Sudnji dan
  • Crno

http://www.youtube.com/watch?v=TG2Tz4pOoA8

Ne znam da li je iko od vas gledao ovo na Nešnl Džiografiku, mada verujem da jeste. Pregršt raznih likova po Americi se sprema za neku formu sudnjeg dana (EMP, asteroid, nestanak nafte ii šta ti ja znam).

Gledam ovo, i mislim se koji ludaci. Ali onda neki debeli pogleda u kameru i kaže "Jesam li ja lud ili ste vi?". Jebo reko majku svoju, ako stvarno dođe, oni se spasoše a ja ga posisa.

Imate li vi, a naravno da imate, mišljenje o ovome?

Dakle glavno pitanje je da li su oni ludaci i zašto jesu?

• Valdemar

Naravno da su ludaci, ali naravno da će propast sveta doći kad-tad, na ovaj ili onaj način, i onda će neki od tih ludaka možda imati prednost u preživljavanju nad nama normalnima.

• Blake Griffin

Ja bih ih ubio, čisto da vidim kako će onda da prežive.

• Џорди

Судњи дан MEANS SVI UMIREMO. Nači, ako se raspadne Zemlja, udari meteor, proguta nas Sunce i uostalom 99% raznih scenarija mogu oni da se pripremaju kolko hoće. Glupo do bola.
    Ako nestane nafte nema razloga za smak sveta, osim ako Amrikanci ne napadnu sve atomskim bombama jer pizde što nema više nafte.

• Crno

Džordi, nemoj da si bukvalista. Napisao sam "neku formu sudnjeg dana", znači da dođe do opšteg meteža, na primer nestane vode za piće ili šta ti ja znam. A ne proguta nas sunce i svi pomremo. Onda ne bi bilo diskusije da li su debili.

• Blake Griffin

Nema diskusije ni sad. Umrećemo svakako. Jes' boli me kurac da se cimam oko tih govana, nego su to zbog glupavih Amera napravili. Gledajte vi deco Tabu, zajeb'te ostala sranja.

• Valdemar

Možda sam lud, ali nešto mislim da kupim neku dugu cev i malo municije, konzerviram je i zakopam, zlu ne trebalo. Ako nikad ne budeš imao razloga da je iskopaš, super. Ako ti bude zatrebala, bićeš u prednosti nad onima koji je nemaju.

• Џорди

Pa kolko vidim većinom se pripremaju za meteore i ta sranja. Dobro je praviti zalihe, ali ovo malo prevazilazi ono obično ''nek se nađe'' i prelazi u debilizam.

• Radijacija

Bole me kurac,ionako ću umrem jedared.

• Gazimudo

Kad sam video najavu, pomislio sam "kakve retardirane moroncine".. A onda sam odgledao par epizoda.. Vecina je bila stvarno debilna (recimo spremajuci se za nuklearnu katastrofu tako sto su zalepili aluminijumsku foliju na prozore),ali me jedna epizoda bacila u razmisljanje..

Glavni akter je zena koja je bila u top menadzmentu multimilionske kompanije, bavi se ekonomijom (ima valjda i doktorat), i onda je dala otkaz i krenula da se bavi ovim..
    Ona se sprema za ekonomski propast sveta, nestanak svih valuta (tacnije masivnu inflaciju preko noci), i povratak klasicnom prezivljavanju..
    Steka hranu, ima tucu recepata koji se sastoje od hrane koja se moze konzervirati i cuvati godinama.. Sopstveni rezervoar za pijecu vodu sa filterima.. Seme raznoraznih biljaka (za koje smatra da ce biti valuta u buducnosti).
    Totalno ozbiljna prica, i kad malo bolje razmislis, uopste nije toliko nerealna.. Ok, mozda nece doci do globalne nestasice hrane i vode,al mislim da cemo se kad tad susresti sa situacijom da nam nece bas sve biti na rafu u samoposluzi..

• Bruce

Sve su to budalaštine. U pravoj krizi stvar se svodi na to koliko si spreman da učiniš za preživljavanje.

Jedina valuta koja nekom kurcu može vredeti u situaciji smaka civilizacije (ne sveta, jer je bespredmetno o tome diskutovati) je praktično znanje. Omnia mea mecum porto.

• Drug Raja _-_

Biće rata to je sigurno za nekih 20g(možda i bliže), samim tim počeće i sudnji dan.

JEBAĆEMO SKOTE SUTRA U PRKNO

• Gazimudo

Jedina valuta koja nekom kurcu može vredeti u situaciji smaka civilizacije (ne sveta, jer je bespredmetno o tome diskutovati) je praktično znanje. Omnia mea mecum porto.

Znanje o prezivljavanju. Vec vidim Bear Gryllsa kao vrhovnog gospodara :D

• Bruce

Toliko, ja redovno gledam Hanibala, ima strava recepte.

• enemyofthefreeworld

Нисам гледао ово, али ћу погледати.
    ЈА ИМАМ ПЛАН ЗА СУДЊИ ДАН! Али није на одмет чути додатне типс. лолололо

• PuppetMaster

Ne vidim poentu u stekanju ogromne kolicine hrane u garazi (to sam video u jednoj epizodi), kad moze da ti uleti neki lik sa puskom, rokne te i preuzme zalihe.

• Gazimudo

PuppetMaster
    Ne vidim poentu u stekanju ogromne kolicine hrane u garazi (to sam video u jednoj epizodi), kad moze da ti uleti neki lik sa puskom, rokne te i preuzme zalihe.

Lolo, svako od njih zavrsio neke obuke za oruzje, imaju citav arsenal u kuci,a dosta njih ima (u planu) bedeme visoke vise metara oko gajbe.. Na sve su mislili hahah

• Crno

odgledaj puppet koju epizodu. Svi ovi što skupljaju hranu, imaju više municije i oružja nego puk jedan. I deca znaju da pucaju.

• Bruce

a-a, njih izbegavaš maksimalno, ideš u divljinu, formiraš pećinu, sklanjaš se od ljudi i čekaš da svi pocrkaju od natrijuma iz konzervirane hrane

• Риха Дисидент

Дајте неку тему да се свађамо, јеботе. Те од кога зависимо, те јесу ли ови будале... курац-палац. Откључајте нам
    КК Партизан-ККЦЗФМПДИВАВОДАСЛЕДЕЋАСЕЗОНА.

• l

pa to samo ovi zapadnjaci, što su se najeli pa su besni, razmišljaju o takvim glupostima. čisto sumnjam da se negde u nekoj kambodži ili etiopiji zamlaćuju tom tematikom....

• enemyofthefreeworld

Чуј будале, остају у кући за смак света... Па то је најглупље решење. Горе него кад за дочек останеш кући. хе хе хе

• CapooN

ККЦЗФМПДИВАВОДАСЛЕДЕЋАСЕЗОНА.

A koliko ste se samo radovali što ste ušli u f4.

• Advokado

Ja ponekad razmišljam o tome šta ja zapravo znam da radim. Mislim, šta korisno znam da radim? I dolazim do poražavajućeg zaključka da nemam pojma skoro ništa stvarno da uradim, napravim. Umem da improvizujem, imam solidnu tehničku inteligenciju, ali pravo praktično znanje nemam. Pravi test mi je bio kada sam zamislio sledeću situaciju: Vretim se u prošlost, jedno 500-600 godina i pokušam ljudima tog doba da unapredim život pomoću znanja koje nosim iz 21. veka. I ukapiram da ne bih mogao ničim da im doprinesem.
    Skoro kao Artur Dent koji je ukapirao da je jedina veština kojom raspolaže pravljenje ukusnih sendviča od mesa skoro normalne zveri.

• (M)oćni Zevs

Smatram da su svi ti što što štekaju zalihe jedne obične paranoične, sebične pičke i treba ih pljuvati na svakom ćošku i šutirati u gujscu gad izlaze iz gradskog autobusa.
    A oni nek se teše činjenicom da će nam mesni narezak naplaćivati duplo posle smaka civilizacije.

• Риха Дисидент

A koliko ste se samo radovali što ste ušli u f4.

Не маћори били смо тужни. Размисли па пробај опет.

• Crno

Ja ponekad razmišljam o tome šta ja zapravo znam da radim. Mislim, šta korisno znam da radim? I dolazim do poražavajućeg zaključka da nemam pojma skoro ništa stvarno da uradim, napravim. Umem da improvizujem, imam solidnu tehničku inteligenciju, ali pravo praktično znanje nemam. Pravi test mi je bio kada sam zamislio sledeću situaciju: Vretim se u prošlost, jedno 500-600 godina i pokušam ljudima tog doba da unapredim život pomoću znanja koje nosim iz 21. veka. I ukapiram da ne bih mogao ničim da im doprinesem.
    Skoro kao Artur Dent koji je ukapirao da je jedina veština kojom raspolaže pravljenje ukusnih sendviča od mesa skoro normalne zveri.

+1

Bravo za ovo. Sad i ja kontam kakvo sam krme, a smatram se inteligentnim. I ovo što je Lemaja okačila je do jaja.

• Tužni Lijam

+9001 Baš često sam o tome razmišljala. Eventualno bih mogla da utičem na higijenske navike, možda malo znanja sa lekovitim biljkama bih mogla da upotrebim, ali ništa drugo. I eto da pravim sendviče kao Dent i čekam Forda da me vrati u moje vreme ili budućnost ili šta god. Stvarno lejm kad razmisliš. Uga buga.

• В

Svaka iole normalna porodica koju ja poznajem ima zalihe Unicefovog brasna jos iz onog rata, bar sto kila, mleka u prahu iz istih izvora i dvajes litara rakije koja se bajagi cuva za svadbu, a svi znamo da je za Sudnjega dana. Mislim, na tome smo izgurali godinu dana u proslom ratu, ne moz da bude mnogo gori taj jedan dan. Nema vode, ali nismo sirotinja da pijemo vodu, zato je rakija tu.

• enemyofthefreeworld

Ма шта бре шта би мого да радим пре 500 година? Ауто би могао да им направим, а од аута и авион, а и воз самим тим. Добро, требало би ми 30 година, ал био би јебени краљ универзума. Звали би град, државу, епоху по мени...

• Чалгија

Ауто би могао да им
    направим

Koji model?

• Bruce

Brate, najprostiji destilator za alkohol i babaroga si iz momenta. Na bis možeš od istog toga prepraviti i u parnu mašinu :)

• enemyofthefreeworld

Измислиш ријалити шоу и завладаш светом.

• Чалгија

Ja bih napravio tenak pa da srbi osvoje svet.

• Tužni Lijam

Brate, najprostiji destilator za alkohol i babaroga si iz momenta.

E, ajde i to. :) Ali stvarno je to sve trebalo otkriti, ljudi su čudo. :)

• Скелетор

je,je, biće propast sveta blabla, spremajte municiju za dedinu tandžaru da vam neka gladna i žedna lopina ne bi odnela poslednju flaju pijaće vode.
    ako ćemo iskreno, sudnji dan je već došao, kod nekih ihahaj ranije, kod nekih tek,a neki ga neće ni osetiti. ovo se odnosi na našu jednu jedinu zemlju koju imamo, srbiju,ako me razumete.

• enemyofthefreeworld

Да, Манијак је у праву. Тако је некако ја мсм и најреалније да се деси: Дакле, неки ратови, несташице, глад, хаос ако не и нуклеарни фолаут и остало... Мислим можда се и човечанство узме у памет, ал ако не, отприлике тако нешто замишљам да ће бити, а све ће кренути нестајањем пијаће воде... :музика за прављење тензије:

• Johnny Kurajber

Ja bih i dalje gotivio da bude zombi apokalipsa. ubijati one raspale likove što se vuku dva na sat iz tandžare mora da je do jaja.

• Qwebeck

EMP i zombiji bi bili do jaja. Da vidim kako ce ljudi prezivljavati bez elektronike kada nisu na vrhu lanca ishrane.

A mastao sam o zombi apokalipsi. Vec vidim kroz prozor 5 terenaca, jednog cu da maznem. U supi ima gomila kanistera da ih napunim benzinom. Blizu mi je i prodavnica oruzja. Provalim i tu. Kazem i tu, jer bih provalio u neki market i nauzimao se vode u balonima i hrane. Za odecu sam vec smislio sta cu da nosim. Smislio sam i gde cu da se stekam. Sto Brus kaze, formiram pecinu. Moze jos cetiri osobe sa mnom. Ma, bre, sve sam smislio! Imam cak i zalihe kondoma, zlu ne trebalo. Bag bi bio svi umiru od zombija, a ja se mucim sa sifilisom...

Da, ponekad mi je dosadno...

• Bruce

Imam cak i zalihe kondoma, zlu ne trebalo. Bag bi bio svi umiru od zombija, a ja se mucim sa sifilisom...

Veći ti je problem trudnoća, zato ženi neku koja se lako porađa inače si jebao čvorka. Proveriš, pa ako se muči sa porođajem duže od pola sata ne vodi u pećinu nego odmah u pušnicu za posle...

• Natnat

na tome smo izgurali godinu dana u proslom ratu, ne moz da bude mnogo gori taj jedan dan

Ma da, šta je to, samo jedan dan, to prespavaš :)))

• Шљиворад Тртовић™

АААА СУДЊИ ДАН!"
    СЛАЂАНААААААААА!!1

• crnigrujan

Bogu hvala što ima ovakvih likova koji štekaju zalihe, ne bi inače imao kome da ih otmem u slučaju da stvarno bude neko sranje. Najbolja stvar koju možeš da pripremiš za smak sveta je izoštren nagon za preživljavanjem a ako je neki narod treniran i istreniran u tome kroz vekove onda smo to mi.

• Qwebeck

@Bruce
    Pu, onda bih neku babicu poveo. Dakle, jos 3 osobe mogu sa mnom. Jbt, ovo k'o deset ljutih gusara, sve manje i manje...

• Bruce

važno je da na vreme isplaniraš sve eventualnosti, najveći problem je verske prirode, naime, mi pravoslavci smo naučili na troslojni perfeks, a u situaciji smaka civilizacije bili bi prinuđeni da se pošiptarimo i pronađemo rečicu ili barem potočić zbog tekućeg toalet papira, ako me razumeš - izvor ne bi bilo dobro koristiti jer nema mogućnosti da prljavu vodu isplakneš u kanalizaciju...

doduše, nije ni lišće loša opcija da se nađe u nuždi, ali zimi je malo kruto za brisanje...

• dokle_vise

Meni nikad nije bilo jasno kako mozes ubiti zombija kad je on vec mrtav. Sta, kao, ubicu ga dvaput?

• Tužni Lijam

Meni nikad nije bilo jasno kako mozes ubiti zombija kad je on vec mrtav. Sta, kao, ubicu ga dvaput?

Meni ti zombiji uopšte nisu jasni, nije da ne mogu da postoje, ali ne kontam nikako kako mogu kao mrtvaci da postoje, kao živi ljudi koje je zaposeo neki parazit, ili virus koji se nastani u mozgu i zaposedne kontrolu nad telom bih i mogla da shvatim (nešto kao besnilo, ali malo efektnija stopa preživljavanja), ali mrtvi zombi koji se kreće... Jedino da nekako ti neuroni rade dok ne propadnu previše (što je opet vrlo kratko vreme ako treba da se bori i sa svim bakterijama koje su tu VEĆ bile nastanjene, da ne pominjemo kako ima dvajes puta više bakterija u čovi nego njegovih ćelija), ne, jedino mađijom mogu dopstanu mrtvi zombiji. Nači samo nekromanti mogu to da prave, naučnici bi mogli žive. Hm...
    http://youtu.be/P9pjPIiUTVY

• Qwebeck

Ima potocica u mom steku. A voda je pitka, sto je bitno. Tako da guzice se peru nizvodno od mesta gde se voda uzima za pice.

@dokle_vise
    Jeste mrtav ali gde je zabava ako ga ne roknes nekim magnumom u glavu?