Psihološki profili tipičnih studenata raznih fakulteta
  • Јова

Baš me zanima kako doživljavate tipične studente sa raznih fakulteta. Koliko ima istine u stereotipima? Koliko se sama realnost razlikuje od preovlađujućih stereotipa?

Kakav tip ljudi najčešće upisuje određene fakultete?

Pričajte po vlastitom iskustvu ili iskustvu nekoga koga dobro poznajete, izbjegavajte pričanje napamet, takođe, izbjegavajte političku korektnost, nismo djeca da se vrijeđamo zbog ovakvih stvari, a i naravno uvijek za sve postoje izuzeci.

• Шоми 

саће текма, чек да се заврши па одговарамо

• celt

elektronci su ili gikovi, ili gikovi koji se trude da budu kul a nisu, ili dziberi. kako god, socijalno slabije sposobni, osim dzibera, koji su obicno i debeli, a i nisu neki elektronci nego teraju neke politike.

izvor: dugogodisnje iskustvo sa istima.

• crnigrujan

Mašinac - dolazi u dve varijante, junski mašinac i septembarski mašinac, u zavisnosti od toga u kojem krugu prijemnog je upisao. Junski obično ima tradiciju tehničkih škola u porodici i to što sluša ga generalno zanima, tih i ozbiljan momak rešen da studira mašinstvo iako zna da nam je industrija u tri lepa kurca materina, u struci posla slabo a plate još slabije. Do treće godine ga pokvare septembarci. Septembarski mašinac je VKV lelemud koji je tu zato što je u junu izduvao na fonu ili saobraćajnom a njegovi nemaju para za privatni faks, veseljak iz patrijarhalne porodice, voli i popit i zagalamit i to često čini, na faksu ili van njega. Na predavanjima spava, zajebava junce ili muva mašinke, najčešće odustane tokom treće godine upisane na molbu.

Mašinka - obično neugledne spoljašnjosti i slabog istorijata popularnosti. Pred kraj srednje škole pusti krilca i odluči da tako više ne može, ima da proživi bar malo pa kud puklo. Zato upisuje mašinac jer tu dobije preko potrebnu dozu pažnje i zavodničkih osmeha, kakvog god joj oblika bile uši ili nos i gde god se nalazili. Kao student prolazi dobro jer iz srednje škole vuče radne navike a i profesori se redom raspilave kad vide suknju u amfiteatru... idealno dve, kod tri ili više krene da im ide krv na nos od meraka. Iako je došla da proživi generalno nije promiskuitetna jer nije navikla na udvaranje i slabo zna da odreaguje na njega... a i teško je odabrati kad je nečega odviše

Ove najbolje znam, mogao bi etf posle ali njih će svi da okreče ionako.

• Mr.RaleQ

Pravo/Ekonomija - likovi koje mrzi da odma' idu na biro, pa da izbleje 4-10 godina.

Engleski - likovi koji ne znaju sta da upisu.

ETF - likovi koji picku za zivota nece videt', osim na 4chanu. Kao su u matriksu nekom.

Kriminalistika - likovi koji se tripuju da ce biti Horejsio Kejnevi.

Arheologija - likovi koji se tripuju da ce nakon faksa da idu po piramidama i da bicuju naciste. Obicno zavrse kao alkoholicari ispred dragstora.

Staroslovenski i slicno - obese se nakon faksa

• menijesamodosadno

Покушаћу да будем објективан и да кажем да су најкуљи људи на електроници. Не зато што ја то студирам, него зато што је тако. Има убедељиво најмање дркоша и маминих и татиних синова. Али убедљиво. Исто важи и за машинце. Психолога, филозофа и осталих Валсинарба се клоним у најширем луку.

• Champy

celt
    elektronci su ili gikovi, ili gikovi koji se trude da budu kul a nisu, ili dziberi. kako god, socijalno slabije sposobni, osim dzibera, koji su obicno i debeli, a i nisu neki elektronci nego teraju neke politike.

izvor: dugogodisnje iskustvo sa istima.

ETF - likovi koji picku za zivota nece videt', osim na 4chanu. Kao su u matriksu nekom.

Evo ja sam ETF-ovac i niko me dosad nije ovako opisao... Čekaj samo da i Luks vidi ovo što baljezgate. :-)

• Pepe González

Sve ste za ETF-ove promašili, evo na primer ja. Boli me kurac, stignem i do plaže, društvo, cave, ovo-ono:
    http://www.seoegghead.com/blog_pics/nerd.jpg

• impressionism

Знам неколико електроничара и других етф-оваца, све су кул момци и девојке. Знам и брда машинаца, и ништа не заостају за њима. Ал не знам пуно математичара, а уписујем матф, информатичицу, па бих волео да знам какви су људи тамо, ако неко зна?

• Шљиворад Тртовић™

Пошто нас правнике на факсу прво науче да ништа не мора да се ради како је законом прописано, већина нас постане таква да јуримо нешто на муфте, испод тезге и сл. Временом велика већина, ако не и сви, научимо и навикнемо се на то да газимо преко мртвих, јер знамо да ћемо и сутра кад завршимо факс и запослимо се (некад, можда...) - морати тако, јбг. Е кад уђеш у тај систем, успећеш на факсу и у каријери, али ћеш да будеш говно од човека...

• TB

Студенти за којекакве дизајне, уметности, историје уметности
    http://hipsterseatforfree.com/wp-content/uploads/2009/11/hipstercatalog.jpg

• DjordjeSr

Ovi što upisuju fiziku većinom promašeni slučajevi, oni koje ne zanima fizika, ustvari ne zanima ih generalno ništa, sem da jedu i popiju. Većina njih je pre fizike pokušala upisati par fakulteta i pošto su popušili na sve i jednom upisuju fiziku da im godina ne bi propala. Taku vuku jednu ili dvije godine zbog krajnje popustljivosti profesora, i nakon te dvije ii se zainteresuju za fiziku ili za mješalicu. Tako im fizika ne gine. Prosječno inteligentni ne ističu se ni u čemu, sem djevojaka koje mogu popiti ihaj haj.
    Čast izuzecima.

• V

Psiholozi: Koliko sam uspeo da skontam opservacijom (pošto se apsolutno ne družim ni sa kim), većina je liberalna i progresivno nastrojena, kao što bi se i očekivalo. Ne svi, ali većina jeste, ili barem teži tome usled takve klime na predavanjima; mada sam se malčice razočarao kad sam video da ima i patriota-Srbenda-homofobičnih-bigota-autoritarnih-konzervativaca koji su najverovatnije hronični glasači naprednjaka. ಠ╭╮ಠ Ali i to je ok, u svakom žitu ima kukolja, ne?
    Inače, studije psihologije su na celom Filozofskom najzahtevnije u svakom smislu i selekcija pri upisu je vrlo rigorozna pa u skladu sa tim, studenti psihologije su veoma inteligentni (opet generalizacija, ali kada je ovakva tema – od toga ne možeš da pobegneš). Dodao bih još da su psiholozi veoma savesni, saosećajniji nego drugi studenti (mada neka istraživanja to poriču), veoma, veoma ambiciozni, pacifisti, radoznali, često detinjasti što je pozitivna stvar, po mom mišljenju. Većina su ekstroverti, koliko mi se čini.

Na petom spratu Filozofskog su fašisti (istoričari).

O ostalima nemam mišljenje.

• Vita

Студенти за којекакве дизајне, уметности, историје уметности
    http://hipsterseatforfree.com/wp-content/uploads/2009/11/hipstercatalog.jpg

Сине, ово су ти архитекте.

• selenijum

Сине, ово су ти архитекте.

I ekolozi.

• Vesli Snajps

DIFovci - Gracka raja koja nema u glavuči da upiše neki bolji faks a ljubomoran je na jahrane što mu idu na faks, pa upiše samo da ide. Na kraju najbolje prođu jer imaju štelu.
    Stoka povarena.

• Џими

Staroslovenski i slicno - obese se nakon faksa

Не сећам се нешто да постоји тај факс, хаха. :)

• Радјард Куплунг

Valsinarb90
    Inače, studije psihologije su na celom Filozofskom najzahtevnije u svakom smislu i selekcija pri upisu je vrlo rigorozna pa u skladu sa tim, studenti psihologije su veoma inteligentni (opet generalizacija, ali kada je ovakva tema – od toga ne možeš da pobegneš). Dodao bih još da su psiholozi veoma savesni, saosećajniji nego drugi studenti (mada neka istraživanja to poriču), veoma, veoma ambiciozni

Да сам женско, одма бих им дао.

• marcipan

Ekonomisti - strašno dosadni, jedu sendvič sa šunkom, nose pulover i stalno mažu ruke nekom smrdljivom kremom.
    Pravnici - dosadni, jedu sendvič sa pečenicom, oblače se u braon, osmehuju se, ali bi te najradije ubili.
    ETF - ne kriju svoje ubilačke nagone, oblače se u crno, jedu golubove jer ne viđaju ljude.
    Medicina - imaju samoubilačke nagone sve dok ne završe faks, posle se svima svete, jedu sve što stignu, odeću pozajmljuju iz kabineta.
    Filozofski - poslednji krug pakla, čudno mirišu, oblače se u neke kese, ne hrane se.

• V

*Psihološkinje, pošto je u Srbiji psihologija pretežno "ženska nauka" (za razliku od Zapada). Sve su studentkinje, ima desetak muškaraca. Što je vrlo zanimljivo, jer su skoro svi profesori muškarci. LOL
    Zovem ih analne devojke sa psihologije.

• C60

Две женске, квазипсихолога које су радиле у школи нису ни за чување оваца, а ове које знам да ове године уписују психологију нису ништа боље. Мени је то један од најпозерскијих смерова иђе.

• Billy Sharp

Nekog sam mišljenja da su pravnici i ekonomisti osobe koje nemaju svoje mišljenje, povinuju se krdu, gde svi tu i mali Mujo. Cenim ljude sa bogoslovskog, filozofskog fakulteta, oni imaju svoje mišljenje, sušta su suprotnost ovim prvima. Na medicinskom i stomatološkom su kontam nadmeni, a na istoriji, poljoprivredi, šumarstvu su uglavnom budaletine u pozitivnom smislu. Na mašinstvu i elektrotehnici su ljudi koji imaju uzak vid interesovanja u životu, ali su uspešni u tome i to mi je ok. Ljude koje studiraju arapski i slične malo čudnije fakultete smatram ili pozerima, ili budalama, ili nadprosečno inteligentim osobama, kako kad.

• Џими

Cenim ljude sa bogoslovskog, filozofskog fakulteta, oni imaju svoje mišljenje, sušta su suprotnost ovim prvima. Na medicinskom i stomatološkom su kontam nadmeni, a na istoriji, poljoprivredi, šumarstvu su uglavnom budaletine u pozitivnom smislu. Na mašinstvu i elektrotehnici su ljudi koji imaju uzak vid interesovanja u životu, ali su uspešni u tome i to mi je ok. Ljude koje studiraju arapski i slične malo čudnije fakultete smatram ili pozerima, ili budalama, ili nadprosečno inteligentim osobama, kako kad.

Цитираћу и написаћу да имам дијаметрално супротне ставове о људима с поменутих факултета.

• Bruce

ja sam ekonomista...

• Џими

Што се тиче конкретно људи с богословије, не бих да генерализујем, али некако сви које сам упознао су тешке дијаболе затроване православљем. Таман посла да доведеш у питање било шта што ''проучавају''. Ја сам мислио да се тамо проучава филозофија, кад оно...

• Billy Sharp

Ja sam upoznao trojicu, i nijedan nije zatrovan pravoslavljem, već u suštini gledaju na to kao na posao. Daleko od toga da ne veruju u Boga i sl, ali nisu sad neki fanatici.

• Lullaby

па ова тема и јесте чиста генерализација, немојте се правити објективни :)
    него, ја знам фацуфацу. нит је дијабола нит затрован било чим. сем ракијом.

• menijesamodosadno

DIFovci - Gracka raja koja nema u glavuči da upiše neki bolji faks a ljubomoran je na jahrane što mu idu na faks, pa upiše samo da ide. Na kraju najbolje prođu jer imaju štelu.

Ekonomisti - strašno dosadni, jedu sendvič sa šunkom, nose pulover i stalno mažu ruke nekom smrdljivom kremom.

Замисли како је тек кад цимере који студирају ово, хаха :Д

Генерално, на ДИФ-у имаш три типа раје:

*надмени метросексуалци који не пију газирано и не једу бурек
    *алкохоличари
    *ок ликови, уписали чисто да се не досађују - мањина

Свима је заједничко једно - трошак од мин. 150-300е по испиту.

• Џими

Фаца је бизмисмен, то је познато.

• Триша

Правници и економисти су исти по мени, велики факсови са шароликом масом људи где има отприлике зајебаната, људи који нешто раде и људи који су заиста посвећени томе да нешто направе, са толиком количином људи на тим факсовима не можеш јасно да издвојиш тип људи за један факс... Нормални људи... Једино могу да кажем да су ови факсови ко туристичка агенција, омогућују људима да дођу у БГ-у па макар једна година да буду на буџету...
    Архитектура - немам појма, буржуји или људи који желе да граде зграде...
    Пољопривредни - зависи од смера, негде људи немају појма шта да раде, другде имају неког посла...
    Машинци - ок ликови,
    Етф - ок ликови...

Немам појма мени су сви студенти исти, то што одабереш факс је твој избор, мени неки етф-овци по овим причама би прошли ко правници, неки правници ко машинци, нема неке разлике велике међ' њима...

• crnigrujan

сем ракијом.

E to već možeš da kažeš za bogoslovce bez generalizacije :)

• Др Јанковић

Што се тиче конкретно људи с богословије, не бих да генерализујем, али некако сви које сам упознао су тешке дијаболе затроване православљем.

Ја сам упознао лика који је тамо имао укор пред искључење и који је изјавио: ''Веровао сам у бога док нисам уписао богословију''
    А остали богослови које сам видео су гори него ученици средње машинске школе.

-Иначе, стичем утисак да су студенти ПМФа прсли с мозгом, осим ако нису природно предодређени за те науке, а у том случају математику, физику, бичологију и хемију налазе и тамо где је нема

• BeboP

На курац ми колосално страшно иде већина њих са филозофског факуљтета. Ретки су случајеви немегаломаније као код нпр. Др. Јанковића.

• Томдрил Мерилин

Иначе, стичем утисак да су студенти ПМФа просли с мозгом

Е, фала на дивним ријечима! :)

http://www.dodaj.rs/f/34/yi/E6N4ZfZ/355px-somefatkid.jpg
    Ево, класичан ПМФовац, који фура теоријску математику. Једни од оних људи који не јебу никако. А, што се тиче креатора, дизајнера, и људи са архитектонског, њих бих налуапао шакама јер су буљаши!
    http://www.dodaj.rs/f/F/Ss/1nXBQFG0/gothhogwarts.jpg
    Класични примјерци филозофског факултета!

• Стеван

Српска књижевност и језик.

Студенткиња слуша Рундека, има гомилу карираних одевних предмета, дружељубива, воли попит.

Студент умерени патриота, потенцијални фашиста, обожава Дучића и Његоша, воли попит.

• Vita

''Веровао сам у бога док нисам уписао богословију''

ПОБЕДА.

људи са архитектонског, њих бих налуапао шакама јер су буљаши!

Сврати слободно :)

• h.a.u.n

Mislim da je teško napraviti neke klasične tipove studenata na određenim fakultetima/smerovima. Za 4 godine studiranja sam upoznao veliki broj studenata sa različitih fakulteta, naročito u menzi i studentskim domovima, i zaista sam video da ima različitih ljudi, od krajnje pozitivnih, kul likova, sa kojima možeš popiti, zajebavati se i pričati ozbiljno do potpuno iritirajućih likova, od čijeg imena ti se diže kosa na glavi zbog njihove udarenosti u glavu. Naročito sam primetio da takve razlike postoje na mom smeru, a ima nas 80tak na godini, tako da svaka generalizacija pada u vodu. Jedina generalizacija koja može da se sprovede jeste to o čemu se uči, neka vrsta profesionalne deformacije, pa pravnik poredi sve sa pravom, medicinar sa medicinom, programer sa računarstvom, ali u suštini na svakom faksu - sto ljudi, sto ćudi!

• М

Стивен
    Српска књижевност и језик.

Студенткиња слуша Рундека, има гомилу карираних одевних предмета, дружељубива, воли попит.

Студент умерени патриота, потенцијални фашиста, обожава Дучића и Његоша, воли попит.

Заборавио си старке. Обожавају да филозофирају и доказују како су посебни.
    Исто важи и за студенте филозофије.

Психолози - просечно изгледају. Ништа што их издваја. Воле да постављају питања и анализирају..и смарају...
    Студенти богословије - оличење онога што један поп не треба да буде. Не воле попове.
    Историчари - опседнути теоријама завере. Говорници. Свуда покушавају да наметну своје мишљење. Не, није тако било, овако је било! Различито се облаче, различиту музику слушају и тако то...воле да попију, не пропуштају Дневник. Омиљена тема за разговор - политика.
    Уметници - "несхваћени", "другачији", "свет их не разуме"... облаче се другачије, крећу се другачије, све другачије...другачије, другачије, другачије...
    Медицинари - фенси ликови и ликуше. Уживају у сваком тренутку свог живота. И да, "прележали" су многе болести. Обично имају симптоме болештије коју уче и причају како ће ускоро бити мртви...

• Стеван

Заборавио си старке. Обожавају да филозофирају и доказују како су посебни.

Ма говна.

• М

Ма говна.

Хахахахаахха! Овааај...па дообро :)

Lullaby
    stoka.

:)) ШШшш!

• celt

pominjete psihologiju... iz nekog razloga jedino sto sam primetio iz psihologije na fakultetu (u irskoj) je da su najbolje ribe, ubedljivo, bile na tom faksu.
    zvali smo ih "psycho chicks" ja i kolega :)

• Salmonel

http://www.dodaj.rs/f/34/yi/E6N4ZfZ/355px-somefatkid.jpg
    Ево, класичан ПМФовац, који фура теоријску математику.

Brate, ja sa teorijske ne znam nikoga da je djembel ovoliko (dobro, znam jednog lika, ali nije strasno, bar ne u odnosu na ostale fakultete), a znam ih podosta. Uglavnom kost i koza, barel kafe dnevno i podocnjaci.
    Arhitekturci men' dodju neki hipici. Ne znam kako, ali njihov deo fakulteta komplet odudara od ostatka zgrade. Ako je vreme sjebano nacisto, pljusti, grmi, padaju cuskije, nema veze, na arhitekturi je sve kul i vreme je uvek letnje. Takvi su im i studenti. Ja sam slusao neke mitove da su ponajbolje ribe na drustvenim fakultetima. Ne delim to iskustvo, za sada prednjace arhitekturke. Mnogo.
    ETF-ovaca ima od svake vrste. Jedino sto znam je da ima istine u pricama o ETF-u, ali ne u toj meri. Na svakom fakultetu ima cudaka, nista vise ih nema na ETF-u.
    Masinci koje ja znam su uglavnom OK, sto neko vec rece, nastavljaju porodicnu tradiciju.
    Filolozi su ribe. Sve. I 95% su iz filoloske. Bar ove sto ih ja znam.
    Pravnici i politicari mi trzaju na zuc. Opasno. Sta vise, ne podnosim ih. Mnogo glume neku zaludjenost i potenciraju neki vikend-aktivizam. Prave se da su elokventni i brslaju, nisu procitali 2 knjige i samo kenjaju. Jbg.
    Ekonomisti su non-stop na nekim zurajama, a nikom ne ide lose. Madjionicari na mojoj listi.
    Medicinarke 50% vrh ribe (u svakom smislu, ne samo izgledom), 50% smaracice teske i hipsteruse. Nema sive zone. Medicinari - pedercici.

• Луди Чак

Što su pravnici smor? Na ovom sajtu što ima pravnika su kul ljudovi :)

• Ujka Sima

Medicinarke 50% vrh ribe (u svakom smislu, ne samo izgledom), 50% smaracice teske i hipsteruse

Tipično preuveličavanje. Lože se ljudi na medicinarke ki da im "tamo dole" teče med. Iz ličnog iskustva 5% su vrh ribe, a 95% su teške smaračice i precenjene. Ima možda 5% normalnih (ovde ja preterujem :) ... ).

Medicinari - pedercici.

Ovo je najteža generalizacija do sad, proizašla opet iz prethodne tvrdnje. Srbin odmah kači epitet pederčića svakome kome zavidi. A nema razloga da zavidiš veruj mi na reč.Vole i medicinari "onu žensku rabotu" ama teško do nje dolaze u svojoj "avliji" jer brzo provale kakve su im koleginice.

• Bruce

Čuj što se pravdamo... pomislio bi čovek da imaš nešto da sakriješ... :)

• Ujka Sima

pomislio bi čovek da imaš nešto da sakriješ... :)

Njet.

• BeboP

Медицинари педерчићи? Доведи неку своју драгу френдицу па да јој покажем колики сам ја то педер лолололо.