Mentalno zdravlje : Sta raditi kad vas izjeda gotovo cudovisni bes?
  • paracinacusvedske

Pa, u poslednje vreme sam iskusio previse besa, i stresa prouzrokovanog ovim besom. Voleo bih da saznam kako se vi resavate besa i "negativne energije".

• zp

Ja sam impulsivna i kolerik sam. Kako se naljutim tako brzo i ode, nikad me to ne drzi. Ako je nesto stvarno... vredno ljutnje, da tako kazem, onda se to brzo iz besa pretoci u.. tugu. A toga se otarasim uz setnju kraj okeana ili razgovor sa prijateljima. Skroz se ogolim, ispatetisem maksimalno i onda, sta cu, nadjem razlog da se smejem. Skupim parcice i proglasim novi dan.

• mylyca

Зависи који си тип.
    Разговор, медитација, улепшавање, трчање, ударање у врећу, спорт уопште, уметност.
    Зависи шта ти одговара. И да се клониш негативних и на било који начин болесних људи.

• L@ki

Ударање у људе је много боље од ударања у врећу.

• mylyca

Ма Лаки, ти УДАРАШ.

• Natnat

Prvo pokušaj da saznaš uzrok tog čudovišnog besa, pa možda shvatiš da može i bez samodstrukcije u vidu stresa :)))

• Hugocavez

У духу скорашњих дешавања, изађи на улицу и полупај пар ствари;)

• Шоми 

пеглање џака, тренинг тј. било какво бежање у тај неки здрав разум. :)
    и музика наравно!

• NocnaPtica

"Gutanje" bijesa i frusta je opasno, poznato je da je stres tihi ubica i obicno te u nekim tamo poznijim godinama drmne kao bumerang u obliku povisenog krvnog pritiska, srcanog ili mozdanog udara ili autoimunih bolesti.
    Znam da je lakse reci, nego uciniti, narocito u tom nekom usijanom trenutku, ali probaj taj svoj bijes, kad te spopadne, da pozitivno kanalises, do tebe je da izaberes nacin, koji ti najvise odgovara. Neko gore spomenu udaranje u vrecu, super metod. Fizicka aktivnost oslobadja endorfin, tzv. "hormon srece", usput nesto cinis i za svoje tijelo i eto duple koristi.

• Др Јанковић

Музика увек,а вожња бајса (ово подвлачим) само кад је лепо време,у кола се не усуђујем да уђем кад сам бесан (посебно кад знам да сам једном замало изазвао саобраћајку,јер сам пролетео кроз раскрсницу),чак ни да знам да морам негде ићи колима.

• Фејзбукманијак

Пусти гласно мјузу, испизди на себе, свађај се са папиром. Прошетај... Одиграј кантер! Искачи се ! Отрчи који круг, запали пљугу, спржи џокс! Туширај се хладном водом... Урлај, у сав глас урлај!!!! И наравно појеби нешто!!!

• illusionist

Neki naporan sport, pa muzika, seks i alkohol.

• paracinacusvedske

konstruktivno nema sta. Jos samo da nadjem neku cavu za seks i na konju sam!!! A sport. UVEK SE TEBI VRACAM LJUBAVI STARA!!! Pocinjem ponovo sa ninjutsuom.
    @ gamby, zemo, zemo, daj samo i Frantic i Some Kind of Monster, pa da zavrsmo sa tim.

• leksi

а шта мислите о пребијању људи? мене један дечко јако нервира, иначе нисам агресивна али сад имам јаку жељу да га премлатим, и то са можда још неком ортакињом, па да испадне пи*ка. јако ме збуњује ово моје стање, буквално маштам о том пребијању, оно, можда није лоше да то и одрадим... глупо звучим, екстрамно глупо, ваљда ће ме прође мајку му...

• Фејзбукманијак

мене један дечко јако нервира

Pa pazi, kresni se sa njim, obicno medju takvim ljudima je i najbolji sex, pa ako te i posle toga nervira onda ga udri!

• saki.madafaki

Певушиш, јебаваш... или и једно и друго истовремено.

• NocnaPtica

@leksi
    Zar ne mislis da je malo okrutno 2 na 1?! ;)
    Mislim da te mastarije ne treba da te zabrinjavaju, svima se to dogadja. Zabrinjavajuce je kad dnevno pozelis bar 15 ljudi da istuces, ukljucujuci i prodavacicu na kiosku, sto te mrko pogledala. E, to bi vec bio problem :)

Druga stvar, kako bi se osjecala i da, recimo, uspijes da ga premlatis? Mozda bi napravila vecu stetu sebi, nego njemu, i pri tome ne mislim na fizicku stetu. Gorke su takve zadovoljstine.

A, FejzbukmANIJAK nije daleko od istine, izmedju ljudi u cijem odnosu vlada velika netrpeljivost, stvarno zna da se izrodi velika i strasna ljubav :)

• Сантјаго Коровјов

Ideš tri puta dnevno u teretanu, guraš kontejnere do Save i nazad.... I jebeš k'o lud, ako imaš šta, ako nemaš jebiga, samo guraš kontejnere....

To ti je recept otprilike

• Granon

Šetnja. Minimum 10km/h. Najamanje 5km.
    Ode i bes i oko 400cal (a može i više).

• Jericho

Ja licno, kad sam bas-bas-bas besan, razbijam namestaj. Nije da se izlecim od besa, ali me prodje bar malo. Cudo je kako coveka u afektu udarac nista ne boli, i samo se plasim da me nekad neko ne iznervira toliko da ga udarim u afektu. Mada me generalno stvari nerviraju vise nego ljudi, jer ljudi vas losim stvarima vec tesko mogu iznenaditi.

Inace sport jeste najbolji lek, ja preporucujem plivanje, ono deluje skoro trenutno. Naravno, najpre manijakalno, dok ne prodje bes, a kasnije kuliranje, takoreci meditacija.

• leksi

Pa pazi, kresni se sa njim, obicno medju takvim ljudima je i najbolji sex, pa ako te i posle toga nervira onda ga udri!

мислим да је већ дошло до овог "удри" :)) разумеш, много више и боље јебе у мозак него овако :)

Zar ne mislis da je malo okrutno 2 na 1?! ;)

хаха :) ма ја бих то 1 на 1 него пре ће моја рука да прсне него његово било шта :)

Druga stvar, kako bi se osjecala i da, recimo, uspijes da ga premlatis? Mozda bi napravila vecu stetu sebi, nego njemu, i pri tome ne mislim na fizicku stetu. Gorke su takve zadovoljstine.

ово ме мало и боцка, али он је тежак лицемер и јако је заслужио батине. Можда би ипак била сатисфакција без кајања. А план ми се од јуче променио, не бих лично да га пребијем него можда да му сместим нешто, јер овако је велики ризик неуспех, а још плус можда после страхујем од контранапада :)

• Jericho

Ma namestaljka je iz raja izasla. Samo sto te to nece osloboditi tvog besa, nista bez svojerucnog potpisa na njegovoj faci. Jbg, ipak cete morati vas dve da se organizujete.

• En_Dotter

Нисам чито шта веле остали ал' ћу ти рекнем шта је мене одржавало нормалним дуго времена.

4 пута недељно тренинзи да не могу да устанем сутра. Не говорим о шаху или чаши већ о тешкој физикалији. 2 сата тренинг где цедим добок колико сам знојав. А да не помињем да мени тренинг није тренинг ако ми пулс није у просеку 140.

После тога мож' да ми јебеш матер, а ја ћу се смејем и да кажем ако ако, само ти навали.

• leksi

ух ух ух.. ту си у праву.. значи рецимо да наместим, а ја фантомку на вуглу, па да шутнем бар једном..? :)

• rnrt-rain

А да не помињем да мени тренинг није тренинг ако ми пулс није у просеку 140.

После тога мож' да ми јебеш матер, а ја ћу се смејем и да кажем ако ако, само ти навали.

I onda dodjem kuci odslusam malo muzike uspavam se ponovo sam rodjen, fuck yeah!

• Jericho

ух ух ух.. ту си у праву.. значи рецимо да наместим, а ја фантомку на вуглу, па да шутнем бар једном..? :)

Pa nisam bas strucan, ja sam dovoljno agilan da mogu svakog da izazovem 1 na 1 :)

Ali svakako sutiraj vise od jednog puta, i pazi da se ne povredis, gadjaj u meke delove tela - tebi prija, a onom drugom svakako ne ;)

• paracinacusvedske

Ja bih ti preporucio da poslusas kolege i ponovo probas sa kresanjem. Bice bolje, bice bolji, nama muskarcima treba vremena. A i ja kazem da je zena k'o gitara, kad predjes sa Gibsona na Ibaneza, treba ti malo vremena da se naviknes...

• VanGoga

Treniraj tai-chi-chuan.
    Meni je definitivno pomoglo,bila sam večito k'o zapeta puška.Sad to retko doživim,jednostavno,mozak funkcioniše na drugačiji način i ne da ti da te ponese bes i sluđenost izazvana istim.
    :)

• Џими

Најчешће ми треба неко објекат за искаљивање беса. А бес искаљујем тако што вичем на некога. Тако да, уопште нисам пријатан кад попиздим.

А кад попиздим од неког на Вукајлији, онда ови које после тога банујем добију бонус од три до седамдесет дана бана. :))

• Zmia

Ја плачем и дижем руке од живота. Понекад и изнабадам неког.

• Energija

Ja rovem k'o mecka. Obicno jednom godisnje. To za to.

• marcipan

I na kraju zaspim...

• zo0m

znaci plazma, znaci mleko, znaci banane.. lepo u klub, pa se iskacem ko covek i izigram i izvristim i posle upala misica, al mirna bachka!

predlazem dance akciju, smiri zivce uvek!

• VanGoga

Jeste zoOm,svaka ti čast za taj recept!
    Alal vera!

• LesTaT

Znači plazma, znači mleko, znači banane.. lepo u klub, pa se iskačem ko čovek na nečiju facu i izvrištim i mirna bačka!

• Skočimiš

Izađeš na balkon, zaurlaš dok se ne usereš, onda zapališ cigaru.
    Ne lomiš ništa. A i komšije te izbjegavaju kasnije. Što je u mom slučaju vrlo odlično.

• l

sta god da uradim, ispadne neko sranje....

• l

msm, koji god metod za smirivanje (od gore navedenih) primenim, na kraju ipak bude belaja i povredim nekog... psihički ili fizički. a već više od deceniju pokušavam da izvežbam strpljenje. od sopstvene naravi nikad ne moš' pobeći. vratiće se s osvetom! kad-tad...

• Krešimir

Ja opalim neku ribu u kombiju. Posle je izbacim napolje i istežem se do ujutru.

• Moćni Ming

Istresi ga na bilo koji način... Opsuj, jebi sve po spisku... samo ne trpi. Time rizikuješ čir na želudcu.

• .,.

Минџо, бр'те минли, ти то патиш на моје здравље? Рекох ти да сам већ фасов'о рчи на желуцу, идемо даље с болестима :))

• Skočimiš

Ima kod mene na Ozrenu jedan izvor, odličan protiv tih čireva....Trebali bi doći malo čisto da se okrijepite....

• .,.

курчић, не мучи нас само то, али шта да смарамо кад ти знаш целу причу, ти си мој човек од памтивека!

• K3nt3tsu

Istresem se na nekoj od sprava za vezbanje u kuci,pusim travke da se smirim ili se ulogujem na wow i trolujem global chat dok ne vidim da je neko popizdeo vise od mene xD

• P

Zna li iko kako smiriti čudovišno besnu osobu?

Ja sam, inače, sangvinik, i nikad se ne iznerviram jer mi je došlo, nego isključivo jer mi je neko drugi stao na žulj. Uvek.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.