Kakvu kafu pijete
  • urrad

Koliko često i kakvu kafu pijete? Da li ste potpuni zavisnik od kofeina? Turska vs. Nes.

Ja ujutru popijem tursku pri prelazu iz sna u budno stanje, a popodne neskafu ili jakobs. Kad spremam ispite popijem uveče jednu, obično instant. Bez šećera.

• Rosoneri

StefanKostic koliko imas godina?

• BusteR

Ja pijem kafu kad se nema para za nešto drugo.... Ne volim kafu... Volim da grickam ona zrna od kafe, naravno pečena, i volim miris kad se peče i onako u posudi.... ali ne pijem, nemam naviku

• Џими

Углавном никакву. Не пијем.
    Понекад се налијем јаком кафом кад имам много да радим или да учим. Не гине ми тако у јануару.

• S

Zašto te zanima Ros?

• Burzum

Росонеро, не дирај нам Ћирка, довољно је стар да му испадају куртони по бусевима.

• Ć

Uglavnom kratki ekspreso, rijetko tursku...
    samo u ispitnom roku, što reče džimi...

• mm

Tursku.
    Kafa se više pije iz potrebe za razbudjivanjem, a manje iz gušta, a takav gušt ume da napravi.
    Kafa, malo mleka, šećer, ratluk i cigarete koje se obavezno pale šibicom.
    Naravno, ne pijem je sa guštom, jer zaboravim, a i nemam šibicu :)
    Nes kafa mi je odvratna.
    Gorka mi je, pa sipam pola tone šećera, i napravim bućkuriš koji je i dalje gorak.
    Ni mleko mi ne pomaže.
    Volim produženi espreso s mlekom.

• Skroz O'tkačen

Crnu (tursku), bez šećera. Obavezno izjutra. Preko dana popijem i neku drugu ali mi je crna favorit. Malo sam redukovao konzumaciju jer sam u fazi odvikavanja od cigareta. Miris kafe je moja droga.

• P

Pijem samo u društvu, šta znam. I inače to je jedino što pijem od "pića za odrasle". :)) Alkohol - ne.

• CrnaBo

Apsolutni i potpuni zavisnik.
    Roditelji kriju kafu od mene po kući.
    Nes ne volim, dođe mi kao sokić.
    Crna, domaća, pogrešno nazivana turska, slatka, a još sa cigaretom...eeeeee....

• messalina

Sladžu. Može nes, može tRuska, daj šta daš. Samo da je jaka!

• forget-me-not

Volim sve vrste kafa, mada ne pijem više od 2 dnevno... Ne mogu skroz gorku, obično pijem sa pola kašičice šećera, a ako ima nešto slatko uz kafu, onda ne stavim šećer... Ujutru nekad ne stižem da popijem, al' preko dana obavezno...

• Dub

Smanjio sam pijenje kafe. Kad dođe ispitni rok, znam nekad i preko litar da popijem, domaće, čemer. Ne koristim šećer i mlijeko.

• forget-me-not

Dub, tebi pomaže da ne zaspiš? Meni uopšte ne pomaže...

• Kolfild

prije 10tak dana poceo dana poceo da pijem crnu, tursku. navucen.
    sladjana, naravno

• Dub

Pa ne pijem je već neko vrijeme, ali kad stisnu obaveze, srčem kao lud. Pomogne mi da ostanem budan, ako je popijem poslije 7 sati, ne mogu zaspati. I nije plasebo, na mene djeluje tako. A ove espreso kafe ne računam, popijem 3-4 te kafe po danu i odem da spavam.

• forget-me-not

Ja ne bih ni mogla toliko da popijem... Meni kad se prispava, ništa ne pomaže...

• Dub

Pa može i guarana da pomogne. Ja sam jednom popio crnu, pred učenje, oko pola 10 na veče i nisam mogao da zaspim do pola 3.

• forget-me-not

E, to nisam probala, možda upali... Hvala, Dub!

• Dub

Nema na čemu, samo nemoj pretjerati :)

• forget-me-not

Ih, neću, neću, toliko samokontrole posedujem :)

• BusteR

Ja mislim da sam jednom popio kafu uveče, i nije djelovalo, ja sam nakaradan :)

• M

"Turska vs. Nes."
    Koja je ovo država, Nes., je l' Nestonija?

A kako radite s kockama šećera za kafu, umočite ih do pola pa zagrizete, ili ih komplet ubačite u šoljicu? Obrćete li šolju (zlo) i naopako kad posrčete kafu? Zamislite li želju kad ubodete prstom po onome "mulju"?

Inače, kafu ne pijem, sere mi se od nje (bukvalno), zato pijem koka kole i guarane da se podmirim kofeinom.

• Earthworm Jim

Ja jebem! I pijem gorku kafu. Od slatke mi se povraća. I jebem!

• zp

Kafu pijem samo u crnom/belom rusu ili ajs kafi.

• Skočimiš

Više volim domaću. Ukuvanu. Bez priloga.
    A u kaHfanama koje ne posjeduju ringlu i džezvu pijem kratki espresso. Ne pijem produženi jer mi ima previše kofeina a aroma je golo govno. Ja sam hedonista, uživam u okusu.

• Earthworm Jim

I da, nes ne volim, mada ga ponekad skuvam (i to kao domaću, bez onih mutilica, mudi sarmi), kad me mrzi da izadjem iz kuće po kafu...
    Al' što jebem...

• En_Dotter

Геј нес са млеком и шећерем.

• Фејзбукманијак

Е ту сам вас чекао! Ја не пијем кафу!

• En_Dotter

Зато ме и волиш.

• muskatla

Pijem jaku tursku kafu uz kockice šećera...

• Pacijent

Nes : znaci ono pakovanje od 9 din. sa malo vode i 2 kasicice secera se smuti onim mixerom, sipa se mlekca i stavi slamcica. A nista mi ne pomaze duze da ostanem budna, pogotovo kad se uci.

• VanGoga

Jako jaka turska(neki kažu domaća),sa srednjom dozom šećera.
    I u velikoj šolji(ali ne onoj od 2dl za čaj).

• D

Bosanski duži ekspreso sa mlekom i uz to pripalim dejvidov!

• Аксен

продужени с млеком :)))

• DocMeister

DunCara moj čovek! :)
    Samo je u poslednje vreme češći danhil nego dejvidov...

• a

Ako sam u gradu kratki espreso ovako naručen-Kratak da mi srce pukne, i čim vidiš da sam ga srknula krenuti praviti drugi. Ili ako je retardiran konobar naručim odmah dva/da se ne smara jadni čovek dolaženjem/
    Kući iz zdravstvenih razloga prešla na ovo što se naziva Nes mada je židovski Jacobs bolji, domaći šatro Grand je skuplji nego taj nes švercovan iz Mađarske pa se kupuje po buvljaku.
    I tako ne znajući madŽarski sam ga jednom kupila Nincs kofein što znači bez kofeina. Pet dana me glava bolela/što ti je jebena navika/ a onda sam skontala šta je i otad gledam.
    Sve bez šećera, mleka, klikera, bonbona i svega što imaju običaj da me pitaju hoću li a ne mogu zapamtiti Bez išta-nego samo verglaju svoje napamet naučene gluposti.
    Kamel uz to il je neću ni piti, jebiga.

• bojanboj

Tursku samo da je slatka,da kašičica stoji uspravno u šoljici od šećera,i sladak nes sa mlekom.

• a

Čime to mešaš? Bagerom? Pozdravio te moj čoek...

• M

Produžen s' mlekom, mnogo sladak. Ili običnu crnu, takođe jako slatku.

• bojanboj

Čime to mešaš? Bagerom? Pozdravio te moj čoek...

Šta će mi taj tvoj,Kosmo mi treba,moja ljubav jedina,a nema je.

• a

;))) ja sam mislila da ste vi Čedini za slobodoumlje.
    Reko' moj čoek jer i mi imamo u kući priručni bager za mešanje njegove kahve.
    Sad će Kosmo, ne da si tužan:(

• cika mrvica

Turbo slatka turska naravno.

• mm

Mega, giga, soniplejstejšn turbo slatka
    Čika Mrvici 7 ziliona pozdrava posle iljada i iljada godina odsustvovanja sa sajta :)

• Zmia

Мара лаже, она ни не пије кафу него гризе главу шећера а кафу сипа пипетом озго.