- G
Ајд опет да жваћемо стару тему, али да је сада учинимо занимљивијом.
Феминистички сексизам ће нам само учинити језик апсурдним и смешним, као што је то урадио и у суседној Хрватској.
Психолошкиња је жена психички олош. Илити психички олош женског рода.
Како се по занимању зову жене:
1. Вариоци
2. Бравари
3. Дрвосече (дрвосечице :)))) нисам могао да одолим! )
4. Стаклоресци
5. Тенкисти
6. Падобранци
7. Оториноларинголози :)
8. Фарбари
9. Писци (немојте само "списатељице" него еквивалент - писац, па - писачице???Одо` по кокице!!! :)
- A
Trenerka, ili trenerica? Na ženskog trenera mislim...
EDIT: Trendža je valjda trener tranvestit, a treša gej trener.
- G
Профо, колико сам ја схватио, ми имамо слободу да правимо нставке и овако и онако, према звучности. Када је рогобатно да метимо ОЛОШКИЊА, ми ставимо само ИЦА или ИЊА. Хрвати обично турају ИЦА, а Срби ИЊА. Дебилизам на кубни метар.
Војничица (ако је ниска риба) и војникуша (ако је набилдована)
Сва занимања која се завршавају на ОГ се могу оскрнавити са ОЛОШКИЊА.
Политиколог, гинеколог, оториноралинголог...Педеруша је победила.
Киборг? Киборшкиња? Киборчица? Киборкиња?
Пас - кучка :)))))

Хехе Грањка, како смешно, замисли језик се мења хехе, глупе жене.
Какав морон јеботе, сваки мушкарац који није феминиста је дебил, то иде нама у корист. Наравно, постоје луде рибе које ни саме не знају шта је феминизам па онда имаш случај Грањки који узму пар случајева лудих риба и мисле да су све такве.
Грањка, јебем ти шест и по хиљада мајки са оба курца у име целог човечанства и остатка живог и неживог света у целом космосу.
Па кад постоји термин курвар, онда и може и олошкиња.
Мада ће неко пре рећи да је жена курва него олошкиња. Термин олош се више користи за неку алапачу, а ако је уз то ако је и курва, онда се каже велики олош.1. ВариоциОво није правилно. Не каже се варилац (мн. вариоци), него заваривач (заваривачи).
Кад сам полагао Машинске материјале, професори су обарали свакога ко каже ВАРЕЊЕ и ВАРИЛАЦ. Само ти профа каже: "Колега, ВАРЕЊЕ је физиолошки процес у организму, а ЗАВАРИВАЊЕ је процес спајања два метална дела. Жао ми је, дођите у следећем року кад научите шта је ЗАВАРИВАЊЕ."
ЗАВАРИВАЧ -> ЗАВАРИВАЧИЦА2. Бравари
3. Дрвосече (дрвосечице :)))) нисам могао да одолим! )
4. Стаклоресци
5. Тенкисти
6. Падобранци
7. Оториноларинголози :)
8. Фарбари
9. Писци (немојте само "списатељице" него еквивалент - писац, па -2. БРАВАРКА
3 ДРВОСЕЧА - Видети жену да се сече дрва у шуми је готово немогуће видети и код лудих Руса. То је ипак искључиво мушки посао. Зато и нема потребе да се користе нпр. ДРВОСЕЧИЦА.
4 СТАКЛОРЕСКИЊА - Можда је ово граматзички правилно, али опет је у питању мушки занат, нисам никад видео жену која се бави овим занатом.
5. ТЕНКИСТКИЊА
6. ПАДОБРАНКА
7. ОТОРИНОЛАРНГОЛОЗИ - Ово је реч страног порекла, па можда може да се направи изузетак јер је у питању. Замисли ОТОРИНОЛАРИНГОЛОШКИЊА, УРОЛОШКИЊА, ГАСТРОЕНТЕРОЛОШКИЊА... Беспотребно.
8. ФАРБАРКА
9. ПИСАЦ - термин који се одавно користи без обзира на пол, без обзира што је у питању именица мушког рода. Једноставно, предуго су жене у Србији (и не само у Србији) биле неписмене тако да није била потреба за женским верзијама те речи. Зато је можда паметније рећи КЊИЖЕВНИК/КЊИЖЕВНИЦА него нпр. ПИСКИЊА (!!!!).Генерално, пре свега, занати се и дан-данас сматрају мушким занимањима. Чак и да кажете за неку жену да ЗАНАТЛИЈКА, звучи некако усиљено.
- G3 ДРВОСЕЧА - Видети жену да се сече дрва у шуми је готово немогуће видети и код лудих Руса. То је ипак искључиво мушки посао. Зато и нема потребе да се користе нпр. ДРВОСЕЧИЦА.
Нико нема што Србин имаде! http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/348240/Jedina-zena-drvoseca-u-Toplickom-okrugu-godisnje-pripremi-i-do-2000-kubnih-metara-drva
Иначе, виђао сам их по југоистоку Србије (Ниш, Лесковац и тај крај тамо) где жене цепају дрва.

MILAN- TAJ POJEBA!
http://www.dodaj.rs/f/2S/Rs/3UQ7fizW/afaf.jpg