић

Е људи, ај да не серемо пуно, него да сачекамо да каизен уведе ову нову форму сајта па да видимо како ће тада функционисати. Ово ми се чини као један од напретка што су умодовали Костића, Фацу и Бруса.

• oblakmatori

Ово ми се чини као један од напретка што су умодовали Костића, Фацу и Бруса.

onaj kostic?

• selenijum

Znaš još nekog? :)

• Томислав Караџић

А који други Костић би могао постати мод?

• oblakmatori

ma ne znam, al nisam se tome nadao... mislim cemu to?

• Радјард Куплунг

A šta mislite o onoj 9gag fori? Da postoji kartica GLASANJE. I sad, metneš skriptu da ako defka ode u -10, ne izlazi u kartici DEFINICIJE. A defka koja je nabila skor, šta znam, 3, da ide u glavnu karticu DEFINICIJE(da je ko ranije, rekao bih 10 pluseva za prolazak, ovako sam srećan i ako mi sa tri plusa preživi defka prvih sat vremena).
    Poenta: ko oće odma da čita dobre defke, ide u karticu DEFINICIJE, a ko je dobra duša, ide u GLASANJE. A tu i modovi treba da vršljaju.
    Znači, ako preljeva, preljevaće u kartici glasanje, a glavna kartica ostaje čista. Naravno, i dalje možeš da udariš plus/minus gde god da se defka nalazi.