Врати србску земљу
  • Цар

Дакле, хипотетички сте Ви постали апсолутни господар Србије. Црна Гора, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Македонија и Папуа Нова Гвинеја су постале русофилске земље. Америма је дозлогрдило и хоће Србији, као најамерикофилскијој земљи у региону да дају једну од њених земаља ван ње у знак извињења. Понуђене су: Македонија, Северна Албанија, Црна Гора, Република Српска, Република Српска Крајина. Морате да изаберете и то само једну. Ви бирате коју?

• M

Je l ovo ona srpska onlajn igra samo bez grafike?

• Л0Л

Атлантиду

• Марко 

Бирам Републику Српску, само тамо су Срби већина од ових понуђених па би било најмање проблема.

• Цар

Ал' опет не би имао море.

• kizo

Onu zemlju u koj se nalaze ključevi Atlantide.

• Цар

Атлантиду

Onu zemlju u koj se nalaze ključevi Atlantide.

Ahnenerbe members detected

• Давид

тешко ми је да се одлучим између црне горе и српске.

али рецимо цг, јер добијамо излаз на море, а српска остаје српска па је припајамо у наредном периоду. а цг боље што брже јер су они нестабилни и банана.

• Glavni

Izabrao bih Crnu Goru iz strateških razloga.

• Радјард Куплунг

Beč. Nek ga duva austrijski Švaba.

• ipčenaš

for quel'thalas!

• Vučica21

Severnu Albaniju - da bude Velika Srbija. :) Šalim se
    Ma Crnu Goru, ionako je većina crnogoraca u Srbiji. :)

• Цар

Крајина и Маћедонија још без гласова лолол

• Шљиворад Тртовић™

Ја бирам Велику Србију.

• TucanKamen

Severnu Albaniju gledajući strateški, satreš šiptare i mirna Bačka.
    I u CG i u RS je većina stanovništva naša tako da to u sledećem krugu što kaže David.

• marcipan

Република Српска, Република Српска Крајина

Ovo su dve različite zemlje? Koji su im glavni gradovi, jesu li atraktivne turističke destinacije, rudna bogatstva?

• XPACT

Rekao bi Amerima da nam ga duvaju i objavio bi im rat!!!

• Цар

Ovo su dve različite zemlje? Koji su im glavni gradovi, jesu li atraktivne turističke destinacije, rudna bogatstva?

>земља
    >држава
    Научи разлику, може каткад бити од користи.

• FAĐO

Kako mogu da uzmem samo krajinu kad se Srbija ne granici sa Krajinom? Inace se dvouimim izmedju RS i Kosova.

• marcipan

Америма је дозлогрдило и хоће Србији, као најамерикофилскијој земљи у региону да дају једну од њених земаља ван ње у знак извињења. Понуђене су: Македонија, Северна Албанија, Црна Гора, Република Српска, Република Српска Крајина. Морате да изаберете и то само једну. Ви бирате коју?

Hoćeš da kažeš da je zemlja opštiji pojam od države, jer može da bude i ničija zemlja. Koja je od ovih res nullius? Ili bar reci gde su granice između te dve? Postoje li, koje se sada granice ne priznaju i iz kog veka je ovaj najaktuelniji podatak?

• Цар

Kako mogu da uzmem samo krajinu kad se Srbija ne granici sa Krajinom? Inace se dvouimim izmedju RS i Kosova.

Један део се граничио http://i241.photobucket.com/albums/ff256/chule80/krajinaforce/Mapa_Republike_Srpske_Krajine.jpg
    А уосталом пази, из једног у други део можеш прећи преко РС.

• ipčenaš

Србији, као најамерикофилскијој земљи у региону да дају једну од њених земаља ван ње

>земља
    >држава

• Zabavna_pojava

Ne prihvatam izvinjenje od Amera i sam osvajam sve od ponudjenih teritorija.

• marcipan

Ali u redu, mogu da maštam da osvajam, ali mi treba bar to razlikovanje u geografskom smislu da znam šta osvajam, pitala sam za gradove i jedne i druge da mi bude malo lakše. Postoji li bar još neki podatak, ima li nekog cara tamo, reke koja protiče, naseljeno kojim ljudima, struktura faune?

• Цар

Hoćeš da kažeš da je zemlja opštiji pojam od države, jer može da bude i ničija zemlja. Koja je od ovih res nullius? Ili bar reci gde su granice između te dve? Postoje li, koje se sada granice ne priznaju i iz kog veka je ovaj najaktuelniji podatak?

Земља је синоним и за територију. Каснији босански средњовековни владари су користили назив "страна" који означава исто што и "земља" (Руси још користе "страна") у склопу титуле "и западних страна". Те територије нису биле суверене. Ромејски писци кажу да Словени територије које су они звали Sclavinia зову "земља Словенска", иако та територија није имала карактеристике државне организације. У Statuta Valachorum се Војна Крајина помиње као "земља" иако није имала елементе икаквог суверенитета пре доношења овог статута који јој је дао аутономију. Не помиње се ни као крунска земља. У дубровачким документима помињу се "земља босанска", "земља илирска", "земља српска", иако оне немају суверенитет. Такође се помињу и у српским документима после Српске револуције (такође без суверенитета у то време). Дакле- земља означава државу или територију (значи не само независне државе). С обзиром да се помињу Република Српска и Република Српска Крајина, мисли се на територије које су оне имале- Република Српска после Дејтонског споразума, а Република Српска Крајина за време свог постојања од 1991. до 1995. године.

• marcipan

Aaa kao taj presek u vremenu, jer nemaju kontinuitet. Paaa da objavimo rat Amerima, ovo je čisto vređanje, zašto oni nikad normalno da upute izvinjenje.

• Цар

Будимо реални, има ли више користи од листа а4 'артије или од проширења територије?

• Valdemar

Мени се чини да не умемо да управљамо ни са ово јада што имамо, џаба територије кад смо распад.

• Мулти

Мени се чини да не умемо да управљамо ни са ово јада што имамо, џаба територије кад смо распад.

Одлична констатација.

• nesss

Bilo bi super i kad bi ovo sad što imamo, uspeli da sačuvamo...

• Цар

Причамо о случају да смо држава која ради одлично, не у тренутном стању јеб'о га ја.

• Valdemar

Причамо о случају да смо држава која ради одлично, не у тренутном стању јеб'о га ја.

Хаха, па што онда ниси ставио тему на потфорум са вицевима, него у политику? Ја бих узео Републику Српску, често се гадно истрипујем кад идем тамо па носим мало траве са собом. Једном сам се толико истриповао да сам цео пакет бацио у Дрину. Да нема границе, био бих опуштенији.

• kizo

Ja bi uzo Crnu Goru, pod uslovom da nam Ameri daju nosač aviona, i onda bombardujemo Beograd.

• Glavni

Bravo kizo, sasvim logičan taktički potez...

• javio

ja bi uzeo Sumadiju.

• Fender Stratocaster

Узео бих Републику Српску, али би тражио да се Неум припоји Српској. Е, онда бисмо имали излаз на море добивши само једну територију од понуђених.

• Цар

онда бисмо имали излаз на море добивши само једну територију од понуђених.

А са Црном Гором не бисмо?

• Скелетор

Сакам Македонија. Имају добре пичкета.

• Марко 

Који ће нам курац море?

• Fender Stratocaster

Цар
    А са Црном Гором не бисмо?

Пре бих са Србима из Републике Српске него са Милогорцима и Дукљанима.

• kizo

Da bombardujemo Beograd, logčino.

• Цар

Да нас не прозивају Рвати.

• Sevastokrator_95

Republiku Srpsku, jer su se pokazali kao veci Srbi nego bilo ko iz komsiluka. Dobijes najvise teritorije i upravljas Drinom k'o covek. Kakvo more.

• Pajo Dačak

Ja bi izabro da Srbiju pripojim Republiki Srbskoj...

• Срета-Штета

Ја би' Америма рек'о: СВЕ ИЛИ НИШТА!

• dusan1001

SRBIA DO TOKIA

• Марко 

@xxxx[{::::::::::::::::::> ++++++++++ AgНИЦА