- l
Gledam šta se dešava sa Severnom Korejom, i pitam se da li smo svedoci početka novog svetskog rata? Da li gledamo scenario koji su gledali naši babe i dede '39.? Da li sve ovako počinje? I šta možemo dalje da očekujemo?
Da li je moguć sledeći razvoj događaja:
- Kim raketira američke baze u Južnoj Koreji
- Ameri bombarduju Severnu Koreju
- Kinezi krenu sa pretnjama
- Ameri "slučajno" bace par bombi na kinesku teritoriju uz granicu sa Severnom Korejom
- Kinezi bombarduju američke položaje u Južnoj Koreji
- Ameri bombarduju Kinu
- Kina bombarduje Ameriku
- svi se ubace u frku i nastane sveopšte sranjeIli predviđate drugačiji scenario?
- l
BEZ SPEMA

Слушо сам пар минута Лазанског пре неки дан на некој локалној телевизији о евентуалном сукобу између Ћинеза и САД... Он каже да САД имају највећи спољњи дуг управо према Кини и да Кинези држе те неке америчке ''артије од вредности'' или шта су већ, и уколико би Кина одлучила да повуче ту лову, амерички економски систем би се распао за пар дана и не би био у могућности да поднесе трошкове тако великог рата какав би био овај што се спрема, како кажете. Нисам економиста, ал верујем да има доста истине у томе што прича чоек.
- Kim raketira američke baze u Južnoj Koreji
- Ameri bombarduju Severnu Koreju
- Kinezi krenu sa pretnjama
- Ameri "slučajno" bace par bombi na kinesku teritoriju uz granicu sa Severnom Korejom
- Kinezi bombarduju američke položaje u Južnoj Koreji
- Ameri bombarduju Kinu
- Kina bombarduje Ameriku
- svi se ubace u frku i nastane sveopšte sranjeКакав ово ритам има, помало ми се укрутио....
- TB
Већ је био један Корејски рат и није био ни близу ПСР, а поготово не ДСР....
- l
da, i to kad je obama išao u kinu da traži kintu, bio je u fazonu "ili ćete da nam date pare ili ćemo krenuti da vam kenjamo o ljudskim pravima" i ovi im dali kintu u fazonu da ih skinu s kurca... ali možda bi ameri baš zato krenuli na kinu, u nadi da ih totalno razjebu da ne bi morali da im duguju... kontam da je to totalno retardirano, ali ameri su to, kad su oni pa bili pametni....
edit: ovo je bilo u odgovor slepom retardu
- l
jeste diper, ali ja sam nekako isparanoisana.... i kad je prošle godine bilo ono "arapsko proleće" i tada sam se pitala da li je to početak nečeg opasnijeg....
- TB
Ал' није било Лемајо :-).... Неће ни ово.... Медији то пумпају јер се такве вести највише и најбоље продају.... Кореја, Вијетнам, Ирак два пута, Авганистан, Сев. Африка.... Све је било на, такорећи, локалном нивоу....

ја колико сам упућен у тематику,ракета ће бити лансирана на рођендан ствараоца државе С.Кореје. Е сад, у ком правцу,јебем ли га. Можда и грешим,али ми се некако чини да се Ким не зајебава.Искрено,волео бих да се заговна,јер по први пут ми нисмо у средини,а постоји реална шанса да неко сравни амере,што бих стварно волео. Да л' арапи, жути, или хорде назови Индијанацаиз резервата,уопште ми није битно.
Онда ми лепо уђемо на Косово,побијемо говна и готова ствар,па у Хаг да ослободимо Војводу и кренемо у враћање свете Србске земље, уз помоћ наше браће Руса. И аупичкуматерину.

занимљива ми је само ова економска прича....кинески капитализам је као и сваки други, зависи од тржишта....највеће тржиште Кине је Америка, на њему је кинеска роба дуго година била привилегована, тј. мање царине пичке мамине, огроман број америчких фирми је огроман капитал уложило у Кину...Кина сигурно јесте велики део тих средстава вратила кроз своје финансирање америчке привреде, али је још далеко од Америке. Кина то зна, и Кина зна да њен даљи напредак зависи од Америке, и Кини неће пасти на памет да води рат против Кореје, што су јасно говорили ових дана.
тако да мислим ништа неће бити од светског рата, јер ако Кореја лансира нуклеарке, мислим да ће све нуклеарне силе света реаговати...Амери, Руси и Кинези имају нуклеарке већ преко 50 година па их нису користили...ови су луди, не могу се контролисати, немају свест и немају шта да изгубе...Кина их се једнако боји као и Амери...
- l
viš sad i to se postavlja pitanje - šta severna koreja dobija pravljenjem sranja?

PO ČETRESDESETI PUT U ZADNJIH MJESEC DANA NAPIŠEM DUŽI POST NA FORUMU I BAŠ TAD PUKNE JEBENI VAERLES! MURŠ KOMŠIJO!
Ukratko:
Ako ovi gore budu nekoga gađali to će biti ovi dole, a ne vjerujem da će i ovi proamerikanci pretjerano pametovati jer je Kina iza njih (sjeveraca) tj. podržava ih (ne baš toliko zvanično, ali ipak...)
A ovi sjeverci od kada potpisaše prvi put mir sa južnjacima već jedno trijesedmi put ga ukidaju, a šurnesti put ukidaju "crveni" telefon ja Jusom, tako da... Ovo je vjerovatno onaj fazon tipa priča "Dječak koji je vikao vuk" il kak se već zove.
Добиће вероватно неке преговоре, ким џонг ун или ил како се већ зове ће да каже: "е добро, раја, можемо да повучемо ракетне системе али ако ћете да нам укинете санкције и дате и нама мекдоналдс да и ми једемо мекврап, видели смо да рекламира она добра пичка из "монтевидео бог те видео". и један тродневни излет у дизниленд да добијемо, онако колективно, и онда ништа, правићемо киу и даеву заједно са јужњацима који су окренути истоку" (пошто је њима "запад" у ствари исток, је л' те).

Najjači su ljudi koji misle da Severna Koreja ima rakete koje mogu da dohvate Ameriku. U najboljem slučaju imaju neke rakete srednjeg dometa i mogu da gađaju američke baze na Okinavi, ili Havaje. Mada kontam da ni oni nisu ludi, nego provociraju da dobiju neke povlastice. Tako rade stalno, pa im Ameri daju pare da razmontiraju neku bazu, ili srede neka sela i tako to. Jebote, pa ni Iran nije imao rakete u rangu Rusije i Amerike sve do pre par godina, a i sad je pitanje kakve su.

Ako već moram da biram između komunističkih govana i arapskih balija islamskih obrezanih i Amerike - biram Amere. I balija i komunjara mi je preko kurca jer su mi u startu život unazadili 30 godina u odnosu na mog vršnjaka u Evropi. A i sutra ako bude sranja opet će taj isti balija Emir i Mustafa doći na moj prag i istjerati me iz mog sela i srušiti mi kuću k'o što su mi u Smolućoj uradili.

Da bi se dogodilo neko sranje svjetskih razmjera, mora da bude jebena ekonomska kriza, ovo što se desilo prije nekoliko godina je pičkin dim. Kriza ko one 1929. Onda se iz te krize dignu švabe i počnju da se lože da im se povrate svenjemačke zemlje. Iran more napravit neku pizdariju sa Izraelom imaju rakete koje ih mogu gađati. Tamo može biti neko sranje. Najbolji scenerij bi bio da nema 2 strane. Nek svako tuce po svakom, mene boli kurac ja odoh u Švicu tamo se neće ratovati.

С. Кореја се курчи јер се граниче и са Рујама и Кинезима, и ма шта да се десило они неће дозволити Амере буквално на граници.
Колики је домет ракета је и даље непознаница. Све су то само процене. Ипак су лансирали сателит. И имали две потврђене нуклеарне пробе. Мени је веће питање како земља која нема леба да једе има могућност за сателит уопште? И то искључиво сопственим силама. Неко је ту мутав.... Оно у шта сам убеђен, уколико полети ракета, може да падне само на територију Јужне Кореје. Гарант нема ни десети део заштите коју имају ИКБР САД-а или не дај Боже Руја, обарају је гарант много пре дестинације. Ту страха неког великог нема, неће доћи до експлозије, али опет није пријатно да радиоактивни материјал чучи на дну мора, еколошки гледано. Па читава ова паника Амера са штитом је због нове генерације Руских реката - видели су перформансе нпр Дњепра у мирдонопским сврхама током сарађивања путем НАСА. На велику жалост Јужнокорејанаца, они имају јадне шансе да је зауставе - треба свега пар минута да ракета долети.
Много је већи проблем тип нуклераке који ће се активирати. Рекли су да је детонација била око 15 килотона, заправо од 7 до 40 у зависности од извора (Швабе процениле 40 а ко је синоним за прецизност) а то би била уранијмска бомба. Но она је јако прљава, тј има велико радијационо захађење, а нико није успео да детектује радијацију после. Да је термонуклеарна бомба у питању, радијација би била занемарљива и веома тешка за детектовање, поготово што је у питању подземна експлозија. Али са друге стране, термонуклеарне бомбе се мере мегатонама а не килотонама.
Све у свему, од двосатног рата ни говора. Биће срања, али само локалног, док се Север не почисти (мада верујем да то може дуже потрајати - ипак то није пустиња као Либија или Ирак да нема места за сакривања, нити ниског нивоа организације војске Авганистана), али онда настаје дебело срање - Амери на границама Кине и Русије. Ту је проблем који лако може ескалирати. Нема тамте за мамте као кад су Амери курвински довукли нуклеарке у Турску а Рује откриле па одговориле ракетама на Куби. Па су после и једни и други повукли и вук сит о овце на броју...