Alkohol i iskustva "pod gasom"
  • Hydrog3n Cyanide

Imali smo teme o drogama, pušenju (mada i cigare su vrsta droge), a ovo je treća pošast koja utiče loše na naše zdravlje i javlja se u različitim oblicima: pivo, vino, rakija, viski, vodka i štatijaznamštajoš.

Većina ljudi ima potrebu da u manjim ili većim količinama unose etanol u sebe. Obično na nekim proslavama, žurkama, noćnim provodima. Navodno, pomaže da se opustiš na nekom takvom zbivanju, ali u jako malim količninama. Zbog čega onda neki veruju da ako se ne "ubiju" od alkohola, neće se lepo provest? Zar je stvarno lepo teturati se unaokolo u izmaglici, govoriti gluposti, povraćati k'o džukela i na kraju zaspati i probuditi se sa teškom glavoboljom?

I onda imamo saobraćajne nesreće koje su uglavnom prouzrokovane od strane onih koji imaju promil više.

Takođe, imamo slučajeve raspada brakova zbog alkohola, jer se troše silne pare po kafanama. Pa onda dođe pijani muž kući i vrši nasilje nad ženom i decom.

Ja, lično, imam samo loša iskustva. Jednom sam se na eksukrziji napio. Toliko mi je bilo muka, da do dan danas bežim od alkohola k'o đavo od krsta. Pokušao sam još par puta nakon toga da pijem, ali ne ide. Pogotovo pivo, koje ostavlja grozan ukus satima nakon konzumacije. I jbg... jednostavno sam intolerantan na alkohol, i mogu samo najgore stvari da pričam o njemu.

Vaša iskustva? I odgovori na gore postavljena pitanja.

• Earthworm Jim

Zar je stvarno lepo teturati se unaokolo u izmaglici, govoriti gluposti, povraćati k'o džukela i na kraju zaspati i probuditi se sa teškom glavoboljom?

Da :)

• kostja

И ја исто :)

• Earthworm Jim

Meni su se sve najbolje stvari u životu desile kada sam pijan.

Možda treba manje da pijem? :)

• Hydrog3n Cyanide

Jesi li pokušao da voziš' Najlepša stvar koja će ti se desiti je da uspeš da pobegneš od murjaka.

• Earthworm Jim

Ne vozim kad pijem, nisam baš toliko prso. :)

• Hydrog3n Cyanide

Jedina pozitivna stvar meni od alkohola je što mogu da se smejem ovima što lupaju gluposti i sudaraju se sa zidovima i jedni o druge. Vidiš ja trezan pa se lepo provedem na žurki. :D

Mada nisam išao na žurke ne pamtim od kad. Izbegavam ove proslave punoletstva. Možda sam previše paranoičan.

• majmunoliki

Jedina pozitivna stvar meni od alkohola je što mogu da se smejem ovima što lupaju gluposti i sudaraju se sa zidovima i jedni o druge. Vidiš ja trezan pa se lepo provedem na žurki. :D

... док не дође онај део са бљувањем и "ма нисам пијан" ликовима.

• Hydrog3n Cyanide

Da. Pa se klizaju na sopstvenoj povraćki, jer je red za WC preveliki. :)

• staklena

Ne preterujte. :) Ako imaš meru, alkohol je sjajna stvar. :)

http://www.youtube.com/watch?v=5fmZCve025Q

• majmunoliki

Зрело, нема шта.

• Hydrog3n Cyanide

staklena sez:

alkohol je sjajna stvar.

Nisam siguran za ovo u mom slučaju. Meni je prilično odvratan.

• Električar 

Ja sam jednom preterao sa crnim vinom, povraćao sam kao kreten i sutradan sam se vukao kao prebijen.Od tada ga i ne pijem.

• staklena

Barracuda, zaboravio si onaj momenat "ako imaš meru", koji je jako bitan u celoj priči. :) E sad, što neki ne znaju kad da stanu, pa šta da im radim, moje im suze ne mogu pomoći. :)

• Earthworm Jim

Ma ja mislim da znam trenutak kada treba da stanem, samo se sutra ne sećam tog trenutka :)

• Млатони

Šta ga znam, volim malo da popijem da se opustim. Ne volim nešto posebno žestoka pića, ne volim ni da pijem preterano. Ali kad popijem malo preko granice (samo u nekim prilikama kad sam baš rešio da se olešim) pijem šta dohvatim, pa posle uglavnom završi sa bljuvanjem. Nisam imao baš nekih neprijatnih situacija jer sam najviše pio na kućnim žurkama jednog druga, gde su svi bili pijani, a i krevet je na dohvat ruke što bi se reklo.

Prošlog petka sam išao na roštilj sa drugovima, popio malo više piva, upao u potok i sjebo digitalni fotoaparat. Bilo mi mnogo žao. Al jebi ga, alkohol je kriv. :) Posle smo se vraćali po mrklom mraku pešice 6-7 kilometara, jebem li ga kako sam stigo do kuće.

• Џими

Под дејством алкохола сам имао и добра и лоша искуства. Сад, реално, много ретко пијем, али се сећам лета 2005. године кад сам са другарима био буквално свако вече одваљен од пића. Купимо хрпу пива, одемо негде у пичку материну (никад нисмо били онај социјални тип друштва који воли да се меша са другим људима) и напијемо се као стока. И то одемо колима. А мој друг Милан јебено добро вози кад је пијан. Клизимо 20 на сат, нема журбе. :))

Кад се сетим, имао сам опасан цуг тада, иако нисам пио жестину, већ само пиво, у великим количинама. Јебига, тад сам триповао да сам неки много зајебан рокер, па ми долазило природно. Умео сам да ексирам дволитру и да ме не ухвати. Једном сам то урадио пред рођеном бабом.

Никад се нисам толико одвалио да изгубим меморију. Можда само мало. Нпр. сећам се једном, пили смо ја и два другара и упали на циганску свадбу (како, не знам ни сам). Од те вечери памтим да смо узели нечији троугао који је стајао на путу (вероватно од циганског мерџе, био је фенси) и бацили га у контејнер, а да смо после пишали по циганском шатору где се одржавала свадба, јер смо попиздели због циге који се лоше понео према нама. Другар га је само питао ''Пријатeљу, ко се венчава?'', а цига му одговорио ''Шта те тебе боли курац ко се венчава?''. Маму му јебем циганску. После их волите.

Укупно сам двапут у животу бацио пеглу због алкохола, и занимљиво, оба пута нисам нешто много био попио. Не знам шта је било. Умео сам много више да попијем и да останем скроз трезан. Нпр. на сестриној свадби ја пио с течом, немам појма шта све нисмо попили. Ја остао полутрезан, а њега водили на испирање.

Углавном знам да станем кад приметим да сам почео да се губим и да ми се језик толико развезао да сам почео да лупам будалаштине. А имам обичај да лупам ноторне глупости кад се напијем. Раније сам се обично опасно скењавао од алкохола (зато што сам био емо), али више нисам емо, па се сад углавном проваљујем.

И, да, не умем пијан да лажем. Довољно је врло мало да попијем и ето истине о свему и свачему. :))

Све у свему, волим да се напијем у добром друштву, нема ништа боље од тога.

• Млатони

Džimi, što me poprckuješ? :)

• kostja

у принципу редовно пијем...неких 5 дана у недељи ''окусим алкохол'', значи минимално флаша пива или вињак...а баш се одвалим једном седмично...и много ми је до јаја :)
    јесам ли алкос?

• Џими

Не. Алкохоличар се једном у животу напије и никад се не отрезни.

• Rosoneri

Dzimi kolko imas godina?

• kostja

е хвала ти, баш си ме утешио...кева хтела ме шаље на лечење...

Укупно сам двапут у животу бацио пеглу због алкохола, и занимљиво, оба пута нисам нешто много био попио.

изводио сам риголето гомилу пута...а једном се испишао на травњак, онда се сагнем исповраћам по томе, и на крају паднем у то и ортаци скоче на мене и сви се ваљали у мојој бљааа...то би волео да заборавим...ал опет, тад ми је било баш лепо...

• Џими

Dzimi kolko imas godina?

24

изводио сам риголето гомилу пута...а једном се испишао на травњак, онда се сагнем исповраћам по томе, и на крају паднем у то и ортаци скоче на мене и сви се ваљали у мојој бљааа...то би волео да заборавим...ал опет, тад ми је било баш лепо...

Ја сам једном почео да пишам по орману у спаваћој соби, јер сам истриповао да сам још увек у парку и да је то дрво. Али, добро, тад сам био искомбиновао алкохол са Авилом.

• kostja

хахахахах ја сам пишао у кутију од патика...али по орману...честитам...

• Пд

Ћути кад ти се није кењало... :)

• perinho

Deder vam pripovedam.
    Kupih u Češkoj na ekskurziji od jednog čiče domaću rakiju Medovaču. Jedan od najlepših alkohola koji sam u životu popio, a i priča se da je jedna od prvih žestina (Pila se na srpskom i evropskim dvorovima).
    Elem, iako ga već godinu dana štekam od rodbine i pijanki, polako mi ponestaju zalihe. Da li neko zna gde ovo blaženstvo može da se kupi? Inače sam gledao Memedovićevu emisiju o Medovači u Srbiji, i čovek posetio Zlatibor i Zlatar, gde se navodno, ovo destiluje na tone.

• riffraff

хммм, 'вако. Био осамнаести рођендан код једне другарице. И ова сазвала 180 званица, славило се у како да вам дочарам, рецимо кафани поред Ибарске магистрале. А ми фенси клинци курац палац нико неће да иде тамо, и из нашег разреда од дваесосам људи оде нас 15, од тога само нас четворица мушких. И сад улазиш унутра оно коло пичи, исто свадба. И шта сад ? одемо на скроз удаљени сто да нас нико не гледа, ове глуме неко лудило ња ња а ми сјели и сјебани буљимо један у другог. Кад испред нас флаша домаће ракије, и да ствар буде гора нико од нас није планирао да пије пошто је то било по дану па контали бити сат-два па наставити по кафићима. Ал' јбг, каже овај један, ајде да пробамо по једну и нећемо више, оћете ли ? ми оно ајдееееееееее, и тако пробамо по једну, па другу, па трећу, и нас тројица све на екс а овај један само лиже, и некако сам запамтио да смо наздрављали ми шесту чашицу овај један тек прву. И тако стучемо нас тројица 2 литра ракије ( да напоменем да смо сви ђеца са села рокаљи тешки), и да ствар буде гора овај што ништа није попио донесе нам гајбу, одакле нико не зна, а у веце отишо. И стучемо и гајбу. Ја нисам могао јебено дисати колко ми је лоше било, у веце два три пута умивај се па мало боље. Поједем јебену торту и у коло, јој милине само гледам кад ћу повратити :) и ајде курац палац сликање нас четворица трагични, не зна се који је пјанији и одемо. Напомена, дошли смо у пет, планирали сат два остати а ја се кући вратио у пола три, пута се апсолутно не сјећам, нити како сам дошао било шта. Знам само кад сам дошао да сам пишао у кухињу у канти за смеће и легао спавати. Елем, заспао у три пробудио се у пола шест, повраћати нисам мого ал сам зато кењо ко коњ минимално десет пута у 3-4 сата, и то све пролив. Мајка мислила да сам се отрово храном, е да си знала шта сам радио кукала би сад :)
    И тад сам највише алкохола попио, значи 0,7 ракије и 5-6 јелена :) пробо сам и чашицу-двије горког листа ал то не рачунам :)
    И од тада не пијем :Р

• crnigrujan

Da li neko zna gde ovo blaženstvo može da se kupi?

Evo, vidi kod ovog čiče, čujem da pravi medovinu tradicionalnim metodama, bez kvasca i bilo kakvih aditiva

http://www.spos.info/pcelarske_stranice/ponudjac.php?id=37

• Flow

perinho
    Deder vam pripovedam.
    Kupih u Češkoj na ekskurziji od jednog čiče domaću rakiju Medovaču. Jedan od najlepših alkohola koji sam u životu popio, a i priča se da je jedna od prvih žestina (Pila se na srpskom i evropskim dvorovima).
    Elem, iako ga već godinu dana štekam od rodbine i pijanki, polako mi ponestaju zalihe. Da li neko zna gde ovo blaženstvo može da se kupi? Inače sam gledao Memedovićevu emisiju o Medovači u Srbiji, i čovek posetio Zlatibor i Zlatar, gde se navodno, ovo destiluje na tone.

Imaš na Zlatiboru kolko oćeš, pili smo zimus ortaci i ja na tone.

• perinho

Mađije ste, e! Hvala!

• enemyofthefreeworld

Колико знате људи који не пију?

• Mala Vidra

jednu, koja nikad nije okusila alkohol, a muško je i ima 21 godinu

• enemyofthefreeworld

И је л' га сви прозивате да је пичка?

• Mala Vidra

pa, da je pička, možda i bismo, al je car :D

• perinho

Drugar, ima sada 19 godina, do pre godinu dana nije pio. Sada loče, lolo

• crnigrujan

Najgori su ti što nikad nisu pili pa im se otvori dizna najednom. Opasno je to, alkohol traži intenzivan trening od malih nogu, hladnu glavu, kondiciju i ritam. Ko rano krene nauči vremenom da uživa u aromi i ceni piće, ko krene kasno i od muke da pije uvek će gledati samo kako što pre da se obrljavi.

Evo, to je ovaj ritam

http://www.youtube.com/watch?v=E8H-67ILaqc

• riffraff

Није пичка него је пичкетина :) код мене би био прозван педерчином :)
    Ево ја сам на јаким лијековима морао почети пити љуби ме мајка :3 сад сам три године чист од лијекова па тучем још јаче :Р
    Баш вечерас има точени амстел и наградна игра за бицикло, па баш планирам бајс узети :)

• enemyofthefreeworld

Лол, ја контам да је боље да се ваде курци да се мере, некако је искреније него то ко може колико да попије, и остале генијалне скале доказивања, типа с ким се дружи, како изгледа и остало.

• rnrt-rain

Мене занима што се ја у последње време очас посла нађем под гасом? Ево баш док ово пишем ја сам мало више него типси а попио сам једно пиво. ЈЕДНО! И то уз вечеру пуну паприкчица, лука, прасетине, јаретине, куваних јаја и свега осталог што иде уз традиционалну српску гозбу поводом нечега.

• Šalabajzer

staklena
    Ne preterujte. :) Ako imaš meru, alkohol je sjajna stvar. :)

Ja imam mjeru.

• Оц Јоил

pre neko veče mi se desilo po prvi put da budem agresivan kad popijem. pobio se, izbacili me napolje. a ionako je bilo prepuno pedera i ženskih pedera. nije mi bilo krivo, bar nisam izvukao deblji kraj u tuči, a i tačno je riba tražila batine...

• Сантјаго Коровјов

Лол, ја контам да је боље да се ваде курци да се мере, некако је искреније него то ко може колико да попије, и остале генијалне скале доказивања, типа с ким се дружи, како изгледа и остало.

Исто не капирам ово. Ионако много већа легенда испаднеш кад се испеглираш некој риби у деколте. А што мање можеш да попијеш, већа шанса да ће ти се то десити, ако већ пијеш.

• ArfenSDSS

Мој друг је, пре једно 2 године, кад смо се враћали из кафане, трештен пришао неком керу и причао са њим једно 15 минута, представио му се, питао кера како се зове, покочили смо се од смеха.

• Glavni

A jesam li vam ja pričao kako sam digao korsu na šank stolice?