Да ли је срамота украсти књигу?
  • hladan.krompir

Чини ми се да је питање доста занимљиво, па ме занима ваше мишљење.
    До сад сам украо око 15 књига, што из кафића где стоје за украс, што из куће у којој сам пребивао, па нашао пар комада у котларници, а две-три нисам ни вратио у библиотеку, јер их нема по књижарама, а ни на нету их нисам нашао. Прочитане су и читају се, стоје уредне на полици, тако да не осећам срамоту што сам их украо.

• dusan1001

Normalno da je sramota

• celt

naravno da jeste.

• Milos-88

Ja sam cuo tu izreku da nije sramota al ovo sto rece dusan. Sta uradi sa gazdom za stan?

• Радјард Куплунг

Nije sramota, al podseti me da te nikad ne primim u kuću. Ti si patološki kleptoman, dečko.

• electrolover

Hleba i knjigu nije greh ukrasti, rece neko nekad.

Na sajmu mi je palo na pamet da zdipim neku, al nisam teo.

• hladan.krompir

Ништа се још није решило што се тога тиче, ал' и међувремену нађох две-три књижице о малтерисању и одржавању грејања, па сам их присвојио.

• _

ТУКО БИ ТЕ КО КОЊА ЛОПОВЧИНО

• celt

cekaj bre, po toj logici, ja te pustim u kucu, ti mi dignes npr doktorsku disertaciju koju sam dobio uz diplomu, ili neku knjigu koju mi nekad neko poklonio, pa je cuvam, ili bilo koju knjigu, i to je ok?

id bre u kurac. nije u redu da se krade upickumaterinu, sta god da je. pitaj, ako mu ne treba, dace ti.

• Ledeni

Hleba i knjigu nije greh ukrasti, rece neko nekad.

Žan Val Žan?

Ja zdipio oko 40-50 komada al nema ostećene strane, i ne kradem po kuća.

• hladan.krompir

Нисам мислио на књиге из нечије кућне библиотеке, већ на књиге које скупљају прашину негде било где, па их лепо узмеш себи. Никад ми не би пало на памет из куће да узмем некоме, осим овде где сам узео, јер у кући пре нас нико није живео две године.

• Petar Pan Pezo$

dilan dože to tako više ne-može.

• plok

skupljas nokte u tegli,krades knjige...hmm bas si zanimljiv neki decxko...pricaj mi o sebi

• celt

to onda nije ukradena knjiga. i ja kad sam se preselio iz prethodnog stana, ostavio sam 10-15 knjiga na polici, da ne teglim bez razloga. to je ok.
    EDIT: osim ako je bila od tog gazde i znao si to. onda nije ok.

ali nije ok krasti od nekog, ajd to valjda jasno. nije ok ni da se krade iz kafica ili sa sajma knjiga. tu kao krades od "sistema" nema lice, ali i da je to, nemas pravo to da radis, seres po celom konceptu knjige.

isto i iz kafica. postoje ovde mesta gde imas police sa knjigama, i lepo kad dodjes na kafu mozes da uzmes knjigu i da citas, niko te ne gleda dal ces da je ukrades. ali, ne kradu ljudi. jos i donesu neku sto im ne treba. zato npr na zapadu postoje takva mesta, a u srbiji ne.

tako da, uzimanje neceg sto nije tvoje, krisom, ne moze biti opravdano nikada, posto na takav nacinn mozes apsolutno svaku kradju da opravdas.

• Радјард Куплунг

Ja sam jednom ukrao magnet.

• plok

hladni krompiru,skupljas nokte,krades knjige,a tvoj niknejm kako je nastao?
    jel volis hladan krompir?
    ako volis,preogavna si osoba
    hladni krompir je odvatniji od bilo cega...bljaaah

• KBO!

Ja sam ukrao djete od ciganke....

• Срета-Штета

Бићеш највероватније министар културе у једној од будућих Влада наше републике.

• Hogar_Strašni™

Knjige su zlo! Ne treba da se uzimaju u ruke, a pogotovo da se kradu.
    Mada, u redu je ukrasti knjigu da imaš čime naložiti vatru ujutro.

• лош тенор

ja i drugar iz djetinjstva, Maksimilijan, smo noć prije nego što smo Karađorđu zalijepili prijeteću poruku u formi pisma na vrata kuće, ukrali po par helikoptera i autića, nismo znali šta ćemo sa njima a i skenjali smo se pa smo ih bacili u rijeku

• torazulu

Ja kad sam radio na brodu, imali smo svoju biblioteku, gde ko procita knjigu napise posvetu i ostavi je tu. FANTASTICAN zibor knjiga, ja sam ostavio dve, a sa uzivanjem sam procitao "Srce tame" original na Engleskom, po knizi je snimljen "Apokalipsa danas" , dok sam cekao da mi se opere ves u londriju, i snimao kakve gace nosi koja zenska. Bila je jedna Madjarica, sve je imala cipkaste raznih boja, a bilo je sramota pa ih sve kao uvije u nesto da se ne vide. To m je bilo bas onako simpaticno, a ne kad dodje guzata crnkinja pa rascepi neke tangetine moz drva da vuces...

I tako, ne bi ja krao knjige.

• лош тенор

ŽIVOT JE. JEDAN ONA. BAACIILAAAA

• paninaro

knjiga ti je najbolji drug.

• лош тенор

torazulu, preporučujem ti knjigu Riječnik Srpskog jezika, vidim da pišeš zibor osim izbor, mogu misliti kakve su mi stvari prošle nezapaženo

• _

ја сам украо стотине књига са пиратских сајтова, прочитао сам десет
    ја сам лош човек
    али се молим за окајање грехова и дајем по десет динара цркви кад год одем

• torazulu

Hvala ti, sutra cu da odem da kupim. Ako budem nasao Recnik kupicu i pravilno kucanje, a ako bude Rijecnik onda pravilno tipkanje.

• Tuccini

Žajax je u pravu: krađa e-knjiga je isto krađa.
    Glas za ravnopravnost krađa!

• l

u ovakvom granično imaginarnom sistemu - NIŠTA nije stramota ukrasti.

samo napred... možeš ti to... :)

• Синиша Вуцо

Провлачи се прича по филозофском да је Зоран Ђиђић својевремено за време студија покрао брдо књига са одељења за филозофију. Па сад, ако ти је он узор...

• L@ki

Лоповска нација.

• krupovrbaski zmaj

sramota je ukrasti iz biblioteke.

• VelikaKonzerva

Iz biblioteke ko ukrade je pička i govnar najveći
    Iz knjižare je ok, ako je neka ozbiljna literatura a ne petparačka sranja

• ps

Јел има нека клептоманка да се дружимо? Ал не код мене гајби.

• SVINJOBAD

Ima moja drugarica kleptomanka, kao klinka stalno krala šta je stigla, sada ima četvoro dece, mada ovo poslednje baš ne liči na nju...

• ps

Па де је?!

• ps

Лако је украсти из књижаре...из књижаре краду само они који немају муда да нешто стварно украду.

• Pepe González

Najebaćeš kad Kurir napravi reportažu:
    **Organizovani lopovi sa Vukajlije: Hladan krompir, njihov beskrupolozni vođa: **
    * ni knjige više nisu sigurne*.

• krupovrbaski zmaj

nema opravdanja za krasti iz biblioteke jer tako oštećeuješ druge.
    šta ti fali vratiti kada pročitaš.

• Puzzle-Fox

Lopovčino jedna. Dabogda te ukopali sa tim knjigama kol'ko sjutra i niko ti sem popa na sahranu ne došao. Stidi se siso lopovska!

• Nienna

ДА ЛИ ЈЕ СРАМОТА УКРАСИТИ КЊИГУ???

• Nienna

ДА ЛИ ЈЕ СРАМОТА УКРАСИТИ СВЕСКУ????

• Puzzle-Fox

ДА ЛИ ЈЕ СРАМОТА УКРАСТИ ПИЧКУ??? ЉАХЕЉАХЕЉАХЕЉАХЕ!

• Nienna

ДА ЛИ ЈЕ СРАМОТА УКРАСИТИ ПИЧКУ???

• Puzzle-Fox

Pa to i ja pitam

• Čiča Morada

Није срамота украсти, срамота је прочитати.

• ipčenaš

naravno da je sramota, najgori su mi oni što im je izgovor 'kme student sam nemam para kme'. idi zaradi pare, konobariši, peri ulice, kucaj seminarske za kintu, nisi retardiran. a pogotovo studenti književnosti ili filozofije il tako tih sranja kad ukradu knjigu a sutra kenjaju kako ne može da se živi od pisanja knjiga, pa ne može zbog takvih mazgi kao što si ti. idi radi i ne kenjaj i zapitaj se kako to da uvek imaš pare za pivo i duvanje

• highlander007

U stvarnom životu nisam nikad ništa zdipio, pa ni knjigu. U virtelnom životu, posjedujem impresivnu ličnu biblioteku, još iz vremena dok je radio baneprevoz.