Ne bih puno da obrazlažem, ali čini mi se da je sada pratnja nepotrebna.
Odabrane, popularne i najnovije su sasvim dovoljne. Čini mi se da su popularne odlična stvar, ali da otežavaju najnovijim da se probiju. Tu mislim na nove autore uglavnom kojima je sada teže, jer će masa prvo da pogleda odabrane, pa popularne, pa autore koje prati i ako ih prati malo više, neće ni gledati najnovije.
Zanima me mišljenje ostalih o tome.
Pored razlike pluseva i minusa za ulazak u popularne mislim da je bitno i vrijeme za koje je postignut taj skor, što je dobro, jer ranije u definicijama dana bio je važan samo skor. Koliko vidim u bilo koje vrijeme vide se najpopularnije za posljednja 24 sata, a i dalje su definicije dana tu u arhivi (00.00- 23:59) Ranije, neko ko je postavio tik prije ponoći, imao je peh da završi ne na zavidnom mjestu za taj dan, a sad se poništava uticaj vremena kad se postuje defka, poster, što je dobro. Takođe, ovo je dobro i za novajlije koji ako napišu dobru defku mogu lako da uđu u najpopularnije, skupe zavidan broj ocjena, što ranije nije bio slučaj, a to će uticati i na njihovu dalju motivaciju za pisanje. Najnovije defke su daleko bolje ocijenjene. Istina je da odabrane nisu u prvom planu, ali može da se doda neki dodatni meni kao ranije što je bila naslovna za odabrane postere i definicije, mada ne mora, jer svako ionako ide da gleda šta je odabrano.
Što se tiče prijedloga za ukidanje pratnje, ne sviđa mi se, jer svako voli pročitati nekad kad nema vremena defke autora čiji stil pisanja voli, teme koje obrađuje... a ne da lista gomilu najnovijih definicija. Ne vidim zašto bi to smetalo, osim onima koji imaju veliki broj pratilaca.

Свиђа ми се ова нова подела по табовима. Није као да је битно шта предлажемо, ал ево шта бих ја изменио.
- Избацио бих пратиоце, избацио бих популарне. Исти број људи чита дефиниције, неће бити више читалаца ни због једне опције ни због друге, зато је лоша ова дисперзија пажње, само ће неке дефиниције стати на 10 оцена а неке имати 70-80.
Дакле само једноставно, насловна и најновије.- Убацио бих подтаб коментари за постере, да можемо лепо да се зајебавамо са нубовима и прженицама. Каизене, то теби тако мало значи а нама тако много. И за Реакције исто и ту има ложана.

Ja sam svejedno pratio kurda i dok nije postojalo praćenje. Ima mnogo za čitanje, a vrlo malo oduševljenja. Praćenje neće pomoći. Trebalo bi čitati sve definicije, kao što se nekada radilo. To je nekada davno bilo rešeno tako što je svaki autor mogao da definiše tri definicije dnevno. To beše, neki zlatkov zakon... tako nekako. Ja bih više voleo da čitam sve definicije od reda, lupam minuse na loše, pa neka ih briše autor ili neka ih brišu moderatori.
Bolje je da ima svako od jedne do tri definicije dnevno.
Da moderatori vide nove definicije prvih 10 minuta.
Stariji autori prvih 30 minuta.
Booranija posle sat vremena.
Nekada je postojala statistika i grafikoni, koliko se definiše dnevno, koliko se glasa dnevno i slično. Koliko defincija u današnje vreme osvane dnevno?
Raspisah se, nece hteti niko citati.
Ово што рече Енеми за коментаре на постерима добра ствар.
Што се теме тиче, не бих волео, из једног простог разлога: Више немам времена као када сам тек дошао на сајт, и немам времена да скролујем кроз све дефиниције из задњих 24 часа, већ чешће прегледам пар страница. Што се мене тиче, није ми фрка прати ли ме ко ил јок, ионако не значи пуно код оцењивања дефиниција мојих, ал волим да једним кликом ту имам ауторе које сам оценио као квалитетне. Да нема тога, опет бих вероватно укуцавао њихова имена и тражио да видим њихове новије дефиниције, ал би ми то било много компликованије.
- В
Normalno da se ukine, pa mene ionako niko ne prati.
- ВЕво ја те пратим, Атифе.
NI SLUCAJNO PRATNJU DA UKIDATE, STECULI!
- A
Praćenje nije neophodna, ali je pre svega **zgodna** opcija. Može se i bez nje, a opet, valja je i ostaviti zbog onih koji je koriste.
Mislim da njeno ukidanje ne bi donelo neki opipljivi boljitak, jer odavno broj pratilaca ne donosi i bolju čitanost pojedinačne definicije. Pet ocena uvrglave (mislim na one sa 100+ pratilaca).

ЈА сам провалио да Каизен и не постоји, да је оно што се овде приказује под надимком "Каизен", уствари напредна компјутерска скрипта која почива на вештачкој интелигенцији и једној ствари која има везе са веверицама, а заборавио сам како се зове.
Прави власник Вукајлије је много већа мистерија... И *ту је*... **Међу нама!**

Predlog: OBJEDINITI SVE TABOVE DEFINICIJA U RANDOM, PA KOJA TI SE PADNE ČITAJ.
http://img808.imageshack.us/img808/2568/randomfj.jpg
Da malo budem i ozbiljan. Mislim da je korisna stvar pratnja, i da nije - ne čini neku štetu pa da se ukida.
Pratim 50 ljudi (nemere se više postići jebiga od toga) koji u datom momentu zadovoljavaju 3 stvari: 1. da mi se pisanje sviđa, 2. da su aktivni i 3. da ne spemuju mnogo izlivima kreativnosti (čitaj: istovarom đubreta). Sadržaj liste je dinamički, stalno je modifikujem. Iščitam njih prvo, pa posle idem na nove definicije.
Da sumiram: lista autora koje pratim mi je važna kad nemam mnogo vremena, što je maltene uvek, da mogu pročitati definicije kojim je veća šansa da valjaju (doduše i tu nije zlato 100% ali i za to imam jatagan i šestoperac: sinju minuščinu i britak komentar ohohoho).

Džoni, koliko sam ispratio Kaizena na temi koju je čično otvorio, shvatio sam da su ovi podmenii uvedeni baš zato da bi se posebno omogućilo prećenje ljudi na definicijama, posebno praćenje posterdžija, a posebno reaktora...
Tako da mislim da ti nemaš ništa od ovoga...EDIT: Ovo "čično" je bilo slučajno... Kao što pretpostavljate htedoh reći "lično"...
- (
prati me mali broj ljudi, oko trinaestak, tako da mi to nije bitno puno :)
- АК
U pravu je Džoni, to je izgubilo svrhu. Ajde iskreno, koliko vas zaista čita ljude koje prati? Skidam kapu onima koji to stvarno rade, tipa otvarač ove teme. Evo prvi ja retko čitam, to mi više služi da utefterim neke ljude čije mi se pisanje svidelo i koje planiram iščitati u skorije vreme. Šteta što neki stoje i po godinu dana tu a još ništa nisam uradio. Sve kao saću i jebiga.
Što se tiče predloga, svejedno mi je.
- (
niko ne čita one koje prati, to je zaključak, zato ja nikad i ne pratim nikog, a nisam od onih kopača to tuđim govnima da pratim nekog kog ne volim