Mnogo sam se iznervirala. Uđem u prodavnicu, vidim cena ulja skočila na 183 din, rekoh sebi bolje na mas' nego da bacaš pare. Cene šećera i brašna nisam smela ni da pogledam, verovatno bi me udarila srčka. Svinjsko meso skočilo na 750 din, što znači da nam ne gine pileće. Ajd cigare razumem da poskupe jer one se ne jedu.
Prelistavam ponovo jučerašnje novine i vidim članak koji sam preskočila. "Ostaje PDV na bebi opremu". Znači beba je postala luksuz koji samo oni sa podebelim novčanikom mogu da imaju. Džabe pomoć od države ako par nema rodbine i bar dve plate u kući. Prosto je postalo nemoguće da se preživi.
Sad ja vas pitam, da li je rešenje da se pobunimo i da tražimo korekciju cena? Udaraju tamo gde svakog siromašnog stanovnika Srbije boli. Bez osećaja i bez kajanja. Političari opasuljite se!- ГС
Како сте гласали тако вам је.
- ГС
Ту кампању је покренула б92 па се држава шатро придружила, немој критиковати акцију него владу.

sada ce ovi novi na vlasti 2 godine da kukaju kako su im ovi prosli ostavili kursus.posle te 2 godine ce 2 godine da kukaju na vreme,kosovo,evropsku uniju,smislice oni vec nesto.posle njih ce doci neki drugi,oni ce to sve isto da rade.recept je isti,2 godine optuzujes prethodnike,2 godine sve ostalo.a sitna raja ce da cuti i da gleda,sta drugo.
Дрогирана Веверица
Одох да живим у некој селендри. Да сам гајим свиње, краве и живину, да обрађујем њиву и тако обезбедим неопходне намирнице. Струју и одећу нећу да користим.па ни сад ниси далеко од тога, лололо
ма треба да дигну! уље на триста, 'леба на сто, шећер на двеста, к'о и брашно, цигаре и алкохол на 'иљаду ако треба! а просек плата 35 сома и трећина незапослених. и онда лепо да се окренемо ка пољопривреди, правимо опет задруге и све у круг. ал' би цвет'о шверц, лептијебем!

ja sam na selu, ako nemaš bar 2ha zemlje, traktor, pare za dizel, priključke za traktor, objekte za poljoprivredu, pare za đubrivo, herbicide, pesticide itd., ne isplati se baviti se proizvodnjom, čak samo za svoje potrebe. često sam razmišljao o tome. jednostavno ova država je takva da se pošten rad ne isplati.

ulje je poskupelo zato sto drzava zeli da svi budemo jednaki.vecina koristi suncokretovo ulje,a ima i onih koji koriste maslionovo.zato je drzava,da ne bude razlike,odlucila da podigne cenu suncokretovog kako bi se izjednacilo sa maslinovim.samo sto ce postepeno rasti,da nas ne sokriaju odmah.treba da budemo svi isti.napred drzava!ako nismo u evropskoj uniji,pa makar da osetimo malo evrope-makar to bilo i putem cena.i hvala im sto su granice otvorene.da se to nije desilo,ne bih vadio novi pasos da mi stoji u ladici 3 godine.

Dupli i/ili trol nalogu Gospodine Sanja, misliš da bi glasanje za nekog drugog promenilo bilo šta? Postoji tandencija konstantnog povećanja cena, a sniženja primanja, i koliko znam nije bilo nekih pojeftinjenja, samo poskupljenja, ne samo u Srbiji nego na čitavom prostoru ex-SFRJ. Ne može tu promeniti akcija neke televizije, skup od 50 penzinera niti očigledno crna statistika ubistava i samoubistava. Ne možeš mnogo uraditi jer imaš čitav neoma neefikasan birokratski sistem koji se kao ogromna vampirčina navalio na radnike, privrednike, seljake i sveukupno pošten narod. Npr. u mojoj opštini od 700 ljudi, 4 žene rade na šalteru gde se pečati udaraju. Dnevno 10ak ljudi dođe, opiče svaka po 2 i po pečata i fertik boli ih pička, plaćene su da lakiraju nokte i pričaju ko se prca sa kim. Pa da idu po ulici kupiti isključivo bačene folije od Kinder jaja i bacati u smeće, veća bi društvena korist od njih bila. To nažalost nije samo ekonomske implikacije, nego i sociološke, ali nemam vremena niti visprenosti da ulazim u to. U 21. veku imati efikasnu birokratiju nije luksuz niti moda, nego normativ, jer u suprotnom država gubi. MNOGO! U slučaju naših zemalja, jeb'o mater ako par računarski pismenih inženjera, čak i malo sposobnijih tehničara (uz par tutorijala prethodno) ne bi rešilo svaki posao za koji je potrebno 20 pravnika, pa nek me neko sto put opsuje.
A menjati to sve ne znam da li je uopšte izvodljivo, jer opet te birokrate, pravnici i političari biraju jedni druge i ližu se kad je im simbioza odgovara, a prenose krivicu jedni na druge kad ih pokušaš uhvatiti za glavu ili za rep. E, tu mislim da je koren velikih naših problema. Jer kad bi se to rešilo, onda bi se koliko-toliko nivelisali prema državnom aparatu naprednih zemalja, pa ona jbg. uzevši u obzir globalno ekonomsko stanje a i trenutno situaciju pri kretanju sa tačne 0 (da li je potrebno da napominjem da smo daleko iza tačke 0?) stisnuti zube i stoički se boriti.
A kako rešiti, nesam školovala... Na posletku, možda je ipak najbolje da nas neko asimilira, i u kurac krasni, bilo Rus, Amer, ili neko treći. Izgleda da Srbi jedino mogu dobro, vredno i pošteno raditi pod nečijom strogom palicom, bio to Otoman, Austrougar ili Nemac. Kad nema ko da dam kaže "deder ovo", to je ponajgora opcija - jer smo ostavljeni sa nama samima, a već znate onu izreku, pa nema potrebe da je ponovo citiram. Izgleda da jedino pod uslovima nečije diktature možemo da se ujedinimo kao nacija, ma kako paradoksalno bilo, istorija tako potvrđuje.
Da bi država cvetala, potrebno je da značajan broj ljudi bar donekle, ali bar donekle radi pošteno i dobro, ali ovo bogami kod nas je van svakog intervala tolerancije. Grcima kriza, a svako i dan danas ima po ličnog trenera u teretani, ljudi su radili decenijama nepostojeće poslove, itd... Jebiga, lepo je sesti u hlad i derati baklavu, ali posle dođe vreme da se svode računi, e tada bome nije lepo.

Ja sam bas danas prodavao tovne pilice. Skocila im je cena bas mnogo, ali to je posledica rasta cena soje i kukuruza.
I sto mi je najzalosnije, narucili su mi ljudi 10 kokosaka pre 3 nedelje. I sada kad je doslo vreme za prodaju i klanje, oni kazu: "Uzecemo ipak 3, nemamo novca za vise".
Jebote, ajde da ne mozes sebi da priustis kola ili letovanje, ali da ne mozes hranu da kupis. Strah me je nase buducnosti.
Има једна зајебанција. Цене нису ненормално високе, него су плате ненормално ниске. Јбг, треба и сељаци нешто да зараде.
Што су ови ратари из Војводине луди да на кило пшенице зараде динар или два ако ће држава и пекари да зараде по 10. То једноставно није фер ни према њима. А друга је ствар што са ценама не расту и плате.Strah me je nase buducnosti.+1

ja se ne brinem za buducnost.meni je sve isto.bice lose i to je to.ja na bolje nisam ni navikao.cim sam postao svestan sebe,poceli ratovi,polako u pubertet,poceo rat.pa promene vlasti,srednja je bila krizna zbog kosova,dok studiram kriziramo zbog evrope i tako...
- T
Преозбиљна тема за овај сајт, ај лок.

Чињеница је да смо сиромашни и да ћемо бити све сиромашнији, средња класа изумире. Али, размислите, сем релативно кратког периода у бившој Југи, евентуално у краљевини Југи и можда у Душановој Србији (а Средњи век због опште различитости не можемо рачунати), живело се горе него данас. Нико није почео боље да живи из револта, већ од постепеног напредовања са јасним планом.
- T
Да Вучице, ово што каже Курд је логичан наставак твоје борбе, вероватно би ти се цела Вукајлија придружила а касније ко зна, цео свет.
Можа и будеш одабрана..на неко место.

Izračunaj koliko ti treba da taj luk poseješ, okopaš, zakupninu za zemlju. Vađenje, transport.... Da ne zaboraviš da to nije farmil i da tu usevi ne rastu preko noći nego preko godine a to šta ćeš ti jesti dok taj silni luk ne izvadiš i prodaš je ono na šta svi zaboravljaju i misle lako je. Kasnije kad izvadiš ceo taj luk i skapiraš da si zaradio samo 2 prosečne mesečne plate po republičkom proseku onda vidiš kako je to profitabilan posao. Jeste, za celokupan godišnji rad budeš plaćen 4x manje nego da radiš u državnoj firmi al su pare na gomili... Gluposti!
Kukanje preko društvenih mreža?
A ne-ne! To vam ne vredi.
Za ovo sranje sa poskupljenjem nije samo država kriva nego i trgovci. Čak mislim da su trgovci veći krivci nego država.
Zatvoren je izvoz skoro svih poljoprivrednih proizvoda a cene skaču jer trgovci hoće tako. Stvaraju veštačku krizu jer retardirana goveda hoće da imaju od prodaje isti profit kao i sam proizvođač.
Koliko znam,
litar mleka je 20 i nešto dinara. Koliko je u radnjama?
kilogram svinjskog mesa proizvođaču prerađivači plaćaju 160. Koliko je u mesarama?
Nije toliko država kriva koliko smo mi govna. Svako bi da uloži minimalno a dobije maksimalno. E pa ne može kolega!A ovaj gore batica nek zajebe tu priču kako ga je fb skenjao. Izlizana je