Što se više briješ, više ti brada raste: MIT ILI ISTINA?
  • Јова

Zvanično to je mit. Brijanje nema veza sa rastom brade, samo one dlake koje izbijaju odmah nakon brijanja djeluju jače, zato što se radi o dijelovima dlake pri samom korijenu, koje su deblje. Zato ljudi misle da brijanje podstiče rast dlake.

Međutim, iz svog ličnog iskustva, imam osjećaj da ovo i nije baš čisti mit. Naime, kad se češće brijem, ne samo da su mi dlake jače, već i gušće. Takođe, par puta sam se slučajno obrijao na malo nezgodnom jestu - prema jagodicama, tu prethodno nisam imao skoro nikakvih dlaka, međutim, nakon brijanja, tu su počele izbijati skoro jednako jake dlake kao i naostalim djelovima lica.

Eto, sad ja vas pitam, šta mislite, da li je ovo samo mit, ili ipak "ima nečega u tome"?

Takođe, ako je istina, bilo bi zanimljivo pokušati objasniti taj mehanizam kojim brijanje podstiče rast brade.

• СМарко

Nahhhh ja mislim da samo postaje čvršća dlaka :)

• Obozavalac_fanova

Pa ono kao,ortak mog ortaka je obrijao jednom stomak (o.O) i morao je svakih nedelju da brije jer nam je rekao da mu mnogo brže rastu dlake,on je kao neki metroblablatruć.

• Jericho

Mozda su Mythbusters proveravali? Ako i nisu, treba im pisati, neka briju guzice u naucne svhre!

• Џими

То је мит. Да је истина, рибама би од бријања ноге постале длакаве као моје.

• бури

Истина, бар код мене! Или сам ја можда уникат???

• p

ja što više sečem nokte meni brada više raste. ali što manje sečem bradu nokti mi više rastu, a što manje nokte bradu rasta mi više manje

• Obozavalac_fanova

Probaj da isečeš prst,možda ti poraste kurac...

• p

Probaj da isečeš prst,možda ti poraste kurac...

nema potrebe, meni raste kurac kad delim minuse na internetu

• Ledeni

mozda vazi samo za prvo brijanje nekog predjela koji inace nije prebujno dlakav..

• mylyca

Није мит. Бријем пазух 7 година. Ове године сам почела да га депилирам електричним депилатором и након само 3 месеца, длаке су ми знатно ослабиле, нису ме болеле ко раније кад их с времена на време обријем, избијале су тек после 3 дана, посветлеле су и истањиле се.

Престала сам с депилирањем јер сам изиритирала жлезде и већ после 3 недеље бријања, све се вратило на старо. У првих недељу дана бријања корен уопште није био видљив, није ме пецкало кад ставим дезодоранс и није ме болело док се бријем. И, онда је временом почело, прво пецкање, па су избијале за мање од 24 часа, сад већ морам да стављам пудер у праху због иритације.

То је мит. Да је истина, рибама би од бријања ноге постале длакаве као моје.

Појма немаш :)

• Џими

Мит је, Мулуце. То што су ти длаке нарасле је знак да је кожа почела да ти се враћа у нормалу након употребе тог електричног - чега већ. Није то због бријања. :)

Пробај тако да се спржиш тиме поново, па у једном моменту стани и немој да се бријеш, већ пусти растиње. Видећеш да ћеш После 3 недеље бити као Јети, иако нема жилета. :P

• Cara™

U startu da, ali posle višegodišnjeg brijanja lica rast brade kao i prečnik samih čekinja dostiže konstantnu vrednost, pa sve verovatno do perioda ćosavluka u kasnijim 50im kada ovi parametri opadaju, mada sve varira u zavisnosti od jedinke.

• Џими

А тај старт се односи на пубертет и адолесценцију, тако да се све своди на хормоне, а не на утицај жилета. :)

• Cara™

A i jasan dokaz da je ovo istina su mladi primerci mužjaka čoveka u ranim 20im, prepoznatljivi po tkzv lubeničarskim brkovima, koji usled edukacije od strane bake ostavljaju svoje maljice što duže u životu kako bi se u prestalom delu veka što manje brijali, praktično žrtvuju estetiku zarad ekonomičnosti i više vremena za ostale aktivnosti kao što su igranje igrica ili debilisanje po komšiluku. Sve ovo govori u prilog tome kako je istinit mit :)

Ja mislim da bi prvobitni brci mnogo duže bili u formi lubeničarskih da se ne briju neko vreme, pa bi umesto nakon godinu isti očvrsnuli tek za 10, ipak žilet utiče da se ranije dobije status tata brade.

• mylyca

Ја причам о корену длаке, не о кожи. Временом се смањио и истањио.

Пробај тако да се спржиш тиме поново, па у једном моменту стани и немој да се бријеш, већ пусти растиње. Видећеш да ћеш После 3 недеље бити као Јети, иако нема жилета. :P

Једном их нисам депилирала недељу и по дана и видно није било исто као кад их не бих обријала исто толико. Кад се не бих обријала толико, не бих могла да спустим руке поред тела. Већ после 3-4 дана је неподношљиво. И урастање длака говори о њиховој јачини.

А што се тиче бријања ногу, ниси ни свестан какве све трикове жене користе :) Кад би видео жену обраслу длакама, која се дуги низ година брије, мислим да би завршио у геј паради, онако, поносно.

• Крушевљанин

Istina je ,zahvaljujuci tome ja sada imam bradu ostru kao smirgla i gustu kao Amazonska prasuma :)

• Kurd

...Ja eto brijem glavu zadnjih 15 godina i nisam primetio da imam gušću kosu...naprotiv! :-))

• NMF

Кад је Мулуца већ поменула, занима ме нешто. Да ли су депилатор и епилатор исто или су то две различите ствари?

А што се тиче браде, ту ми треба помоћ. Наиме, на десној страни лица ми длаке много брже расту. Већ после 2-3 дана је евидентна разлика у величини длака. Неки кажу да је то зато што ми је та страна стиснута уз јастук током спавања. Ја ипак мислим да је зато што се бријем десном руком, па ми је незгодно да бријем леву страну која остане офрље обрађена. Ако узмем ову варијанту као тачну, онда је и ваша теорија истинита. Шта ви можете да кажете о мом проблему? Да ли је неко имао слично искуство?

• lunja

Slažem se sa Mylycom, iz ženskog ugla. Pogotovo vezano za noge, a i za prepone. I da ti kažem, nije ti bilo pametno to depiliranje pazuha, mogla si ozbiljno sranjce da napraviš od toga.
    Al opet, zašto je tati ista brada već godinama? E to me već buni.

• Аксен

kakvi postovi... hahhaha

• mylyca

Електрични депилатор или епилатор, миндеђ је.
    Луњо, почећу поново с депилацијом, ал' уз консултацију са дерматологом :)
    НМФ, нема много везе с тим што си набројао, такав ти је склоп једноставно. Мене нпр. свака врста депилације више боли с леве стране тела.

• M

Mit. Ne, istina! Ili je mit?

• Podgrejo

e ja mislim da je obrnuto, sto se redje brijes to ti je brada jaca, imam neku teoriju zasto tako mislim al je krajnje kretenska...

• mylyca

Подели с нама тај кретенизам, видиш да се гомила њих не устручава.

• Вокаси

Што би се бријали? То нам природа дала.... ајд сада да сечемо мали прст на стопалу зато што ничему не служи?

• StefanBičBožiji

Haha, koja skurnja od teme. I, da li brada postaje gušća ako se često briješ?

• Champy

U mom slučaju, ovo je istina.

• L@ki

Истина.

• Cenotaph

Laž.Pomirio sam se činjenicom da nikad neću imat bradu.

• StefanBičBožiji

Sta te briga, uvek mozes da nalepis laznu... :)

• Радјард Куплунг

Не знам да л јача, али се доиста појављује тамо где је није било.

• SmaReme

Pojavljuje se iz istog razloga iz kog u osmom OŠ izgledaš kao da je pauk rapsleo mrežu po tebi iako se nisi brijao i iako nisi Jeti.

Nemoj da mi prodaješ priču da Hobiti briju stopala. A-a.

• Ajvarnaleba

Није истина. Редовно бријем ово мало назови браде што имам јер ме нервира и ружно је, али не расте више. Ако си ћосав-ћосав си и то је то, можеш десет пута дневно да се стружеш.

• murbi

Voleo bih da oni koji kazu da nije istina odbrane svoju teoriju brijanjem jagodica, pa kad pocnu dilindare tu da im izlaze, da vimo!

• Ajvarnaleba

Ајд вечерас ћу да пређем жилетом преко главића па ако крену за који дан да ми расту длаке да се јављам овде.

• TucanKamen

Istina je i te kako, em raste jebeno brže em su jače i tamnije em ih ima i tamo gde ih nije bilo ako si ti ipak prelazio žiletom preko tog dela. A da ne pričam o onim svetlim jedva vidljivim što su sad crne ko ugalj samo što sam ih brijao :D

• L@ki

Ма шта није истина који курац, ја тестиро, пре се бријао редовно и имао онако, солидну браду, ал сам тео јачу, и на свака два дана бријао свега месец дана. Довољно да знатно ојача.

• ninka_92

Pojavljuje se kurac moj, ja se evo brijem neke 2 godine da kažem ozbiljno (ono klinački do 2. srednje ne računam) i evo me k'o mudžahedin. Vrat i obrazi kad se ne brijem par dana budu k'o u četnika, a brkovi se samo malo naziru. Džaba ja brijem i preko njih, neće da rastu pa to ti je. Posle 10 dana bez brijanja, oni budu na nivou brade posle 3 dana. Jedino da ih neravnomjerno brijem, da izjednačim. :D

• Blake Griffin

Čekam Mitbasterse d'odrade pos'o. Čvrsto uveren da je istina.

• StefanBičBožiji

Hahaha, Ajvar cosa... Meni fali samo na obrazima, dete joj jebem. Polako pocinje da se siri, ali nikako da se spoje zulufi i brkovi, ne brijem se nego je samo trimerom skratim. (za muda imam poseban trimer hehehe)

• Ajvarnaleba

Ма за муда узмеш ону машиницу са жилетом што деда користи кад сређује прасе па ако су и после тога оба на месту, знаш да имаш лаку руку.

• Zhajk

Auuuuu bem ti bradu ... Mogu svaki drugi dan da se brijem

• Марко 

Није тачно. Бар у мом случају.

• Maggot

Zavisi, to je drugacije od osobe do osobe, kad sam prije bio druga osoba bilo je tacno a sad kad sam skroz druga osoba i ono drugo je tacno, mada treba uzeti u obzir da sam trenutno vise soba nego osoba.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.