Шта ја знам, кад сам ишао у основну, виђао сам клинце од 7-8 година који су носили кључеве од куће на огрлици око врата, јер су родитељи били на послу. Ја ни дан данас немам потребу да носим кључеве од куће са собом (понесем некад кад се касно враћам кући). А да одговорим на питање, можда треба деци дати кључеве од куће онда кад се створи потреба да их поседују, значи било то са 7-8 година, или било то много касније.

Ti nosiš dasku sa sobom.
http://www.safety.com.hr/images/D217665.jpg
Ja sam ključ dobio sa 7 godina, kad sam krenuo u osnovnu školu. Nekad me je keva vodila do škole, nekad me je puštala da idem sam, ali me je pratila 20 metara iza mene. Ali od drugog razreda (8 godina) redovno sam sam išao. Dosta njih iz mog razreda su takođe imali ključeve od kuće. Mnogi smo ga tada nosili oko vrata, da ga ne bismo izgubili.
Sad ima neko sranje, valjda je nezakonito puštati decu mlađu od 12 godina na ulicu bez pratnje odraslih. Da li su ulice sve opasnije zbog saobraćaja, ili su deca sve razmaženija i nesposobnija pa su potrebne takve mere, ne znam. Možda su i baš zbog takvih ideja deca sve tupavija.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.