Студентарија на Вукајлији
  • aleksandartoni2

Сви ви који падате испите, следствено томе и године, све због сати и сати проведених на Вукајлији, пишите овде шта студирате, како би људи који студирају исте факултете могли да се пронађу на Вуки. За почетак, ја студирам Правни факултет, Београд.
    Поздрав свима!

• Skočimiš

Šta tebe boli ona stvar šta ja studiram? Za koga radiš? PRIZNAJ! Jel CIA? Cijeli svijet ste upropastili...

• Јованча

"ЦИА, снајка, ЦИА..."
    колеЗа, тема ти је говно. говнурда. јебига.

• Dub

Ja studiram na najvećem fakultetu u ovoj zemlji. I znam već dva čovjeka koji studiraju isti taj fakultet i na ovom su sajtu. Meni dosta.

• sedplas

lolo sto napdoste co'eka odma.
    ja sam crnogorac i studiram engleski jezik i knjizevnost (i ne, ne studiram u beogradu!)

• aleksandartoni2

Нисам ја шпијун, већ овај са провидном маском, шатро Црногорац, а не студира у Београду. Шио ми га Ђура. :))) Па нисмо ми весла сисали.
    Тема није говнурда, хоћу да вас смарам и на факсу. ;)))

• NMF

Дуб је на фтн-у :П

• Richard Pryor

Studiram FTN u Novome Sadu.

• Дејс!

Pa ima nas dosta tamo... Od 11 000, moralo je biti i ljudi ovde...

• Tužni Lijam

ima li neko, IKO da studira ženski etf iliti farmaciju kao ja? ;)

• Eclipse

MEGATREND o jeaaaaa

• Kolfild

pa dobro, ja imam neki svoj fakultet...

• enemyofthefreeworld

Беркли, класа '42... Остало ми још само 14 испита.

• Тоша у чизмама

Грађевински у Београду. Очистих сада другу годину.

• Crno

Veterina. Čistim prvu, nadam se.

• Aphōph

Правни Крагујевац, злопатим тренутно за упис у четврту.

• свjecна свега

pa dobro, ja imam neki svoj fakultet...

Ti imaš neku školu,ja imam neku drugu školu. Tu nema problema. :)

• a

Hortikulturu. Razbiće me tata ako ne položim taj jedan ispit a ja sviram kurcu po Vukajliji :(
    Zagledam se tako u pejzaže u magli i zabagujem. Ej živote, jablan li si pusti...

• Dub

Aruroro, struka ti je da bereš visibabe, zalijevaš ljiljane i kiseliš kupus?

• MajstorBob7

Kaže FPN, kaže Bijograd

• a

Eto vidiš, dubice, ti si potpuni antitalenat za umetnost. Ne ide lilavo i zeleno, brate dragi.
    Pratiš li uopšte modne trendove?
    Imam i majicu Studentarija- uvek na strani studenata, s prednje strane piše- Valjda i ja jednom mogu da budem svaki dan pijan. Jedino što su me čudno gledali u njoj u Federaciji BiH na prvi dan ramazana.

• Dub

Da nije bila na ćirilici? :) Znaš da u čitavom Bihaću ne moš da nađeš čips sa ukusom slanine? :D Jeboteeee.

• Млатони

Серем, пишам, једем говна, не осећам смрад,
    ја сам клошар с ЕТФ-а, напред Београд!

• LickItGood

ja sam hipster na ekologiji :3

• Mićko

Ја сам до скоро физикалисао на правном, то му дође на исто. 'Ладно ме пар студената ословило са ,,колега."

• Давид

Филозофски факултет универзитета у Београду, одељење за историју.
    курчење.

• aleksandartoni2

Ја сам до скоро физикалисао на правном, то му дође на исто. 'Ладно ме пар студената ословило са ,,колега."

Хахаха, ја једном организовао неки семинар и дошао у оделу, ови који ме не знају, углавном млађи, са 1. године ме ословљавали цео дан са ''професоре''

• Сантјаго Коровјов

Ja studiram ETF i upravo sam očistio sobu!

• bojanboj

Jebalo te studiranje, imaš pvt Reme!

• Јованча

Апофис
    Правни Крагујевац, злопатим тренутно за упис у четврту.

наћу те на факсу!!!2
    а онда могу да частим кафом у јустицији, или у бакчи иза.
    лооло

• cornelije

Шакал

Ја бих студирао историју, био сам на републичком сад, узео 2 награду, па ме занима какво је штиво, дал се исплати студирати историју и шта после?

• Давид

Честитам :)

Штиво је јако добро ако мислиш на литературу и изворе које имаш на располагању током студија. Постоји их доста на српском и хрватском, мада се понекад може користити и оно на енглеском или још боље немачком (Немци имају баш развијену историјографију), али то јако ретко и није неопходно, само у случају да ти треба нешто додатно. Значи ово што ми имамо је и више него довољно. Професори су веома учени и већином готивни људи. Екипа солидна. Услови такође.
    Е сад. Ако под тим исплати се, мислиш на новчани добитак, онда се свакако не исплати осим ако ниси вансеријски научник, уплетен у међународну историјографију. Али ако мислиш да ли се исплати само по себи, студије као студије, и ако то волиш да радиш, онда се веома исплати. А после, не бих да те разочарам, али могућности нису велике. Већина који се запосле запосле се као професори и наставници, што нпр. мени не би био проблем да радим.
    Градиво је обимно, мора редовно да се ради, и да се што мање пропуштају и предавања и вежбе.
    Ја ти могу рећи да нисам погрешио и да ми је изузетно драго што сам ово уписао.

Е сад. Увек је најпаметније уписати оно што волиш, али свакако узми у обзир све што сам ти написао и дооообро размисли. И ако ти нешто треба питај. :)

• Hydrog3n Cyanide

Ekološki inžinjering na šumarskom. Ove godine upisah.

• cornelije

Хвала, хвала, историју баш волим , друштвену географију такође, али можда бих пре уписао права зато што бих имао већи спектар послова после факса. Тек сам 2. раз, гимназије, имам још времена. Не знам да ли знаш, али ја сам чуо да ако у трећој или четвртој години узмеш место на републици, не полажеш историју, већ само тест информисаности( ако се то полаже на пријемном). Шта мислиш о асистентима, мислим као посао уместо професора или наставника у школи после факса?

• Denisx

ETF Sarajevo i vec sam jednom obnovio godinu, sad mi fale 2 ispita do uslova i umjesto da ucim za ispit koji je u subotu ja na vukajliji.
    ETF - ovci ide li se na elektrijadu i gdje ce biti ove godine?

• Давид

Ма нема фрке, задовољство ми је. То за права јесте истина, али и њих има милион. И дешавало ми се да другари који су баш тако размишљали па уписали права, касније зажалили. У сваком случају ти баш имаш времена.
    Ово за такмичење не знам, али је могуће.
    Посао асистента је одличан. АЛИ. Пре свега мораш да имаш јако добре оцене да би те уопште и узели у обзир да останеш на факсу. Мораш у току студија да будеш добар са професором чији би асистент био. По завршеним основним студијама, идеш на специјализацију одређене области коју изабереш. На пример, узео си римску историју, затим ту магистрираш, па те изаберу. Ти заправо постајеш наследник тог професора којем си асистент и вероватно, мада не обавезно, наслеђујеш његово место професора, наравно, тек када оде у пензију. Е сад. Зависи колико асистената има на ком предмету. На Општој ист. раног ср. века. увек има само један професор и само један асистент, и тако тај асистент наслеђује професора, који је претходно такође био асистент и наследио претходног професора. Па онда. Негде имаш и 3 профе, и неколико асистената. Али све у свему, мораш да си добар студент и да си добар са професором да би уопште имао било какве шансе да останеш на факсу.

Имај у виду да је градиво које се прелази енормно велико и да после 1. дине, од 120 људи, у другу доспе 50ак. Тежак факс да знаш.

ЕДИТ : Посао асистента је одличан између осталог и зато, што за разлику од профе у гимн., можеш сасвим легално да караш своје ученице.

• Earthworm Jim

Мегатренд, сад сам обновијо прву годину јер нисам успео да постигнем од тренинга.

• Dub

Ne seri, studiraš žurnalistiku, gambi.

• Шоми 

Неправни.

• М

Књижевност.

• mylyca

Хаха каква тема, као да читам мување на крстарица чету. Чему то да се зна само ко шта студира?
    Ајде мало је разрадите, кад већ напишете који сте факс, напишите и нешто приде - какви су услови на факсу, систем, који асистент дозвљава да се преписује, код кога се полаже на прцокеву итд. Може и нека андегдота, типа нека испала на предавању, футфак у амфитеатру, што да не!

• Dub

Ma boli te uvo, ti kao da si na privatnom.

• mylyca

На приватном или не, џабе ти акредитован факултет ако си генерално неспособан :)

• Dub

Akreditacija ga ne čini nimalo težim.

• mylyca

Хаха дубе, па то је као да си написао ''штикла не чини жену''. Наравно да је не чини, али жене су те које носе штикле.

• Dub

Daj muluce, zajebavam se. Tvoj fakultet je jedan od onih za koje će moći fine pare da se zavrnu kad ga završiš ;)

• mylyca

Као што рекох, то све зависи од способности појединца да се снађе :)
    Самим тим ми није јасно зашто су људи убеђени да ако упишу ''тешке'' факултете, који их не занимају, да ће имати засигурно посао и способност да изграде пословну каријеру.