[Predlog] Ukidanje pratnje
  • Johnny Kurajber

Ne bih puno da obrazlažem, ali čini mi se da je sada pratnja nepotrebna.
    Odabrane, popularne i najnovije su sasvim dovoljne. Čini mi se da su popularne odlična stvar, ali da otežavaju najnovijim da se probiju. Tu mislim na nove autore uglavnom kojima je sada teže, jer će masa prvo da pogleda odabrane, pa popularne, pa autore koje prati i ako ih prati malo više, neće ni gledati najnovije.
    Zanima me mišljenje ostalih o tome.

• Tuccini

Palo mi je na pamet, ali je bolje što je neko drugi predložio, naročito neko ko ima najviše pratilaca.

Ima logike.

A mislim da će Toše biti najzagriženije protiv. ;)

• Johnny Kurajber

Meni se čini da će to ugušiti najnovije sada prilično.

• Скелетор

mislim da nema potrebe za tim, ionako pratioci služe za statistički ukras, plus od odabranih-popularnih-najnovijih nas deli samo jen klik

• Tuccini

Popularne guraju sada dva faktora: ljudi koji inače puno čitaju/ocenjuju; pratnja.

• Glavni

Pratim 120 i kusur ljudi. Pravo da vam kažem, neće biti problem ako se bude više brisalo.

Pratnja važi samo za definicije.

• Johnny Kurajber

ionako pratioci služe za statistički ukras,

Odlično, dakle kao što rekoh, nepotrebna stavka. Imala je smisla nekad. Više nema.

• Tuccini

Biće verovatno doterivanja tog famoznog algoritma za popularne, verujem.

• nesss

ne bi ja tu ništa dir'o

• paninaro

Ne.dolazi u obzir, ja.sam moje pratioce zaslužio!

• Johnny Kurajber

Biće verovatno doterivanja tog famoznog algoritma za popularne, verujem.

Ja još ne mogu da dokučim kada defka upada u popularne, tačnije, koliko treba ocena za to. Granicu bi postavio malo više nego prošli put kada su postojale popularne svakako.

• Марко 

Слажем се.

• Leteći medvjedić

Pored razlike pluseva i minusa za ulazak u popularne mislim da je bitno i vrijeme za koje je postignut taj skor, što je dobro, jer ranije u definicijama dana bio je važan samo skor. Koliko vidim u bilo koje vrijeme vide se najpopularnije za posljednja 24 sata, a i dalje su definicije dana tu u arhivi (00.00- 23:59) Ranije, neko ko je postavio tik prije ponoći, imao je peh da završi ne na zavidnom mjestu za taj dan, a sad se poništava uticaj vremena kad se postuje defka, poster, što je dobro. Takođe, ovo je dobro i za novajlije koji ako napišu dobru defku mogu lako da uđu u najpopularnije, skupe zavidan broj ocjena, što ranije nije bio slučaj, a to će uticati i na njihovu dalju motivaciju za pisanje. Najnovije defke su daleko bolje ocijenjene. Istina je da odabrane nisu u prvom planu, ali može da se doda neki dodatni meni kao ranije što je bila naslovna za odabrane postere i definicije, mada ne mora, jer svako ionako ide da gleda šta je odabrano.

Što se tiče prijedloga za ukidanje pratnje, ne sviđa mi se, jer svako voli pročitati nekad kad nema vremena defke autora čiji stil pisanja voli, teme koje obrađuje... a ne da lista gomilu najnovijih definicija. Ne vidim zašto bi to smetalo, osim onima koji imaju veliki broj pratilaca.

• enemyofthefreeworld

Свиђа ми се ова нова подела по табовима. Није као да је битно шта предлажемо, ал ево шта бих ја изменио.

- Избацио бих пратиоце, избацио бих популарне. Исти број људи чита дефиниције, неће бити више читалаца ни због једне опције ни због друге, зато је лоша ова дисперзија пажње, само ће неке дефиниције стати на 10 оцена а неке имати 70-80.
    Дакле само једноставно, насловна и најновије.

- Убацио бих подтаб коментари за постере, да можемо лепо да се зајебавамо са нубовима и прженицама. Каизене, то теби тако мало значи а нама тако много. И за Реакције исто и ту има ложана.

• Crvena konjeva mas'

Protiv.

Nisu ti džoni pratioci pali sa neba nego si ih zaradio na neki način. Teško je probiti se u svakom sličaju. Nek se potrude malo novajlije, kvalitet će iplivati sigurno.

• Johnny Kurajber

Ja mislim da je krajnje nepotrebna opcija :)

• Dragisic

Ja sam svejedno pratio kurda i dok nije postojalo praćenje. Ima mnogo za čitanje, a vrlo malo oduševljenja. Praćenje neće pomoći. Trebalo bi čitati sve definicije, kao što se nekada radilo. To je nekada davno bilo rešeno tako što je svaki autor mogao da definiše tri definicije dnevno. To beše, neki zlatkov zakon... tako nekako. Ja bih više voleo da čitam sve definicije od reda, lupam minuse na loše, pa neka ih briše autor ili neka ih brišu moderatori.
    Bolje je da ima svako od jedne do tri definicije dnevno.
    Da moderatori vide nove definicije prvih 10 minuta.
    Stariji autori prvih 30 minuta.
    Booranija posle sat vremena.
    Nekada je postojala statistika i grafikoni, koliko se definiše dnevno, koliko se glasa dnevno i slično. Koliko defincija u današnje vreme osvane dnevno?
    Raspisah se, nece hteti niko citati.

• Алекс Андрос

Ово што рече Енеми за коментаре на постерима добра ствар.

Што се теме тиче, не бих волео, из једног простог разлога: Више немам времена као када сам тек дошао на сајт, и немам времена да скролујем кроз све дефиниције из задњих 24 часа, већ чешће прегледам пар страница. Што се мене тиче, није ми фрка прати ли ме ко ил јок, ионако не значи пуно код оцењивања дефиниција мојих, ал волим да једним кликом ту имам ауторе које сам оценио као квалитетне. Да нема тога, опет бих вероватно укуцавао њихова имена и тражио да видим њихове новије дефиниције, ал би ми то било много компликованије.

• Crvena konjeva mas'

Ja mislim da je krajnje nepotrebna opcija :)

Onda rasprati ljudi koje pratiš i mirna Bačka. :)

• Johnny Kurajber

Nije mi zbog mene CKM. Meni ta opcija najviše odgovara generalno jer me prati najviše ljudi, a čitam u principu sve.

• Koveshi

Ovo je samo još jedna zavera komentatorske sekte.
    Sada je sve jasno, Đoni, kupili ste i Kaizena.

• В

Normalno da se ukine, pa mene ionako niko ne prati.

• Алекс Андрос

Ево ја те пратим, Атифе.

• Natnat

Ma nije mi bitno ko me prati, bitni su mi ovi koje ja pratim i koje sam godinama brižljivo odabirala da mi ulepšaju svaki dan. Prvo njih iščitam, pa posle sve ostalo. Ne dam!

• Crvena konjeva mas'

čitam u principu sve.

I ja kad čitam krenem od najnovijih pa dokle sam stao poslednji put sa ocenjivanjem. Tj. pročitam sve za dati dan. Dok sam čitao. Sada pauziram.

• Johnny Kurajber

Đoni, kupili ste i Kaizena.

Kupili....pa zar vi mislite da smo mi neki neozbiljni. Imamo neke fotke njegove....bolje da nas sluša inače....

• В

Ево ја те пратим, Атифе.

NI SLUCAJNO PRATNJU DA UKIDATE, STECULI!

• Natnat

Imamo neke fotke njegove

I poneki video zapis kad smo ono čučali na drvetu preko puta njegove kuće.

• A

Praćenje nije neophodna, ali je pre svega **zgodna** opcija. Može se i bez nje, a opet, valja je i ostaviti zbog onih koji je koriste.

Mislim da njeno ukidanje ne bi donelo neki opipljivi boljitak, jer odavno broj pratilaca ne donosi i bolju čitanost pojedinačne definicije. Pet ocena uvrglave (mislim na one sa 100+ pratilaca).

• Алекс Андрос

ЈА сам провалио да Каизен и не постоји, да је оно што се овде приказује под надимком "Каизен", уствари напредна компјутерска скрипта која почива на вештачкој интелигенцији и једној ствари која има везе са веверицама, а заборавио сам како се зове.

Прави власник Вукајлије је много већа мистерија... И *ту је*... **Међу нама!**

• Johnny Kurajber

Nije to neka misterija Androse. Kaizen je urad, urad je dramajohny

• Миле Бубрег

a dramajohny stokuje vosovce po adi
    ti ru ri ru ti ru ri ru
    :zona sumraka:

• Truleks Krpa

Predlog: OBJEDINITI SVE TABOVE DEFINICIJA U RANDOM, PA KOJA TI SE PADNE ČITAJ.
    http://img808.imageshack.us/img808/2568/randomfj.jpg

• Natnat

a dramajohny stokuje vosovce po adi
    ti ru ri ru ti ru ri ru
    :zona sumraka:

Aaaaa, znam ko je to!

• Pepe González

Da malo budem i ozbiljan. Mislim da je korisna stvar pratnja, i da nije - ne čini neku štetu pa da se ukida.

Pratim 50 ljudi (nemere se više postići jebiga od toga) koji u datom momentu zadovoljavaju 3 stvari: 1. da mi se pisanje sviđa, 2. da su aktivni i 3. da ne spemuju mnogo izlivima kreativnosti (čitaj: istovarom đubreta). Sadržaj liste je dinamički, stalno je modifikujem. Iščitam njih prvo, pa posle idem na nove definicije.

Da sumiram: lista autora koje pratim mi je važna kad nemam mnogo vremena, što je maltene uvek, da mogu pročitati definicije kojim je veća šansa da valjaju (doduše i tu nije zlato 100% ali i za to imam jatagan i šestoperac: sinju minuščinu i britak komentar ohohoho).

• Johnny Kurajber

A odabrane treba sada duže da stoje.

• Џереми

Otkad je Džoni otvorio temu ja imam jednog manje pratioca :(

• Srbin_Osvetnik

Džoni, koliko sam ispratio Kaizena na temi koju je čično otvorio, shvatio sam da su ovi podmenii uvedeni baš zato da bi se posebno omogućilo prećenje ljudi na definicijama, posebno praćenje posterdžija, a posebno reaktora...
    Tako da mislim da ti nemaš ništa od ovoga...

EDIT: Ovo "čično" je bilo slučajno... Kao što pretpostavljate htedoh reći "lično"...

• (

prati me mali broj ljudi, oko trinaestak, tako da mi to nije bitno puno :)

• Billy Sharp

Citiram sebe:

Kako bi se koliko-toliko izbegle mahinacije prilikom odabira defki za popularne onda ima smisla skloniti opciju "praćenje" jer bi i Reservoir Dog i neki anonimus imali iste šanse da ima defka ode na naslov (ako ostane ovakav raspored tabova).

• KanameTosen

ја сам да се укину. ал кога боли патка.

• director©

Džoni, koliko sam ispratio Kaizena na temi koju je čično otvorio

Znao sam da Draža nije umro. Čiča, Čiča, što nas zabrinjavaš...

• drKomadina

Zašto ukidati pratioce? Ne želim da mi se uskrati mogućnost da pratim autore koji su, po mom skromnom mišljenju, pravi genijalci!

• АК

U pravu je Džoni, to je izgubilo svrhu. Ajde iskreno, koliko vas zaista čita ljude koje prati? Skidam kapu onima koji to stvarno rade, tipa otvarač ove teme. Evo prvi ja retko čitam, to mi više služi da utefterim neke ljude čije mi se pisanje svidelo i koje planiram iščitati u skorije vreme. Šteta što neki stoje i po godinu dana tu a još ništa nisam uradio. Sve kao saću i jebiga.

Što se tiče predloga, svejedno mi je.

• (

niko ne čita one koje prati, to je zaključak, zato ja nikad i ne pratim nikog, a nisam od onih kopača to tuđim govnima da pratim nekog kog ne volim